Μάστορες τα φώτα σας!!

Νικόλα όπως τα λέει ο Μπαμπης για την καρέκλα , το μόνο λάθος τα δυο κομμάτια σύρμα , το ένα το βάζεις στα πίσω πόδια και το άλλο στα μπροστινά , όχι το ένα στα δεξιά και το άλλο στα αριστερά . Επίσης αν έχουν μονά οριζόντια δεσίματα οι καρέκλες σου τα σύρματα τα βάζεις ανάμεσα στο κάθισμα και στο υψος των οριζόντιων δεσιματων , όχι από κάτω (λάθος) .
Το έχω δει να το κάνουν για να μην ανοίγουν τα πόδια αλλά ανοίγουν τα δεσίματα του καθίσματος .

Για τα μαδέρια αυτά που σου έγραψα είναι εδώ Ωρωπό , οι τιμές ειναι σχεδόν οι ίδιες παντού .

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νικόλα όπως τα λέει ο Μπαμπης για την καρέκλα , το μόνο λάθος τα δυο κομμάτια σύρμα , το ένα το βάζεις στα πίσω πόδια και το άλλο στα μπροστινά , όχι το ένα στα δεξιά και το άλλο στα αριστερά.

Σωστά...
Νόμιζα οτι όπως και να τα βάλεις το ίδιο δέσιμο κάνουν αλλά βλέπω οτι όλλοι τα μπρός-πίσω δένουν.

Σωστά...
Νόμιζα οτι όπως και να τα βάλεις το ίδιο δέσιμο κάνουν αλλά βλέπω οτι όλλοι τα μπρός-πίσω δένουν.

Επειδή τα μπρος πίσω ξύλα είναι πιο μεγάλα από τα πλαϊνά της καρέκλας .

εγινε αλλαγη του θερμοστατη και ο θερμοσιφωνας φαινεται να δουλευει μια χαρα! Στον παλιο θερμοστατη η θερμοκρασια ειχε μπει στους 80(!!!). Δεν εχω ιδεα γιατι. Ευτυχως δεν εγινε κανενα μπαμ :) Ο καινουριος την ειχε στους 65 και εκει την αφησα. Η αληθεια ειναι οτι γενικα η ηλεκτρικη λειτουργια χρησιμοποιειται λιγες φορες τον χρονο. Συνηθως ζεσταινει το νερο ειτε με τον ηλιακο ειτε, στα κρυα, με το μποιλερ. Το ηλεκτρικο το χρειαζομαστε για εκεινην την περιοδο που ειμαστε "στη μεση" :)

Σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας!

Tο αναφέρω πάλι στα γρήγορα γιατί ο περισσότερος κόσμος τα ξέρει λάθος.
Το ότι έχετε το καλοριφέρ και σας ζεσταίνει δε σημαίνει ότι ζεσταίνει και το νερό "έτσι" τσάμπα.

καταναλώνετε ποσότητα πετρελαίου για να ζεσταθεί
Για τον περισσότερο κόσμο το ρεύμα είναι φθηνότερο απο το πετρέλαιο.

Προφανώς και δεν είναι τσάμπα απλά υποθέτω ότι αν ο καυστήρας δουλεύει και έχει πιάσει ήδη θερμοκρασία, δεν είναι θα καυσει υπερβολικά περισσότερο καύσιμο για να ζεστάνει και το νερό του boiler. Εγώ μάλιστα το χειμώνα φλερτάρω συχνά με τις 2000kwh οπότε νομίζω, χωρίς όμως ποτέ να έχω κάτσει να κάνω τους υπολογισμούς, ότι θα με συμφέρει το boiler τους χειμερινούς μήνες.

Προφανώς και δεν είναι τσάμπα απλά υποθέτω ότι αν ο καυστήρας δουλεύει και έχει πιάσει ήδη θερμοκρασία, δεν είναι θα καυσει υπερβολικά περισσότερο καύσιμο για να ζεστάνει και το νερό του boiler. Εγώ μάλιστα το χειμώνα φλερτάρω συχνά με τις 2000kwh οπότε νομίζω, χωρίς όμως ποτέ να έχω κάτσει να κάνω τους υπολογισμούς, ότι θα με συμφέρει το boiler τους χειμερινούς μήνες.

Σαν να έχεις ένα επιπλέον μεγάλο θερμαντικό σώμα.
Δεν έχει αξιοσημειωτη διαφορά.

Καί κάτι που δεν ειπώθηκε.Ο ηλιακός τριπλης βοηθάει το νερό των σωμάτων να ζεσταθεί,ειδικά όταν ο κυκλοφορητής ξεκινάει μαζί με τον καυστήρα (ώστε να μην επέρχεται θερμικό σοκ στο λέβητα...)

Ο θερμοστάτης της αντίστασης,για να πάρεις 60 βαθμούς νερό,πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 70.Αυτο συμβαίνει γιατί δεν εφάπτεται τελείως με τη θήκη του.

Εγώ θα περίμενα να συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή επειδή ο θερμοστάτης δεν εφάπτεται καλά με τη θήκη του να πρέπει να τον ρυθμίσουμε σε μικρότερη θερμοκρασία από αυτή που θέλουμε να πάρουμε, μιας και η πραγματική θερμοκρασία του νερού θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα μετράει ο θερμοστάτης.

