Μάστορες τα φώτα σας!!

Υπάρχει και ο Boston, πιο οικονομικός, όλοι είναι ίδιοι κινέζικοι φασον.
Από το συγκεκριμένο κατάστημα είχα πάρει τον δικό μου, εισαγωγή δική του στα 199 . Δυστυχώς σταμάτησε να τον φέρνει.

Δες και την τελευταία κατασκευή μου από παλετόξυλα

Last edited:
Πανο σε ευχαριστω για της πληροφοριες, βλεποντας ομως τα τεχνικα χαρακτηριστικα διαφερουν σε λεπτομεριες Μεγιστο βαθος πλανισματος max 3mm η boston 2 mm. Ετσι κι αλλιως η διαφορα εινα στα 20,5 οποτε δεν με χαλαει να κανω βημα, ετσι κι αλλιως για ερασιτεχνικη χρηση την θελω για μενα οχι επαγγελματικα.

υγ: δεν απαντησα στο τελευταιο σχολιο σου γιατι κοιταγα τα χαρακτηριστηκα, υπεροχη κατασκευη που εκανες της λευκες γραμμες να φανταστω εγιναν με ρουτερ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλα, εγω ασχολουμαι λιγο προς τα επιπλα και φτιαχνω περισσοτερο αναγκαια πραγματα παρα διακοσμητικα. Πριν 6 χρονια δεν ειχα δραπανοκατσαβιδο και το αγορασα να φτιαξω ντουλαπα. Μου βγηκε μισα λεφτα και μου εμεινε και το εργαλειο. Τωρα εχω και παιδια και με βαση τον σχεδιασμο στα επομενα 1-2 χρονια θα πρεπει να εχω φτιαξει τις κουκετες, το δικο μου κρεβατι με συρταρια και ενα τραπεζακι (μασιφ κερασια θελω εδω) καθιστικου με ενσωματωμενο μπαρακι. Ολα θα τα φτιαξω με τα μισα λεφτα και κανοντας χρηση του ρουτερ κυριως αλλα και του δισκοπριονου θεωρω οτι θα εχω κανει αποσβεση.
Μετα εχουν σειρα τα πορτακια κουζινας. εκει θα γινει χαμος γιατι ο μαραγκος που μιλησα μου ζητησε για 20 πορτακια ημιμασιφ λουστραρισμενα 3600 :stupid:
Και λεω
ταβλες κερασια - 400
πορτισιο mdf - 100
το ρουτερ το bosch - 500 (το εχω)
κοπτικο για πορτακια - 100
βερνικια? 100
κομπρεσσερ 100 λιτρα να αγορασω? 300
πιστολι επαγγελματικο? 200

1700 και 2 μηνες και θα τα φτιαξω και θα μου μεινουν ρουτερ, κομπρεσσερ, πιστολι και κερδος πανω απο 1000αρικο.

Απλα περιμενω τα αγορια μου να αποτελειωσουν την κουζινα πριν ξεκινησω παλι να φτιαχνω
Με ούτε 1.5 χιλιάρικο τα περνεις έτοιμα λουστραρισμενα. Μιλάμε για κλασσικά πορτακια κουζίνας 72 επί 45 η 50. Μην ρωτήσεις που. Παντού. Σε όλα τα ξυκεμπορικα. Είτε δουλεύουν του Πραξιτέλη είτε της βεξυλ είτε του Ρούσσου. Ένα μικρομεσαίο Ξυλουργείο σαν το δικό μου με ούτε χίλια ευρώ στα φτιάχνει έτοιμα κολλημένα και τριμμένα να φύγουν κατευθείαν για λουστραδορο. Τώρα από εκεί και πέρα με ρουτερ να κάνεις φρένα για πορτάκι είναι δύσκολο. Εκτός αν πας σε φάλτσο Ένωση αλλά μετά ΘΑ θέλει η μορσο η καβιλια. Και το βάψιμο με ένα απλό πιστόλι και όπου να ναι τσάμπα ο κόπος σου. Ο λουστρος μου έχει κομπρεσέρ και πιστόλι τοπ καταρράκτη και φούρνο που ρίχνει και πάλι έχουν μικρο ατέλειες. Γνωμη μου παρτα έτοιμα από ένα ξυλεμπορικο δεν θα γλυτώσεις τιποτα

