Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα,
ταινιες Led (υψηλης φωτεινότητας - 14,4W), πολύ πρόσφατα τοποθετημένες με το αυτοκόλλητο τους κατω απο ντουλάπια κουζινας, αρχισαν ήδη να κρεμάνε. Εχουμε να προτείνουμε καμια καλή κολλα που να λύσει το πρόβλημα. Προχειρα εβαλα σε μια ακρη λίγη διαφανη σιλικόνη και φαινεται να κραταει καλα αλλα φοβαμαι οτι η θερμοκρασια θα την μαλακώσει. Ευχαριστώ

οι λεντοταινιες (ειδικα σε τετοια σημεια) πρεπει να τοποθετουνται πανω σε μικρη λαμα / γωνια αλουμινιου για απαγωγη θερμοτητας.
εαν βαλεις Bison polymax θα μεινει εκει για παντα, να καθαρισεις σωστα τις προηγουμενες κολλες στα ντουλαπια

Αλλα για την καλη υγιεια της λεντοταινιας βαλε την αλουμινιενια βαση που στην πραγμστ

Που στην πραγματικότητα ειναι ψύκτρα

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα στην παρέα...Θα χρειαστώ λίγο τα φώτα σας για κάτι..
Εντυσα στο χωριό τον τοίχο στην κουζίνα με tepostone ,γιατί είχα πολύ υγρασία αλλά το έκανα σε δύο στάδια επειδή είχα λίγες μέρες άδεια και δεν προλάβαινα .Όπως θα δείτε από την παρακάτω φωτό,το πρώτο στάδιο (στα δεξιά) έγινε σαν τον ποπό της μαιμους επειδή η μάνα μου είχε μια ξυλόσομπα που έχανε αβερτα μονοξείδιο του άνθρακα.. :)
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να ξανά χαλάσω την σόμπα για να πάρει χρώμα και το υπόλοιπο ( :) ) αλλά δεν είναι να παίζω με τα πνευμόνια της μάνας μου..

Τι επιλογές μπορεί να έχουμε για μια τέτοια περίπτωση πέρα από το βάψιμο.

Και η φωτό.

View attachment 160392
Καθαρισμα σκεφτηκες?

Καλημέρα,
ταινιες Led (υψηλης φωτεινότητας - 14,4W), πολύ πρόσφατα τοποθετημένες με το αυτοκόλλητο τους κατω απο ντουλάπια κουζινας, αρχισαν ήδη να κρεμάνε. Εχουμε να προτείνουμε καμια καλή κολλα που να λύσει το πρόβλημα. Προχειρα εβαλα σε μια ακρη λίγη διαφανη σιλικόνη και φαινεται να κραταει καλα αλλα φοβαμαι οτι η θερμοκρασια θα την μαλακώσει. Ευχαριστώ

Συρραπτικο.

Νεκτάριε το tepostone είναι πορώδες υλικό και δεν θα γίνει τίποτα..Προσπάθησα με ένα σφουγγάρι αλλά δεν... .
Αν βάλω σκληρή σκούπα επάνω θα χαλάσει το υλικό...Κρίμα..Και έκανα τόσο κόπο. :(

Σπυρέτο μου,μήπως να δοκίμαζες με κάποιον ατμοκαθαριστή;Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι να σκουρίνεις το υπόλοιπο με βερνίκι πέτρας.

Το σκέφτηκα Νίκο και αυτό ..Δεν έχω παρά να το εφαρμόσω όταν ξαναπάω στο χωριό...Δεν νομίζω να γίνει κάτι γιατί δεν είναι σκληρή πέτρα αλλά θα το δοκιμάσω..
Έλεγα μήπως υπάρχει κάποιο υλικό που διώχνει την καπνα..
Τουλάχιστον έφυγε η υγρασία γιατί κάθε δύο χρόνια το έβαφα επειδή έβγαινε η μαυρίλα στην επιφάνεια...
Το πιο πιθανό είναι να το βάψω όλο τώρα που δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα.

Νεκτάριε το tepostone είναι πορώδες υλικό και δεν θα γίνει τίποτα..Προσπάθησα με ένα σφουγγάρι αλλά δεν... .
Αν βάλω σκληρή σκούπα επάνω θα χαλάσει το υλικό...Κρίμα..Και έκανα τόσο κόπο. :(

Εγώ θα προτεινα να δοκιμάσεις καθαριστικό σε μορφή σπρέι όπου δρα και εποιτα από λίγη ώρα και το σκουπίζεις με πανί να δεις τι γίνεται..
https://ergomarket.gr/spiti/eidi-th...-ishyro-kapnias-karvoynilas-fireglass-750ml./

Γενικός το tipestone είναι πολύ πορώδες.
Αφού το καθαρίσεις καλά πέρασε βερνίκι πέτρας διάφανο γυαλιστερό ώστε να κλείσουν οι πόροι...Κάπνα θα ξαναπιασει απλώς θα καθαριζεται πολυ πιο εύκολα μετά.

