Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!
Εχω ενα Peugeot 307. 1600 του 2002.
Βλεπω η μετατροπη σε αεριο εχει πεσει περιπου στα 700 ευρω και πως θα εχω περιπου 40% οικονομια στο κοστος καυσιμου.
Αρα 90 ευρω το γεμισμα τωρα και με 10 γεμισματα το χρονο τουλαχιστον να βαλω θα εχω 300 ευρω κερδος.
Αξιζει το ρισκο ή θα γινει το αυτοκινητο pou**na και δεν θα δουλευει σωστα.
Μεχρι τωρα 120.000χιλ ειναι αψογο.
Εμπειριες και αποψεις παρακαλω.
Είχα το Citroen Xsara 1.6 cc του 2004 (πρώτα ξαδερφάκια με το Peugeot).
Στα 140.000 Km του έβαλα υγραέριο με το που ήρθε η νέα τάση στην Πάτρα.
Μέχρι τα 270.000 km που το πούλησα δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
Στην αντιπροσωπεία μάλιστα που το έδωσα (ανταλλαγή & επιπλεόν για να πάρω το νέο Peugeot 308, πουλήθηκε πιο ευκολα & με παραπάνω χρήματα λόγω του υγραερίου).
5 πραγματάκια
a. Στην πόλη μέσα είχε παραπάνω κατανάλωση από την βενζίνη, αλλά έρχετε πιο φθηνά λόγω της μεγάλης ακόμα (?) διαφορά τιμής.
b. Σε πολύ γρήγορες επιταχύνσεις μου γύριζε από μόνο του από υγραέριο σε βενζίνη, όταν είχε μεγάλη ανάγκη για πλούσιο μείγμα.
c. Η μετατροπή του είχε γίνει σε Πατρινό συνεργείο, μου είχε στοιχίσει 950 & η δήλωση στο Υπουργείο 80 .
d. Ο δείκτης των led με την πληρότητα τη δεξαμενής υγραερίου δεν ήταν ποτέ αξιόπιστος, υπολόγιζα τα Km από το κοντέρ.
e. Μου είχαν πει & το εφάρμοζα να μην βάζω π.χ. 50 βενζίνη & να περιμένω να τελειώσει, αλλά κάθε φορά που γέμιζα υγραέριο να συμπλήρωνα για ανανέωση της ~ 5 βενζίνη.
Γενικά ήμουν πολύ ικανοποιημένος & από άποψη απόδοσης, οικονομίας, ασφάλειας & service.