Μάστορες τα φώτα σας!!

:a0210:
Δεν μπορεί να στο εξασφαλίσει νομίζω κανένας, αν σκεφτείς το πως κατασκευάζονται τα υλικά αυτά.

Κώστα ρώτησα διότι με 21 το τετρ. το φύλλο που είναι 2,5Χ1,25 δηλ. 3 τετρ. περίπου θα βγει στα 65 . εδώ στις Σέρρες από κατάστημα που είναι πολύ φθηνότερο σε άλλα είδη μελαμίνης κλπ. από το leroy μου είπε το φύλλο γύρω στα 100 .
αύριο θα πάρω ένα κομμάτι και θα δω

Εγώ το 9άρι (συμήδα) το πλήρωσα 40 ευρώ (το 2.5 χ 1.25).
Δεν συνάντησα καθόλου κενά ακόμα και στα μικρά κομμάτια.

Υπάρχουν κόντρα πλακέ με χρώμα ανοιχτό και άλλα με χρώμα καφετίζων... ποια είναι η διαφορά τους και ποια είναι η σημύδα από τα δύο???

Υπάρχουν κόντρα πλακέ με χρώμα ανοιχτό και άλλα με χρώμα καφετίζων... ποια είναι η διαφορά τους και ποια είναι η σημύδα από τα δύο???

Νίκο η Σημύδα είναι μέ τό ανοιχτό χρώμα,μέ τό καφετίζων είναι τό Οκουμέ.
Το Οκουμέ μού έχουν πεί στό Leroy - Merlin είναι περισσότερο αντοχής σέ εξωτερικό χώρο

Το οκουμέ είναι τέλειο κί απ´ τις δύο πλευρές και πολύ πιο ακριβό.
Ο Νίκος όμως δεν νομίζω οτι εννοεί αυτό. Υπάρχει και σε συμίδα πιο ανοιχτή και πιο σκούρα απόχρωση.

Ρωτάω γιατί πέρασα σήμερα για κάτι μικρά κομμάτια από το Πράκτικερ και πήρα από τα ρετάλια που είχαν έξω από το ξυλουργικό.... παρατήρησα ότι τα λευκά κοντραπλακέ μου φάνηκαν ποιο μαλακά (ευαίσθητα) στην επιφάνεια τους.
Αυτά λοιπόν είναι σημύδα ενώ τα ποιο σκούρα και ποιο σκληρά είναι οκουμέ. Οκ .... μαθαίνω ακόμα γιατί δεν έχω κάνει ακόμα μαζικές αγορές σε αυτά τα είδη.

Εχω ενα leatherman wave οπου εσπασε η εξωτερικη ασφαλεια που κραταει τις λαμες ανοιχτες.στην αθηνα που μπορω να το αντικαταστησω ; αντιπροσωπεια κ.λ.π.πριν δεκα χρονια ειχα χαλασει μια λαμα απ το wave οταν ειμουν στην κυπρο ,πηγα σε ενα μαγαζι στην λευκωσια το πηραν πληρωσα ενα αντιτιμο περιπου 20 για να το στειλουν στην αμερικη και μου δωσαν καινουργιο καθως εχει εγγυηση εφ ορου ζωης η 25 χρονια,δεν θυμαμαι.στην αθηνα που μπορω να κανω το ιδιο;;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχω ενα leatherman wave οπου εσπασε η εξωτερικη ασφαλεια που κραταει τις λαμες ανοιχτες.στην αθηνα που μπορω να το αντικαταστησω ; αντιπροσωπεια κ.λ.π.πριν δεκα χρονια ειχα χαλασει μια λαμα απ το wave οταν ειμουν στην κυπρο ,πηγα σε ενα μαγαζι στην λευκωσια το πηραν πληρωσα ενα αντιτιμο περιπου 20 για να το στειλουν στην αμερικη και μου δωσαν καινουργιο καθως εχει εγγυηση εφ ορου ζωης η 25 χρονια,δεν θυμαμαι.στην αθηνα που μπορω να κανω το ιδιο;;
πληροφοριες για την εγγυηση θα βρεις εδω και τον αντιπροσωπο ελλαδος εδω.
νομιζω ομως οτι ολα τα μαγαζια που πουλανε leatherman κανουν επιστροφες για εγγυηση

Το έχω αναφέρει πιο παλιά η συμηδα του Leroy από την μία μεριά έχει ελαττώματα και η δομή της είναι χειρότερη σε κενά από το οκουμε.

Και στο κόντρα πλακε υπάρχουν ποιοτητες . Πχ θα συναντήσετε 9αρι κόντρα πλακε με 3 φύλλα στρωσεις και με 6 φύλλα κλπ . Το 6αφυλλο ειναι καλύτερο και ποιο ακριβο .

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

θέλω να αγοράσω κόντρα πλακέ χωρίς κενά μέσα. λένε ότι η σημύδα είναι καλύτερη από το οκουμε. είδα στο leroy αυτή εδώ
https://www.leroymerlin.gr/gr/xulei.../panel-m250xp125-cm-kai-pahous-21mm-62020623/

την έχει 21 το τετραγωνικό. στις Σέρρες που ρώτησα μου είπαν πολύ ακριβότερα. μήπως υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες; δεν θέλω να μου βγάλει κανένα κενό σε καμιά περίπτωση.

Παύλο κι αυτα εχουν ποιότητες.
Όσο περισσότερες στρώσεις, τόσο καλύτερη ποιότητα.
Ενδεικτικά στην αθηνα το 21 χιλιοστών παει γύρω στα 70 το φύλλο.
Άρα αν αυτο που θες να πάρεις ειναι 21 χιλ. τοτε μοιάζει αρκετά φτηνό και συνεπώς λιγότερο ποιοτικό. Αν ειναι λεπτότερο, δες πόσες στρώσεις εχει.
Γενικά όμως τα Ρωσίας/σημύδα ειναι καλα, χωρίς κενά (εν γενει)

Sent from my iPad using Tapatalk