Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Eγω πιστευω οτι κασετινα με οσα θες ολοκληρωμενη αποκλειεεται να βρεις και θα δωσεις και ενα καρο περιουσια...
Καταλαβαινω οτι τα θες συμμαζεμενα αλλα ολο και κατι θα λοιπει....

Oπως ακριβως το λες ειναι. Δεν υπαρχει τετοιο πραμα.

Αλλο σετ για κοινα καρυδακια (1/4&1/2"), αλλο σετακι για κοινες μυτες (ολοκληρωμενο σαν της proxxon), αλλο σετ για impact rated μυτες (σαν της Miwaukee/Dewalt/Bosch) και αλλο για impact rated καρυδακια.
Το μονο που μπορει να περιορισει το κοστος ειναι η αγορα impact ανταπτορα για χρηση με τις κοινες μυτες, οχι ομως για ζορικες εφαρμογες με παλμικο.

Σιγουρα χρειαζονται impact rated sockets/καρυδακια για μπουλονοκλειδο. Βγαζει πληρες σετ νομιζω η Dewalt και σετ τα βασικα 3 μεγεθη η Proxxon.

Ψάχνω γνώμες!

Έχω μια αποθήκη στην κήπο με δύο παράθυρα συνέχεια ανοιχτά που είναι στεγανή απο πάνω.
Απο κάτω όμως το τσιμέντο πατάει επάνω στο χώμα και επειδή δεν υπάρχει κλίση "κολυμπάει" όσο βρέχει.
Νερά δε μπαίνουν λόγο υψομετρικής διαφοράς αλλά περνάει απο το τσιμέντο υγρασία.

Επειδή εκεί αποθηκεύω και τη μηχανή έλεγα μήπως περάσω κάποιο υλικό το πάτωμα να μειώσω την υγρασία πχ. τσιμεντοειδές στεγανωτικό?

Γενικοτερα τα τσιμεντοειδη υλικα μονωνουν εντελως την υγρασια....δεν την μειωνουν...
Το προβλημα ειναι οτι αυτο το διαστημα και με την υγρασια επι χωματος πανω απο 80-90% δεν μπορει να κανεις και πολλα...γιατι αυτη ακομα "δουλέυει" αρα και το τσιμεντο σου θα παραμενει υγρο......αυτη η δουλεια θα πρεπει να γινει απο Απριλη και βαλε...

Το υλικο που θα χρειστεις θα πρεπει,κατα την αποψη μου,να ειναι θετικης πιεσης δηλ να σπρωχνει την υγρασια προς τα κατω...
Ενα τετοιο εχει και η Isomat..
Μεσα στο κονιασμα καλο θα ηταν να μπει και γαλακτωμα ωστε να σφιξει και να κραταει της ανοχες του το υλικο....

Κωστή, το γαλάκτωμα όπως αυτό του link είναι το ίδιο πράγμα με την οικοδομική ρητήνη;

Η συγκεκριμένη είναι εδώ και δεκαετίες αναπόσπαστο υλικό πολλών μαστόρων που κάνει για πολλά πράγματα...
Φυσικά και είναι οικοδομική ρητίνη.. και από τις καλύτερες...Έχω χαλάσει πολλααααα μπιτόνια....
Εξαρτάται που θα το χρησιμοποιήσεις για να βάλεις την ανάλογη ποσότητα..

Στην περίπτωση του φίλου η συγκεκριμενη δεν θα αφήσει το επαλειφομενο υλικό να "κρακελαρει" η να ρηγματωσει κατά το στεγνωμα...θα το κρατήσει δηλ σε συμπαγή κατάσταση...

Πολυ καλη και η Renovat αλλα εαν θέλουμε να μιλήσουμε για εταιρείες υψηλού βεληνεκούς στο θέμα στεγανωσης η Sika και η Penetron έχουν τα ινια....καθώς είναι πλήρως εξοικευμενες...
Υλικά υπάρχουν πολλά στο εμποριο....το θέμα είναι να βάλεις το κατάλληλο για την συγκεκριμένη εργασία που έχεις...

