Μάστορες τα φώτα σας!!

Να με συγχωρείτε. Εννοούσα αυτό:
41u11whZlPL._SY450_.jpg

Μάστορες καλησπέρα σας.

Μου φέρανε κάποια ταψιά αρκετά ταλαιπωρημένα και κυρίως παλιά.
Από τι μέταλλο είναι θα σας γελάσω, δε γνωρίζω και πολλά.

Φανταστείτε το καπάκι από ένα τέντζερη είναι του 1891.

Τι μπορώ να κάνω για να τα "ανανεώσω" για διακοσμητικά φυσικά.

Θα ανέβουν και φωτογραφίες κάποια στιγμή.

Ευχαριστώ

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τον παρακάτω αποχρωματισμό;

Είχα κολλήσει πεύκο με ένα πηχακι, μάλλον ελάτης. Τελικά, μετά από λίγη ώρα έβγαλα το πηχακι και είχε συμβεί το παρακάτω.

Η κόλλα γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει ενώ το πηχακι ήταν άχρωμο. Αλλοιώθηκε το χρώμα του Πεύκου;

5b2e1347a4e9df9a5dac24e5250bc701.jpg
503a0ccf8f7db2a6a65f80937b263260.jpg
e9c0d4085599377418a786e3630c6511.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μπορεί να έχει να κάνει κάτι με την υγρασία, επίσης υπάρχει πεύκο Red Pine
Το οποίο έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες. Είσαι λοιπόν έκθεση στον ήλιο και υγρασία από την κόλλα σου έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Όλα πρακτικά έχει υγρασία η οποία απορροφάται το ξύλο και μένουν τα συστατικά τα οποία μας δίνουν το αποτέλεσμα... Αυτή είναι η γνώμη μου πάντα..

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μπορεί να έχει να κάνει κάτι με την υγρασία, επίσης υπάρχει πεύκο Red Pine
Το οποίο έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες. Είσαι λοιπόν έκθεση στον ήλιο και υγρασία από την κόλλα σου έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Όλα πρακτικά έχει υγρασία η οποία απορροφάται το ξύλο και μένουν τα συστατικά τα οποία μας δίνουν το αποτέλεσμα... Αυτή είναι η γνώμη μου πάντα..

Αγαπητέ φίλε καλησπέρα, καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Η ζελατίνη που είχε μέσα τα ξύλα (πρόκειται για ραμποτέ) έλεγε πάνω Red Wood, άσχετα αν είπα "πεύκο" στην Αρχή.

Πράγματι η κόλλα μπήκε πρωί-προς μεσημέρι και είχε ντάλα ήλιο, μετά από περίπου μισή ώρα χώρισα με ευκολία τα 2 κομμάτια καθώς δεν είχε πιάσει και ήταν αυτό το αποτέλεσμα όπου υπήρχε επαφή με κόλλα (Bison D3). Στην τελευταία φωτό μου, φαίνεται ξεκάθαρα, μάλιστα σε ένα σημείο αφαίρεσα την κόλλα και τα κόκκινα έντονα "νερά" παραμένουν.
Σε καμία άλλη περίπτωση δεν μου έχει παρουσιαστεί κάτι παρόμοιο...

Άρα είναι τα κόκκινα νερά του ξύλου τα οποία "τονίστηκαν" αφού τα εμπότισε η κόλλα σε συνδυασμό με υγρασία κ ήλιο;

(παρακαλώ πολύ, μεταφέρετε το νήμα στο άλλο Thread Μάστορες τα φώτα σου καθώς εδώ είναι για εργαλεία :( )

Η αλλαγη χρωματος ειναι ξεκαθαρα το αποτελεσμα της επιδρασης της κολλας με το συγκεκριμενο τεμαχιο ξυλου. Ουτε ηλιος ουτε υγρασια.

Η αλλαγη χρωματος ειναι ξεκαθαρα το αποτελεσμα της επιδρασης της κολλας με το συγκεκριμενο τεμαχιο ξυλου. Ουτε ηλιος ουτε υγρασια.
Λόγω των έντονων κόκκινων νερών που κάνει;

Δεν το έχω ξαναδεί τόσο έντονο ούτε μπόρεσα να το αναπαράγω.

