Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναι αλλα και παλι βλεπω οτι ειτε εχει την κουκουλα...ειτε τον κετσε...δεν εχει αλλο τακουνι που να παρεμβαλετε μεταξυ του κανονικου τακουνιου και της κουκουλας...αρα δεν εχει εξτρα προστασια...
ΕΚΤΟΣ και αν δεν καταλαβαινω κατι...

Το extra soft sanding pad που απο τη φωτογραφία φαίνεται σαν μαξιλαράκι?
στη μεσαία στήλη το τελευταίο προς τα κάτω

δείχει και αυτοκίνητο νομίζω δεξια κάτω με το polishing sponge

δεν είναι για όλο το αυτοκίνητο φυσικά αλλά για μικροδουλειές

Αλλη κινηση κανει το τριβειο και αλλη ο αλοιφαδορος. Και εκτος της αλλης κινησης δουλευει και σε αλλες ταχυτητες. Και πανω απ'ολα ο μαστορας που θα το χρησιμοποιησει πρεπει να ξερει πως και ποσο θα πιεσει το εργαλειο στην επιφανεια. Εχουν κλαψει πολλοι που πηγαν να κανουν "ενα γυαλισματακι" και βρεθηκαν με γυμνο χρωμα χωρις βερνικι. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αλλη κινηση κανει το τριβειο και αλλη ο αλοιφαδορος. Και εκτος της αλλης κινησης δουλευει και σε αλλες ταχυτητες. Και πανω απ'ολα ο μαστορας που θα το χρησιμοποιησει πρεπει να ξερει πως και ποσο θα πιεσει το εργαλειο στην επιφανεια. Εχουν κλαψει πολλοι που πηγαν να κανουν "ενα γυαλισματακι" και βρεθηκαν με γυμνο χρωμα χωρις βερνικι. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

έχει πολύ χαμηλή ταχύτητα
αλλά δε νομίζω να διαφημίζεται για αλοιφαδόρος ;)

Συνάδελφοι θά ήθελα τήν βοήθεια σας στό παρακάτω πού αφορά τό δυναμόκλειδο.
Γιατί έχω μπερδευτεί,λέει οτι τήν πρώτη φορά πού θά τό χρησιμοποιήσετε η μετά από μακρά περίοδο αποθήκευσης,γιά νά γίνει σωστή λίπανση νά τό ρυθμίσω στήν μέγιστη ροπή ? καί άν θέλω να σφίξω μιά βίδα μέ 50 Nm θά τό βάλω 200 Nm στό τέρμα δηλαδή,η κατά πάσα πιθανότητα κάτι δέν καταλαβαίνω σωστά εγώ.

sxedio10.jpg

Αν κατάλαβα καλά θα το βάλεις μερικές φορές στο μέγιστο για να γίνει η λίπανση ....αλλά μετά θα βάλεις την ένδειξη που θέλεις για την κάθε βίδα.

Λεει οτι την πρωτη φορα, ειτε μετα απο μακρα αποθηκευση να βιδωσεις μια βιδα με την ανωτερη κλιμακα ροπης (για να παει παντου το λιπαντικο) .
Δηλαδη να κανεις καποιες στροφες με μεγαλη ροπη σε καποια δοκιμαστικη βιδα/μπουλονι. Το κανεις μια φορα το χρονο φανταζομαι, αν δεν χρησιμοποιεις για μεγαλη περιοδο (1 ετος φανταζομαι).

Αν θες να σφιξεις μια βιδα στα 50Νμ, σφιξε την στα 50 και μετα κανε το 'στρωσιμο' του ροποκλειδου βιδωνοντας ψηλα.

Mιχάλη δηλαδή θά πρέπει νά έχω ένα μπουλόνι δοκιμής κάπου και νά ξεκινάω νά σφίγγω στά 200 Nm πρίν τό χρησιμοποιήσω,γιατί η χρήση του θά είναι αραιά καί πού.
Η αυτό πού λέει ο Νίκος νά τό ρυθμίζω στά 200 Nm νά τεντώνεται τό ελατήριο και να λιπαίνεται,καί μετά νά τό ρυθμίζω-κατεβάζω στήν επιθυμητή ροπή και νά σφίγγω,ιδού η απορία.

