Χιονομπαλες; Μαλλον κατι δεν πιανω...
Οι μονες χιονομπαλες που ξερω εγω λιωνουν το πολυ σε λιγα λεπτα με το που τις πιανεις. Σιγουρα κατι εχω χασει...
Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Να ρωτήσω βρε παιδιά... το veneer πως είναι στα Ελληνικά.
ο καπλαμας :2thumb22sup:
Ενημέρωση για το σκαπτικό (απλά πληροφοριακά!)
Του είχα πεί χτές να το μαζέψει να το πάρω.
Μου είχε πεί προχτές ότι αν θέλω να το πάρω να του δώσω 20 γιατί "τον ήπιαμε και οι δύο"!
Πάω σήμερα με το αγροτικό και μου λέει άκυρο.
Βρήκε χτές ένα 2ο βολάν και ηλεκτρονική και το πάλεψε και βρήκε ότι είχε θέμα το καλώδιο της μπουζόπιπας και το έκοψε 10εκατοστά και έφτιαξε. Το έβαλε και μπροστά μου και το δούλεψε σε ψηλές στροφές χωρίς πρόβλημα.
(Έπρεπε όμως να βρώ βολάν!)
Του λέω θα το πάρω και πάρε τα 20 τα οποία έγιναν πλέον 80 αφού το "έφτιαξε".
Όντως το αρχικό κόστος ήταν 80 αλλά μετά το σπάσιμο του βολάν είχε πεί το 20άρικο.
Φωνάξαμε λίγο, όχι για τα χρήματα που του είπα απο τη πρώτη στιγμή ότι θα του τα δώσω αλλά για την κοροϊδία.
Το παίρνω πάω στο εργοστάσιο παραγωγής στο Ηράκλειο (σε πιάνει ένα δέος να βλέπεις μία παλιά βιοτεχνία ακόμα στα πόδια της με τα τεράστια μηχανήματα)
μου κολλάνε τα μαχαίρια με 5 και παίρνω τιμή 330 με τον subaru με το "κλειδί στο χέρι".
Φεύγω και ψάχνω βολάν σε άλλο συνεργείο, μου λέει ότι έχει απλά πρέπει να το ψάξει και θα με πάρει τηλέφωνο. Τιμή 40 περίπου.
Με ρωτάει πώς έσπασε, του εξηγώ το αρχικό πρόβλημα και είπε δύο πράγματα που με δικαίωσαν (για εμένα και μόνο) για τις φωνές μου.
1) το βολάν δε σπάει/ραγίζει εύκολα
2) δε χρειαζόταν να βγεί το βολάν για να τσεκάρει τα ρεύματα ή αλλιώς το βολάν είναι το τελευταίο που πρέπει να αγγίξει!
Έπειτα άκουσα και άλλα κακά λόγια πάλι για σπασίματα και πολλαπλές ζημιές με αυξημένο κοστολόγιο.
Αφού με 40 διορθώνω το λάθος του μικρό το κακό.
Προς το παρόν δεν αλλάζω κινητήρα αφού πλέον έχω πεντακάθαρο καρμπυρατέρ, καινούργια ρουλεμάν κινητήρα με καινούργιες γλάτζες και τα ηλεκτρικά δουλεύουν σωστά.
Έμαθα σε ποιό συνεργείο δεν πρέπει να πηγαίνω και έχω και μαχαίρια που δουλεύουν!
Αν και το έχω ξαναπεί,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ για όλες τις συμβουλές :SFGSFGSF:
Κοίτα και τη λύση να αλλάξεις μάστορα...
Εδειχνε απο τα συμπτωματα, για τα οποια δεν μπορεις, να εισαι σιγουρος οταν στα περιγραφει τριτος, οτι μαλλον ειναι ρευματα.
