Μάστορες τα φώτα σας!!

φωτο απο το σημειο που δεν σφραγιζει καλα...υπαρχει καποιο κολπο στην τοποθετηση?

web%20IGP3799.jpg~original

Η φλάντζα- ροδέλα είναι με κωνικό προφίλ ??? Εγώ ξέρω ότι σε αυτές τις συνδέσεις μπαίνουν τέτοιες κωνικές και η λεπτή πλευρά μπαίνει μέσα στην θηλυκή σωλήνα.
Αν είναι τέτοια και δεν στεγανοποιεί ...τότε έχει πρόβλημα η σωλήνα.
Τα υλικά δεν μου φαίνονται ταιριαστά ...τι είναι αυτή η πατούρα πάνω από την φλάντζα ???
Τράβηξε λίγο έξω την σύνδεση να δω πως είναι.

οχι, δεν τιαριαζει κωνικη φλατζα...πλακε μονο.
με την πατουρα εννοω οιτ η ςκμη δεν ειναι οσο το παχος της σωληνας αλλα 3-4χιλιοστα πλατια

Για να παίρνει πλακέ φλάντζα πρέπει να έχει πατούρα και το κάτω κομμάτι ...δεν μπορώ να διακρίνω αν έχει ...αλλιώς όσο σφίγγεις καβαλάει η φλάντζα στο κωνικό κάτω κομμάτι και κάνει κενά.

Η πατούρα που βλέπω πάνω από το λαστιχάκι ανήκει στο κομμάτι U ή σε αυτό που πάει στην αποχέτευση ....γι αυτό σου είπα να το τραβήξεις λίγο έξω να δω πως είναι.

σε αυτο που παεισ την αποχετευση...αλλα και το ακτω εχει μια μικρη πατουρα/γεισο.
στην φωτο ειναι με την μανισια φλατζα.

Σταζει ή τρεχει. Εaν σταζει βαλε τεφλον. Mετα απo λιγο καιρο θα πιασει πουρι και δεν θα βλεπεις τιποτα!

Θεωρώ ότι η λύση είναι φλάντζα κωνική (σίγουρα υπάρχει στην συγκεκριμένη διάσταση αφού είναι φλάντζες μόνο για αυτή την δουλειά) που το στενό της μέρος πρέπει να είναι προς τα κάτω και να εισχωρήσει μέσα στο U οπότε θα έλθει η πατούρα από πάνω και το ρακόρ -παξιμάδι και θα την πιέσουν να κλείσει όλα τα πιθανά σημεία διαρροής.
Σε οποιοδήποτε μαγαζί υδραυλικών θα την βρεις ....δοκίμασε το και πες αποτελέσματα. Τεφλόν και διάφορα άλλα δεν δικαιολογούνται σε μια σωστή συναρμολόγηση.
Η μανίσια φλάντζα ...είναι απλώς λάθος φλάντζα. -bye-

η κωνικη νομιζω οτι ταιριαζει εκει που περνα σωληνα μεσα στην σωληνα. Το αλλο ακρο του U εχει τετοια. Αλλα εδω εχουμε πατουρες...Αν βαλω κωνικη το πιο πιθανον ειναι να την σπρωξει μεσα.
το ερωτημα ειναι γιατι 11 χρονια τωρα η φλατζα δουλευε και τωρα που το ανοιξα για καθαρισμα δεν μπορω να το φερω σωστα?

Δοκίμασε μια κωνική και βλέπεις .... και σε αυτή την σύνδεση σωλήνα σε σωλήνα μπαίνει ας υπάρχουν οι πατούρες. Ή παλιά φλάντζα έχει πατηθεί μάλλον και δεν δουλεύει σωστά τώρα. Πάρε και μία τέτοια και κάνε δοκιμές.

Το τεφλον δεν κάνει αφού η συγκεκριμένη σύνδεση δεν στεγανοποιει στο σπειρωμα. Αν προσπαθείς με την παλιά φλαντζα αυτό είναι το πρόβλημα σου έχει κάνει πατούρα βάλε μια καινούργια.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

λοιπον τι εμαθα μεχρι τωρα....

ολες οι τσιμουχες δεν ειναι ιδιες. οι καινουργιες ειναι 1-2 χιλιοστα μικροτερες σε διαμετρο...πως να κατσουν σωστα ....
αυτα τα πλαστικα δεν ειναι για πολλες εφαρμογες......ηδη το παξιμαδι εχει χαλαρωσει λιγο απο το πολυ βιδωμα/ξε- και πεταγεται αν σφιξει πολυ.
κατι που μου ειπε ο πωλητης....οτι να κουνησεις να στρωσεις κατι αυτο θα στο πεταξει αλλου στην γραμμη. π.χ. ανακαλυψα οτι οι δυο εφαρμογες μεταξυ τους εχουν διαφορα κλισης (προς τα πισω). οταν ταιριαξα με πιεση τις κλισεις αρχισε να δακρυζει αλλο κομματι.