Το ιδιο λεει και ο Νκος.
Αν εχεις να το χρησιμοποιησεις πανω απο χρονο, κανεις αυτη την διεργασια.

Μιχάλη άν δέν κάνω λάθος ο Νίκος αναφέρει ότι απλά τό ρυθμίζουμε να πάει η βελόνα στά 200 Nm χωρίς νά σφίξουμε κάτι,καί μετά ρυθμίζουμε τήν βελόνα στήν επιθυμητή τιμή καί σφίγγουμε.

Έχουν όλα τα κινεζομαγαζα. Τώρα για Ελλάδα δεν ξέρω

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μαστορες, εχουμε θεμα εδω...
Ο καναπες ειναι μεγαλος, σχετικα βαρυς και απο κατω δεν χωραει η σκουπα!
Λυση που σκεφτηκα ειναι η υπερυψωση του τοσο ωστε να χωρσειμτο ματζαφλαρι της σκουπας.
Αλλη λυση να φτιαξω ενα γρυλο, χειροκινητο, να το σηκωνει απο τη μια πλευρα. Θα πρεπει να ειναι ευκολοχρηστος και να ασφαλιζει ψηλα μεχρι να γινει η δουλεια.
Ακουω τι εχει να πει ο μαστορικος λαος και οχι μονο.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστορες, εχουμε θεμα εδω...
Ο καναπες ειναι μεγαλος, σχετικα βαρυς και απο κατω δεν χωραει η σκουπα!
Λυση που σκεφτηκα ειναι η υπερυψωση του τοσο ωστε να χωρσειμτο ματζαφλαρι της σκουπας.
Αλλη λυση να φτιαξω ενα γρυλο, χειροκινητο, να το σηκωνει απο τη μια πλευρα. Θα πρεπει να ειναι ευκολοχρηστος και να ασφαλιζει ψηλα μεχρι να γινει η δουλεια.
Ακουω τι εχει να πει ο μαστορικος λαος και οχι μονο.

Ε όχι καί γρύλλο γιά τόν καναπέ :flipout:
Δέν μπορείς λίγο νά τόν πλαγιάζεις κρατημένο εσύ,και η γυναίκα σου να βάζει από κάτω τήν σκούπα ?

Ε όχι καί γρύλλο γιά τόν καναπέ :flipout:
Δέν μπορείς λίγο νά τόν πλαγιάζεις κρατημένο εσύ,και η γυναίκα σου να βάζει από κάτω τήν σκούπα ?
ή και το αντίθετο. Να κρατά ή γυναίκα σου και να σκουπιζεις εσύ. :)

ναι καλά, μετά που θα πονάει η μέση της γυναίκας θα σας πω εγώ..

η λύση για μένα είναι να τους τακάρει, 2-3 τάκοι 15Χ15 ας πούμε (αναλόγως τι κενό υπάρχει ήδη) για να χωράει η σκούπα)

ψαξε να βρεις το ξυλινο εργαλειο σαν μοχλο που εκανε καποιος στο ΥΤ για το ξεμονταρισμα σανιδων απο παλετες. Και κανε μια κοπια

Αν έχει κενό χώρο πίσω...τουμπαριζέ τον στην πλάτη του και σκούπισε το δάπεδο και τον καναπέ από κάτω ...και είσαι κομπλέ. Και μην ξεχνάς να φοράς το τσεμπέρι στα μαλλιά για τις σκόνες. :flipout:-bye-

Ευχαριστω για τις ομορφες και εξυπνες ιδεες. Αλλα ουτε εχω χωρο απο πισω ουτε 400 για σκουπα...ασε που το κενο ειναι 3,5 ποντους μονο.
Θα κανω κατι σε μοχλο, βρηκα αυτο του λιδλ αλλα θελει να το προεκτεινω.