Τα βολλαν δεν σπανε οταν τα βγαζεις με τον τροπο που πρεπει. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν ειχε (και δεν μπηκε στον κοπο να φτιαξει) το εργαλειο που κραταει κοντρα το βολλαν για να λυσει το παξιμαδι (ΑΑ 35), και εβαλε κατσαβιδι - λεβιε - λοστο για να κοντραρει και να λυσει ή δεν ειχε τον εξολκεα που θα "ξεφρακαρε" το βολλαν απο το κωνικο του στροφαλου (εκεινο το κολοκυθι με τα αντιβαρα) και την σφηνα, οποτε χρησιμοποιηθηκε η μεθοδος "κοντρα λεβιεδες, σφυριες". Να θεωρεις εαυτον πολυ τυχερο που δεν στραβωσε στροφαλος (εαν δεν στραβωσε).
Τωρα αν ειχε ηδη "ρηγμα" στο σπασιμο επανω θα φαινοταν αν ειναι ολο "φρεσκο".
Μπορει οντως σε καποια προηγουμενη εξαγωγη βολαν με την παραπανω μεθοδο να ειχε γινει. Αν και πιστευω οτι αυτο επειδη δεν ειχε λυθει ποτε ειχε κολλησει και ετιμωρήθει γι αυτο απο τον τεχνικο.
Ψαξε και εσυ μην βρεις βολλαν με τον κωδικο του ή ολοκληρο σκαφτικο για ανταλλακτικα σε κανενα car.gr.
Επισης και αναλογα που ειναι το σπασιμο και το υλικο του βολλαν, κοιτα σε εναν καλο μηχανουργο, για "γεμισμα" και ζυγισμα.
Οι "Γλάτζες" τι ειναι;;;;; Χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα
εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως με ένα μπουζοκαλώδιο 10εκ πιο μικρό είναι τα ρεύματα σωστά...εάν είχε πρόβλημα το μπουζοκαλώδιο και προκαλούσε διάφορα με τα ρεύματα έπρεπε με ένα καινούργιο να λειτουργήσει σωστά...και όχι με ένα πιο κοντό εκτός προδιαγραφών...δηλαδή θέλει να μας πει πως με το κοντό καλώδιο όλο το σύστημα λειτουργεί σωστά....τότε να το στείλει με ένα email στην κατασκευάστρια να το ενσωματώση στην παραγωγή της μηχανής να κάνει και οικονομία...τι να πω...εκτός και εάν δεν κατάλαβα σωστά...
Κάτι ήξερε από τήν αρχή ο Πάνος γιά τόν μάστορα.
Κρίμα για την ταλαιπωρία. Και είχα γράψει για το μπουζοκαλώδιο όταν πρωτοπεριέγραψες το πρόβλημα, και μετά ρώτησες πώς να το ελέγξεις (σελ. 603) και δεν το προσέξαμε παραπάνω να επιμείνουμε σ' αυτό :-( τώρα όμως ξέρεις, κι εσύ κι εμείς! Και λογικά συνέβη αυτό που είπες, διαβρώθηκε η άκρη του καλωδίου και έτσι δημιουργήθηκε το πρόβλημα.
Καλοδούλευτο!
Κάτι ήξερε αλλά εγώ χωρίς αποδείξεις τί να κάνω?![]()
εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως με ένα μπουζοκαλώδιο 10εκ πιο μικρό είναι τα ρεύματα σωστά...εάν είχε πρόβλημα το μπουζοκαλώδιο και προκαλούσε διάφορα με τα ρεύματα έπρεπε με ένα καινούργιο να λειτουργήσει σωστά...και όχι με ένα πιο κοντό εκτός προδιαγραφών...δηλαδή θέλει να μας πει πως με το κοντό καλώδιο όλο το σύστημα λειτουργεί σωστά....τότε να το στείλει με ένα email στην κατασκευάστρια να το ενσωματώση στην παραγωγή της μηχανής να κάνει και οικονομία...τι να πω...εκτός και εάν δεν κατάλαβα σωστά...
Τώρα έμαθα πολλά
Αλλά και πάλι, πώς τσεκάρουμε μπουζοκαλώδιο?
Με βολτόμετρο ή κάποιο ειδικό μηχάνημα?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.