τελικα το εφερα στο σημειο απλα να δακρυζει (λεμε μια σταγονα το λεπτο) βαζοντας την παλια τσιμουχα αναποδα και δινοντας λιγη κλιση κατα το βιδωμα.
για λιγο καιρο θα ειμαστε με ενα ταπερ απο κατω οσο το παρακολουθω

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το τεφλον δεν κάνει αφού η συγκεκριμένη σύνδεση δεν στεγανοποιει στο σπειρωμα. Αν προσπαθείς με την παλιά φλαντζα αυτό είναι το πρόβλημα σου έχει κάνει πατούρα βάλε μια καινούργια.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατι το τεφλον να εχει αποκλειστικη χρηση για το σπειρωμα? Δηλαδη δεν επιτρεπεται να τυλιξει σπειρωμα και φλατζα μαζι?
Το τεφλον δεν στεγανωποιει μονο αλλά δημιουργει και "σωμα" οπου υπαρχει κενο.
Στην προκειμενη περιπτωση, αν ειχε μπει τεφλον θα βιδωνε πιο σφιχτα -€“ θα πιεζε τη φλατζα περισσοτερο.

Πάντως δεν θα ήταν κακό να δοκιμάσεις μερικές καινούργιες τσιμούχες ή καλύτερα ένα νέο σετάκι σωλήνες ....είναι πολύ χαμηλό το κόστος.

η μια σωληνα θελει κοψιμο....αστο καλυτερα....
Αν χειροτερεψει θα δοκιμασω αλλαγη σωστης φλατζας, αλλα μονο τοτε. ειναι και να πετυχεις και την ευθυγραμμιση, με οτι φλατζα και να εχεις

λοιπον τι εμαθα μεχρι τωρα....

ολες οι τσιμουχες δεν ειναι ιδιες. οι καινουργιες ειναι 1-2 χιλιοστα μικροτερες σε διαμετρο...πως να κατσουν σωστα ....
αυτα τα πλαστικα δεν ειναι για πολλες εφαρμογες......ηδη το παξιμαδι εχει χαλαρωσει λιγο απο το πολυ βιδωμα/ξε- και πεταγεται αν σφιξει πολυ.
κατι που μου ειπε ο πωλητης....οτι να κουνησεις να στρωσεις κατι αυτο θα στο πεταξει αλλου στην γραμμη. π.χ. ανακαλυψα οτι οι δυο εφαρμογες μεταξυ τους εχουν διαφορα κλισης (προς τα πισω). οταν ταιριαξα με πιεση τις κλισεις αρχισε να δακρυζει αλλο κομματι.

η μια σωληνα θελει κοψιμο....αστο καλυτερα....
Αν χειροτερεψει θα δοκιμασω αλλαγη σωστης φλατζας, αλλα μονο τοτε. ειναι και να πετυχεις και την ευθυγραμμιση, με οτι φλατζα και να εχεις

Από ότι κατάλαβα από τά παραπάνω γραφόμενα οι πλαστικές συνδέσεις είναι "ψεύτικες" άν σφίγγεις και καβαλάει η βόλτα καί ξεσφίγγει "χαίρεται" πού λένε,γιατί δέν μπορεί να καργάρει στό σφίξιμο,καί νά σφίξει σωστά τήν τσιμούχα.
Προτείνω αυτό πού λέει ο Νικόλας νά πάς σέ άλλο κατάστημα μέ υδραυλικά καί να πάρεις ένα άλλο σέτ ρακόρ,καί νά τό αλλάξεις,αλλά παίζει μεγάλο ρόλο νά τό φέρεις στά ίσια όταν τό σφίγγεις γιά να μήν στραβοπατάει,επίσης δέν ξέρω άν αυτές οι συνδέσεις έχουν ένα πλαστικό κώνο στό πίσω μέρος τού ρακόρ όπως είπε ο Νικόλας καί εσύ κατά τήν αποσυναρμολόγηση τόν έβαλες ανάποδα.
Νά ψάξεις καί σέ άλλα μαγαζιά μέ υδραυλικά γιά τσιμούχες νά βρείς τήν ίδια άν δέν αλλάξεις όλο τό σέτ γιατί ο έμπορας μπορεί να μήν είχε καί νά σού έλεγε ότι ήθελε.

Φιλικά πάντα μέ όλη τήν καλή διάθεση
Τό να βάλεις ένα τάπερ από κάτω γιά να στάζει είναι ημίμετρα όταν μπαίνουμε στήν διαδικασία να φτιάξουμε κάτι,η τό φτιάχνουμε τέλειο η δέν τό φτιάχνουμε,προσωπικά αυτό εφαρμόζω καί δέν θά ήμουν καθόλου ευχαριστημένος μέ ημίμετρα τύπου τάπερ από κάτω.

κοιτα, θα βρω τσιμουχα και αν χρειαστει θα αλλαχτει.
αλλα να αλλαξω την πανω σωληνα (οπως φαινεται στην φωτο) με τον συνδεσμο/παξιμαδι ΔΕΝ προκειται...ειναι κολλημενη (και καλυμενη με ενα γριζο υλικο) σε αλλη που ειναι χωνευτη στον τοιχο. Εκει δεν αγγιζω. Μονο υδραυλικος.