Μάστορες τα φώτα σας!!

ασε....εσκασα με δυναμη απο τα νευρα μου. μου εκαναν τηλεφωνο για μια χαζομαρα, ενω ειχα με το ζορι 4 ωρες υπνο.

web-IGP3972.jpg~original

εβαλα ενα πλαστικο καπακι για να κρατα το ξυλο ανοιχτο

λοιπον εχει σπασει ενα μερος του. στο ξεισο στηριζεται ενα σκληρο καπακι.
την μελαμινη την σκεφτηκα ορθια σαν κοντρα

Έχει αρκετή ζημιά. Κανονικά θέλει αλλαγή.
Εγώ θα του έβαζα κόλλα σε όλο το σπάσιμο θα το έφερνα στα ίσια κ από κάτω θα του έβαζα μια ξύλινη τραβέρσα σε όλο τον μήκος κ θα την έπιανα με μεταλλικές γωνιές στις άκρες με το υπόλοιπο κρεβάτι.
Αν δεν σε απασχολεί ίσως να έκλεινες όλο το χώρο από κάτω με ένα όμορφο ξύλινο μαδέρι που θα το έφερνες πρόσωπο με την υπόλοιπη κατασκευή κ θα γινόταν αθάνατο.

ναι η τραβερσα ειναι μια λυση. αλλα αν αυτη εχεις καποια ελαστικοτητα, τοτε καποια στγμη θα λυγισει παραπανω και το σπασμενο ξυλο
για αυτο λεω να βαλω μια καθετη μελαμινη που να πιανει 35-40 εκατοστα και σχεδον να χωριζει τον αποθηεκυτικο χωρο σε 2 διαμερισματα.
αυτο με το μεδερι δεν το πολυκαταλαβα, αλλα το μπαουλοντιβανο εχει ενα αναλογο τυο σπασμενου ξυλου στον πατο του και ποδαρικα μπρος πισω (στη μεση τυο κρεβατιου).

Για λόγους προστασίας από τον περιστρεφόμενο κύλινδρο πάνω στον οποίο συγκρατούνται τα μαχαίρια της πλάνης.

Πήρα από το Jubo led λαμπάκια γιρλάντας 3 Volt.
https://www.e-jumbo.gr/home/fotismo...led-batarias-esoterikou-chorou-2.3-m._283930/

Τα έβαλα κ δούλεψαν με μετασχημιστή 4,5 volt - 1 Amp ένα απόγευμα κ κάηκαν τα περισσότερα μετά από 4 ώρες.

Επειδή έχω πάρει κ άλλα led ίδια πως θα τα οδηγήσω σωστά για να μην ξανά καούν ?
Ιδανικό θα ήταν για εμένα να παρεμβάλω μια αντιστασούλα (τύπος ? συνδεσμολογία ?) στον υπάρχοντα μετασχημιστή που έχει Output: 4,5V 1Amp.

Για δώστε τα ηλεκτρικά ή μάλλον ηλεκτρονικά φώτα σας.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

... αχ κυρ κωστα...πως δεν το σκεφτηκε τι πηγες και εκανες.
Ν αβαλεις αντισταση ειναι χαζομαρα γιατι θα καις πανω τις το 1,5 απο τα 4,5 βολτ.

για δες εδω
https://www.led-tech.de/en/LED-Controlling/Constant-Current-Power-Supply-c_118_119.html

Σε ευχαριστώ θα το δω μόλις γυρίσω σπίτι αν κ τα βλέπω λίγο ακριβά.
Τα led ευτυχώς ήταν φθηνά (1,99 ).

Παιδιά θέλω να στερεωσω αυτό το στραντζαριστο επάνω στο ξύλο....από πάνω θα μπει και άλλο ξυλο.Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι στερεό.Καμια ιδέα;
c09d2a2fefabf8685b366d01fb174267.jpg

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά θέλω να στερεωσω αυτό το στραντζαριστο επάνω στο ξύλο....από πάνω θα μπει και άλλο ξυλο.Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι στερεό.Καμια ιδέα;

Βάλε πάνω στην επιφάνεια ένα ξύλινο πηχάκι με βίδες και ξυλόκολλα, που να έχει ίδιες διαστάσεις με το εσωτερικό του στρατζαριστού. Μετά σφήνωσε στο πηχάκι το σίδερο χτυπώντας το από την άλλη άκρη με ένα σφυρί. Δεν θα έχει βέβαια τις αντοχές που θα είχε ένα κανονικό μεταλλικό πλαίσιο.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πήρα από το Jubo led λαμπάκια γιρλάντας 3 Volt.
https://www.e-jumbo.gr/home/fotismo...led-batarias-esoterikou-chorou-2.3-m._283930/

Τα έβαλα κ δούλεψαν με μετασχημιστή 4,5 volt - 1 Amp ένα απόγευμα κ κάηκαν τα περισσότερα μετά από 4 ώρες.

