panava
Supreme Member
- 6 June 2014
- 4,783
Με ούτε 1.5 χιλιάρικο τα περνεις έτοιμα λουστραρισμενα. Μιλάμε για κλασσικά πορτακια κουζίνας 72 επί 45 η 50. Μην ρωτήσεις που. Παντού. Σε όλα τα ξυκεμπορικα. Είτε δουλεύουν του Πραξιτέλη είτε της βεξυλ είτε του Ρούσσου. Ένα μικρομεσαίο Ξυλουργείο σαν το δικό μου με ούτε χίλια ευρώ στα φτιάχνει έτοιμα κολλημένα και τριμμένα να φύγουν κατευθείαν για λουστραδορο. Τώρα από εκεί και πέρα με ρουτερ να κάνεις φρένα για πορτάκι είναι δύσκολο. Εκτός αν πας σε φάλτσο Ένωση αλλά μετά ΘΑ θέλει η μορσο η καβιλια. Και το βάψιμο με ένα απλό πιστόλι και όπου να ναι τσάμπα ο κόπος σου. Ο λουστρος μου έχει κομπρεσέρ και πιστόλι τοπ καταρράκτη και φούρνο που ρίχνει και πάλι έχουν μικρο ατέλειες. Γνωμη μου παρτα έτοιμα από ένα ξυλεμπορικο δεν θα γλυτώσεις τιποταΚαλα, εγω ασχολουμαι λιγο προς τα επιπλα και φτιαχνω περισσοτερο αναγκαια πραγματα παρα διακοσμητικα. Πριν 6 χρονια δεν ειχα δραπανοκατσαβιδο και το αγορασα να φτιαξω ντουλαπα. Μου βγηκε μισα λεφτα και μου εμεινε και το εργαλειο. Τωρα εχω και παιδια και με βαση τον σχεδιασμο στα επομενα 1-2 χρονια θα πρεπει να εχω φτιαξει τις κουκετες, το δικο μου κρεβατι με συρταρια και ενα τραπεζακι (μασιφ κερασια θελω εδω) καθιστικου με ενσωματωμενο μπαρακι. Ολα θα τα φτιαξω με τα μισα λεφτα και κανοντας χρηση του ρουτερ κυριως αλλα και του δισκοπριονου θεωρω οτι θα εχω κανει αποσβεση.
Μετα εχουν σειρα τα πορτακια κουζινας. εκει θα γινει χαμος γιατι ο μαραγκος που μιλησα μου ζητησε για 20 πορτακια ημιμασιφ λουστραρισμενα 3600 :stupid:
Και λεω
ταβλες κερασια - 400
πορτισιο mdf - 100
το ρουτερ το bosch - 500 (το εχω)
κοπτικο για πορτακια - 100
βερνικια? 100
κομπρεσσερ 100 λιτρα να αγορασω? 300
πιστολι επαγγελματικο? 200
1700 και 2 μηνες και θα τα φτιαξω και θα μου μεινουν ρουτερ, κομπρεσσερ, πιστολι και κερδος πανω απο 1000αρικο.
Απλα περιμενω τα αγορια μου να αποτελειωσουν την κουζινα πριν ξεκινησω παλι να φτιαχνω
Με ούτε 1.5 χιλιάρικο τα περνεις έτοιμα λουστραρισμενα. Μιλάμε για κλασσικά πορτακια κουζίνας 72 επί 45 η 50. Μην ρωτήσεις που. Παντού. Σε όλα τα ξυκεμπορικα. Είτε δουλεύουν του Πραξιτέλη είτε της βεξυλ είτε του Ρούσσου. Ένα μικρομεσαίο Ξυλουργείο σαν το δικό μου με ούτε χίλια ευρώ στα φτιάχνει έτοιμα κολλημένα και τριμμένα να φύγουν κατευθείαν για λουστραδορο. Τώρα από εκεί και πέρα με ρουτερ να κάνεις φρένα για πορτάκι είναι δύσκολο. Εκτός αν πας σε φάλτσο Ένωση αλλά μετά ΘΑ θέλει η μορσο η καβιλια. Και το βάψιμο με ένα απλό πιστόλι και όπου να ναι τσάμπα ο κόπος σου. Ο λουστρος μου έχει κομπρεσέρ και πιστόλι τοπ καταρράκτη και φούρνο που ρίχνει και πάλι έχουν μικρο ατέλειες. Γνωμη μου παρτα έτοιμα από ένα ξυλεμπορικο δεν θα γλυτώσεις τιποτα
Πανο σε ευχαριστω για της πληροφοριες, βλεποντας ομως τα τεχνικα χαρακτηριστικα διαφερουν σε λεπτομεριες Μεγιστο βαθος πλανισματος max 3mm η boston 2 mm. Ετσι κι αλλιως η διαφορα εινα στα 20,5 οποτε δεν με χαλαει να κανω βημα, ετσι κι αλλιως για ερασιτεχνικη χρηση την θελω για μενα οχι επαγγελματικα.
υγ: δεν απαντησα στο τελευταιο σχολιο σου γιατι κοιταγα τα χαρακτηριστηκα, υπεροχη κατασκευη που εκανες της λευκες γραμμες να φανταστω εγιναν με ρουτερ.
Που θα βρεις κεράσια πλανισμενη? Είσαι σίγουρος ότι μεψαυτα τα μπιτ θα φτιάξεις πορτάκι? Εδώ με διαιρούμενο φρεζα για σβουρα τα φτιάχνεις και πάλι γωνιασμα θελουν στο τέλος. Θεωρώ ότι θα πετάξεις τα λεφτά σου. Ο πατέρας μου με σοβαρά εργαλεία με έμαθε να φτιαχνω πορτακια και με εμπιστεύτηκε να τα φτιάξω εντελώς μόνος μου μετά την τεταρτη κουζίνα. Πρέπει να δεις από ΤΟ πως θα πλανισεις το ξυλο. Που θα σκίσεις. Ποια μεριά να βάλεις μέσα ποια έξω. Γενικά δεν αποθαρρυνω κανέναν να φτιάξει πράγματα ίσα ίσα που βοηθάω όσο μπορώ. Αλλά νομιΖω το μόνο που ΘΑ καταφέρεις με αυτό το εγχείρημα είναι να χάσεις χρόνο και χρήμα.
Θα καταλάβεις μόλις κολλήσεις ενα
jks που βρήκες τόσο φτηνή βελανιδιά (και με όλη την προεργασία μέσα)? με ενδιαφέρει και μένα μία τέτοια φτηνή αγορά, είναι σχεδόν στην μισή τιμή από ότι έχω βρει εγώ...
χοντρικά για 2.5 πάχος και 15 πλάτος...χοντρικά πάντα, απλάνιστα έχω βρει
οξιά 4.5 το τρέχων μέτρο
βελανιδιά 10
ιρόκο 7.5
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.