Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωστα καταλαβες. Θελω ο αρμος να ειναι τοσο λεπτος σχεδον να μην φαινεται αν γινεται.
Εχω σκεφτει δυο λυσεις.
Η μια ειναι να ξεχασω την απαιτηση μου και να το κανω κανονικο ντουλαπι.
Η αλλη λυση ειναι η μετωπη να ειναι ενα σωμα με τα πλαινα και να μενει "πισω" στο τοιχο μονο η πλατη του ντουλαπιου.
Δηλαδη ο χωρος αποθηκευσης να ειναι στο κινητο μερος. Η πλατη ομως θα πρεπει να ειναι στενοτερη κατα τοσο οσο ειναι το παχος των πλαινων, ωστε να ερχεται χωνευτη.
Δεν ξερω και δεν μπορω να φανταστω ομως πως και ποιος μεντεσες πρεπει να εφαρμοστει για να δουλεψει αυτο και να αντεχει και το οποιο βαρος.

ΥΣ αν το δουμε αναποδα, πως μπορει το καπακι-πορτα ενος ντουλαπιου να βυθιζεται σε αυτο "προσωπο"?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλαδη??

Υπάρχει και άλλη λύση να είναι όλα έτσι όπως τα θες!
Θέλει λίγο δουλίτσα αλλά θα είναι όλα κρυφά!

ΓŽΕ‘ΓΒΓβ€¦Γβ€ ΓΕ’ Γβ‚¬ΓŽΒΏΓΒΓβ€žΓŽΒ¬ΓŽΒΊΓŽΒΉ_01.jpg

Η ροδέλα (καλύτερα να βάλεις δύο κάτω είναι για να ανοίγει χωρίς να τρίβεται το σόκορο.
Οι ρεδέλες αυτές είναι ατσαλένιες και πάχους 0,1mm τις ζητάς σαν "αποστατικές ροδέλες" από καλό εργαλειάδικο.
Καλή συνέχεια ! :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Υπάρχει και άλλη λύση να είναι όλα έτσι όπως τα θες!
Θέλει λίγο δουλίτσα αλλά θα είναι όλα κρυφά!

View attachment 136967

Η ροδέλα (καλύτερα να βάλεις δύο κάτω είναι για να ανοίγει χωρίς να τρίβεται το σόκορο.
Οι ρεδέλες αυτές είναι ατσαλένιες και πάχους 0,1mm τις ζητάς σαν "αποστατικές ροδέλες" από καλό εργαλειάδικο.
Καλή συνέχεια ! :)
Ενδιαφερουσα προσεγγιση, εχει αυτο το κατι μυστικιζε που προσελκυει το κατασκευαστη...:worshippy:
Το φαλτσο της πορτας, ψηλα στο σκιτσο κατα προσεγγιση ή εχει καποια διαμετρο κομης, οπως και η εσοχη στο κατω πλαινο?
Το παχος της μετωπης/ πορτακι θα πρεπει να εχει ενα αξιολογο παχος και αντοχη για να στηριξει, νομιζω, τους πειρους.
Μαλλον αυτο θα κανω για το λογω της διαφορετικης και ιδιαιτερης κατασκευης, αρκει να βρω το καταλληλο υλικο, κυριως για το μεγεθος της πορτας. 30χ50 το υπολογιζω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ενδιαφερουσα προσεγγιση, εχει αυτο το κατι μυστικιζε που προσελκυει το κατασκευαστη...:worshippy:
Το φαλτσο της πορτας, ψηλα στο σκιτσο κατα προσεγγιση ή εχει καποια διαμετρο κομης, οπως και η εσοχη στο κατω πλαινο?
Το παχος της μετωπης/ πορτακι θα πρεπει να εχει ενα αξιολογο παχος και αντοχη για να στηριξει, νομιζω, τους πειρους.
Μαλλον αυτο θα κανω για το λογω της διαφορετικης και ιδιαιτερης κατασκευης, αρκει να βρω το καταλληλο υλικο, κυριως για το μεγεθος της πορτας. 30χ50 το υπολογιζω.

Ξαναβάζω το σκαρίφημα με μια διόρθωση και σχόλια για τις ακτίνες κοπής των ξύλων.

ΓŽΕ‘ΓΒΓβ€¦Γβ€ ΓΕ’ Γβ‚¬ΓŽΒΏΓΒΓβ€žΓŽΒ¬ΓŽΒΊΓŽΒΉ_02.jpg

Καλή συνέχεια !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ξαναβάζω το σκαρίφημα με μια διόρθωση και σχόλια για τις ακτίνες κοπής των ξύλων.

View attachment 136974

Καλή συνέχεια !
Το πιασα!
Η εσωτερικη γωνια, και λιγο μεγαλυτερη να ειναι δεν μας πειραζει.
Τη κοπη στο πλαινο να δω πως θα φτιαξω. Κατι με το ρουτερ θα γινει, αλλα θελει λιγο ψαξιμο.

Το πιασα!
Τη κοπη στο πλαινο να δω πως θα φτιαξω. Κατι με το ρουτερ θα γινει, αλλα θελει λιγο ψαξιμο.

Η κοπή στο πλαϊνό δεν είναι αναγκη να είναι τμήμα περιφέρειας κύκλου, μπορεί να είναι και ενα απλό παραλληλογραμο λούκι , με το ρουτερ !
Άλλωστε δεν θα φαίνεται !
Ναι, το φάλσο στο πορτάκι μπορεί να είναι και πιο έντονο και αυτό δεν θα φαίνεται !
Εν τω μεταξύ αν το πορτάκι το χώσεις λίγο μέσα, έτσι ώστε τα πλαϊνά του κουτιού με το πάτο και το καπάκι , να το περιβάλουν σαν κορνίζα, τότε λόγω φωτοσκίασης δεν θα φαίνεται ο μικρός αρμός που θα υπάρχει περιμετρικά στο πορτόφυλο! :D
Καλή συνέχεια !

