Μάστορες τα φώτα σας!!

Σκ ειχε μαζεμα ελιας !πηγα να δουλεψω το αλυσιδοππριονο μου και ειδα οτι δεν λαδωνε την αλυσιδα .πριν παω σε μαστορα για αντλια λαδιου ,αξονα αντλιας κλπ τι λετε να φταιει;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σκ ειχε μαζεμα ελιας !πηγα να δουλεψω το αλυσιδοππριονο μου και ειδα οτι δεν λαδωνε την αλυσιδα .πριν παω σε μαστορα για αντλια λαδιου ,αξονα αντλιας κλπ τι λετε να φταιει;

Βασίλη άν δέν είναι αντλία λαδιού κ.τ.λ,μπορεί νά έχει πάει πριονίδι στήν τρύπα τής λάμας καί να έχει βουλώσει,βγάλε τήν λάμα,βγάλε τήν αλυσίδα από τήν λάμα,καί φύσα μέ τό αεροπίστολο καλά τήν τρύπα πού έχει γιά να βγαίνει τό λάδι,καθώς επίσης καί τό αυλάκι περιμετρικά τής λάμας,κοινός κάνε τήν λάμα λαμπίκο από κάθε λογιών πριονίδια κ.τ.λ.

θα ηθελα την γνωμη σας στο παρακατω ζητημα,
προσφατα περαστηκε εξωτερικη καλωδιωση σπιτικου συναγερμου. τα καλωδια εχουν κολληθει με ειδικη κολλα πανω απο τα σουβατεπι και εκτος του οτι φαινονται σε καποια σημεια εχουν αρχισει να ξεκολλανε. τα παιδια που αναλαβανε την δουλεια μου ειπαν να περασω πανα παο τα καλωδια στοκοσιλικονη που βαφεται κιολας.
θα ηθελα την γνωμη σας στο κατα ποσο ειναι αυτο η ενδεδειγμενη λυση ή αν υπαρχει καποια αλλη καλυτερη και αν μπορειτε να μου δωσετε καποιες κατευθυντηριες οδηγιες στο πως θα την πραγματοποιησω.
ευχαριστω πολυ εκ τον προτερον.

πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μου...

του αυτοκινήτου.
Εδώ και λίγο καιρό έχει σακουλιάσει επικίνδυνα.
Ήδη έχει φύγει από την πίσω πλαφονιέρα.
Η κοιλιά αρχίζει σχεδόν λίγο μετά τα παράθυρα. Στο μέσον μπορεί να απέχει και 10 πόντους.
Οι μαστόροι γυρεύουν απο 150-200.

το έχει αντιμετωπίσει κανείς μονος του?

Re: πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μου...

του αυτοκινήτου.
Εδώ και λίγο καιρό έχει σακουλιάσει επικίνδυνα.
Ήδη έχει φύγει από την πίσω πλαφονιέρα.
Η κοιλιά αρχίζει σχεδόν λίγο μετά τα παράθυρα. Στο μέσον μπορεί να απέχει και 10 πόντους.
Οι μαστόροι γυρεύουν απο 150-200.

το έχει αντιμετωπίσει κανείς μονος του?

Γερμανικό αυτοκίνητο έχεις να υποθέσω. :)

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τοποθετησεις λαμαρινα..Ετσι θα δωσεις και μια industrial χροια . :)
Αν κατεβεις αθηνα παιζουν και καλυτερες τιμες..Γυρω στα 120 ευρα.

Επειδη το νημα εμπεριεχει συνηθως ερωτησεις τεχνικης φυσεως θα μεταφερθει στην υποκατηγορια 'Κατασκευες και τεχνικες'.

Πριν πολλά χρόνια σε toledo …
Βγάζεις τον ουρανό (ξεβιδώνει)
Ξεκολλάς (τραβας) όλο το παλιό ύφασμα
Εμένα ανάμεσα στο πλαστικό του ουρανού και την ταπετσαρία είχε κάτι σαν μαξιλαράκι – δύσκολο να ξανά κολλήσεις κάτι εκεί εύκολα. Αρα τρύψιμο , οσο νομίζεις αρκετό.
Μετά ξανά κολλάς την ταπετσαρία με κάτι του τύπου βενζινόκολα – κόλλα παπουτσιών – πώς να στο πω
Κάνεις δοκιμή την κόλλα φυσικά πριν
Αν είσαι καλός στο τέντωμα θα κάνεις τέλεια δουλειά. Όπως θα κολλούσες δέρμα, με πλαστικές σπατουλίτσες κ.ο.κ. Όχι υπερβολές με την κόλλα, ίσα να κολλήσει, με πινελάκι θα την περάσεις.
Εγώ δεν πήρα καν άλλη ταπετσαρία. Χρησιμοποίησα την ίδια γιατί ήμουν προσεκτικός.

Θες ένα σαββατοκύριακο, με καλό καιρό για να στεγνώσει η κόλλα να μη μυρίζει μετά.

