Μάστορες τα φώτα σας!!

Προς τους κατέχοντες καλύτερα τα ηλεκτρολογικά:Υπάρχει κάποιο σχεδιάγραμμα για το πως να συνδέσω τέσσερις λάμπες παράλληλα;Τα ντουί έχουν και γείωση,συνεπώς με τρίκλωνο καλώδιο.Ευχαριστώ...Νεκτάριε!!

Νικόλα αυτο που ρωτάς ειναι πολυ απλο , απο καθε ντουι ενα τρικλονο καλώδιο , καφε-μπλε (ρεύμα-ουδέτερος) και κίτρινο για γειωση . Στην αλλη άκρη των καλωδίων ολα τα όμοια χρώματα συνδεμενα μαζι και θα έχεις μια άκρη απο καφε-μπλε-κίτρινο (ρεύμα-ουδέτερος-γειωση) .
Αν θέλεις να τρέχει ενα καλώδιο και αυτο να πηγαίνει απο ντουι σε ντουι ακολουθείς τον ίδιο τροπο με τα χρώματα (καφε μπαίνει στο ντουι ενωνεις στην μια φάση μαζι με άλλο ενα καφε που θα φύγει απο το ντουι για να παει σε φάση του επόμενου ντουι κλπ . Το ίδιο κανεις και με τα μπλε-κίτρινο (ουδέτερος-γειωση) .

Ηλία σε ευχαριστώ πολύ!Τον δεύτερο τρόπο ήξερα,αλλά ήθελα επιβεβαίωση μην κάνω καμιά χαζομάρα!

έτσι, οι σύντεκνοι δεν πρέπει να κάνουν χαζομάρες ( πόσο μάλλον άμα είναι και συντονιστές ! ) :grinning-smiley-043

Θα χρησιμοποιουσα κολλα δυο συστατικων αφου ετριβα την επιφανεια του χαλκου με 80αρι γυαλοχαρτο, αλλιως δεν θα εχει προσφυση να κολλησει. Αν γινεται και σε παιρνει να καρφωσεις και μικρα καρφακια (4μμ μηκος) στις ακρες, ακομα καλυτερα.

Καλησπέρα σας, σήμερα που το σπίτι ήταν άδειο είπα να κάνω ένα καθαρισμό στο ενεργειακό τζάκι που ήταν μπουκομενο. Όλα καλά.

Βγάζοντας την πλάτη της δευτερογενής καύσης, για την καθαρίσω είδα και είχε από πίσω αυτό το άσπρο πυραντοχο σκοινί το οποίο έσπασε.

Πώς το ζητάμε και που μπορώ να το βρω;
53f7115eb77effa5abb6113569d628ed.jpg
30e546d8fa38bde821b13937f300e7f0.jpg
08be18fb29d5c2fe3c8d93554a8f818d.jpg
449209a51afb4a8277bbd08378278e33.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Υαλοκορδονο.
Παρε ενα κομματι για να παρεις το αντιστοιχο σε διατομη.

χμ μάλιστα, βλέπω πολλά μαγαζιά να το έχουν.

Ερώτηση επειδή έχω και φοβίες, κυρίως για τα μικρά. Υπάρχει περίπτωση το κορδόνι που σας δείχνω να είναι αμιάντου; Μπορείτε να καταλάβετε από τη φωτογραφία;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

ο αμιαντος εχει καταργηθει και απαγορευθει πλεον. δεν νομιζω να πουλανε αμιαντο σε οποιαδηποτε μορφη.

Κωσταααα καμμια ιδεα για ορειχαλκινο σωληνακι εξωτερικης 6mm και με τοιχωμα 0,8-1mm; Μηκος 20-30mm.
Μητροπουλος nein, Γουρδουπης nein, Praktiker (μονο 5mm) nein, μενει ο Αχχιλης μονο.
Δεν θελω να βαλω χαλκοσωληνα, ουτε να παρω μασιφ βεργα και να τρεχω σε τορνο φιλου για να κατσω να την ξετρυπησω, αλλα ουτε και να παραγγειλω για 7 ευρω 2,5 μετρη 6mm x 0.8 απο τον Ατλαντα στην Αθηνα.
Δοκιμασα ορειχαλκινο ουπατ αλλα το τοιχωμα μου χαλαει την "σουπα".
Παει καπου αλλου το μυαλο σου;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κωσταααα καμμια ιδεα για ορειχαλκινο σωληνακι εξωτερικης 6mm και με τοιχωμα 0,8-1mm; Μηκος 20-30mm.
Μητροπουλος nein, Γουρδουπης nein, Praktiker (μονο 5mm) nein, μενει ο Αχχιλης μονο.
Δεν θελω να βαλω χαλκοσωληνα, ουτε να παρω μασιφ βεργα και να τρεχω σε τορνο φιλου για να κατσω να την ξετρυπησω, αλλα ουτε και να παραγγειλω για 7 ευρω 2,5 μετρη 6mm x 0.8 απο τον Ατλαντα στην Αθηνα.
Δοκιμασα ορειχαλκινο ουπατ αλλα το τοιχωμα μου χαλαει την "σουπα".
Παει καπου αλλου το μυαλο σου;

Πάει, αλλά είσαι σε "τιμωρία" - "καραντίνα" για 2 μήνες.

Αυτοι (Μπαμπης-Νικος) σε βαλανε να μου τα κανεις αυτα Ε;
Ή ειναι "ιδιωτικη" πρωτοβουλια;

Απονη καρδια, πες μου λοιπον αν καμαρωνεις; (Γιαννης Παριος).

Last edited:
Καλησπέρα σε ολους και χρόνια πολλά!Καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία!Με την άφιξη στο χωριό έπεσε μπροστά μου η παρακάτω μεγγενη.Ειναι πολύ δυνατή και σκέφτομαι να την "αναστήσω".Τι προτείνετε;

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα σε ολους και χρόνια πολλά!Καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία!Με την άφιξη στο χωριό έπεσε μπροστά μου η παρακάτω μεγγενη.Ειναι πολύ δυνατή και σκέφτομαι να την "αναστήσω".Τι προτείνετε;

Και η φωτο
fe7b05a1a429eebdbca4f0e852418ba2.jpg

Ξερει η μπορει να φανταστει καποιος ποιος ειναι ακριβως ο μηχανισμος (η λογικη ) του παρακατω ?

Ξερω οτι καποια τραπεζια ανυψωνονται με γραναζια,αλλα απαιτουν περισσοτερο χωρο συνηθως..

https://www.youtube.com/watch?v=riOkZ7TByF0

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ξερει η μπορει να φανταστει καποιος ποιος ειναι ακριβως ο μηχανισμος (η λογικη ) του παρακατω ?

Ξερω οτι καποια τραπεζια ανυψωνονται με γραναζια,αλλα απαιτουν περισσοτερο χωρο συνηθως..

https://www.youtube.com/watch?v=riOkZ7TByF0

Μάλλον δουλεύει όπως αυτός ο παλιός γρύλος που έχει φίλος στο χωριό. Με γρανάζι.

Attachments

• E6137B57-452F-49A0-8DB2-3E683936E3CE.jpg
    E6137B57-452F-49A0-8DB2-3E683936E3CE.jpg
    294.8 KB · Views: 101
  • 0DA86D46-2864-49AD-A95F-D611AE2380EE.jpg
    0DA86D46-2864-49AD-A95F-D611AE2380EE.jpg
    294.6 KB · Views: 101