Μάστορες τα φώτα σας!!

Ένα παλληκάρι που κάνει διάφορα μου είπε ότι υλικά και εργατικά θα μου πάρει ένα 300ρι...το θεωρείς καλή τιμή γτ βλέπω ότι το κατέχεις το θέμα.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Μαζί με τα υλικά 300 ευρώ είναι μια χαρά....αρκεί να μπουν οι σωστές και κατά αναλογία ποσότητες...και οποιαδήποτε πλέγμα....

Ένα παλληκάρι που κάνει διάφορα μου είπε ότι υλικά και εργατικά θα μου πάρει ένα 300ρι...το θεωρείς καλή τιμή γτ βλέπω ότι το κατέχεις το θέμα.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Για να μην αναστήσει νωρίτερα,πάρε τον μεροκάματο με τα υλικά δικά σου...

Ρώτα και σε άλλους.

Πάνο δεν είναι πολλα...
Καλούπομα και στρώσιμο πλέγματος θέλει κάνα 2 ώρες...
Σε μια μέρα δεν βγαίνει το παραπάνω εκτός και εάν έχει μπετονιερα πάνω από 150λιτρα που το κόβω δύσκολο..σε δύο ναι..Μαγκιά του εαν το βγάλει σε μια μέρα...
Στα παραπάνω υλικά δεν υπολογίζεται και το κόστος μεταφοράς..
Εγώ λέω ότι είναι σκοτωμένη η τιμή...
Σε ανάλογη περίπτωση το 500αρη είναι στάνταρ....
Οπότε καλά είναι....

Πάνο δεν είναι πολλα...
Καλούπομα και στρώσιμο πλέγματος θέλει κάνα 2 ώρες...
Σε μια μέρα δεν βγαίνει το παραπάνω εκτός και εάν έχει μπετονιερα πάνω από 150λιτρα που το κόβω δύσκολο..σε δύο ναι..Μαγκιά του εαν το βγάλει σε μια μέρα...
Στα παραπάνω υλικά δεν υπολογίζεται και το κόστος μεταφοράς..
Εγώ λέω ότι είναι σκοτωμένη η τιμή...
Σε ανάλογη περίπτωση το 500αρη είναι στάνταρ....
Οπότε καλά είναι....

Μαζί σου και εγώ Κώστα.
Δεν χαλάμε καρδιές εδώ.
Τσιμέντο να γίνει... χεχε.

μαστορια τα φωτα σας ..θελω να βαλω στο εξωτερικο διαδρομο φωτα με 220v ασ με πει καποιος αν ξερει τα υλικα δηλαδη τι καλωδιο σε τι καναλι πως θα γινουν οι συνδεσεις σε ποσο βαθος στην γη κατω γενικα τι ακριβως πρεπει να κανω
και κανενα σχεδιαγραμα δεν με χαλαει

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

μαστορια τα φωτα σας ..θελω να βαλω στο εξωτερικο διαδρομο φωτα με 220v ασ με πει καποιος αν ξερει τα υλικα δηλαδη τι καλωδιο σε τι καναλι πως θα γινουν οι συνδεσεις σε ποσο βαθος στην γη κατω γενικα τι ακριβως πρεπει να κανω
και κανενα σχεδιαγραμα δεν με χαλαει
Μηπως θες και την αδεια του ηλεκτρολογου στο τελος?:drool:
Στην θεσσαλονικη εχει πολλους που δουλευουν τζαμπα, βρες εναν ηλεκτρολογο να σου κανει τη δουλεια σου τουλαχιστον χωρις να διακυνδυνευσης την ασφαλεια σου.

Το εχουμε αναφερει και παλαιοτερα, επειδη τα ηλεκτρολογικα ειναι 'ευαισθητο' θεμα απο ολες τις αποψεις και επειδη για τετοιες εργασεις χρειαζεται εξειδικευμενο προσωπικο και πιθανοτατα αδειες, θα προτιμουσα να διδονται μονο γενικες αποψεις, συμβουλές και κατευθυνσεις απο αυτο εδω το βημα.

