Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μιλαμε για αυτο. Δεν εχει σχεση ο split fence με το ρουλεμαν.

rt.png

Οταν θελεις να περιορισεις το πασο του κοπτικου πριν το ρουλεμαν ακουμπισει (αν μιλαμε για αντιγραφη) απλα φερνεις τον φραχτη (ειτε ειναι σπλιτ ειτε οχι) πιο εξω και καλυπτεις το ρουλεμαν. Το τελικο πασο ομως γινεται με τον φραχτη εκτος και με επαφη στο ρουλεμαν του κοπτικου.

Jks ευχαριστω που μπηκες στον κοποκαι εφτιαξες ολοκληρο σχεδιο !θα το βαλω τελικα και θα το δω στην πραξη!!

Μολονοτι εχω φτιαξει ενα απολυτα καθετο ξυλινο φραχτη γα τον παγκο μου θα ηθελα να τον αντικαταστησω με προφιλ αλουμινιου.

Που θα βρω τετοιο προφιλ???

http://www.cnccat.com/index.php?id=1&catid=57&lang=gr
έχω ακουσει όμως οτι υπάρχουν πολυ πιο φθηνοι

Επειδή το έχω ψάξει, ο συγκεκριμένος έχει καλές τιμές. Και έξω εκεί κειμενονται. Τέτοιο θα βάλω στον μεταλλικό πάγκο που φτιάχνω (αργή κατασκευή επειδή κάνω και άλλα) για το δισκοπριονο.

Για να μην το συνεχίσω στο νήμα "Τι παραλάβαμε σήμερα" θα ρωτήσω εδώ.
Βασίλη, ή όποις άλλος ξέρει, τι ακριβώς είναι αυτό; Το χρησιμοποιούσε το πυροβολικό για τις βολές; Πως δουλεύει;
Γιατί τα δείχνει όλα ανεστραμένα;

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    107.7 KB · Views: 131
  • image.jpg
    image.jpg
    91.8 KB · Views: 130
Το συγκεκριμενο δεν το ξερω αλλα μου μοιαζει ως μετρητης κατακορυφων γωνιων!

Όσους κι αν ρώτησα δεν ξέρουν να μου πούν, μάλλον πρέπει να είναι εξειδικευμένο εργαλείο.
Έχει και δυο-τρία αλφάδια πάνω, παίρνει και μικρές κλίσεις με ρεγουλατόρο δεξιά-αριστερά, εκτός απ´ το πάνω κάτω βέβαια, και η βάση του είναι διαιρούμενη, σαν διπαράλληλος.
Τι σκατά είναι αυτό; :nounder:

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Που να ξέρει ο Βασίλης ρε ....ένα τέτοιο είχε ο Κολοκοτρώνης !!!:flipout:

Δηλαδή είναι μετά απο σένα, έ; -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κυριάκο, ο πιο απλός και φτηνός τρόπος είναι η ταύλα που χρησιμοποιούν οι μπετατζήδες και οι σοβατζήδες.
Δεν γνωριλζω ´ομως σε τι ακριβώς διαστάσεις βγαίνουν.

Σε συνδιασμο με τον μετρητη παρεκτροπων την αποσταση και συγκεκριμενο τυπο βληματος(καθε βλημα εχει συγκεκριμενη γωνια βολης συμφωνα με την αρχικη ταχυτιτα) μπορουμε οταν κανουμε αμυνα να εχουμ περασει σε ενα σκαριφηνα του τομεα μας σημεια που πιθανων θα περασει ο εχθρος π.χ διασταυρωσεις ,γεφυρια κ.λ.π. κατα την προετοιμασια της αμυνας σκοπευουμε ενα πχ γεφυρη το ονομαζουμε Σ ΣΣ (σημειο συσχετησεως στοχου) περναμε την παρεκτροπη την ανυψωση την αποσταση και τον τυπο βληματος .αυτο το κανουμε και για καθε ΣΣΣ . Ααρα οταν ο ουλαμαγος η ο αρχηγος πληρωματος θελει τα πυρα σε εναν στοχο λεει ΣΣΣ 1 ΠΥΡ ολοι υ πυροβολυτες βλεπουν στο σκαριφημα ποιος ειναι ο ενα περναν τα στοιχεια βολης που εχουν προσημειωση και βαλουν! Βεβαια ειναι παλια μεθοδος γιατο σημερα με τα τηλεμετρα λειζερ και ηλεκτονικους βλητικους υπολογιστες οι χρονοι εχουν εκμηδενιστη!

Της εποχής μου είναι ...αλλά εγώ ήμουν Άκτιο και δεν είχαμε τέτοια .... κάτι σαμπρέλες για μπάνιο είχαμε :flipout:

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Της εποχής μου είναι ...αλλά εγώ ήμουν Άκτιο και δεν είχαμε τέτοια .... κάτι σαμπρέλες για μπάνιο είχαμε :flipout:

Έμπλεξες με τους βλάχους κι εσύ... Στη Διασπορά.... :flipout:

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σε συνδιασμο με τον μετρητη παρεκτροπων την αποσταση και συγκεκριμενο τυπο βληματος(καθε βλημα εχει συγκεκριμενη γωνια βολης συμφωνα με την αρχικη ταχυτιτα) μπορουμε οταν κανουμε αμυνα να εχουμ περασει σε ενα σκαριφηνα του τομεα μας σημεια που πιθανων θα περασει ο εχθρος π.χ διασταυρωσεις ,γεφυρια κ.λ.π. κατα την προετοιμασια της αμυνας σκοπευουμε ενα πχ γεφυρη το ονομαζουμε Σ ΣΣ (σημειο συσχετησεως στοχου) περναμε την παρεκτροπη την ανυψωση την αποσταση και τον τυπο βληματος .αυτο το κανουμε και για καθε ΣΣΣ . Ααρα οταν ο ουλαμαγος η ο αρχηγος πληρωματος θελει τα πυρα σε εναν στοχο λεει ΣΣΣ 1 ΠΥΡ ολοι υ πυροβολυτες βλεπουν στο σκαριφημα ποιος ειναι ο ενα περναν τα στοιχεια βολης που εχουν προσημειωση και βαλουν! Βεβαια ειναι παλια μεθοδος γιατο σημερα με τα τηλεμετρα λειζερ και ηλεκτονικους βλητικους υπολογιστες οι χρονοι εχουν εκμηδενιστη!

Βασίλη ...στην μάνα σου τόπες ??? -bye-

Αρα πιστευω οτι ειναι μετρητης κατακορυφων και παραλληλων γωνιων για την ταξη ολμων η πυροβολων!

Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι έχει σχέση με πυροβόλα αλλά δεν ξέρω τί ακριβώς κάνει.
Προφανώς κάτι μετράει θα μου οείς, κάποια απόσταση υπολογίζει, αλλά θα ήθελα να βρώ κάποιον σχετικό να μου εξηγήσει.
Να μου εξηγήσει γιατί πχ τα δείχνει ανάποδα και τι είναι το καθρεφτάκι που έχει απο πάνω και σηκώνεται σαν σκόπευτρο.

Τα δειχνει αναποδα ωστε βλεποντας απ το καθρεφτακι(εκει πρεπει να φαινοντε κανονικα) και χρησιμοποιωντας την περιφεριακη μας οραση βλεπουμε ταυτοχρονα τις τιμες στο οργανο και το ακοντιο σκοπευσεως που εχουμε ως σημειο αναφορας!