Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπερα σας,ξερεις κανεις που μπορω να βρω hairpin legs (ποδια φουρκετα) απο ελλαδα?

Χτίσιμο με σπασμένα τούβλα,σοβά έτοιμο μίας στρώσης γιατί με αφρό κάποια στιγμή θα ρηγματωσει.

μαστοες τα φωτα σας, στην προστασια μαρμαρου.
ετριψα το μαρμαρο σε ενα σοβατει και ενα περβαζι παραθυρου για να βγαλω λεκεδες, και σκοπευω την ανοιξη να τριψω και το μαρμαρο ακτω απο τα καγκελα που εχει λεκεδες απο σκουρια.
Τι να περασω απο πανω για προστασια?

Τα βερνίκια είναι για κάνα χρόνο.
Η καλύτερη προστασία στο μάρμαρο είναι το καλό γυάλισμα του.

Last edited by a moderator:
Τα βερνίκια είναι για κάνα χρόνο.
Η καλύτερη προστασία στο μάρμαρο είναι το καλό γυάλισμα του.

Το οποίο γίνεται πώς ??? Έχω έναν μαρμάρινο νεροχύτη κουζίνας με πάγκους δεξιά-αριστερά...και θέλω να τον ανακαινίσω και να γυαλίσω και την γούρνα.

Το οποίο γίνεται πώς ??? Έχω έναν μαρμάρινο νεροχύτη κουζίνας με πάγκους δεξιά-αριστερά...και θέλω να τον ανακαινίσω και να γυαλίσω και την γούρνα.

Νικόλα, όσο πιό πολλά νούμερα σμυριδοχαρτα περάσουν στο μάρμαρο,τόσο πιο λείο γίνεται και κατά συνέπεια ανθεκτικότερο στη βρωμιά.Περναμε επίσης οξαλικό και κρέμα γυαλισματος μαρμάρου.
Στον νεροχύτη όμως δεν μπορείς να τα βάλεις αυτά λόγω τροφών.
Μπορείς να περάσεις σμυριδοχαρτα στεγνά,όσα νούμερα αντέχεις ή ντουκοχαρτα με νερό.Χρειαζεσαι αλοιφαδορο με λίγες στροφές (δεν κάνει ο τροχός του lidl...εγώ έχω έναν απ το aldi αν θυμάσαι)ώστε να μην καούν τα σμυριδοχαρτα και να μην γίνει ζημιά στο μάρμαρο λόγω του ότι εμπεριέχει μέσα του διαφορετικά πετρώματα.Μετα από κάθε χέρι τριψιματος ξεπλενεις με νερό.

Μια παλιά γούρνα που την έκανα βρυση,θυμάμαι την είχα πλύνει με πράσινο σαπούνι και tide και την ετριψα στεγνά μέχρι 400.Καλη δείχνει μέχρι τώρα.

Οκ ...Ευχαριστώ σε λίγο που θα έλθει η ώρα του θα το παλέψω. Τι στροφές πρέπει περίπου να έχει το εργαλείο ?? Να βάλω το στρογγυλό τριβείο της Bosch που έχω ... αλλά δεν έχει ρυθμιζόμενες στροφές 12.000 στροφές λέει επάνω ...το πολυεργαλείο του Lidl λέει 15.000-21.000...είναι μάλλον πολλές.
Ένας μικρός γωνιακός της Kress που έχω λέει 10.000 στροφές ...με βλέπω να δουλεύω χέρι. Δράπανο με ρυθμιζόμενες στροφές και ειδικό εξάρτημα για γυαλόχαρτα κάνει??

Οκ ...Ευχαριστώ σε λίγο που θα έλθει η ώρα του θα το παλέψω. Τι στροφές πρέπει περίπου να έχει το εργαλείο ?? Να βάλω το στρογγυλό τριβείο της Bosch που έχω ... αλλά δεν έχει ρυθμιζόμενες στροφές 12.000 στροφές λέει επάνω ...το πολυεργαλείο του Lidl λέει 15.000-21.000...είναι μάλλον πολλές.
Ένας μικρός γωνιακός της Kress που έχω λέει 10.000 στροφές ...με βλέπω να δουλεύω χέρι. Δράπανο με ρυθμιζόμενες στροφές και ειδικό εξάρτημα για γυαλόχαρτα κάνει??

Κάνει.

Τριβεία περιστροφικά μόνο.

Στροφές κάτω από 5000

Όσο αφορά για το ρουτερακι που πήρα τι μύτες μου προτείνεται;έχετε κανένα σετακι να προτείνεται;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλω μια βοηθεια. Εχω αντικαταστησει ηδη εναν θερμοστατη παλιο-κλασσικο με καινουριο. Ακολουθησα τις οδηγιες που εστειλε η εταιρεια και ολα καλα. Οταν παω να αλλαξω θερμοστατη (στο ιδιο σπιτι) αλλου διαμερισματος (ελεγχει τον ιδιο καυστηρα και εχει την ιδια μορφης καλωδιωση με αυτον που επιτυχως εχω ηδη αλλαξει) ο smart θερμοστατης αφου αναψει (εχει ενδεικτικη λυχνια οτι δουλευει κανονικα), δινει εντολη στον καυστηρα να αναψει θερμανση+μποιλερ και αμεσως μετα "σβηνει" (σβηνει το λαμπακι). Αρχικα νομισα οτι ηταν προβλημα το καινουριου θερμοστατη και η εταιρεια (tado) μου εστειλε καινουριο, ο οποιος ομως εχει ακριβως την ιδια συμπεριφορα.