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το πιασα!

Η κοπή στο πλαϊνό δεν είναι αναγκη να είναι τμήμα περιφέρειας κύκλου, μπορεί να είναι και ενα απλό παραλληλογραμο λούκι , με το ρουτερ !
Άλλωστε δεν θα φαίνεται !
Ναι, το φάλσο στο πορτάκι μπορεί να είναι και πιο έντονο και αυτό δεν θα φαίνεται !
Εν τω μεταξύ αν το πορτάκι το χώσεις λίγο μέσα, έτσι ώστε τα πλαϊνά του κουτιού με το πάτο και το καπάκι , να το περιβάλουν σαν κορνίζα, τότε λόγω φωτοσκίασης δεν θα φαίνεται ο μικρός αρμός που θα υπάρχει περιμετρικά στο πορτόφυλο! :D
Καλή συνέχεια !

Αν το κανω ομως με μελαμινι, η ταινια στο σοκορο και η επιφανεια αυτης θα ειναι κατα κατι διαφορετικο.

Η καθετη απο τον αξονα περιστροφης στο πλαινο ή στο ακρο της πορτας που εφαπτεται σχεδον στο πλαινο, ειναι η αποσταση δ? Ή ειναι διαφορετικη?

Εχει παρει το ματι καποιου κατασκευη ραδιοφωνου τετοια που να περιλαμβανει μονο τα κυκλωματα και μια οθονη με τα χειριστηρια της?
Δηλαδη να ειναι ready ωστε να μπει σε μια diy κατασκευη?
Θελω, σκεφτομαι δηλαδη, να βαλω σε μια ξυλινη επιφανεια κατι τετοιο, να φαινεται μονο η οθονη και τα τυχον κουμπια και απο πισω να ειναι η πλακετα του.

Αν το κανω ομως με μελαμινι, η ταινια στο σοκορο και η επιφανεια αυτης θα ειναι κατα κατι διαφορετικο.

Η καθετη απο τον αξονα περιστροφης στο πλαινο ή στο ακρο της πορτας που εφαπτεται σχεδον στο πλαινο, ειναι η αποσταση δ? Ή ειναι διαφορετικη?

O αξονας περιστροφης πρεπει να ειναι στο κεντρο του παχους της πλακας και να απεχει απο το σοκορο οσο σε βολευει. Η αποσταση δ ειναι η αποσταση απο το κεντρο περιστροφης εως στην ακμη της πορτας δηλαδη στην γωνια του σοκορου με μια απο της 2 επιφανειες της πορτας. Ειναι η μεγιστη ακτινα περιστροφης που δημιουργειται.

Εχει παρει το ματι καποιου κατασκευη ραδιοφωνου τετοια που να περιλαμβανει μονο τα κυκλωματα και μια οθονη με τα χειριστηρια της?
Δηλαδη να ειναι ready ωστε να μπει σε μια diy κατασκευη?
Θελω, σκεφτομαι δηλαδη, να βαλω σε μια ξυλινη επιφανεια κατι τετοιο, να φαινεται μονο η οθονη και τα τυχον κουμπια και απο πισω να ειναι η πλακετα του.

Ωραία ιδέα η τελευταία.

Κάτι τέτοιο θες να φτιάξεις ε?

http://www.ebay.com/itm/Stereo-Bamb...318611?hash=item4643ddc713:g:hg8AAOSwAYtWNtmj

Σημερα που πηγα για καφε με την Η.... τσιμπησα το μερεμετακη μου .ειχε 4 καρεκλες σπαστες μπαλκονιου(σκηνοθετη) μαυρα χαλια τις οποιες τις ειχε περασει πρασινο χρωμα και μου ζητησε(πως μπορουσανα αρνηθω;;) εαν γινετε να γινουν παλι σε αποχρωση ξυλου.πηρα τις 2 για αρχη και τωρα που τις πηγα στην αποθηκη ειδα πως θα τρελαθω στο τριψιμο.τι λετε εσεις τριβειο η θερμοπιστολο να φυγουν οι μπογιες;;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σημερα που πηγα για καφε με την Η.... τσιμπησα το μερεμετακη μου .ειχε 4 καρεκλες σπαστες μπαλκονιου(σκηνοθετη) μαυρα χαλια τις οποιες τις ειχε περασει πρασινο χρωμα και μου ζητησε(πως μπορουσανα αρνηθω;;) εαν γινετε να γινουν παλι σε αποχρωση ξυλου.πηρα τις 2 για αρχη και τωρα που τις πηγα στην αποθηκη ειδα πως θα τρελαθω στο τριψιμο.τι λετε εσεις τριβειο η θερμοπιστολο να φυγουν οι μπογιες;;

τελικά είναι πανέξυπνη η Η.. :SFGSFGSF:

με θερμό και σπάτουλα...και οτι μεινει τριψιμο

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Χαχαχα,όχι πού θά σέ άφηνε νά φύγεις χωρίς εργασία γιά τό σπίτι,αυτό είναι πού λέμε δουλειά στήν δουλειά Βασίλη,όπως λέει ο Δημήτρης θερμοπίστολο και ότι μείνει μέ τριβείο είμαι καί εγώ τής άποψης.

Για πείτε ρε μαστόρια σιδεράδες...
Πήρα απ´ τη στράντζα μια λαμαρίνα 2mm για μια κατασκευή που θέλω να κάνω. Για βάψιμο τι λέει το πρόγραμμα;
Χρειάζεται αστάρωμα πρώτα;
Σκελφτομαι να το βάψω με άσπρο ή γκρί σπρέϋ για μέταλα.