Μάστορες τα φώτα σας!!

Μόνο με κόψιμο θα βγει.
Βάλε μια ψιλή διαμορφωμένη λαμαρίνα ανάμεσα στο κεφάλι της βιδας κ της λεκάνης μην χαράξεις κατά λάθος την πορσελάνη της λεκάνης.

Στις καινούργιες βίδες βάλε τους γράσσο διάρκειας σε όλο το μήκος του σπειρώματος κ στα περικόχλια.

κυρ Κωστα..δωσε σημειο ανφορας για το γρασσο διαρκειας...

λοιπον την σκουρια την κοβουμε με οξυ. Η χλωρινη ειναι πιο δυνατη απο το ξυδι..μετα κεζαπι (με προστατευτικα γυαλια)

απο την αλλη, σε δοκιμες το καλυτερο διατηρτικο λιπαντικο ειναι 50% ασετον και 50% κοκκινο λαδι κιβωτιων

αλλα...

βρε συ..μηπως επειδη ειναι αναποδα το πλαστικο παξιμαδι πας να το στριψεις αναποδα...ΞΕΡΩ τι σου λεω....χαχαχα

Μαστορες καλησπερα. Εχουμε υποψη καποιο μαγαζι Αθηνα με αρβυλα εργασιας για αγροτικες δουλειες; Οχι ασφαλειας. Ποιες μαρκες θεωρουνται καλες; Μεχρι 100 ευρω κατα προτιμηση.
Ευχαριστω.

Καλώς τον!Γιατί άρβυλα και όχι σοβαρές γαλότσες;Μιλάω για ετούτες
https://www.must-dive.gr/must-hunt/...λοτσεσ/aigle-2915/aigle-γαλότσα-parcours-iso/
Τις έχω 15 χρόνια και τις έχω ταλαιπωρήσει απίστευτα σε θάλασσες,βουνά και χωράφια,και είναι του κουτιού.Άλλο πράμα φίλε,φυσικό καουτσούκ,νεοπρέν επένδυση,αυτοβουλκανιζόμενη,ανατομική,πραγματικά στεγανή,όμορφη,γουστάρεις να τη φοράς.Tip,φόρα τη προτού αγοράσεις,πιθανότατα θες ένα νούμερο μικρότερο.Υπερβαίνει αρκετά το budget σου αλλά μιλάμε για άλλα επίπεδα.Όλες οι άλλες θα μπάζουν νερά,θα σκίζονται,θα πολυμερίζεται η σόλα τους κλπ.

Νικο ευχαριστω. Οντως υπερβαινει πολυ το budget μου. Επισης με τη γαλοτσα το καλοκαιρι δεν την παλευω αλλο στις ζεστες. Γι αυτο ελεγα για αρβυλο που ειναι δερμα και αναπνεει καπως.

Καλημέρα σε όλους,
Χθές σε ένα μικρό ξκαθάρισμα που έκανα σε μία αποθήκη μου πέτυχα μία παρατημένη και σκονισμένη εργαλειοθήκη σαν και αυτή της φωτό.
$_86.JPG
Λέω να τη καθαρίσω και να λαδώσω την καστάνια αν και φαίνεται απόλυτα λειτουργική.
Ξέρεις κανείς κάτι παραπάνω για αυτά να μου δώσει καμμιά πληροφορία?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Α... Τα βρηκες σε μια αποθήκη σου ξεχασμένα ... Μαλλον δεν τα αγόρασες εσυ για να ξέρεις την αξία τους :p

Μα εάν ήξερα την αξία τους δεν θα ρώταγα εδώ...

H κασετινα τους μου θυμιζει 70ς, και το χρωμα και το υλικο και το κουμπωμα.
Ετσι ηταν οι κασετινες απο τετοια σετ που εφερνε ο πατερας μου κυριως απο αμερικη, παλια οταν ταξιδευε.

Αν γραφει κανα νουμερο η κασετινα επανω, θα μπορεσεις να το τσεκαρεις στο διαδικτυο.

Συγκόλληση τμημάτων σκαλιών από κεραμικό υλικό.

Στο εξοχικό που μένω τους καλοκαιρινούς μήνες έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με τα εξωτερικά σκαλιά της οικίας.

Τα σκαλιά είναι από κεραμικό υλικό, ίδιο με αυτό των κεραμιδιών.

Περίπου 10 χρόνια μετά την αρχική κατασκευή άρχισαν να ραγίζουν μερικά, τα περισσότερα στο ίδιο σημείο.

Φέτος κάποια από αυτά που ήταν απλώς ραγισμένα έχουν ξεκολλήσει εντελώς. Λογικό διότι η περιοχή είναι σε υψόμετρο (πάνω από 1200 μέτρα) και το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

Στη σκέψη αλλαγής των συγκεκριμένων τμημάτων της σκάλας, υπάρχει πρόβλημα διότι έχουν πάψει να παράγονται.

Έτσι καταλήγω στην (προσωρινή) λύση της συγκόλλησης, μέχρι τουλάχιστον να φτιαχτούν όλα τα σκαλοπάτια από την αρχή με ανθεκτικότερο υλικό (πέτρα, μάρμαρο κλπ).

Έχετε να προτείνετε κάποιο προϊόν (κόλλα συγκόλλησης) που να έχει καλό αποτέλεσμα και να διαρκέσει;

Έχω προσπαθήσει με διάφορες κόλλες του εμπορίου χωρίς αποτέλεσμα. Την επόμενη χρονιά τα ίδια.

Επίσης, αν γνωρίζετε και τη μέθοδο μιας επιτυχημένης τέτοιας συγκόλλησης θα σας ήμουν ευγνώμων.

Attachments

• IMG_0115.jpg
    IMG_0115.jpg
    119.3 KB · Views: 231
Re: Συγκόλληση τμημάτων σκαλιών από κεραμικό υλικό.

βασικά είναι θέμα παγετού.
Εφ όσον υπάρχουν χαραμάδες και πιάσουν νερό μετα γειά σας.

Αρα θέλει τυπικό κονίαμα, αλλά σχολαστικό σφράγισμα κενών και πόρων

Απάντηση: Re: Συγκόλληση τμημάτων σκαλιών από κεραμικό υλικό.

βασικά είναι θέμα παγετού.
Εφ όσον υπάρχουν χαραμάδες και πιάσουν νερό μετα γειά σας.

Αρα θέλει τυπικό κονίαμα, αλλά σχολαστικό σφράγισμα κενών και πόρων

Υποψιάζομαι Δημήτρη πως ήταν κακοτεχνία στην τοποθέτηση.

Αν προσέξεις τη φωτογραφία, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κόλλα πλακιδίων στην κάθετη επιφάνεια παρά μόνο στο κάτω τμήμα που υπάρχει το μικρό κάθετο πλακάκι.

Για το επάνω τμήμα έβαζαν κόλλα μόνο στην οριζόντια επιφάνεια του τσιμέντου, παρότι το πλακίδιο έκανε "γωνία".

Έτσι δημιουργήθηκε κενό που γέμιζε εύκολα με νερό. Με τον παγετό ασκούνταν πιέσεις και το ράγισμα γινόταν στο ίδιο σχεδόν σημείο.