Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτο με εβαλε σε σκεψεις και με ψαξιμο διαπιστωσα οτι οταν σφιγγεις πολυ τον δισκο εμφανιζεται μια στρεβλωση. Τωρα τον σφιγγω με το χερι και ενα κλικ με το κλειδι και γυριζουν και οι 2 αψογα.

μάλιστα, αυτό ούτε καν το είχα σκεφτεί...ty.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

μάλιστα, αυτό ούτε καν το είχα σκεφτεί...ty.

Πιστευω οτι ειναι θεμα σε καποια συγκεκριμενα παγκοπριονα και οχι κανονας.

Μιχάλη σε πιάνω αδιάβαστο, και ως εκ τούτου αφήνεις κι εμάς στο σκοτάδι.
Το παρακάτω κατσαβίδι της Wiha δεν το έχεις ξετρυπώσει ακόμα. Το βρήκα τυχαία στην Αθηνάς που πήγα για αγιρά λεντοταινίας. Ο μάστορας που με εξυπηρέτησε το χρησιμοποιούσε και βρήκα ευκαιρια να το φωτογραφίσω.
Ξέρει κανείς που θα το βρούμε;

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    89.6 KB · Views: 190
  • image.jpg
    image.jpg
    97.1 KB · Views: 189
Μπαμπη παραδεχομαι οτι δεν το εχω δει ποτε αυτο ειδος σε κατσαβιδι οποιασδηποτε μαρκας!!

Aν και εχω την εντυπωση οτι αυτο το εξαρτηματακι ειναι προσαρτημα -ειδος πατεντας- που δεν ανηκει στην wiha.

Είναι ταυτόχρονα κόφτης και απογυμνωτής.
Φοβερή πατέντα, μ´ ένα εργαλείο τα κάνεις όλα.
Το ρώτησα Μιχάλη, αν είναι εξάρτημα που προσαρμόζεται σε όλα τα κατσαβίδια και μου είπε όχι, είναι μαζί με το κατσαβίδι.
Το να κάνει λάθος βέβαια δεν το αποκλείω καθόλου, απ´ ότι κατάλαβα κι αυτός απο κάποιον άλλον το βρήκε κι απλώς το δούλευε.
Τώρα που το κοιτάζω καλύτερα θα έκοβα το κεφάλι μου οτι είναι ξεχωριστό εξάρτημα. Η βίδα της πρώτης φωτογραφίας αυτή τη δουλειά κάνει, σφίγγει το εξάρτημα πάνω στο στέλεχος.

Last edited:
Δικιο εχεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.rexelusa.com/terminal-s...onid=DFBA900B8D5A13FBEA0F6D95225B5908.hybris2

1492KWC_ZM.jpg

ειμαι τωρα στην κατασκευη ενος πανκου για το φαλτσοπριονο το μηκος του 1.90 και το φαρδος 35εκ απο 4αρι ξυλο ειναι αρκετα βαρυ και επειδη θελω να το στηριξω πολυ γερα αφου θα εχει επανω εργαλεια
αλλα το προβλημα μου ειναι και σε αυτο θελω την βοηθεια σας ....πως να το στηριξω σε τουβλο και πολυ σουβα εργολαβικο δηλ αμμο πες τε μου κανενα κολπο για καλη στηριξει εκτος απο τα βυσματα για τουβλο
η αν υπαρχει τροπος να στηριχτουν γερα στον τοιχο ...αυτα.

Να κανω μια ερώτηση. Με ενα μικρο αεροσυμπιεστη 2hp 24lt τι εργαλείο αέρος μπορω να δουλέψω; πχ τριβειο ή καρφωτικό μπορω; Θα μου δώσει ενα περισσευούμενο ο πατέρας μου. Αν ειναι μονο να φουσκώνω λάστιχα καλυτερα να πιάνει χωρο στην δίκη του αποθήκη παρά στο εργαστήριο μου...

Το καλυτερο θα ειναι αυτο!

Να κανω μια ερώτηση. Με ενα μικρο αεροσυμπιεστη 2hp 24lt τι εργαλείο αέρος μπορω να δουλέψω; πχ τριβειο ή καρφωτικό μπορω; Θα μου δώσει ενα περισσευούμενο ο πατέρας μου. Αν ειναι μονο να φουσκώνω λάστιχα καλυτερα να πιάνει χωρο στην δίκη του αποθήκη παρά στο εργαστήριο μου...

Καρφωτικο σιγουρα.
Το τριβειο ειναι αρκετα απαιτητικο σε αερα.

Kalamaria αν πιστεύεις πως ένα καλό ουπατ δεν θα σε καλύψει μπορείς να πάρεις πλαστικά βυσματα (ουπατ) για χημικό και να βάλεις ντιζες. Και μετά αν προσπαθήσεις να το βγάλεις θα βγάζεις και τα τούβλα μαζί.

Αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω πες μου να κατέβω στην αποθήκη να σου βγάλω μια φωτογραφία

ειμαι τωρα στην κατασκευη ενος πανκου για το φαλτσοπριονο το μηκος του 1.90 και το φαρδος 35εκ απο 4αρι ξυλο ειναι αρκετα βαρυ και επειδη θελω να το στηριξω πολυ γερα αφου θα εχει επανω εργαλεια
αλλα το προβλημα μου ειναι και σε αυτο θελω την βοηθεια σας ....πως να το στηριξω σε τουβλο και πολυ σουβα εργολαβικο δηλ αμμο πες τε μου κανενα κολπο για καλη στηριξει εκτος απο τα βυσματα για τουβλο

Στις περιπτώσεις που ο τοίχος είναι ψαθυρός, μιά είναι η λύση.
Χημικά αγκύρια.
Δεν καταλαβαίνουν τίποτε από φορτία και δεν "παίζουν" :

https://www.youtube.com/watch?v=E3RLtyOEsLc

https://www.youtube.com/watch?v=QZaJYdmdXB0

Συνδέονται άρηκτα με το τούβλο και διανέμουν τις δυνάμεις σε μεγάλη επιφάνεια και έτσι αποτρέπεται ο προοδευτικός θρυματισμός του τούβλου και του σοβά από τους κραδασμούς ή τα χτυπήματα πάνω στο πάγκο.
Καλή συνέχεια ! :)

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

γιατί χρειάζεται στήριξη στον τοίχο ο πάγκος?
είναι το δάπεδο πολύ στραβό και φοβάσαι μήπως πέσει?
τα 35εκ δεν είναι λίγο ?
η επιφάνεια πάνω από τα πόδια τι διαστάσεις θα έχει?
τι ύψος θα έχει ο πάγκος?
θα έχει ράφι από κάτω?

πάντως μην το φοβάσαι και πολύ γιατί μόλις φορτώσει με κιλά θα κάτσει και δεν θα φοβάσαι να μην πέσει
'ετσι και αλλιώς μπορείς πάντα να βιδώσεις τα πόδια και στο πάτωμα...

Ευχαριστώ Στέλιο θα μελετηθούν !!!!

Θα ήθελα άλλη μια απάντηση από αυτούς που κατέχουν παγκοπρίονα εμπορίου.
Σε αυτές τις κατασκευές αν κάποιος έχει δει το εσωτερικό τους με ποιο σύστημα ανεβοκατεβάζουν το δισκοπρίονο ???

Κυριάκο νομίζω ότι αν οι τζόγοι από το σύστημα είναι αμελητέοι ...δεν χρειάζεται κλείδωμα του λεβιέ. Βέβαια αυτό θα φανεί στην πράξη.

Δεν εχω δει τι εχει απαντηθεί, αλλα ρίξε μια μάτια κι εδω Νίκο
http://www.ibuildit.ca/table-saw-1.html

Sent from my iPad using Tapatalk

Το καλυτερο θα ειναι αυτο!

Καρφωτικο σιγουρα.
Το τριβειο ειναι αρκετα απαιτητικο σε αερα.
ευχαριστω. Οντως αυτο φαντάστηκα . Δεν ειναι για εργαλεία που δουλεύουν συνέχεια . Αρα ενα φτηνό καρφωτικο indiego ή parkside μας κανει. Καμία άλλη πρόταση για εργαλείο ; η μητέρα μου παντως το είχε για να βάφει, μου ειπε οτι ολη την ωρα δούλευε το κομπρεσέρ , αλλα έβαφε τραπέζια και την βάρκα... Για κανένα μικρο project θα κανω δουλειά για βαφή.

Οπως και να εχει το ρουτερ δεν θα πρεπει να λειτουργει με τον λεβιε του κλειδωμενο στην θεση???

Ευχαριστώ Στέλιο θα μελετηθούν !!!!

Θα ήθελα άλλη μια απάντηση από αυτούς που κατέχουν παγκοπρίονα εμπορίου.
Σε αυτές τις κατασκευές αν κάποιος έχει δει το εσωτερικό τους με ποιο σύστημα ανεβοκατεβάζουν το δισκοπρίονο ???

Κυριάκο νομίζω ότι αν οι τζόγοι από το σύστημα είναι αμελητέοι ...δεν χρειάζεται κλείδωμα του λεβιέ. Βέβαια αυτό θα φανεί στην πράξη.

Η καλή στερέωση του εργαλείου πάνω στο γρύλο και του γρύλου στον πάγκο, είναι απαραίτητη , αλλά όχι επαρκής.
Γι αυτό υπάρχουν και 4 ελατήρια που τείνουν να κρατήσουν το γρύλο κλειστό.
Έτσι υπάρχουν δύο δυνάμεις (μιά από τη βίδα ρύθμισης και μιά από τα ελατήρια ) που αναταγωνίζονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι τζόγοι να μηδενίζονται.
Και από τη στιγμή που η ρύθμιση του ύψους δεν γίνεται με άντυγα αλλά με μέτρηση πάνω στο δίσκο, δεν υπάρχει και θέμα υστέρησης του μηχανισμού σε αναστροφή κίνησης, συνεπώς όλες οι αιτίες ανακρίβειας έχουν συνυπολογιστεί.
Το μόνο που θεωρείται σαν προϋπόθεση εδώ είναι η ακαμψία του πάγκου, καθώς και της στήριξης της βάσης του γρύλου. Αυτά θα πρέπει να είναι "βράχος" αν θέλουμε ακρίβειες 1/10 mm ! :)

Νίκο, οι λογικές που μπορούν να εφαρμοστούν είναι αρκετές (ας πούμε μπορείς να το κάνεις με ολισθαίνοντα κεκλιμένα επίπεδα) πιστεύω όμως ότι εν προκειμένω η ευκολία και η στιβαρότητα της κατασκευής είναι κάτι σημαντικό !
Αλλά από εκεί κει πέρα, η προταση αυτή έχει να κάνει μόνο με το θέμα ρύθμισης του ύψους και της εργονομίας χρήσης αυτού του ριθμιστή, σαφώς σε συνέχεια της όλης δουλείάς, μπορεί να σχεδιαστεί κάποιο χειριστήριο (κάποιο ωστήριο / ντίζα) μέσω του οποίου θα μπορεί και να κλειδώσει στην νέα ρύθμιση το εργαλείο !

Λοιπόν Νίκο πάρε καφέ, χαλάρωσε και καλή μελέτη. Σίγουρα εσύ, ξέροντας ακριβώς το θέμα, σε κάτι καλύτερο θα καταλήξεις !
Καλή συνέχεια ! :)