Ο χαλκός είναι το απόλυτα αντιβακτηριακό μέταλλο,και αδρανές,άρα μη τοξικό,πιείτε άφοβα.Υπάρχει κατατεθημμένη μελέτη στο υπουργείο υγείας για να αλλαχθούν όλα τα πόμολα στα νοσοκομεία της χώρας με χάλκινα,αλλά το κόστος είναι πολύ μεγάλο.
Ο FDA προειδοποιεί να μην χρησιμοποιούνται χάλκινα σκεύη χωρίς επίστρωση γιατί το μέταλλο εύκολα μπορεί εύκολα να διαφύγει σε όξινα τρόφιμα, προκαλώντας τοξικότητα.
Υπαρχει αλλο ρουτερ στην Ελλαδα 1/2" περα απο το B&D https://www.skroutz.gr/s/2922405/Black-Decker-KW1600EKA.html?from=account_favorites σε αυτα τα χρηματα;
Σημερα συνειδητοποιησα οτι υπαρχει και collet 12mm που φυσικα δεν ειναι συμβατο με τα κοπτικα μισης ιντσας , καθως στην Ευρωπη ακολουθουν τις μετρικες διαστασεις ακομη και ρουτερ που στο εξωτερικο εχουν collet με ιντσες. Με αρκετο ψαξιμο βρηκα οτι ειναι σπανια τα 12mm κοπτικα και δυο που χρειαζομαι θα μου κοστισουν οσο να αγοραζα ενα σετ των 15 κοπτικων 1/2 της Yonico...
Μπορω να πω οτι ημουν ετοιμος να παραγγείλω το makita m3600 μεχρι που απο τυχη ειδα οτι το collet δεν ειναι 12.7 αλλα πραγματικα 12mm.
Εκτος αν καποιος βρει οικονομικα κοπτικα 12mm...
Δυστυχως το κοστος collet πχ για τα makita ειναι πανω απο 25 . Η makita λεει οτι δεν ειναι συμβατο και το nut και σε περιπτωση αλλαγης απαιτει αλλαγη nut+collet+reducers καθως αυτοι που συνοδευουν το εργαλειο για 8mm και 6mm δεν ειναι συμβατοι με ιντσες. Κοστος συνολικα 60-70 ...Όλες οι εταιρίες βγάζουν κολλετ και 12 και 1/2 ιντσα. Το Bosch στην Αγγλία βγαίνει σε ιντσες και Ελλάδα, Ιταλία σε μετρικο. Το κόστος ενός κολλετ φτάνει τα 25 ευρώ. Ο λόγος που τα 12 είναι ακριβά είναι ότι σχεδόν μόνο οι επώνυμοι τα βγάζουν αφού τα eBay και AMAZON έχουν 99% Αμερικανούς και Κινέζους κατασκευαστες που παράγουν σε ιντσες.
Ακολουθώντας τις συμβουλές των μελών εδώ , φαίνεται ότι ήταν θέμα μεγαλύτερης γωνίας , όπως είχε πει και ο Jks (αν θυμάμαι και καλά ). Με μεγαλύτερη γωνία άρα μεγαλύτερο πάτημα δεν φαίνεται να χάνει η καθετότητα ούτε στην εσωτερική πλευρά του Δίσκου , https://postimg.org/image/bkiap5m7d/ .Επίσης έβαλα και διαγώνιο ένα μεγάλο αλφάδι , όπως είπε ο Παναγιώτης ,ούτε και εδώ διαπίστωσα κάτι. Πάντως πολύ καλό πριόνι , ειδικά ο φράχτης του είναι κορυφή ,τον βρίσκεις μόνο σε πολύ ακριβότερα μοντέλα , πάνω από χιλιάρικο .
Δυστυχως το κοστος collet πχ για τα makita ειναι πανω απο 25 . Η makita λεει οτι δεν ειναι συμβατο και το nut και σε περιπτωση αλλαγης απαιτει αλλαγη nut+collet+reducers καθως αυτοι που συνοδευουν το εργαλειο για 8mm και 6mm δεν ειναι συμβατοι με ιντσες. Κοστος συνολικα 60-70 ...
Ή βρισκω makita με collet 1/2 απο αγγλια , αν ειμαι τυχερος σε 220v ή καποιο αλλο ηδη συμβατο με μικροτερο κοστος απο το να αλλαξω σε ενα makita το collet. Το B&D δεν μου αρεσει , αλλα στην αναγκη μπορει να ειναι τελικα η επιλογη μου...
