Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Tην μοριοσανίδα θέλεις δε θέλεις,θα την στοκάρεις και θα την περάσεις βελατούρα-ριπολίνη.Το "θέλεις δε θέλεις" δεν είναι κάποιος νόμος του κράτους,αλλά αυτό το άθλιο υλικό το κρύβεις με όποιον τρόπο μπορείς κατά τη γνώμη μου.
Σε ευχαριστω που απαντησες, μαλλον επρεπε να ειχα ρωτηση πριν ξεκινησω την κατασκευη, πρωτη φορα δουλευω με μοριοσανιδα.

Τώρα το υπόλοιπο.
Τα στοκαρίσματα που έχεις κάνει θα σε παιδέψουν,αλλά είμαι της γνώμης να μείνει το ξύλο να φαίνεται.
Το οποίο σημαίνει ΚΑΛΟ τρίψιμο στα στοκαρίσματα και καλό τρίψιμο στο υπόλοιπο ξύλο,και μετά ένα βερνικάκι εμποτισμού στην απόχρωση της αρεσκείας σου (γιατί τα παλετόξυλα είναι "ξασπρουλιάρικα" σαν Σουηδός τουρίστας) και τέλος ένα βερνίκι φινιρίσματος (είτε εμποτισμού,είτε κρούστας).
Γνώμη μου και μην την ακούς καθόλου -bye-
edit:μ`έπιασε η γρουσουζιά,και δεν πρόλαβα να πω ότι η κατασκευή μ`αρέσει!

Και εγω δεν ηθελα να το στοκαρο αλλα εδω που ζω στα ορεινα μεσα στο σπιτι μερικες φορες εχω αραχνες και δεν θα ηθελα να ανοιξω το καπακι και να δω μεσα φωλια απο αραχνες για αυτο και το στοκαρα.

ελληνική πατέντα αθάνατη....αυτή είναι η δύναμή μας....λίγη οργάνωση μας λείπει...

σου είπε ο μάστορας πως το έφτιαξε ή τι έφταιγε?

πως συνδέεται το καντράν με την πτώση λειτουργίας του μοτέρ?

Από την αρχή είχα καταλάβει (Google, service Ford κλπ) ότι είναι πρόβλημα ("ασθένεια") του καντράν που επηρεάζει τον εγκέφαλο του αυτ/του και με τις λάθος ενδείξεις τον απορυθμίζει με αυτά τα πολύ σοβαρά αποτελέσματα.

Ο τύπος ξαναρυθμίζει το καντράν σε ειδικό μηχάνημα και το πρόβλημα εξαφανίζεται.

Παίρνει σήμα το μοτέρ από το καντράν και τρελαίνεται.
Κάποια μάλιστα αν αποσυνδεθεί το καντράν δε δουλεύουν καν.

Amilo εγώ θα έλεγα την μοριοσανιδα να την πετάξεις και γρήγορα!!!
Χαλάει όλη την κατασκευή.
Γιατί δε φτιάχνεις από πάλετες ενωμένες καπάκια?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

.....................ποτέ κανένα δεν μου παρουσίασε πρόβλημα στο καντράν...
Γι'αυτο και του ειπα....
Αλλα μην αρκεισε στο τι εχει συμβει στους αλλους, ψαχτο σε ενα καλο ηλεκτρολογο, γιατι αυτου του τυπου οι γενικοτητες, δεν ισχυουν παντα.

σου είπε ο μάστορας πως το έφτιαξε ή τι έφταιγε?

Ξεκολημενα ποδαρακια, οξιεδωση, κομενες γραμμες στην πλακετα, νεο ολοκληρωμενο με ξαναπερασμα της rom...........

Amilo εγώ θα έλεγα την μοριοσανιδα να την πετάξεις και γρήγορα!!!
Χαλάει όλη την κατασκευή.
Γιατί δε φτιάχνεις από πάλετες ενωμένες καπάκια?

Ουτε και εγω ηθελα να του βαλω μοριοσανιδα αλλα λογο βλαβης της ηλεκτρικης πλανης δεν εχω αλλα εργαλειο να πλανισω τα ξυλα και ετσι σκεφτηκα την ευκολη λυση, απο την αλλη η μοριοσανιδα δεν θα φαινεται εντονα γιατι απο πανω θα της βαλω αφρολεξ με μαυρο δερμα που εχω.

καλησπερα!!μου σπασανε 4 βιδες με σπειρωμα και θελω να ρωτησω..αν τις τρυπησω με τρυπανι οι επομενες θα μπαινουν κανονικα
?ειναι πανω σε μεταλικη επιφανεια.

Αν καταφέρεις να κάνεις τις τρύπες και να μην καταστραφούν οι βόλτες στην μεταλλική επιφάνεια ...και αφού φρεσκάρεις τις βόλτες νομίζω ότι θα βιδώνουν.

καλησπερα!!μου σπασανε 4 βιδες με σπειρωμα και θελω να ρωτησω..αν τις τρυπησω με τρυπανι οι επομενες θα μπαινουν κανονικα

Η σωστή διαδικασία είναι:
1. Καθαρίζουμε τυχόν γρέζια & προεξοχές & φέρνουμε στα ίσια τα κεφάλια από τις κατεστραμμένες βίδες (ή ότι έχει απομείνει από αυτές).
2.Ποντάρουμε με ένα καλό ζουμπά στο κέντρο στις παλιές χαλασμένες βίδες, για να κάνουμε οδηγό για το τρυπάνι μας.
3.Ανοίγουμε μια μικρότερη τρύπα από το εξωτερικό της σπείρωμα, στην κομμένη βίδα στο κέντρο της (εκεί που από πριν έχουμε ποντάρει).
4.Με χρήση ανάποδου κολαούζου η βίδα βγαίνει & το σπείρωμα μας μένει ανέπαφο.

*** Για να σου κοπούν όμως 4 βίδες κάτι πρόβλημα θα υπήρξε.
Όταν με το καλό σου ξεβιδώσουν & έχεις διαθέσιμο, πέρασε τα σπειρώματα ένα πάσο με το τρίτο κολαούζο του αντίστοιχου σπειρώματος & μετά καθάρισε - φύσηξε τα υπολείμματα + λίγο ψιλό λαδάκι.

Παππούς Κ.

ειναι σε καινουριο εργαλειο!οποτε θα το παω πισω γιατι απλα ξεβιδωσα και μου μειναν πανω οι βιδες!

Θα βοηθουσε μια φωτο με την ζημια. Επισης τι διατομης και μηκους ειναι οι βιδες και σε τι επιφανεια ειναι βιδωμενες, τι συγκρατουν?

EDIT
Tωρα ειδα που εγραψες οτι ειναι σε εργαλειο..

ειναι σε καινουριο εργαλειο!οποτε θα το παω πισω γιατι απλα ξεβιδωσα και μου μειναν πανω οι βιδες!

Αν σου είναι εφικτό & καλύπτεσαι αυτό να κάνεις.

Γενικά τώρα όταν θέλουμε να λύσουμε κάποιες βίδες οι οποίες δεν λύνουν εύκολα, ένα καλό χτύπημα στο κέντρο τους με ένα σφυράκι, σίγουρα βοηθάει.

Ελπίζω οι βίδες να μην ήταν αριστερόστροφες & στην προσπάθεια σου να τις λύσεις τις βίδωνες περισσότερο μέχρι που κόπηκαν.

Επειδη τα forstner του lidl σε οξια τα βρηκαν σκουρα και με μια δυο χρησεις καηκαν, εχετε να προτεινε κατι καλυτερο σε ολα? Ορισμενα νουμερς θα ηθελα βασικα καινοχι αυτοπροωθουμενα οπως της δεβαλτ

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Επειδη τα forstner του lidl σε οξια τα βρηκαν σκουρα και με μια δυο χρησεις καηκαν, εχετε να προτεινε κατι καλυτερο σε ολα? Ορισμενα νουμερς θα ηθελα βασικα καινοχι αυτοπροωθουμενα οπως της δεβαλτ

Τα forstner του λιντλ οντως ειναι της πλακας. Τουλαχιστον αυτα που ειχα αγορασει πριν 3-4 χρονια.
Κατι κινεζικα που ειχα παρει την ιδια περιοδο αποδεικνυονται μεχρι σημερα πολυ καλα, αλλα και παλι μαλλον εκατσα σε καλη παρτιδα.

Αν τα παιξουν τα κινεζικα θα παω στο σετακι της wolfcraft καθως δεν εχω καποιο μεγεθος που χρησιμοποιω συχνα. To amazon ιταλιας το εχει κοψοχρονια https://www.amazon.it/Wolfcraft-Set...=2025&creative=165953&creativeASIN=B00IVLA7R6

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα forstner του λιντλ οντως ειναι της πλακας. Τουλαχιστον αυτα που ειχα αγορασει πριν 3-4 χρονια.
Κατι κινεζικα που ειχα παρει την ιδια περιοδο αποδεικνυονται μεχρι σημερα πολυ καλα, αλλα και παλι μαλλον εκατσα σε καλη παρτιδα.

Αν τα παιξουν τα κινεζικα θα παω στο σετακι της wolfcraft καθως δεν εχω καποιο μεγεθος που χρησιμοποιω συχνα. To amazon ιταλιας το εχει κοψοχρονια https://www.amazon.it/Wolfcraft-Set...=2025&creative=165953&creativeASIN=B00IVLA7R6
Που τα ξετρυπωνεις ρε συ Μιχαλη!
Εγω βρηκα ομως αυτο...
https://www.amazon.de/FAMAG-Bormax-...98713&sr=8-1&keywords=Forstnerbohrer+set&th=1
αλλα ξεφευγει λιγο...

Last edited:
το φρεσκαρισμα δεν καταλαβα νικο!

Όταν με το καλό σου ξεβιδώσουν & έχεις διαθέσιμο, πέρασε τα σπειρώματα ένα πάσο με το τρίτο κολαούζο του αντίστοιχου σπειρώματος & μετά καθάρισε - φύσηξε τα υπολείμματα + λίγο ψιλό λαδάκι.

Παππούς Κ.

Τα είπε όλα ο μάστορας !!!-bye-

λοιπον...θα ηθελα την γνωμη σας γιοα το εξης.
σημερα εσπασε το κεντρικο εγκραρσιο ξυλο (επανω) στην μεση ενος μπαουλοντιβανου.
το σψστο θα ειναι να βγει και να φτιαχτει αντιγραφο, αλλα για να περασει το αντιγραφο στη θεση του (γιατι θα εχει τα 2 "δοντια" που θα το θυλακωνουν)θα πρεπει να λυθει σχεδον ολο το επιπλο.
Οποτε λεω να παω για επισκευη.
το να το κολλησω και να βαλω καδρονακι, το αποριπτβ γιατι απλα θα μεταφερθουν ολες οι τασεις στο απο κατω ομοιο του ξυλο (στον πατο). Οποτε ελω να μοιρασω το σημειο πιεσης βαζοντας ενα κομματι μελαμινης.
Τι λετε?

Το "κούρασες" φαίνεται το έπιπλο μάστορα μου ! ! ! Πάντως μελαμίνη & αντοχή συνήθως δεν πάνε μαζί.

Βάλε μια φωτο να το δούμε & να τα πούμε καλύτερα.