Γνωρίζουμε κάποιο είδος φυσικού ξύλου που να είναι ανθεκτικό για εξωτερική χρήση, πλην των εξωτικών και ακριβών (teak, ιροκο κλπ);

Ψάχνομαι για ξύλινο κεραμίδι, ή γενικότερα ξύλο που να κάνει για ξύλινο κεραμίδι και μου κάνει εντύπωση που δεν βρίσκω κανένα να χρησιμοποιεί στην Ελλάδα, ούτε σε παραδοσιακές παλιές κατασκευές, ενώ στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ευρέως.

Γνωρίζουμε κάποιο είδος φυσικού ξύλου που να είναι ανθεκτικό για εξωτερική χρήση, πλην των εξωτικών και ακριβών (teak, ιροκο κλπ);

Ψάχνομαι για ξύλινο κεραμίδι, ή γενικότερα ξύλο που να κάνει για ξύλινο κεραμίδι και μου κάνει εντύπωση που δεν βρίσκω κανένα να χρησιμοποιεί στην Ελλάδα, ούτε σε παραδοσιακές παλιές κατασκευές, ενώ στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ευρέως.
Πρώτη φορά ακούω για ξύλινο κεραμίδι. Αυτό λογικά δεν θα θέλει ετήσια συντήρηση;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παύλο, βάζουν κεραμίδια από κάποιο ξύλο ανθεκτικό, στην Αμερική πχ βάζουν κέδρο. Από ότι γράφουν στις προδιαγραφές , αντέχουν πολλά χρόνια χωρίς συντήρηση. Είναι και πολύ διαδεδομένο εκεί, οπότε για να το προτιμούν φαντάζομαι δεν έχει θέματα.
Από το wikipedia διαβάζω ότι στην βόρεια Αμερική βάζουν κυρίως California redwood, Red Cedar , και Atlantic white cedar ενώ Σκανδιναβία και κεντρική Ευρώπη έλατο (!) και πεύκο (!?!).
Το θέμα είναι ότι για Αμερικάνικα κεραμίδια υπάρχει πολλή πληροφορία στο ιντερνετ, αλλά δεν υπάρχουν τα ξύλα αυτά στην Ευρώπη (ή είναι πολύ ακριβά) ενώ για τα Ευρωπαϊκά κεραμίδια δεν βρίσκω καμία πληροφορία.
Γενικά πάντως είναι πολύ όμορφα:
https://www.google.gr/search?q=ceda...dAhVE26QKHQd3B9MQsAR6BAgAEAE&biw=1366&bih=636

Ναι υπάρχουν-υπηρχαν , ξεκίνησαν από Ιαπωνία-Κίνα κάποιους αιώνες πίσω... Στον 21 αιώνα τα θεωρώ άσκοπη χρήση με τα τόσα σύγχρονα και "ασφαλή" υλικά στέγασης ..

Από τις λίγες εικόνες που είδα φαίνονται ταλαιπωρημενα τα ξύλινα κεραμίδια. Μπορεί τον πρώτο ή δεύτερο χρόνο να είναι εντάξει αλλά μετά θα αρχίσουν να ξεβαφουν φαντάζομαι. Ίσως τα βάζουν επειδή είναι ελαφρύτερα. Αλλά και σαν εικόνα δεν μου άρεσαν, προσωπική μου άποψη βέβαια.

Εντάξει, δεν ξέρω αν θα τα διάλεγα ποτέ για κανονικό σπίτι. Προς το παρόν ψάχνομαι για την σκεπή του δεντρόσπιτου, αλλά μου φαίνεται ενδιαφέρουσα επιλογή και για άλλες κατασκευές π.χ. σκυλόσπιτα, κιόσκια...
Παύλο, έχει δύο τύπους: τα χοντροκομμένα που τα φτιάχνουν σχίζοντας κορμούς) και τα πιό λεία που τα φτιάχνουν πριονίζοντας το ξύλο. Τα πρώτα δεν μου αρέσουν ούτε εμένα. Με τα δεύτερα δεν ξέρω - έχω φάει κόλλημα και τα βλέπω πολύ όμορφα.

Εντάξει, δεν ξέρω αν θα τα διάλεγα ποτέ για κανονικό σπίτι. Προς το παρόν ψάχνομαι για την σκεπή του δεντρόσπιτου, αλλά μου φαίνεται ενδιαφέρουσα επιλογή και για άλλες κατασκευές π.χ. σκυλόσπιτα, κιόσκια...
Παύλο, έχει δύο τύπους: τα χοντροκομμένα που τα φτιάχνουν σχίζοντας κορμούς) και τα πιό λεία που τα φτιάχνουν πριονίζοντας το ξύλο. Τα πρώτα δεν μου αρέσουν ούτε εμένα. Με τα δεύτερα δεν ξέρω - έχω φάει κόλλημα και τα βλέπω πολύ όμορφα.
Σε μικρές κατασκευές όπως ανέφερες θα ταίριαζε πιστεύω και θα ήταν όμορφο.

Noμιζω οτι μια ξυλινη σκεπη στο δεντροσπιτο ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα και ιδιαιτερη ιδεα και θα δεσει πολυ αρμονικα με το συνολο.