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με ούτε 1.5 χιλιάρικο τα περνεις έτοιμα λουστραρισμενα. Μιλάμε για κλασσικά πορτακια κουζίνας 72 επί 45 η 50. Μην ρωτήσεις που. Παντού. Σε όλα τα ξυκεμπορικα. Είτε δουλεύουν του Πραξιτέλη είτε της βεξυλ είτε του Ρούσσου. Ένα μικρομεσαίο Ξυλουργείο σαν το δικό μου με ούτε χίλια ευρώ στα φτιάχνει έτοιμα κολλημένα και τριμμένα να φύγουν κατευθείαν για λουστραδορο. Τώρα από εκεί και πέρα με ρουτερ να κάνεις φρένα για πορτάκι είναι δύσκολο. Εκτός αν πας σε φάλτσο Ένωση αλλά μετά ΘΑ θέλει η μορσο η καβιλια. Και το βάψιμο με ένα απλό πιστόλι και όπου να ναι τσάμπα ο κόπος σου. Ο λουστρος μου έχει κομπρεσέρ και πιστόλι τοπ καταρράκτη και φούρνο που ρίχνει και πάλι έχουν μικρο ατέλειες. Γνωμη μου παρτα έτοιμα από ένα ξυλεμπορικο δεν θα γλυτώσεις τιποτα

Μιλαω για κατι τετοιο που αν αγορασεις πλανισμενες τις ταβλες φτιαχνεις ανετα τα πορτακια στο τραπεζι του ρουτερ.

s-l500.jpg
4900.jpg

Και αν βαλεις οτι εχω βγαλει περιπου 1700 ευρω κοστος ενω ειναι 1200 (αφου το ρουτερ το εχω) και μεσα σε αυτα θα μου μεινει και κομπρεσσερ και πιστολι (αλλα 500) γιατι να μην τα φτιαξω μονος μου, αφου μου αρεσει κιολας? Οσο για το λουστραρισμα, γι´αυτο εβαλα 2 μηνες περιθωριο γιατι τις ατελεις του πιστολιου εγω υπολογιζω να τις τριψω και να μπαφαρω τα πορτακια με αλοιφαδορο.
Η αγορα που λες ειναι 100% ασυμφορη γιατι μονο αγορα μονταρισμενο το πορτακι χωρις επεξεργασια εχει 60 ευρω το 1. Δηλαδη 3 φορες επανω την τιμη του ξυλου. Ακομα και το λουστρο να δωσω εξω, την κατασκευη με μισα λεφτα με συμφερει να την κανω εγω.

Πανο σε ευχαριστω για της πληροφοριες, βλεποντας ομως τα τεχνικα χαρακτηριστικα διαφερουν σε λεπτομεριες Μεγιστο βαθος πλανισματος max 3mm η boston 2 mm. Ετσι κι αλλιως η διαφορα εινα στα 20,5 οποτε δεν με χαλαει να κανω βημα, ετσι κι αλλιως για ερασιτεχνικη χρηση την θελω για μενα οχι επαγγελματικα.

υγ: δεν απαντησα στο τελευταιο σχολιο σου γιατι κοιταγα τα χαρακτηριστηκα, υπεροχη κατασκευη που εκανες της λευκες γραμμες να φανταστω εγιναν με ρουτερ.

Ναι με το ρούτερ στις διαστάσεις της βέργας αλουμινίου.

Που θα βρεις κεράσια πλανισμενη? Είσαι σίγουρος ότι μεψαυτα τα μπιτ θα φτιάξεις πορτάκι? Εδώ με διαιρούμενο φρεζα για σβουρα τα φτιάχνεις και πάλι γωνιασμα θελουν στο τέλος. Θεωρώ ότι θα πετάξεις τα λεφτά σου. Ο πατέρας μου με σοβαρά εργαλεία με έμαθε να φτιαχνω πορτακια και με εμπιστεύτηκε να τα φτιάξω εντελώς μόνος μου μετά την τεταρτη κουζίνα. Πρέπει να δεις από ΤΟ πως θα πλανισεις το ξυλο. Που θα σκίσεις. Ποια μεριά να βάλεις μέσα ποια έξω. Γενικά δεν αποθαρρυνω κανέναν να φτιάξει πράγματα ίσα ίσα που βοηθάω όσο μπορώ. Αλλά νομιΖω το μόνο που ΘΑ καταφέρεις με αυτό το εγχείρημα είναι να χάσεις χρόνο και χρήμα.