Καλησπερες

Τι θα μπορούσα να βάλω εδώ;
Δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να τριψω όλο το δωμάτιο για όλη τη διαδικασία IMG_20190420_180842.jpeg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

παιδια δεν ειμαι βλακας ξερω την επικινδυνότητά που εχουν αυτες οι δουλειες αυτο που ρωταω ειναι τα υλικα που θα χρειαστω αν εχει κανει καποιος παρομοια δουλεια να με πει για να μην ψαχνω στα μαγαζια αυτο τιποτε αλλο ευχαριστω

Μηπως θες και την αδεια του ηλεκτρολογου στο τελος?:drool:
Στην θεσσαλονικη εχει πολλους που δουλευουν τζαμπα, βρες εναν ηλεκτρολογο να σου κανει τη δουλεια σου τουλαχιστον χωρις να διακυνδυνευσης την ασφαλεια σου.

Ψυχραιμία...

Θέλεις καλώδιο 3 επί 2.5 εύκαμπτο,φωτιστικά στεγανα παράλληλα συνδεδεμένα,οι σωλήνες μέσα στο χώμα να τσιμενταριστουν για ασφάλεια,αν είναι σε τοίχο βάζεις Κουβιδη και οπωσδήποτε όλα θα τροφοδοτούνται από αυτομετασχηματιστη προστασίας, δηλαδή είσοδο 220 έξοδο 220 έτσι ώστε σε περίπτωση διαρροής να μην είναι θανατηφόρα.Τις συνδέσεις φυσικά θα πρέπει να τις κάνει αδειούχος ηλεκτρολογος.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ψυχραιμία...

Θέλεις καλώδιο 3 επί 2.5 εύκαμπτο,φωτιστικά στεγανα παράλληλα συνδεδεμένα,οι σωλήνες μέσα στο χώμα να τσιμενταριστουν για ασφάλεια,αν είναι σε τοίχο βάζεις Κουβιδη και οπωσδήποτε όλα θα τροφοδοτούνται από αυτομετασχηματιστη προστασίας, δηλαδή είσοδο 220 έξοδο 220 έτσι ώστε σε περίπτωση διαρροής να μην είναι θανατηφόρα.Τις συνδέσεις φυσικά θα πρέπει να τις κάνει αδειούχος ηλεκτρολογος.

Ωραια! Θα κανει ολα αυτα και θα φωναξει εναν αδειουχο ηλεκτρολογο για τις συνδεσεις :flipout:

Στα μπετα και στα τσιμεντα φωναζουνε μαστορα γιατι ειναι δυσκολα, βαρια και δεν ξερουμε απο αυτα. Στα ηλεκτρολογικα, ελα μωρε μερικα καλωδια σε σωληνες κλπ τι ειναι, τζαμπα λεφτα! Η γενικοτερη νοοτροπις που επικρατει τη σημερον ημερα!

Ο καθενας μας μπορει να ρωταει για θεματα που δεν γνωριζει και θελει να μαθει κατι παραπανω. Νομιζω οτι ειναι αυτονοητο.

Αυτο που ειπα ειναι οτι πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι για το πως απανταμε σε ευαισθητα θεματα οπως τα ηλεκτρολογικα και σε καθε περιπτωση πρεπει να υπενθυμιζουμε οτι παρομοιες εργασιες χρηζουν επαγγελματικη συμβολη και αποπερατωση, περαν απο τις γενικες κατευθυνσεις και αποψεις που μπορει να ληφθουν απο εδω.

Στα ηλεκτρολογικα κατεχω λιγα πραγματα...οχι επειδη δεν ξερω η δεν θελω να μαθω αλλα επειδη φερει μιας ευθυνης η συγκεκριμενη η δουλεια...ο κουμπαρος μου ειναι ηλεκτρολογος και ουκ ολιγες φορες και σε δουλειες αλλα και στο σπιτι μου εχει πει αρκετες φορες πολλα και διαφορα αλλα συνεχιζω να μην θελω να περνω ευθυνη...και πιστευω δικαια...ετσι και αλλιως δεν ειναι η δουλεια μου..

