Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Και η φωτο
fe7b05a1a429eebdbca4f0e852418ba2.jpg

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν δεν εχει τζογο και εχεις ορεξη και χρονο καντο!

Μπαμπη αν το συντηρησεις γινεται ενας ωραιως μηχανισμος ανυψωσης ρουτερ.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν δεν εχει τζογο και εχεις ορεξη και χρονο καντο!

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη !!!

Μπορείς, στο πίσω μέρος του σώματος της μέγγενης, ακριβώς πάνω από την τρύπα στήριξης, να ξετρυπήσεις και να βιδώσεις δύο βίδες Μ12. Αν δεν εχει πολύ τζόγο θα ολισθαίνει όμορφα. Θα χρειαστείς καινούργια μάγουλα. Οπως είπε και ο Νεκτάριος αν δεν έχει τζόγους προχώρα !!!

Καλησπερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Παλαιος ηλιακος με στοιχεια " electro solar collector -JORDAN -EC2 παρουσιαζει το εξης προβλημα.
Οταν κλεισω τη βρυση του ζεστου , ακουγεται σαν να συνεχιζει η ροη του νερου για αρκετα δευτερολεπτα , και σταδιακα σταματαει.
Επισης οσο ειναι ανοικτο το νερο (μονο με το ζεστο συμβαινει αυτο) παρουσιαζει κατι παραξενες αυξομειωσεις η πιεση.
Μπορει να χρειαζεται υγρα ,η εξαερωση και πως μπορει να γινει ( πιθανον να χρειαζεται αλλαγη ! !)....? Αυτος ειναι

χρονια πολλα.

Μαστορες, φιλετα ξυλου με υγρασια 20-23% ειναι ετοιμα για επεξεργασια, οπως πχ βερβικι, λαδι, βαψιμο ή θελει κιαλλο να πεσει αυτη?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστορες, φιλετα ξυλου με υγρασια 20-23% ειναι ετοιμα για επεξεργασια, οπως πχ βερβικι, λαδι, βαψιμο ή θελει κιαλλο να πεσει αυτη?
15% και κάτω είναι καλά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι άλλο... Αν μπορείς 15% και κάτω.
Αν το δουλέψεις με τόση υγρασία ίσως σου κάνει ρωγμή.
Αν τα αποθηκευπσεις βάλτα σε σκοτεινό μέρος και τις πλευρές που δεν έχει φλούδα κάλυψέ τες με ατλακόλ και εφημερίδα.

παιδια, η τεχνικη αυτη γινεται για να μην ξεραθει γρηγορα ενα φρεσκο ξυλο και σκισει/στραβωσει. στο 23% εχει νοημα?

Η ατλακολ ειναι ξυλοκολλα? "εχω υηυ, κανει?

Ότι ξυλόκολλα έχεις κάνει.

Εξηγησε λίγο τη διαδικασια.
Αλλοι βαζουν μονωτικο ταρατσας η κερι

Κυριάκο, αφήνεις τη φλούδα στο ξύλο και τις δύο κομμένες πλευρές τις καλύπτεις με εφημερίδα ή κάποιο άλλο χαρτί, πχ περιοδικό, που θα το κολλήσεις με ξυλόκολλα.

παιδια, η τεχνικη αυτη γινεται για να μην ξεραθει γρηγορα ενα φρεσκο ξυλο και σκισει/στραβωσει. στο 23% εχει νοημα?

Σωστά, γι´αυτό το κάνεις αλλά αν έχει σκοπό να το αποθηκεύσει κάπου γιατί να μην είναι σίγουρος οτι δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξες;

Ότι ξυλόκολλα έχεις κάνει.

Κυριάκο, αφήνεις τη φλούδα στο ξύλο και τις δύο κομμένες πλευρές τις καλύπτεις με εφημερίδα ή κάποιο άλλο χαρτί, πχ περιοδικό, που θα το κολλήσεις με ξυλόκολλα.

Σωστά, γι´αυτό το κάνεις αλλά αν έχει σκοπό να το αποθηκεύσει κάπου γιατί να μην είναι σίγουρος οτι δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξες;

Ειναι δοκιμασμενη φανταζομαι λυση, απο παλιους και πολλους.
Η φλουδα παραμενει, αλλου διαβασα να βγει, ωστε να στεγνωσει το ξυλο απο κεινο το σημειο, ετσι?
Αυτο ισχυει σε οποιοδηποτε παχος ξυλου? Πχ εχω κατι κουτσουρα ελιας 20 ποντους, να κανω το ιδιο?
Τα συγκεκριμενα της φωτογραφιας ειναι τεμαχια που εκοψα σημερα απο κουτσουρα εκτεθειμενα στις χειμερινες καιρικες συνθηκες κανα εξαμηνο. Για καψιμο πηγαιναν αλλα οταν ειδα οτι μεσα ηταν σε τετοια ομορφη κατασταση τα φιλεταρισα.
Προς το παρον τα εχω σε νερο για να βγαλουν τα ζουμια τους.

