Μάστορες τα φώτα σας!!

Ειδικό υγρασιόμετρο.Σου το λέω γιατί αν δεν είναι ξερό θα έχεις θέματα σκευρώματος.Αν πας τελικά σε ξυλουργείο (να πας γιατί το κομμάτι θέλει φροντίδα) θα σου το μετρήσουν.Θα γίνει πολύ όμορφο έπιπλο!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Απιθανο κομματι και σε εξαιρετικη τιμη!!!

Φοβερό κομμάτι και καλή τιμή.Να πας σε μοντέρνο ξυλουργείο με τριβείο-ξεχοντριστήρα του μέτρου να σου το πλανίσουν γιατί με τριβείο δε θα κάνεις δουλειά..Ούτως ή άλλως θα τρίψεις μετά,αλλά άλλο το φινίρισμα και άλλο η διαμόρφωση.Ειδικά για τραπέζι οπωσδήποτε ξεχόντρισμα..Μήπως μέτρησες υγρασία;

ε ρε ξύλο που θέλετε κι δύο !! :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θελω και εγω!!!!!

θέλε.. :flipout::flipout::flipout:

Καλά αν κέρδιζα λέει το τζοκερ θα έστελνα σε σας τους εραστές του ξύλου από μία νταλίκα έκαστος. να ξεχονδρίζετε μέχρι τα βαθιά γεράματα χα χα χα χα

Εδω είσαι,ο αφρός λέμε.Αν έχεις fb πρόσθεσέ τον να ενημερώνεσαι αυτοστιγμεί.
https://zachariou-timber.gr/
Και μεγάλη ποικιλία, βέβαια δεν έχει τιμές πρέπει να πάρεις τηλέφωνο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα στην Ομάδα,

Θα ήθελα να φτιαξω ντουλαπάκια με πορτάκι, για τα παιδιά ενός δημοτικού σχολείου. Ένα ντουλαπάκι για κάθε παιδί ώστε να βάζει μέσα τα πράγματα του, ελαφρώνοντας τις τσάντες τους. Τις διαστάσεις του κάθε ντουλαπιού τις υπολογίζω σε Α3 Χ Α4 Χ Α4 περίπου... ώστε να χωράνε μέσα αντικείμενα με μέγεθος Α3....

Το σχολείο αυτή την στιγμή έχει κάτι πλαστικά διαλυμένα ντουλαπάκια με συρτάρια, τα οποία είναι για πέταμα...
Θα φτιαξω ξύλινα..

Οι απαιτήσεις είναι:
1. Να ειναι Οικονομικα (Ο Συλλογος γονεων θα τα πληρωσει...)
2. Ασφαλη (Δεν θελω γωνιες οσο το δυνατον)
3. Γερα (οι μεντεσεδες που θα ανοιγουν τα πορτακια να αντεχουν...)
4. Να αντεξουν αρκετα χρονια...
5. Να ειναι ομορφα

Δεν εχω καταλήξει ακόμη σε ακριβή σχέδια...

Αυτό που θα ήθελα την γνώμη σας από την εμπειρία σας είναι το εξής...

Τι υλικό να χρησιμοποιησω...?

Να βάλω μελαμίνη που είναι εύκολη, φτηνή, αλλά δεν ξέρω σε ενα τέτοιο περιβάλλον σαν την σχολική τάξη πόσο θα αντέξει...

Κόντρα πλακέ?

Μήπως ελάτη?

Ώστε μετά από 1-2 χρόνια το κάνεις ένα τρίψιμο και βάψιμο και γίνεται καινούριο....

Έχει κάνει κάποιος παρόμοια κατασκευή?

Σας ευχαριστώ πολυ!

Στάθης

Μαλλον εννοεις μια ενιαια κατασκευη (τα λεγομενα cubbies) παρα ενα ξεχωριστο ντουλαπι χυμα για καθε παιδι, ετσι?

Κατι τετοιο δηλαδη με πορτακι μπροστα, ΕΙΤΕ χωρις πορτακι με ενα κουτι οπως στη φωτο το οποιο μπορει να ασφαλιζει υποτυπωδως με καποιο τροπο οπως με απλο μανδαλο (που εμποδιζει το κουτι να βγει).
xxssi_ibeGetWCCImage.jsp

Νομιζω οτι πρωτα πρεπει να καταληξεις σε ενα σχεδιο και μετα αναλογα το σχεδιο να δουμε τα ειδη ξυλειας (ειτε συνδυασμος ειδων) που ταιριαζουν περισσοτερο.

Εγω θα εβαζα μελαμινη με pvc, βιδωμα στον τοιχο και πλαστικα πόδια.
Υποψη, τη μελαμινη την βαφεις οπως θελεις με το καταλληλο ασταρωμα, μπορεις να φτιαξεις διαφορα χαρουμενα σχεδια!

Ναι η μελαμινη με χονδρό pvc είναι καλή λύση... Εύκολο στην υλοποίηση...

Δε θα ταν όμως πιο καλό το ξύλο; από άποψη αντοχής...

Να το κάνω με σουηδικό, ξέρω γω., δε θα είναι καλύτερο;

Καλησπέρα σε όλους.
Υπάρχει καμία εμπειρία ή άποψη για βερνίκι προστασίας αυτοεπιπδούμενου δαπέδου ; Από το μαγαζί που πήρα το αυτοεπιπεδούμενο, μου είπαν να βάλω βερνίκι γιατί αλλιώς η επιφάνεια χαλάει εμφανισιακά. Μου προτείναν ένα υλικό (πολυουρένη ή κάπως έτσι) που είναι πιο δυνατό από το βερνίκι πολυουρεθάνης, αλλά δεν μου άρεσε στο μάτι (το είχαν περασμένο στο μαγαζί τους). Γενικά, θα προτιμούσα κάποιο βερνίκι σε ματ ή κάποιο υλικό που να μην γυαλίζει πολύ. Ο χώρος προορίζεται για εργαστήριο...