Που θα βρεις κεράσια πλανισμενη? Είσαι σίγουρος ότι μεψαυτα τα μπιτ θα φτιάξεις πορτάκι? Εδώ με διαιρούμενο φρεζα για σβουρα τα φτιάχνεις και πάλι γωνιασμα θελουν στο τέλος. Θεωρώ ότι θα πετάξεις τα λεφτά σου. Ο πατέρας μου με σοβαρά εργαλεία με έμαθε να φτιαχνω πορτακια και με εμπιστεύτηκε να τα φτιάξω εντελώς μόνος μου μετά την τεταρτη κουζίνα. Πρέπει να δεις από ΤΟ πως θα πλανισεις το ξυλο. Που θα σκίσεις. Ποια μεριά να βάλεις μέσα ποια έξω. Γενικά δεν αποθαρρυνω κανέναν να φτιάξει πράγματα ίσα ίσα που βοηθάω όσο μπορώ. Αλλά νομιΖω το μόνο που ΘΑ καταφέρεις με αυτό το εγχείρημα είναι να χάσεις χρόνο και χρήμα.

Ας ερθει εκεινη η ωρα και δεν ειναι καθολου δυσκολο να κανω δοκιμη με υλικα για 1 πορτακι. Επειδη τωρα ψαχνω ξυλα για να φτιαξω κουκετες. Εκει που ρωτησα μου ειπαν οτι εχουν δρυς, οξια, πευκο/ελατο σε παχος 2.5 cm και 5cm ταβλες πλατους 12-15cm αλλα και μικρη ποσοτητα κερασια. Ολα αυτα μου τα πλανιζουν και κοβουν σε οτι διασταση θελω δωρεαν αφου πληρωνω το απλανιστο ξυλο. Οταν θελω μου ειπαν μπορω να παρω και μικρα κομματια για να δοκιμασω χρωματισμους.
H δρυς εχει 2000 το κυβικο και μια ταβλα της 25mm(0,025μ) x 100mm(0,1μ) x 2μετρα = 0,00625 κυβικα θα στοιχησει 13 ευρω πλανισμενη στα 20mm. Αυτη βγαζει πορτακι 72χ60 ανετα. κοστος στον πραξιτελη = 70 ευρω.

Και μιας και ειπες για σβουρα και γωνιασμα. Δεν κανεις γωνιασμα στην σβουρα να υποθεσω. Τα 4 κομματια για το πορτακι πρεπει να ειναι απο πριν γωνιασμενα (δηλάδη απο ευθεια πλανισμενη ταβλα κομμενα με φαλτσοπριονο). Δεν καταλαβαινω που θα χαθει το γωνιασμα οταν τα σοκορα που κολλιουνται μενουν ανεπαφα (παρα μονο σκαβονται για να θηκιασουν).

jks που βρήκες τόσο φτηνή βελανιδιά (και με όλη την προεργασία μέσα)? με ενδιαφέρει και μένα μία τέτοια φτηνή αγορά, είναι σχεδόν στην μισή τιμή από ότι έχω βρει εγώ...

χοντρικά για 2.5 πάχος και 15 πλάτος...χοντρικά πάντα, απλάνιστα έχω βρει
οξιά 4.5 το τρέχων μέτρο
βελανιδιά 10
ιρόκο 7.5

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

jks που βρήκες τόσο φτηνή βελανιδιά (και με όλη την προεργασία μέσα)? με ενδιαφέρει και μένα μία τέτοια φτηνή αγορά, είναι σχεδόν στην μισή τιμή από ότι έχω βρει εγώ...