Ο φιλος προφανως ηθελε απαντησεις περι υλικων και μονο και τα υπολοιπα να τα αναλαβει ηλεκτρολογος....λεω εγω...

Το να προτεινεις λοιπον μεσο πληκτρολογιου 5 -10 πραγματα δεν ειναι κακο...Απλως θεωρω οτι για το συγκεκριμενο ζητημα καλο ειναι απαντηση σωστη και τεκμηριωμενη μπορουν να δωσουν μονο οσοι ασχολουνται επαγγελματικα με ηλεκτρολογικα....γιατι ορισμενες φορες αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη και η εφαρμογη αναλογα την περισταση....που ο απαντων δεν γνωριζει....

Ολα τα παραπανω για να μην ζητιουνται ευθυνες εκ των υστερων απο οποιοδηποτε....
Τα παραπανω τα αναφερω εντελως φιλικα και χωρις να θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με καποιον...

Μου θυμιζει μια κουβεντα που ειχα στο λονδινο.
Εκει λοιπον ειχα βοηθησει μια φιλη να κρεμάσει τα φωτιστικα της στο σαλονι και το υπνοδωματιο και εκεινη την στιγμη μπηκε η σπιτονοικοκυρα και με ρωτησε αν ειμαι certified technician....
Καθως μονο αυτοι ειναι πιστοποιημενοι για τετοιες εργασιες.
Αν ειναι ετσι να το κλεισουμε το μαγαζι.

Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και τους γύρω του μέσα στον χώρο του και για τις εργασίες που θα γίνουνε μέσα σε αυτόν.
Αν κάποιος νομίζει ότι έχει τις γνώσεις και την δυνατότητα να κατασκευάσει κάτι και αυτό είναι μέσα στον χώρο του έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει και η ευθύνη είναι δική του, το να ζητήσεις οδηγίες για τα υλικά και την διαδικασία δεν σημαίνει ότι αυτός που θα σου τις δώσει είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση και την σωστή και ασφαλή λειτουργία. Μέσα στα πλαίσια επικοινωνίας ενός τεχνικού forum είναι και η ανταλλαγή γνώσης.
Και το πιο απλό πράγμα που συζητάμε μπορεί να γίνει επικίνδυνο αλλά και το πιο επικίνδυνο μπορεί να γίνει απλό όταν έχεις την κατάλληλη πληροφόρηση.
Γιατί το να χειριστείς έναν γωνιακό τροχό ή ένα αλυσοπρίονο ή ρουτερ, δισκοπρίονο, τόρνο ή κορδέλα δεν είναι πιο επικίνδυνο από το να βάλεις φώτα στον κήπο όταν ακολουθήσεις όλες τις συμβουλές που έδωσε ο Πάνος ?? και που αν συνεχιζόταν το θέμα θα ήταν ακόμα περισσότερες και καλύτερες. Και εφόσον επισημαίνει ότι χρειάζεται και η βοήθεια επαγγελματία. Αυτός δεν είναι ο λόγος ύπαρξης ενός τεχνικού forum ??

Mπορει να εχεις δικιο Νικο αλλα προτιμω να ειμαι συντηρητικος σε καποια θεματα για λογαριασμο του Φορουμ απο την στιγμη που μου εχουν εμπιστευτει την ευθυνη του συντονισμου.

Παντως σε αντιθεση με καποιες ηλεκτρολογικες εργασιες, αδεια δεν σου ζηταει κανεις για να χειριστεις ενα ρουτερ η ενα αλυσοπριονο, οσο και οξυμωρο κι αν μας φαινεται.

Δεν είναι οξύμωρο. Το εγχειρίδιο χρήσης ενός π.χ. router περιλαμβάνει όσα χρειάζεται ο επίδοξος χειριστής του για να το δουλέψει με ασφάλεια.

Το ίδιο προφανώς δεν μπορεί να συμβεί για ηλεκτρολογικές εργασίες.

Συμφωνώ ότι είναι πολύ ανεύθυνο να δίνονται πληροφορίες / οδηγίες οι οποίες μπορεί να αποβούν μέχρι και μοιραίες για κάποιον άτυχο χομπίστα. Δεν είμαστε για αυτό εδώ.