Τα καλωδια ειναι φαση, ουδετερο, εντολη θερμανσης (καλοριφερ), εντολη μποιλερ (ζεστο νερο). Υποπτευομαι οτι η αρχικη καλωδιωση ειναι "λαθος" (οπως ειχε συνδεθει ο παλιος θερμοστατης απο τον εγκαταστατη) και οτι το ουδετερο δεν ειναι αυτο που νομιζουμε οτι ειναι. Πηρα ενα πολυμετρο, το εβαλα στην ενδειξη εναλασσομενο και ακουμπαω (με τον ρελε του καυστηρα στο on) στις βιδουλες πανω στις οποιες δενουν τα καλωδια. Το παραξενο ειναι οτι σε οποιο συνδυασμο καλωδιων και να ακουμπησω (βεβαιως με το ενα καλωδιο να ειναι η φαση) μου δειχνει το πολυμετρο 225-235βολτ. Εχω την εντυπωση οτι αυτην την ενδειξη πρεπει να την δωσει μονο στον συνδυασμο φαση+ουδετερο. Ειναι προφανες οτι κανω κατι λαθος (ή οτι το οργανο μου ειναι για πεταμα). Μπορειτε να μου πειτε τι κανω λαθος;

ευχαριστω πολυ!

Ψάξε λίγο με την λογική ότι η εντολή θέρμανσης δεν πάει στον καυστήρα αλλά στην ηλεκτροβανα για να ανοίξει.
Αφού ανοίξει στέλνει εντολή στον κεντρικό ρελέ για να οπλίσει ώστε να δώσει στον καυστήρα,αλλά και εντολή στο να κλείσουν οι άλλες ηλεκτροβανες.

Μια απλή προσέγγιση για να δεις αν υπάρχει λάθος απ την αρχή είναι να βάλεις στο πρώτο διαμέρισμα τον παλιό θερμοστάτη και στο δεύτερο τον καινούργιο.Αν είσαι εντάξει,τότε το πρόβλημα είναι με τις εντολές στις ηλεκτροβανες.
Αν έχεις πίνακα αυτονομίας το ρεύμα που βλέπεις παντού είναι επιστροφές απ τα πηνία των ηλεκτροβανων.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά ξέρετε που θα μπορούσα να βρώ μεγάλες γωνιές σαν και αυτή της φωτό;Έχω φάει τον (διαδικτυακό) κόσμο αλλά τίποτα..

Ρώτα το κυρ Γιάννη τον "φαρμακοποιό" θα σου βρεί αυτός ότι θέλεις.
http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=index&cPath=6_331

Ψάξε λίγο με την λογική ότι η εντολή θέρμανσης δεν πάει στον καυστήρα αλλά στην ηλεκτροβανα για να ανοίξει.
Αφού ανοίξει στέλνει εντολή στον κεντρικό ρελέ για να οπλίσει ώστε να δώσει στον καυστήρα,αλλά και εντολή στο να κλείσουν οι άλλες ηλεκτροβανες.

Μια απλή προσέγγιση για να δεις αν υπάρχει λάθος απ την αρχή είναι να βάλεις στο πρώτο διαμέρισμα τον παλιό θερμοστάτη και στο δεύτερο τον καινούργιο.Αν είσαι εντάξει,τότε το πρόβλημα είναι με τις εντολές στις ηλεκτροβανες.
Αν έχεις πίνακα αυτονομίας το ρεύμα που βλέπεις παντού είναι επιστροφές απ τα πηνία των ηλεκτροβανων.

Πάρε μια ιδέα.
http://ilektroaytomatismoi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_22.html?m=1

ναι, πινακας αυτονομιας υπαρχει οντως. Σε αυτην την περιπτωση υπαρχει τροπος με πολυμετρο να κανω "διαγνωση" και να βρω το ουδετερο;

Δύσκολα λόγω επιστροφών...

ευχαριστω πολυ!
Αν υποθεσουμε οτι συνδεω τον καινουριο εξυπνο θερμοστατη, συνδεω την φαση (που ξερω σιγουρα ποια ειναι επειδη αναβει λαμπακι στο δοκιμαστικο κατσαβιδι), και μετα συνδεω τα υπολοιπα 3 καλωδια με διαφορους συνδυασμους, πιστευεις οτι υπαρχει κινδυνος να γινει ζημια (π.χ. αν συνδεθει στον καινουριο θερμοστατη στη θεση του ουδετερο, μια απο τις 2 εντολες);

εννοειται δεν ζηταω εγγυηση! αποψη απλα ζηταω :)

Οι σοβαρές κατασκευές έχουν προστασία από ανθρώπινο λάθος...

Όταν φτιαχτεί με το καλό, έλεγξε αν κλείνουν οι άλλες βάνες όταν ανοίγεις την δικιά σου.