Μάστορες τα φώτα σας!!

Μιχάλη αυτό είναι νο 17 όπως βλέπω στη φωτογραφία. Εγώ θέλω νο 5,5. Ίσως σε μπέρδεψα λέγοντας 5,5 mm. Ψάχνω μικρό 5,5-αράκι. Δεν ξέρω αν τα mm αντιστοιχούν με τα νούμερα.

Νίκο, γιατί όχι σε ξύλο;

Γραφει 17 Διονυση αλλα ειναι 5.5μμ. Το αναφερει στην περιγραφη. ΜΕΓΕΘΟΣ (mm) 5.5 ΜΗΚΟΣ (mm)100.
Το μηκος των 100μμ (10εκ) που αναγραφει αντιστοιχει σε μικρο κλειδακι, οπως αυτο των 5.5μμ. Ενα κλειδι 17μμ εχει το διπλο μηκος.

Απλα βαζουν ενα τυχαιο κλειδι της σειρας της στη φωτογραφια.

Ευχαριστώ Μιχάλη.

Θα δοκιμάσω αυτές που πήρα (αφού βρω το κλειδί) κι αν δεν πιάνουν καλά στο ξύλο θα ψάξω για άλλες.

Εχουν στενο και ρηχο βημα, οπως ειπε κι ο Νικος ειναι μονο για μεταλλο, η ξυλοβιδα εχει πιο αραιο και πιο βαθυ βημα.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θέλω να στεγανοποιήσω σε μερικά σημεία σε βεράντες τα σοβατεπιά γιατί με τα χρόνια έχουν κάνει κενό στην επαφή με τα πλακάκια και μπάζουν νερά που βγαίνουν απ' έξω στα στηθαία των μπαλκονιών και στάζουν κάτω.
Η μία λύση είναι να τα ξεκολλήσω και να τα ξαναβάλω με κόλα πλακιδίων.... καλή αλλά κουραστική.
Η άλλη λύση είναι να καθαρίσω τα κενά με το πολυεργαλείο και να βάλω ένα καλό στεγανωτικό σε φύσιγγα τύπου μαστίχας ή σιλικόνης.
Σε αυτή την περίπτωση με ποιά μάρκα θα κάνω καλύτερη δουλειά.... κάτι που να το βρίσκω εύκολα όχι τίποτα εξωτικό που να θέλει ειδική παραγγελία.

Νίκο εγώ αυτά χρησιμοποιώ και νομίζω πρέπει να σε καλύψουν.

1) Isomat FLEX PU-50 Πολυουρεθανική σφραγιστική και συγκολλητική μαστίχη
2) Πολυουρεθανική Μαστίχη Hyperseal -EXPERT -150 της Alchemica

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα. αυτά γύρω το 5 ευρω κοστίζουν

Εκτός από τις 2 παραπάνω που συμφωνώ να προσθέσω της mercola την bondflex 390..
Της alchimica πλέον την βρίσκεις και σε περίπτερο...

Σε κάθε περίπτωση να χρησιμοποιείς πολυρεθανική μαστίχα και φυσικά αφού καθαρίσεις καλά τα κενά να τα ασταρωσεις ώστε να κάνει καλή πρόσφυση η μαστίχα...

Ευχαριστώ παιδιά.
Με τι να ασταρώσω και βασικά πως αφού το κενό μεταξύ πλακάκι-σοβατεπί θα είναι πολύ μικρό ?

Σε κάθε περίπτωση να χρησιμοποιείς πολυρεθανική μαστίχα και φυσικά αφού καθαρίσεις καλά τα κενά να τα ασταρωσεις ώστε να κάνει καλή πρόσφυση η μαστίχα...

χα χα χα είσαι σίγουρος ; γιατί Πετρούπολη δεν βρίσκω πουθενά. Περιστέρι πάω για να βρω.

ελα ρε Νικο, την ιδια δουλεια κανουμε.
Πριν απο 2 χρονια ειχα βαλει σε πλακακια στη γωνια που σχηματιζουν δαπεδο με σοβατεπι σφραγιστικο sikaflex 11FC, σε ακαλυπτη βεραντα και σε σημειο που κραταγε νερα. Εκανε πολυ καλη δουλεια γιατι διαπιστωσα πως τον χειμωνα, εαν δεν σκουπιζα τα νερα εμεναν στο σημειο για αρκετες ημερες, ενω πριν εξαφανιζονταν, προφανως, τα ρουφαγε ο τοιχος.
Εχθες, αξιωθηκα να περασω sikaflex και αλλα σημεια της βεραντας.
Εγω τριβω με συρματοβουρτσα, σκουπιζω και μετα sikaflex.

Ποια ειναι (στην πραξη) η διαφορα πολυουρεθανικης με "ακρυλικη" μαστιχη;

Θανάση εγώ έβλεπα στην βεράντα μεταξύ πλακάκι-σοβατεπί πρασινίλα και κάτι πρασινοφυλαράκια μερικές φορές αλλά δεν έδινα σημασία και σήμερα που ήμουν από κάτω στην αυλή μου πέφτανε κάτι σταγόνες στο κεφάλι ενώ δεν έβρεχε...κοιτάω επάνω και βλέπω το στηθαίο να στάζει στο κάτω μέρος. Το καλοκαίρι που έπρεπε να το φτιάξω ..... τώρα θα περιμένω καμιά καλή ημέρα.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κόλλα πλακιδιων με στοκαδορο.

Κολλα πλακιδιων ειχε και πριν τη ζημια, συστολες διαστολες σε συνδυασμο με τις διαφορές θερμοκρασιας ... η κολλα δεν κραταει

Παιδιά τα ίδια έκανα και εγώ σήμερα. Ακολούθησα τη συμβουλή φίλου με χρωματοπωλείο και πήρα αλειφόμενο πολυουρεθανικό της isomat, διάφανο. Τσούζει 'ομως 18,5 το κάνιστρο νομίζω 2 κιλά. Μου το εγγυήθηκε, για να δούμε.

Κολλα πλακιδιων ειχε και πριν τη ζημια, συστολες διαστολες σε συνδυασμο με τις διαφορές θερμοκρασιας ... η κολλα δεν κραταει

Αν ίσχυε αυτό, δεν θα υπήρχε κανένα πλακάκι κολλημένο σε μπαλκόνι...
Σκέψου που είναι κολλημένο το σοβατεπι και θα καταλάβεις γιατί συμβαίνει το ξεκολλημα.

Και για να μην σε παιδευω σου λέω ότι τι σοβατισμα κάτω απ την μαρμαροποδια(συνήθως πρόσωπο)Δεν τερματίζει Πότε Μέχρι κάτω στο πατωμα και είναι ημιτελή. Αυτά τα κενά προσπαθεί να μαζέψει η κόλλα του σοβατεπιου και συνήθως δεν τα καταφέρνει στην πρώτη τοποθέτηση. Πρόσθεσε στην εξίσωση και το κράτημα νερού από πάνω απ το σοβατεπι...
Το να στοκάρει με κόλλα είναι εύκολη και φθηνή λύση,δεν αντικαθιστά τις άλλες λύσεις.