χοντρικά για 2.5 πάχος και 15 πλάτος...χοντρικά πάντα, απλάνιστα έχω βρει
οξιά 4.5 το τρέχων μέτρο
βελανιδιά 10
ιρόκο 7.5

Με αυτον που μιλησα και που συνηθως αγοραζω τα περισσοτερα ξυλα επειδη ειναι πιο αμεση η εξυπηρετηση ειναι
https://www.xo.gr/profile/profile-906107336/el/.
Εδω μπαινω στην αποθηκη και περιφερομαι και οτι μου γυαλισει, πιανω τον τυπο που κοβει και του λεω κοψε το ετσι. Μου γραφει ενα χαρτι και παω και το πληρωνω.

αλλα υπαρχει και μεγαλυτερο με παρομοιες τιμες. Μπορει καπου λιγο φτηνοτερος και καπου αλλου λιγο ακριβοτερος.
αυτος εχει τεραστιες αποθηκες, και ξηραντηριο και ειναι λιγο πιο δυσκινητος γιατι συνηθως κοβει μεγαλες παραγγελιες σε μαραγκους και εχει αρκετη δουλεια.
Ο συγκεκριμενος εχει και κορδελα και πολυ μεγαλη πλανη και πλανιζει και ορθια την ταβλα. Δηλαδη πας, λες θελω αυτη την δρυς σε 2 κομματια. την παει κορδελα και βγαζει 2 λουριδες. μετα πλανιζει το παχος, την γυριζει αλλιως κια πλανιζει τα σοκορα και μετα στην κοβει σε οτι μηκη θελεις. Στο λογιστηριο πληρωνεις απλα το υλικο.\
https://www.woodman.gr/

Θεωρω οτι εδω στην Τριπολη επειδη ειναι μονο αυτοι οι 2 δεν μπορουν να τσιμπησουν τις τιμες γιατι ειναι πολυ ευκολο να ψαχτει καποιος και ειδικα οι επαγγελματιες σε τοσο μικρη πολη αλλα και επειδη ολοι γνωριζομαστε και δεν ειναι ανωνυμα τα πραγματα. Τα παιδια που δουλευουν εκει αλλα και οι ιδιοκτητες στο πρωτο μαγαζι ειναι σχεδον ολοι συμμαθητες που καναμε παρεα. Σε 25000 κατοικους και στην ιδια ηλικια ολοι ψιλογνωριζομαστε για διαφορους λογους.

Στα 2600 που σου βγαινει ομως η δρυς, δεν ειναι και υπερβολικη διαφορα αν ειναι αλλος ο προμηθευτης ή αν ο συγκεκριμενος θελει να δουλευει κυριως με επαγγελματιες και ανεβαζει λιγο την τιμη σε μικρες ποσοτητες.

αχ, τώρα πρόσεξα ότι δεν είσαι Αθήνα....εδώ σε εμάς για να σου γωνιάσει και να σου πλανίσει κάποιος 2 τάβλες ιρόκο θέλει 40-50 ...

Εγώ πάντως αγόρασα πρόσφατα δυο στράντζες (τάβλες) δρυός με μήκος 340cm πλάτος 25cm και πάχος 2,5cm προς 80 απο τα οποία τα 10 ήταν το πλάνισμα.Δε θα το ξανακάνω σύντομα.Ιρόκο δε που λέει ο Σωτήρης δεν αναλαμβάνει κανένας,στομώνουν λέει τα λεπίδια.

Black and Decker - WM825 Πάγκος Εργασίας Workmate με Κατακόρυφη Συγκράτηση

ωραίος φορητός πάγκος...αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάποιον να το στέλνει Ελλάδα.

παιδια χρειαζομαι μυτες ΡΖ0...χθες το δραπανοκατσαβιδο μου την εφαγε (του λιντλ απο παλιο σετακι με καμμια 100 κομματια) στο πρωτο κολλημα

ταυτοχρονα σκεφτομαι και ενα σετακι καλων σαν αυτο της μακιτα που αγορασαν προσφατα καποιοι, αλλα δεν νομιζω να βρω καλο σετ impact που να εχει και ΡΖ0.

και δνε ξερω αν εχει νοημα..μηπως να παρω τα νουεμρα που θελω ξεχωριστα? ΡΖ0,1,2,3