Οχι, εννοω την γενικοτερης αλλαγη αποχρωσης του πευκου μετα απο την χρηση της κολλας η καποιου αλλου υλικου οπως βερνικι η λαδι. Ειναι πολυ λογικος ο απο/χρωματισμος του ξυλου.
Το πευκο δεν εχει ιδια πυκνοτητα παντου και ειναι δυσκολο να αναπαραξεις ακριβως την ιδια αποχρωση. Επισης δεν γνωριζεις το ακριβες ειδος πευκου και την πιθανη του επεξεργασια/εκθεση σε καποιες ιδιαιτερες συνθηκες πριν το χρησιμοποιησεις.

Παιδιά κάτι μάλλον εύκολο αλλά έχω μπερδευτεί (αρχάριος γαρ..)

1. Στο μπάνιο του σπιτιού ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάλει ούπατ για να στερεώσει διάφορα πράγματα. Τι υλικό να χρησιμοποιήσω για να καλύψω τις τρύπες και να τις φέρω πρόσωπο με το πλακάκι (λευκό). Κάποια στιγμή θα τα αλλάξω στα πλαίσια ανακαίνισης αλλά όχι άμεσα..

2. Για καθάρισμα αρμών πλακιδίων από μαυρίλα υπάρχει κάτι που προτείνετε ; Εχω βρει δεκάδες προϊόντα αλλά δεν ξερω την αποτελεσματικότητά τους..

Παιδιά κάτι μάλλον εύκολο αλλά έχω μπερδευτεί (αρχάριος γαρ..)

1. Στο μπάνιο του σπιτιού ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάλει ούπατ για να στερεώσει διάφορα πράγματα. Τι υλικό να χρησιμοποιήσω για να καλύψω τις τρύπες και να τις φέρω πρόσωπο με το πλακάκι (λευκό). Κάποια στιγμή θα τα αλλάξω στα πλαίσια ανακαίνισης αλλά όχι άμεσα..

2. Για καθάρισμα αρμών πλακιδίων από μαυρίλα υπάρχει κάτι που προτείνετε ; Εχω βρει δεκάδες προϊόντα αλλά δεν ξερω την αποτελεσματικότητά τους..

Η μαυριλα περιεχει μαλλον και μουχλα, αρα πρεπει να χρησιμοποιησεις πρωτα ενα αντιμουχλικο σπρευ επωνυμο οπως της durostick η της Βison. Και αυτο που φερνει το Lidl κατα καιρους ειναι καλο.
Aφου εχει αντιμετωπιστει η μουχλα -και χρειαζεται επιπλεον καθαρισμος- χρησιμοποιεις και ενα καθαριστικο σπρευ/υγρο αρμων.

Για τις τρυπες πανω στα πλακακια θα ζητησεις στοκο για κεραμικα. Υπαρχει και σε λευκο χρωμα αλλα αν δεν βρεις, βαφεται ο στοκος.

Οχι, εννοω την γενικοτερης αλλαγη αποχρωσης του πευκου μετα απο την χρηση της κολλας η καποιου αλλου υλικου οπως βερνικι η λαδι. Ειναι πολυ λογικος ο απο/χρωματισμος του ξυλου.
Το πευκο δεν εχει ιδια πυκνοτητα παντου και ειναι δυσκολο να αναπαραξεις ακριβως την ιδια αποχρωση. Επισης δεν γνωριζεις το ακριβες ειδος πευκου και την πιθανη του επεξεργασια/εκθεση σε καποιες ιδιαιτερες συνθηκες πριν το χρησιμοποιησεις.
Το παράξενο είναι ότι ο αποχρωματισμός συνεβει μόνο στο σημείο που αρχικά εφαπτοταν το πηχακι.

Πουθενά αλλού, ακόμα και στα σημεία που ειχε ξερασει την κόλλα το ξύλο ήταν ανέπαφο.

Ίσως λοιπόν έχει να κάνει και η υγρασία ή η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε....

Καλησπέρα σε όλους,
Φίλος θέλει να βάψει εξωτερικα το ξύλινο κουτελο που τελειώνει η κεραμοσκεπη του σπιτιου του ..το προηγούμενο βερνίκι που ήταν βαμμένο ήταν εμποτισμου.
Τι είδους βερνίκι προτείνετε να χρησιμοποιησει;

Πάλι εμποτισμου εξωτερικής χρήσης;;;κάτι άλλο ίσως καλύτερο;

Last edited by a moderator: