Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημερα σε ολους.
Ξεκιναω να φτιαξω ενα "learning tower" στη μικρη.
https://www.google.com/search?q=lea...=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=xvX7VIRQNYKNcM:
Οχι ακριβως ετσι, αλλα κατι τετοιο.
Τα ξυλα θα ειναι κυριως κοντρα πλακε (θα εχει μςγαλες μονοκοματες πλαινες επιφανειες), που το πετυχα με αρκετα ωραια νερακια, για κοντρα πλακε. Επισης καποια δοκαρακια "σουηδικο".
Το ερωτημα ειναι με τι να το περασω;
Σκεφτομουν μονο καποιο λαδι (λινελαιο ή παραφινελαιο). Εναλλακτικα, βερνικι εμποτισμου σκουρο. Μετα απο πανω γινεται να περασω λαδι; Ή κατι αλλο; Δεν θελω να ειναι πολυ γυαλιστερο, θα προτιμουσα οχι βερνικι κρουστας.
Θα ειναι μεσα στο σπιτι, οπωσδηποτε θα το πιανουν βρωμικα παιδικα χερακια και θα ηθελα να μπορει να καθαριζεται με νωπο πανακι.

Μου έσπασαν αυτά τα πλαστικά κομματάκια που βλέπετε στις φωτογραφίες από το πλαστικό τμήμα της βάσης στήριξης μπάρας οροφής.
Ποιά είναι η πιο δυνατή κόλλα - τρόπος που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τα κολλήσω;

Πρεπει να χρησιμοποιησεις κολλα δυο συστατικων που να κανει και για πλαστικα. https://www.utools.gr/index.php?route=product/product&path=152_154_362&product_id=8665

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημερα σε ολους.
Ξεκιναω να φτιαξω ενα "learning tower" στη μικρη.
https://www.google.com/search?q=lea...=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=xvX7VIRQNYKNcM:
Οχι ακριβως ετσι, αλλα κατι τετοιο.
Τα ξυλα θα ειναι κυριως κοντρα πλακε (θα εχει μςγαλες μονοκοματες πλαινες επιφανειες), που το πετυχα με αρκετα ωραια νερακια, για κοντρα πλακε. Επισης καποια δοκαρακια "σουηδικο".
Το ερωτημα ειναι με τι να το περασω;
Σκεφτομουν μονο καποιο λαδι (λινελαιο ή παραφινελαιο). Εναλλακτικα, βερνικι εμποτισμου σκουρο. Μετα απο πανω γινεται να περασω λαδι; Ή κατι αλλο; Δεν θελω να ειναι πολυ γυαλιστερο, θα προτιμουσα οχι βερνικι κρουστας.
Θα ειναι μεσα στο σπιτι, οπωσδηποτε θα το πιανουν βρωμικα παιδικα χερακια και θα ηθελα να μπορει να καθαριζεται με νωπο πανακι.

Με λαδι το κοντρα πλακε θα γινει σαν αηδια.
Βαψε το με ακρυλικα χαρουμενα χρωματα και μετα περασε το με βερνικι ματ/σατινε κρουστας για να μπορεις να το καθαριζεις με νωπο πανακι.
Ειτε περασε το βερνικι εμποτισμου καποιου χρωματος και μετα βερνικι κρουστας. Η κρουστα ειναι απαραιτητη αν θες να καθαριζεις ευκολα την επιφανεια.

Με λαδι το κοντρα πλακε θα γινει σαν αηδια.
Βαψε το με ακρυλικα χαρουμενα χρωματα και μετα περασε το με βερνικι ματ/σατινε κρουστας για να μπορεις να το καθαριζεις με νωπο πανακι.
Ειτε περασε το βερνικι εμποτισμου καποιου χρωματος και μετα βερνικι κρουστας. Η κρουστα ειναι απαραιτητη αν θες να καθαριζεις ευκολα την επιφανεια.

Αληθεια δεν παει κοντρα πλακε με λαδι; Τι εννοεις αηδια; Δεν το ηξερα αυτο. Κριμα, μ' αρεσει το λαδι. Παντως, σε ενα ρεταλι πιυ ειχα βαλει δοκιμαστικα, δεν ειναι και τοσο χαλια.
Χρωματα οχι, εχει βαλει βετο η μαμα.
Εμποτισμου, λοιπον και μετα κρουστας (αν και θα προτιμουσα την υφη του ξυλου χωρις κρουστα.

Δεν του παει το λαδι του κοντρα πλακε δεν το ομορφαινει, οπως ακριβως με το πευκο και το ελατο. Αν επεσες στην περιπτωση και τα νερα δειχνουν ομορφα, τι να πω, εμενα δεν μου εχει τυχει ποτε!

Χωρις κρουστα αντιλαμβανεσαι οτι δεν θα καθαριζει τοσο ευκολα, ισως και καποιοι λεκεδες να μεινουν για παντα. Τωρα αν το περασεις 5-6+ χερια εμποτισμου, ισως βοηθησει την κατασταση.

Φυσικα, θα ακουσω τον παλιο :)
Και κατι αλλο: Εχω τις δυο μεγαλες επιφανειες κοντρα πλακε (τα πλαινά) που θελουν μπολικα κοψιματα, καποια αλλα σανιδακια κτλ, που θα ενωσουν, ουσιαστικα, τα πλαινα και τελος μια "ταβλα" κοντρα πλακε που θα ειναι το "πατωμα".
Ελεγα μετα τα κοψιματα και πριν τη συναρμολογηση, να τα τριψω και να τα περασω το πρωτο χερι εμποτισμου, για ευκοκια οσο ακομα θα ειναι ξεχωριστα.
Μετα να ξανατριψω, να συναρμολογησω και να περασω τα τελικα χερια.
Γινεται αυτο ή κατι δεν (θα) κανω καλα;

Αυτο που λες ειναι λιγο ασυνηθιστο αλλα μπορεις να το κανεις. Αραιωσε και το πρωτο χερι περιπου 10% (οτι λενε οι οδηγιες) για να ρουφηξει καλυτερα.
Ο 'παλιος' που λες αναφερει τι εχει κανει ο ιδιος σε παρομοιες περιπτωσεις. Σαφως μπορει να υπαρχουν και αλλες εναλλακτικες που πιθανον να ειναι και καταλληλοτερες.

Το να πειραματιζεσαι, εστω και ανορθοδοξα καποιες φορες, ειναι μεγαλο πραμα.

Εχω στο τσιμεντο της αυλης πολλες ρωγμες ,εχετε να προτεινετε καμμια καλη μαστιχη η αρμοστοκο να τις κλεισω;

Ευχαριστω κωστη θα δοκιμασω ! Ειχα κλεισει μερικες παλαιοτερα με κολλα πλακιδιων αλλα εσκασαν παλι!

παρα πολυ καλος ελαστομερης στοκος για ρωγμες και μεγαλα ανοιγματα (σε συνδυασμο με γαζα) ειναι ο Putty. Τον χρησιμοποιω τα τελευταια 8 χρονια εσωτερικα /εξωτερικα με απιστευτα αποτελεσματα. Σε μεγαλες ρωγμες, θελει τουλαχιστον 2 χερια με 24 ωρες μεταξυ τους.

Εχω στο τσιμεντο της αυλης πολλες ρωγμες ,εχετε να προτεινετε καμμια καλη μαστιχη η αρμοστοκο να τις κλεισω;

Μεγαλωσέ τες,πλυντες και στοκαρισε με τσιμεντοειδές.Αναλογα τα κεφια-λεφτα,περνά μια τσιμεντοκονία στεγανοποίησης για ζαρτινέρες πχ. και μετά από πάνω,από λαδομπογιά μέχρι ότι θες...

Ότιδηποτε σε στόκο( ακόμη και putty που περιέχει τριχοειδή σφαιριδια) η τσιμεντοειδη είναι προσωπινα και με το καιρο θα σκάσουν...
Δεν λέω πως δεν κάνουν αλλά δεν αντέχουν στο χρόνο..
Η πολυρεθανικη μαστίχα που αναφέρω έχει πολλάπλες ιδιότητες..
Εάν διαβάσετε τα spec της θα καταλάβαιτε..
Προσωπικά έχω χαλάσει κούτες στις μονωσεις που κάνω και τα αποτελέσματα,ο χρόνος ζωής της και η ποιοτητα είναι σε άλλο επίπεδο...

Μου έσπασαν αυτά τα πλαστικά κομματάκια που βλέπετε στις φωτογραφίες από το πλαστικό τμήμα της βάσης στήριξης μπάρας οροφής.
Ποιά είναι η πιο δυνατή κόλλα - τρόπος που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τα κολλήσω;

Τελικά δοκίμασα τη μέθοδο που βρήκα ψάχνοντας στο net, το λιώσιμο δηλαδή με τη μύτη του κολλητηριού και φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα.
Το πλαστικό ήταν πολυπροπυλένιο.

δεν ειανι πολυ δυνατη μεθοδος.. το δοκιμασα με σπασιματα σε ποδιά κινητηρα. αν ζοριστει θα ξανασπασει

Καλημέρα σας! Πριν μερικά ποστ ένας φίλος είχε ζητήσει βοήθεια για βάψιμο επίπλων Κήπου. Είδα ότι του προτείνατε λάδι με κερί.

Έχω την κούνια που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ειναι 3 χρόνων και δεν την έχω συντηρήσει ποτέ. Με ένα χρωμα λαδι&κερι θα κάνω δουλειά αφού πριν την έχω τριψει με ένα 300αρι γυαλόχαρτο;

το ξύλο όπως το βλέπετε είναι μασίφ η κάτι άλλο;

362ed6703e39d5e4e28c44392314a564.jpg
039f710817305537b04f82d9d0067fcd.jpg
ea71e7a27348527228ab47f599358f9b.jpg
baaf65cab7325ccc394808154cc816fc.jpg
211be3c9950a0ce2ad59073d2a0fd5bf.jpg

Στάλθηκε από το LDN-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ μια φορά το χρόνο το περνάω με teak oil

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εμένα για μασίφ μου φαίνεται με το μάτι. Αν έχεις υποψίες για κάτι άλλο, ξεβίδωσε καμιά από τις βίδες που φαίνονται να δεις το ξύλο από μέσα.

Teak oil και εγώ, μια φορά τον χρόνο. Αν περάσει παραπάνω καιρός χωρίς λάδι, μετά χρειάζεται καλό τρίψιμο με σφουγγάρι και νερό να φύγουν οι μαυρίλες που βγάζει το ξύλο και έπειτα καλό γυαλοχαρτάρισμα.

Ωραια κουνια Γιωργο, μασιφ μου φαινεται!

Ενα τριψιμο οπως ειπες με ψιλο γυαλοχαρτο και μενα ενα η δυο χερια teak oil, καλυτερα δυο.
Μετα το τριψιμο θα το περασεις με ενα βρεμενο πανακι για να φυγουν οι σκονες πριν το περασεις με λαδι.