Καλησπέρα. Δίδυμος τροχός 0,7hp 3000 στροφών κάνει για γυάλισμα με πανοβουρτσα ή είναι μικρός ;

Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλημέρα. Πως βγάζουμε ακρυλικές μπογιές από μάρμαρο/πλακάκι; Μέχρι τώρα τις τρίβω με ένα βρεγμένο σφουγγάρι για πιάτα (με την πράσινη-άγρια πλευρά), αλλά η διαδικασία είναι πάαααρα πολύ αργή. Μήπως υπάρχει κάνα αντίστοιχο σφουγγάρι να μπαίνει σε τρυπάνι/ντρεμελάκι ή θα γίνει ζημιά λέτε;

xxx4_zps72vgkkqw.jpg

τις μπογιες θα τις βγαλεις με τον διαλυτη τους και τριψιμο με συρματακι και ξυστρα, αν ειναι νερου θα χρησιμοποιησεις νερο, αν ειναι διαλυτου θα χρησιμοποιησεις νεφτι. Μπορεις να τριψεις και με γυαλοχαρτο αλλά στη συνεχεια θα πρεπει να ανεβεις σε κοκκωση για να επαναφερεις τη γυαλαδα /υφη

Ευχαριστώ παιδιά. Συρματάκι δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Νομίζω θα την πάει πιο γρήγορα την δουλειά από το σφουγγάρι πιάτων.

Ξέχασα να πω πριν ότι οι μπογιές είναι 10ετίας και. Οι φρέσκες μου βγαίνουν εύκολα με το σφουγγάρι.

Εαν δεν βγουν με τους παραπανω τροπους,και ο λογως ειναι αυτος που μολις ανεφερες,χρησιμοποιησαι remover...θα φορεσεις ομως οπωσδηποτε γαντια εργασιας...ειναι κατι σαν καυστικη ποτασα..εαν γνωριζεις...ο τροπος ειναι ο εξης:...ριχνεις το υλικο με πινελο πανω στον λεκιασμενο σημειο απο χρωμα και τον αφηνεις 5 λεπτα...αυτο θα αρχισει απο μονο του να "φουσκωνει"/λιωνει...εποιτα το σκουπιζεις η το ξυνεις λιγο με σπατουλα...Το συρμα η το ατσαλοσυρμα που θα χρσιμοποιησεις ενδεχομενος να αφησει σημαδι μαυριλας στο μαρμαρο η σε ματ/σατινε πλακακι και αυτο γιατι οι ποροι των υλικων αυτων ειναι ανοιγμενοι....με προσοχη οτι κανεις λοιπον...

Κωστή, είχα δοκιμάσει μια φορά το remover για αφαίρεση μπογιάς από μέταλλο. Πολύ βρώμικη υπόθεση και πολύ χημικούρα - είπα δεν θα ξαναμπλέξω. Νομίζω ότι με το συρματάκι θα γίνει η δουλειά.

Κωστή, είχα δοκιμάσει μια φορά το remover για αφαίρεση μπογιάς από μέταλλο. Πολύ βρώμικη υπόθεση και πολύ χημικούρα - είπα δεν θα ξαναμπλέξω. Νομίζω ότι με το συρματάκι θα γίνει η δουλειά.

Δοκίμασες με το διαλυτικό νίτρου;

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

έχω αυτή την ξυλόκολλα pattex classic που είναι βάσης νερού
http://www.pattex.gr/el/products/wood/wood-classic.html

και έχω μία βάση κοπής του lidl που έχουν ξεκολλήσει 1-2 κομμάτια

κάνει αυτή η κόλλα για βάση κοπής τροφίμων?

δε το κάνω για το κόστος αλλά για το ότι μπορώ!

Μάστορες θέλω την γνώμη σας... Έχω μια αυλή στο σπίτι με τσιμεντοκονία περασμένη... Τι προτείνετε να την περάσω για να φενετε όμορφο γιατί η τσιμεντοκονία φενετε άσχημα έχει πολλά μικρολακουβακια... Θα παραθέσω και φοτογραφια να βοηθήσω .

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk