Οπως και να εχει το ρουτερ δεν θα πρεπει να λειτουργει με τον λεβιε του κλειδωμενο στην θεση???
Ευχαριστώ Στέλιο θα μελετηθούν !!!!
Θα ήθελα άλλη μια απάντηση από αυτούς που κατέχουν παγκοπρίονα εμπορίου.
Σε αυτές τις κατασκευές αν κάποιος έχει δει το εσωτερικό τους με ποιο σύστημα ανεβοκατεβάζουν το δισκοπρίονο ???
Κυριάκο νομίζω ότι αν οι τζόγοι από το σύστημα είναι αμελητέοι ...δεν χρειάζεται κλείδωμα του λεβιέ. Βέβαια αυτό θα φανεί στην πράξη.
Η καλή στερέωση του εργαλείου πάνω στο γρύλο και του γρύλου στον πάγκο, είναι απαραίτητη , αλλά όχι επαρκής.
Γι αυτό υπάρχουν και 4 ελατήρια που τείνουν να κρατήσουν το γρύλο κλειστό.
Έτσι υπάρχουν δύο δυνάμεις (μιά από τη βίδα ρύθμισης και μιά από τα ελατήρια ) που αναταγωνίζονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι τζόγοι να μηδενίζονται.
Και από τη στιγμή που η ρύθμιση του ύψους δεν γίνεται με άντυγα αλλά με μέτρηση πάνω στο δίσκο, δεν υπάρχει και θέμα υστέρησης του μηχανισμού σε αναστροφή κίνησης, συνεπώς όλες οι αιτίες ανακρίβειας έχουν συνυπολογιστεί.
Το μόνο που θεωρείται σαν προϋπόθεση εδώ είναι η ακαμψία του πάγκου, καθώς και της στήριξης της βάσης του γρύλου. Αυτά θα πρέπει να είναι "βράχος" αν θέλουμε ακρίβειες 1/10 mm !
Νίκο, οι λογικές που μπορούν να εφαρμοστούν είναι αρκετές (ας πούμε μπορείς να το κάνεις με ολισθαίνοντα κεκλιμένα επίπεδα) πιστεύω όμως ότι εν προκειμένω η ευκολία και η στιβαρότητα της κατασκευής είναι κάτι σημαντικό !
Αλλά από εκεί κει πέρα, η προταση αυτή έχει να κάνει μόνο με το θέμα ρύθμισης του ύψους και της εργονομίας χρήσης αυτού του ριθμιστή, σαφώς σε συνέχεια της όλης δουλείάς, μπορεί να σχεδιαστεί κάποιο χειριστήριο (κάποιο ωστήριο / ντίζα) μέσω του οποίου θα μπορεί και να κλειδώσει στην νέα ρύθμιση το εργαλείο !
Λοιπόν Νίκο πάρε καφέ, χαλάρωσε και καλή μελέτη. Σίγουρα εσύ, ξέροντας ακριβώς το θέμα, σε κάτι καλύτερο θα καταλήξεις !
Καλή συνέχεια !