Ειναι δοκιμασμενη φανταζομαι λυση, απο παλιους και πολλους.
Η φλουδα παραμενει, αλλου διαβασα να βγει, ωστε να στεγνωσει το ξυλο απο κεινο το σημειο, ετσι?
Αυτο ισχυει σε οποιοδηποτε παχος ξυλου? Πχ εχω κατι κουτσουρα ελιας 20 ποντους, να κανω το ιδιο?
Τα συγκεκριμενα της φωτογραφιας ειναι τεμαχια που εκοψα σημερα απο κουτσουρα εκτεθειμενα στις χειμερινες καιρικες συνθηκες κανα εξαμηνο. Για καψιμο πηγαιναν αλλα οταν ειδα οτι μεσα ηταν σε τετοια ομορφη κατασταση τα φιλεταρισα.
Προς το παρον τα εχω σε νερο για να βγαλουν τα ζουμια τους.

Ισχύει για οποιοδήποτε πάχος ξύλου και δεν θα βγάλεις τη φλούδα. Το ξύλο στεγνώνει απ´το σόκορο.
Στο νερό θα βγάλουν τα ζουμιά τους αλλά χρειάζονται μήνες γι´αυτό και δεν το κάνουμε ποτέ σε στάσιμο νερό γιατί θα μαυρίσει το ξύλο και θα βρωμίσει.
Εκτός αν το αλλάζεις συνεχώς.
Αυτά τα έφτιαξα προχθές και θα μείνουν εκεί μέχρι το Χειμώνα.

Attachments

• image_6483441-2.jpg
    image_6483441-2.jpg
    309.4 KB · Views: 194

Ισχύει για οποιοδήποτε πάχος ξύλου και δεν θα βγάλεις τη φλούδα. Το ξύλο στεγνώνει απ´το σόκορο.
Στο νερό θα βγάλουν τα ζουμιά τους αλλά χρειάζονται μήνες γι´αυτό και δεν το κάνουμε ποτέ σε στάσιμο νερό γιατί θα μαυρίσει το ξύλο και θα βρωμίσει.
Εκτός αν το αλλάζεις συνεχώς.
Αυτά τα έφτιαξα προχθές και θα μείνουν εκεί μέχρι το Χειμώνα.
Ωραιος ο Μπαμπης!
Ηδη μια μερα τα εχω στο νερο και κοκκινισε το νερο. Τα μεγαλυτερα που ειχα βαλει περσυ, τα αλλαζα σχεδον καθε βδομαδα το νερο και ακομη κοκκινιζει. Ειχαν μπει ομως φρεσκα στο νερο.
Τα μικρα χθεσινα εχουν ηδη κατσει γ8α στεγνωμα ενα εξαμηνο γιαυτο και η χαμηλη σχετικα υγρασια, στο κεντρο μετα την κοπη τους. Οποτε μαλλον θα τα κρατησω στο κουβα πολυ λιγοτερο.
Τωρα πρεπει να προσεξω πως θα τα ανακτησω απο το κουβα και το νερο για ομαλο στεγνωμα πριν το εφημεριδιασμα!

Νεκ βάζεις κ την μελαμίνη στο νερό για ...στέγνωμα?

Μαστρο Μπάμπη έτσι που τα έχεις πακετάρει θυμίζουν άλλα πράγματα κ θαυματα!

Last edited by a moderator:
Δουλευω ενα τακο παλετας, με τι να το περασω ωστε να τονιστει ο χαρακτηρας του ξυλου?
Λινελαιο, tungoil ή διαφανο βερνικι εμποτισμου/νερου?
Αυτα εχω...

Ειναι κ απο πευκο κ τιγκα στο ρετσινι στο πυρηνα του :furious3:, εξω ειναι στεγνο κ σκληρο!

Αν είναι μεγάλη επιφάνεια βάλε κάτι φτηνό γιατί θα τραβήξει πολύ.
Μόλις κάνεις το τελευταίο τρίψιμο βρέξτο λίγο να σηκωθου´ν οι ίνες του ξύλου και ξανατρψε.
Μετά βάλε λινέλαιο αραιωμένο 50-50 με White Spirit. Σκούπισέ το και μετά από λίγο ξαναπέρνα το.