Βάψιμο δεν θα στο συνιστούσα καθώς θέλει ειδικό ασταρι για αγκυστρωτικο και θα ταλαιπωρηθείς αλλά και θα δώσεις αρκετά χρήματα.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγώ θα προτεινα να δοκιμάσεις καθαριστικό σε μορφή σπρέι όπου δρα και εποιτα από λίγη ώρα και το σκουπίζεις με πανί να δεις τι γίνεται..
https://ergomarket.gr/spiti/eidi-th...-ishyro-kapnias-karvoynilas-fireglass-750ml./

Γενικός το tipestone είναι πολύ πορώδες.
Αφού το καθαρίσεις καλά πέρασε βερνίκι πέτρας διάφανο γυαλιστερό ώστε να κλείσουν οι πόροι...Κάπνα θα ξαναπιασει απλώς θα καθαριζεται πολυ πιο εύκολα μετά.

Βάψιμο δεν θα στο συνιστούσα καθώς θέλει ειδικό ασταρι για αγκυστρωτικο και θα ταλαιπωρηθείς αλλά και θα δώσεις αρκετά χρήματα.

Να είσαι καλά αδελφέ ..Θα το δοκιμάσω και ελπίζω να κάνει δουλειά ..Αν δεν κάνει δεν θα πεθάνουμε κιόλας...Σαν εναλλακτική σκέφτηκα να το ντύσω πίσω από το ψυγείο με παλέτες για να έρθει πιο ομαλά η διαφορά..Όπως και να χει σε ευχαριστώ γιατί το αγνοούσα το υλικό .. :operator:

Λοιπον...
Η αιτια πρεπει να ειναι η εξης.
Τα δυο διαμερίσματα εχουν μποιλερ διπλης. Ρευμα και σερπαντινα απο την θέρμανση.
Ο υδραυλικος αρχισε νσ αφαιρει νερο απο τον λεβητα κσι προσεξε οτι αυτο αναπληρωνεται απο το νερο υδρευσης του αλλου διαμερίσματος μισ που αρχιζει να γυρνα το ρολοι του.
Δεν μπορεσαμε ακομα να μπουμε. Οποτε ή εχει τρυπησει η σερπαντινα στο μποιλερ, ή επειδη αυτο αλλαχτηκε καποια στιγμη, κατι εγινε στις συνδεσεις απο τον υδραυλικό.

Αλλα βρηκαμε και κατι αλλο.
Η βαλβιδα εκτονωσης στο κυκλωμα του λεβητα ταπωθηκε γιατι η καθαριστρια τραβουσε νερο απο αυτον πειραζοντας τις ατμοσφαιρες λειτουργιας απο τον ρυθμιστη.!!!!!!!!!!

Ητανε να κανει μπουμ και να μην βρισκουν την αιτια ουτε και οι ειδικοι....
Προσοχη λοιπον στο ποιοι μπαινουν που, και καλη συνεννόηση μεταξυ των συνεταιρων.

ολες οι βανες ειναι κλειστες, και ρυθμιστης, βανα και το κυκλωμα θα ψαχτει αν και με το δικο μου ματι ειναι απλο.
Βανα πριν τον ρυθμιστη πιεσης (αυτο δεν εννοεις με την λεξη αυτοματο), και καμμια αλλη ενδιαμεσα. απο τον ρυθμιστη παει νερο στο δοχειο διαστολης και απο εκει με αλλη γραμμη στον λεβητα.Κατι παραπανω δεν ειδα.
Πειση νερου αστα...εχουν σπασει ρολογια, και με προσφατη συνδεση στο νεο δικτυο ποιος ξερει. το εχω στο νου μου γιατι μελος εδω περα ανεφερε παιοτερα οτι ζητησε απο τον δημο να την κατεβασουν ...

Λοιπον...
Η αιτια πρεπει να ειναι η εξης.
Τα δυο διαμερίσματα εχουν μποιλερ διπλης. Ρευμα και σερπαντινα απο την θέρμανση.
Ο υδραυλικος αρχισε νσ αφαιρει νερο απο τον λεβητα κσι προσεξε οτι αυτο αναπληρωνεται απο το νερο υδρευσης του αλλου διαμερίσματος μισ που αρχιζει να γυρνα το ρολοι του.
Δεν μπορεσαμε ακομα να μπουμε. Οποτε ή εχει τρυπησει η σερπαντινα στο μποιλερ, ή επειδη αυτο αλλαχτηκε καποια στιγμη, κατι εγινε στις συνδεσεις απο τον υδραυλικό.

Αλλα βρηκαμε και κατι αλλο.
Η βαλβιδα εκτονωσης στο κυκλωμα του λεβητα ταπωθηκε γιατι η καθαριστρια τραβουσε νερο απο αυτον πειραζοντας τις ατμοσφαιρες λειτουργιας απο τον ρυθμιστη.!!!!!!!!!!

Ητανε να κανει μπουμ και να μην βρισκουν την αιτια ουτε και οι ειδικοι....
Προσοχη λοιπον στο ποιοι μπαινουν που, και καλη συνεννόηση μεταξυ των συνεταιρων.

Στο είπα και πιο πριν
https://avclub.gr/forum/showthread.php/142933-Μάστορες-τα-φώτα-σας!!/page745
γιατί το έχω ξαναδεί,όπως σου ξανά λέω να βάλεις διπλή εκτονωτικη,να τραβήξεις μια βρύση για την καθαρίστρια και να κλειδώσεις το λεβητοστάσιο...

Τα υδραυλικά είναι εύκολα,αν αρχίσουν και μπερδεύουν τα ηλεκτρικά...εκεί είναι το πρόβλημα!

Εσυ το είπες, αλλα εγω τωρα το καταλαβα. Αυτο τπ μποιλερ με μπερδευει γιατι εγω μεχρι τωρα ήξερα αλλο θερμοσιφωνας και σλλο μποιλερ ( συστημα για ζεστο νερό σπο τον κσυστηρα ).
Οποτε εψαχνα αλλα αντι αλλων.

Μαθσινω παιδιά, ρωτοντας και παθαινοντας.ευχαριστω ολους...

Εσυ το είπες, αλλα εγω τωρα το καταλαβα. Αυτο τπ μποιλερ με μπερδευει γιατι εγω μεχρι τωρα ήξερα αλλο θερμοσιφωνας και σλλο μποιλερ ( συστημα για ζεστο νερό σπο τον κσυστηρα ).
Οποτε εψαχνα αλλα αντι αλλων.

Μαθσινω παιδιά, ρωτοντας και παθαινοντας.ευχαριστω ολους...

Όλα είναι πρωτίστως θερμοσίφωνες (είτε οριζόντιοι είτε κάθετοι) γιατί ζεσταίνουν το νερό με μια ηλεκτρική αντίσταση.
Αν προστεθεί μέσα στο θερμοσίφωνα,μια σερπαντίνα με νερό απ' το λέβητα, λέγεται μποϊλερ.
Αν προστεθεί απ' έξω επιπλέον περίβλημα,μέσα στο οποίο θα κυκλοφορεί το υγρό από ηλιακούς συλλέκτες,τότε λέγεται ηλιακός θερμοσίφωνας τριπλής ενεργείας.

Καλημέρα παιδες, στην πολυκατοικια έχουμε στην ταράτσα την σιδερένια δεξαμενή του πετρελαιου. Εχω παρατηρησει κατι σκουριες και ειναι ωρα να την βάψω παλι, το προηγουμενο πριν αρκετα χρονια το ειχε κανει ο πατέρας μου. Σκέφτομαι να πάρω μια συρματόβουτσα πχ σαν αυτη

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/axesouar-analosima-ilektrikon-ergaleion-/surmatovourtses/vourtsa-me-axona-wolfcraft-me-diametro-75mm-60317894/
να την βάλω στο δραπανο και σιγα σιγα να την τριψω ολη γιατι με το χερι θα ξημερώσουμε.

Μετά θα την περάσω ενα αστάρι? Και απο πάνω χρώμα? Έχετε να μου προτείνετε καποια συγκεκριμένα καλης ποιότητας? Γιατι ειναι εκτεθιμένη ολο τον χρονο.
Ευχαριστώ

Kαλημερα!

Εγω θα προτεινα Ηammerite, ουτε ασταρια ουτε τιποτα. https://www.diystore.gr/el_GR/hammerite-direct-to-rust-σφυρηλατο-χαλκος-750ml.html

Ξυσε την επιφανεια οπου χρειαζεται με μια συρματοβουρτσα χεριου η με το αντιστοιχο εξαρτημα δραπανου που λες, μετα καθαρισε με ενα υγρο πανι την δεξαμενη απο τα καταλοιπα και αφου στεγνωσει περνα την δυο χερια Hammerite.

Οκ καλο μου ακουγεται , γλιτωνω και τα πολλα χερια, αν οντως κανει δουλεια

Παιδιά έχετε να προτείνετε κάποια λύση για δάπεδο σε πατάρι;

Αυτή την στιγμή υπάρχει μπετό σε σχετικά κακή κατάσταση. Θέλω να αποφύγω να στρώσω πλακάκια και περνάει από το μυαλό μου το αυτοεπιπεδούμενο τσιμέντο. Ο χώρος είναι περίπου 3,5 τετραγωνικά μέτρα.

Kαι εγω ειχα αυτο το διλλημα πριν πολλα χρονια για ενα παταρι (υψος ~70cm) και τελικα εβαλα χαρτονι πανω απο το μπετον και πλεον σερνομαι ανετα εκει μεσα οταν χρειαζεται :)