Επειδή έχω πάρει κ άλλα led ίδια πως θα τα οδηγήσω σωστά για να μην ξανά καούν ?
Ιδανικό θα ήταν για εμένα να παρεμβάλω μια αντιστασούλα (τύπος ? συνδεσμολογία ?) στον υπάρχοντα μετασχημιστή που έχει Output: 4,5V 1Amp.

Για δώστε τα ηλεκτρικά ή μάλλον ηλεκτρονικά φώτα σας.

"Σειρά" γιά να κάνεις μιά πτώση τάσης 1,5 volt από τά 4,5 volt δηλαδή τού υπάρχων τροφοδοτικού στά 3 volt πού λειτουργούν τά led χρειάζεται να βάλεις έν σειρά μέ τό + μιά αντίσταση 1,5 Ohm και γιά τό max φορτίο 1 αμπέρ,πρέπει να είναι η αντίσταση 1,5 Ohm στό 1,5 watt.Καλές λεντοκαταστάσεις. -bye-

Eγώ προσωπικά θά έβαζα τά 4 στραντζαριστά πόδια λίγο πιό μέσα και θά έβαζα σέ κάθε πόδι 4 γωνίες μεταλλικές βαρέως τύπου μεταξύ ξύλου και στραντζαριστού.

Last edited:
Βάλε πάνω στην επιφάνεια ένα ξύλινο πηχάκι με βίδες και ξυλόκολλα, που να έχει ίδιες διαστάσεις με το εσωτερικό του στρατζαριστού. Μετά σφήνωσε στο πηχάκι το σίδερο χτυπώντας το από την άλλη άκρη με ένα σφυρί. Δεν θα έχει βέβαια τις αντοχές που θα είχε ένα κανονικό μεταλλικό πλαίσιο.
Λες αν βάλω πηχακι και στο από πάνω ξύλο να δέσει καλύτερα;

Λες αν βάλω πηχακι και στο από πάνω ξύλο να δέσει καλύτερα;

Αν κατάλαβα, θα φτιάξεις ένα "κουτί" όπου στην μία πλευρά θα είναι ανοιχτό και θα έχει για κολώνα το σίδερο. Οπότε, κάνε το ίδιο και με το από πάνω ξύλο.

εγω θα ελεγα λιγο σκαψιμο στην πανω και κατω ταβλες για τα σιδερα, και περασμα ντιζας

Πριζα τοιχου που να εχει usb

Μιας και εχουμε γεμισει φορτιστες που κρεμονται μονιμα απο πριζες στο σπιτι, σκεφτομουν να αλλαξουν 1-2 πριζες με καποιες που να εχουν και εξοδο για usb. Το ειχα ξαναδει το θεμα παλαιοτερα, αλλα απο την μια ηταν ακριβες και απο την αλλη θυμαμαι οτι εβγαζα "μονο" 1Α. Ψαχνοντας στο σκρουτζ βρηκα π.χ. αυτην. Πιστευετε οτι αξιζει τον κοπο; Αν ναι, ειναι οκ αυτη ή εχετε να προτεινετε καποια αλλη;

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Re: Πριζα τοιχου που να εχει usb

Επισης, θα υποθεσω οτι οι εξοδοι usb ειναι συνδεδεμενες παραλληλα και το 2.1Α που γραφει πανω η πριζα (για τις usb) φανταζομαι οτι ειναι τα συνολικα αμπερ.

Απάντηση: Πριζα τοιχου που να εχει usb

Δεν πρεπει να προσεξουμε κατι αλλο σε αυτες?
Και μενα με κινουν τη περιεργεια να τις δουλεψω αλλα σκεπτομενος πχ οτι αλλο φορτιστη εχει το ipad μου αξιας 400 και αλλο το κινητο μου αξιας 100 , δεν μπορει να φορτιζουν με κοινο "φορτιστη" πριζα. Αν και ηλεκτρολογος που ισως να μπορουσα να εχω μια αποψη επι του προκειμενου, εχω αγνοια σχετικα με αυτα :chinscratch: