Μάστορες τα φώτα σας!!

Μια μπαταρία η ένα φορτιστη και σοδα δλδ αποσκληριντικο πλυντηρίου!
Δεν κάνεις τπτ! Η φυσική αναλαμβάνει τη δουλειά.
DSC_4591.jpg

Καλημέρα σε όλους, το είχα βάλει στο ξύδι από εχτές το απόγευμα! Σήμερα το πρωί που το κοίταξα είχε μαυρίσει το υγρό! Λίγο που το σκούπησα με μία χαρτοπετσέτα έλαμψε! Φάνηκαν γράμματα και χαρακτηριστικά που δεν ήξερα ότι υπήρχαν.

Αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι στα νιάτα του ήταν... κόκκινο!

Το απόγευμα τρίψιμο με παλιά οδοντόβουρτσα και φωτορεπορτάζ. Το εργαλέιο αυτό θα πρέπει να είναι πάνω από 35+ ετών, αν όχι μεγαλύτερο.

Δε βρήκα κάτι άλλο δυστυχώς...μόνο μια πολύ παλιά κατσαρόλα που την πήρα κ αυτή...θα ρωτήσω όμως τη γιαγιά!

Πάντως φαίνεται να έχει φάει χτυπο! Ή είχε χρησιμοποιηθεί για μοχλό!

324e1b8a435218eb0e2e1e58ceecfa44.jpg

Πάντως, το αγνό ξυδάκι έκανε τη δουλειά και με το παραπάνω! Ευχαριστώ πολύ το φίλο που το πρότεινε καθώς και όλους που αφιέρωσαν το χρόνο τους να γράψουν τις διαφορετικές μεθόδους που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, να είστε καλά όλοι.

Γεια και καλό μήνα. Έχω κάποιες γαλβανιζέ μούφες και σωληνομαστούς που θέλω να βάψω μαύρα. Αν δε κάνω λάθος πρώτα πρέπει να τα περάσω ένα χέρι αστάρι γαλβανιζέ και μετά τα βάφω; Στο χρωματοπωλείο μου έδωσαν σπρέι ψυχρό γαλβάνι αντί για αστάρι. Είναι το ίδιο ή δε θα κάνω δουλειά ;

Σου εδωσαν το σωστο σπρευ για να το περασεις απ'ευθειας στην γαλβανιζε επιφανεια. Γιαυτο και ειναι και πιο ακριβο απο τα υπολοιπα σπρευ.

Σου εδωσαν το σωστο σπρευ για να το περασεις απ'ευθειας στην γαλβανιζε επιφανεια. Γιαυτο και ειναι και πιο ακριβο απο τα υπολοιπα σπρευ.

Το ψυχρό γαλβάνι είναι ασημί. Για να κάνω τη δουλειά μου πρώτα θα περάσω το γαλβάνι και μετά το μαύρο χρώμα, σωστά ;

Το ψυχρό γαλβάνι είναι ασημί. Για να κάνω τη δουλειά μου πρώτα θα περάσω το γαλβάνι και μετά το μαύρο χρώμα, σωστά ;

Όχι.. πρέπει να κατάλαβαν λάθος.. αυτό που σου δώσανε είναι ψευδάργυρος...και το περνάμε για αντισκουριακη προστασία αν είναι μαύρο το σίδερο...

Εσύ θες ασταρι για γαλβανιζε και από πάνω χρωμα ή χρώμα που να έχει κατευθείαν πρόσφυση σε γαλβανιζε...ότι και να βρεις από τα δύο, πρώτα περνά το γαλβανιζε με ένα ψιλό γιαλοχαρτο

Τα σπρευ ψυχρου γαλβανισματος δεν ειναι μπογια ειναι γαλβανισμα. Ομως μπορεις να το αφησεις και χωρις χρωμα.
Στην περιπτωση σου που θες να βαψεις μαυρο χρωμα, το σπρευ παιζει και το ρολο του ασταριου. Αρα πρωτα περνας το σπρευ και μετα το χρωμα.

Παιδιά έχω μια μικρή εξωλέμβια και έχει ένα μικρό γρασσαδορακι. Αυτά έχουν νούμερα ή μπαίνω σε ένα μαγαζί παίρνω το πιο φθηνό γρασσαδορο που θα βρω και θα κάνω δουλειά; (χωρίς γρασσαδορο από ότι έχω καταλάβει δεν γίνεται κάτι)

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Βασικά με ενδιαφέρει να έχει καλή πρόσφυση το τελικό χρώμα και να μην ξεφλουδίζει από μικροχτυπήματα.
Πάντως κάτι γαλβανιζέ κουφώματα που είχα βάψει παλιά, τα είχα περάσει πρώτα με ειδικό αστάρι και μετά με λαδομπογιά.
Αν και εδώ π.χ. http://www.lagospainting.gr/product.asp?catid=71 το αναφέρουν σαν αντισκωριακό αστάρι που μπορεί να βαφεί. Βέβαια δεν είναι σπρέι αλλά φαντάζομαι πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν.

Χρήστο κάτι λάθος κατάλαβε ο χρωματοπωλης και σε κατευθυνε λάθος . Για την δουλεια που θέλεις να κανεις πρέπει να πάρεις ενα "δυνατο" ασταρι για να "πιάσει" η βαφη μετα . Αν το περάσεις με αυτο που σου εδωσε μετα θα θες πάλι ειδικό ασταρι για να πιάσει η τελική βαφη .
Δεν θέλεις γαλβανι εσυ (ήδη έχεις να κανεις με μέταλλο επεξεργασμένο για σκουριά κλπ ) , θέλεις ενα ασταρι για γαλβανι κλπ ώστε να πιάσει μετα η βαφη . Ότι είχες κανει με τα κουφώματα .

Θελω να βαψω την αυλη με τσιμεντοχρωμα.υπαρχει καποιο βερνικη να περασω απο πανω για πιο μεγαλη αντοχη;

Θελω να βαψω την αυλη με τσιμεντοχρωμα.υπαρχει καποιο βερνικη να περασω απο πανω για πιο μεγαλη αντοχη;

Ναι, αναλογα τη μαρκα τσιμεντοχρωματος μπορεις να βρεις καιντο αντιστοιχο ασταρι.
Καθε μαρκα συστηνει το δικο της, οποτε πας με το μπουσουκα αυτο. Ειτε ρωτας στο καταστημα ειτε μπαινεις στην ιστοσελιδα της εταιριας χρωματων που θες και βρισκεις το κωδικο που θα απαιτησεις να αγορασεις.

Νεκ δεν θελω ασταρη θελω κατι να περασω πανω απ το τσιμεντοχρωμα ,σαν βερνικη πετρας π.χ.