Bosch παντως σε αυτα τα χρηματα και με 1/2 δεν βρηκα , ουτε στην πρασινη σειρα...
H Makita τα πουλαει χωριστα και στα μεγαλα router με 12mm και 1/2" για να πας σε μικροτερες διαστασεις δεν αλλαζεις collet αλλα εχει μειωτες (sleeves).Η πρασινη bosch δεν εχει ουτε 12 ουτε 1/2.
Η μπλε σειρα εχει παξιμαδι και κολλετ μαζι, δεν μπορεις να αλλαξεις μονο κολλετ. Το 1/2 το ειχα παρει 22 ευρω.
View attachment 139321
Η ΜΑΚΙΤΑ να το πουλει 70 ευρω μου φαινεται υπερβολικο.
Reducers δεν χρειαζεσαι. Ο reducer μπαινει μονο σε μεγαλλο κολλετ/παξιμαδι για να μειωσει την εσωτερικη του κολλετ. Πραγμα που εταιριες το απαγορευουν.
Αν παρεις 1/2 κολλετ θα εχει και το παξιμαδι του και δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο. Αλλα ελεγξε αν οντως ειναι αυτη η τιμη τοσο μεγαλη οσο λες.
![]()
Ξερει κανεις που θα βρω τετοιο ειδος σφιγκτηρων απο ελλαδα;
ξέρει κάποιος τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να μου τραβάει την σκόνη την ώρα που τρίβω το ξύλο στον τόρνο;
αυτός θα κάνει δουλειά;
http://kounelis.com.gr/einhell-rt-ve-550-apporofitiras-skonis-4304140.html
Δυστυχως το κοστος collet πχ για τα makita ειναι πανω απο 25 . Η makita λεει οτι δεν ειναι συμβατο και το nut και σε περιπτωση αλλαγης απαιτει αλλαγη nut+collet+reducers καθως αυτοι που συνοδευουν το εργαλειο για 8mm και 6mm δεν ειναι συμβατοι με ιντσες. Κοστος συνολικα 60-70 ...
Ή βρισκω makita με collet 1/2 απο αγγλια , αν ειμαι τυχερος σε 220v ή καποιο αλλο ηδη συμβατο με μικροτερο κοστος απο το να αλλαξω σε ενα makita το collet. Το B&D δεν μου αρεσει , αλλα στην αναγκη μπορει να ειναι τελικα η επιλογη μου...
Bosch παντως σε αυτα τα χρηματα και με 1/2 δεν βρηκα , ουτε στην πρασινη σειρα...
ξέρει κάποιος τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να μου τραβάει την σκόνη την ώρα που τρίβω το ξύλο στον τόρνο;
αυτός θα κάνει δουλειά;
http://kounelis.com.gr/einhell-rt-ve-550-apporofitiras-skonis-4304140.html
Δεν μου άρεσε ο όγκος του. Μου φάνηκε αρκετά μεγάλο και στη βάση. Αυτό μπορεί να δίνει καλό πάτημα αλλά σε περιορίζει σε μικρά κομμάτια. Δεν μου άρεσε ότι δεν δέχεται after market δαχτυλίδια αντιγραφής και δεν κατάλαβα από όσα διάβασα εάν έχει μικρορυθμιση στο ύψος με βήμα πχ χιλιοστου. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και το έχουν παιδιά εδώ μέσα και σε αυτή την τιμή 1/2 με πλήρες πακέτο collet και βασικά bit δεν έχει ανταγωνισμό. Δεν το βγάζω από τις επιλογές μου, αλλά δεν είναι η πρώτη μου πλέον. Κοιτάζω το πορτοκαλί makita με μόνο "σκαλωμα " το 12μμ collet. Που είναι βασισμένο στο ιστορικό makita 3612 , έχει προδιαγραφές για να μπαίνει κατω απο πάγκο με διακόπτη μόνιμης λειτουργίας, μικρορυθμιση ύψους, δέχεται αλλά ring αντιγραφής, μικρότερη βάση και γενικά συμβατότητα με ότι αξεσουάρ έχει βγάλει η μακιτα ή aftermarket.Πες μας σε ποιόν ρούτερ θα καταλήξεις (όταν) για να παίρνουμε ιδέες. Τον B&D KW1600 τον έχω βάλει στο μάτι, χωρίς να έχω διαβάσει όμως κριτικές. Γιατί λες ότι δεν σ' αρέσει;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.