Εναλλακτική #2 μπακάλικη λύση. Βάζεις κουμπιά. Μικρές τρύπες κάθε 20-30 πόντους, συμμετρικά. Κάνεις μικρή τρύπα, βάζεις κόλλα από σωληνάριο, κολλάς ένα ένα κουμπί. Πάλι θα κρέμεται ενδιάμεσα, αλλά θα είναι σαν ‛στρώμα κρεβατιου’ η εμφάνιση. Το κάνουν και ταξιτζήδες. ‛Αλλοι βάζουν μικρά βιδάκια και το κάνουν έτσι. Άλλοι συνδυάζουν βιδακια με μικρά μέταλλα σαν νάρθηκα (ειδικά στα πλαϊνά δίπλα από τα χερούλια πάνω από την πόρτα σκέψου ένα μακρύ αλουμίνιο).
Εναλλακτική #3 εάν είσαι τυχερός μπορεί να βρείς μεταχειρισμένο ουρανο φθηνά. Και πάλι θες μια μέρα για να αλλάξεις ουρανό.

Πολλές λύσεις δηλαδή..

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

θα ηθελα την γνωμη σας στο παρακατω ζητημα,
προσφατα περαστηκε εξωτερικη καλωδιωση σπιτικου συναγερμου. τα καλωδια εχουν κολληθει με ειδικη κολλα πανω απο τα σουβατεπι και εκτος του οτι φαινονται σε καποια σημεια εχουν αρχισει να ξεκολλανε. τα παιδια που αναλαβανε την δουλεια μου ειπαν να περασω πανα παο τα καλωδια στοκοσιλικονη που βαφεται κιολας.
θα ηθελα την γνωμη σας στο κατα ποσο ειναι αυτο η ενδεδειγμενη λυση ή αν υπαρχει καποια αλλη καλυτερη και αν μπορειτε να μου δωσετε καποιες κατευθυντηριες οδηγιες στο πως θα την πραγματοποιησω.
ευχαριστω πολυ εκ τον προτερον.
Στη περιπτωση σου αυτο που σου ειπαν.
Αλλιως θα πρεπει ειτε να καρφωσεις, ειτε να βαλεις καναλακια, ειτε να σκαψεις.

Γερμανικό αυτοκίνητο έχεις να υποθέσω. :)

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τοποθετησεις λαμαρινα..Ετσι θα δωσεις και μια industrial χροια . :)
Αν κατεβεις αθηνα παιζουν και καλυτερες τιμες..Γυρω στα 120 ευρα.
Να υποθέσω δεν έχεις οδηγήσει γερμανικό ε; εγώ σε αουρις άλλαξα με; 120 ευρω στην Πάτρα. Γενικά έχει να κάνει με πλύσιμο - σκούπισμα. Υπάρχουν βέβαια κ κάποιοι ουρανοί που δεν έχουν επένδυση αλλά είναι σκληροί με μια λεπτή επικάλυψη. Συνήθως σε φθηνά παλιότερα γιαπωνέζικα. Αυτοί δεν παθαίνουν τίποτα.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Polo άνω των 10 ετών.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω αυτό που λέτε. Με ξυσιματα και τέτοια.
Αν υπάρχει κάτι απλό ισως
Εννοείται ούτε να κάνω 1000 χλμ βόλτα για να βρω φτηνό μαστορα

Υπάρχει μήπως κάποια κόλλα σε spray?

Last edited by a moderator:

Υπάρχει μήπως κάποια κόλλα σε spray?
Νομίζω με κόλα κάτι θα γίνει, αλλά θα είναι μπάλωμα κ κακαισθητο. Γενικά επειδή το σφουγγάρι ενδιάμεσα του σώματος και του υφάσματος έχει διαλυθεί, η κόλλα θα είναι δύσκολο να πιάσει.

Νομίζω με κόλα κάτι θα γίνει, αλλά θα είναι μπάλωμα κ κακαισθητο. Γενικά επειδή το σφουγγάρι ενδιάμεσα του σώματος και του υφάσματος έχει διαλυθεί, η κόλλα θα είναι δύσκολο να πιάσει.

Γι αυτό λέω για spray

Δημήτρη το είχα πάθει σε astra.Σου εγγυώμαι πως με ψεκαστές κόλλες,κόλλα σε σύριγγα και τα λοιπά δε θα κάνεις τίποτα,3χει θρυμματιστεί το αφρώδες υλικό πάνω απο την ταπετσαρία και δε θα κολλήσει το ύφασμα με καμμία δύναμη.Θες ταπετσέρη υποχρεωτικά..

Ότι λέει ο Νικόλας πιο πανω , πρέπει να βγει ο ουρανός και να αλλαχθει το ύφασμα . Δεν υπάρχει σωτηρία στο υπάρχον .
Ερευνα αγοράς για καλο και οικονομικο ταπετσερη και αλλαγη . 120-150 κόστος αναλόγως υφασματος και αμαξιου (λυσιμο-μοντάρισμα) .