Μάστορες τα φώτα σας!!

Άγγελε από το κύριος δοχείο το βάζεις στο τενεκεδακι όσο χρειάζεσαι όση ώρα χρειαστεί και εποιτα το υπόλοιπο το ξαναβάζεις πίσω....το αναδευεις και εποιτα βάζεις από πάνω το υλικό αραιωσης...
Τα υπόλοιπα όπως διάβασες...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μιχαλη, με κανεις και νιωθω ινδικο χοιριδιο ο˜›
Για σενα και μονο (και την περιεργια μου) θα το δοκιμασω και θα σου πω σε 6 μηνες. Αν εχει τελειωσει η ....καραμπινα, θα ερθω απο εκει να το ανοιξουμε μαζι 

Γιατι ρε Aγγελε, μονο εγω θα κανω δοκιμες και πειραματα για χαρη της επιστημης και της γνωσης? Βοηθα και συ λιγακι :)
Μολις σημερα αγορασα μια κολλα σε σπρευ, μονο και μονο για να την δοκιμασω σε σχεση με αλλες δυο που εχω :))

Άγγελε από το κύριος δοχείο το βάζεις στο τενεκεδακι όσο χρειάζεσαι όση ώρα χρειαστεί και εποιτα το υπόλοιπο το ξαναβάζεις πίσω....το αναδευεις και εποιτα βάζεις από πάνω το υλικό αραιωσης...
Τα υπόλοιπα όπως διάβασες...

Παρεξηγηση: Εγω "τενεκεδακι" εννοω το αρχικο δοχειο που εχει μεσα την μπογια οπως την αγοραζεις.
Και ρωταω αν γινεται να βαλω εκει μεσα λιγο διαλυτη και να το χρησιμοποιω απευθειας απο εκει για μικρα, συντομα βαψιματα. Για οικονομια μπογιας και χρονου.

Γιατι ρε Aγγελε, μονο εγω θα κανω δοκιμες και πειραματα για χαρη της επιστημης και της γνωσης? Βοηθα και συ λιγακι :)
Μολις σημερα αγορασα μια κολλα σε σπρευ, μονο και μονο για να την δοκιμασω σε σχεση με αλλες δυο που εχω :))

Θααα...πεσω κι εγω στο βωμο της επιστημονικης ερευνας, λοιπον :)
(Αν μου το ελεγες, και προ καραντινας, την εχω παρει εγω. Την εφερνα και την τεσταραμε).

....και εκεί γίνεται εαν δεν υπάρχει άλλο δοχείο...απλως να ξέρεις ότι μπορεί να σου δημιουργηθουν τα 3 θέματα που είπα στο πρώτο ποστ..

Mια χαρα τοτε!
Η αραιωση βεβαια θα πρεπει να ειναι συμφωνη με ο,τι λεει ο κατασκευαστης.
Μιχάλη τα 3 καπάκια που λέω απλός τα ρίχνεις και το κλείνεις πολύ καλά....Δεν ξαναραιωνεις..!!!

Last edited by a moderator:
Μιχάλη τα 3 καπάκια που λέω απλός τα ρίχνεις και το κλείνεις πολύ καλά....Δεν ξαναραιωνεις..!!!
Ok, thanks για το παραπανω.
Και, αρα, εννοεις οτι καθε φορα που το ανοιγεις μετα, αδειαζεις πρωτα την στρωση των 3 καπακιων. Σωστα;

Οχι...εάν τα ανοίξεις μετά από 3 μήνες θα τα ανακατεψεις όπως είναι γιατί το υλικό θα είναι πιο σφικτό παρακάτω.. Διάβασε προσεκτικα πιο πίσω τι ανέφερα για τα πιγμεντα και τις χρωστικές ουσιες....!!!!

Οχι...εάν τα ανοίξεις μετά από 3 μήνες θα τα ανακατεψεις όπως είναι γιατί το υλικό θα είναι πιο σφικτό παρακάτω.. Διάβασε προσεκτικα πιο πίσω τι ανέφερα για τα πιγμεντα και τις χρωστικές ουσιες....!!!!

Ok, εχω επισημως μπερδευτει 😛
Αλλα, το αφηνω να το συζητησουμε απο κοντα, μετα την καραντινα, σε καφε που θα κερασω 😁

μαστόρια μου καλησπέρα και υγεία σε όλους

θέλω να φτιάξω με δοκάρια 4 X 9 cm κάποια ορθογώνια πλαίσια
Σκεφτόμουν να κάνω φαλτσοκοπή στις 45 μοίρες για να δειχνει όμορφη η συνδεση
το ερώτημα είναι πως συνδέω τα δοκάρια;
  • pockethole jig δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της φαλτσοκοπής
  • με τις καβίλιες ποτέ δεν τα κατάφερα, οχι τουλάχιστον με το ματζαφλάρι της woolfcraft
  • να βαλώ απλά κόλλα και κανα καρφί, φοβάμαι μην πληγώσω το ξύλο

κάποια άλλη ιδέα ;

χελιδονωουρές κλπ δεν ξέρω αν ειμαι τόσο καλός ώστε να βγει ωραίο

• με τις καβίλιες ποτέ δεν τα κατάφερα, οχι τουλάχιστον με το ματζαφλάρι της woolfcraft

κάποια άλλη ιδέα ;

Φρεζοκαβιλιέρα να υποθέσω δεν έχεις ε;

Δυστυχώς όχι σύντεκνε

Δεν ειμαι βέβαιως οτι οι οικονομικές του εμπορίο κάνουν καλη δουλεια, ενώ καποιες πολύ καλες ξεφευγουν(sao paolo με είχες καταστρέψει με την δική σου όταν είδα τι μπορει να κανει)

Στάλθηκε από το SM-A750FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aυτο που κανω εγω συνηθως σε μικροκατασκευες (και οχι μονο) ειναι να κολλησω πρωτα με κολλα τα δυο ξυλα και κατοπιν, οταν στεγνωσουν, να κανω τρυπες με το δραπανο και να περασω καβιλιες. Λιγο ανορθοδοξο αλλα δεν με εχει απογοητευσει ποτε.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

κάποια άλλη ιδέα ;

Μισοχαρακτη φαλτσογωνια να κανεις και να βαλεις μια καλη κολλα

1048-08.jpg

Δεν ξέρω τι ξύλο έχεις αλλά όσο πιο μάλακο είναι τόσο πιο δύσκολο είναι τα πράγματα..
Άλλο που εγώ προτείνω σαν συνδεσμολογία ειναι οπως στις ξύλινες κασες με π και τ στις ενώσεις των δύο δοκαριων βάζοντας καβιλιες και κολλα βέβαια εσωτερικα.

Δηλ στο ένα καρδονι κόβεις από τους 9 πόντους τους 4.5 εσωτερικούς ποντους με 4 πόντους βάθος (σχήμα Π)
Ενώ στο δεύτερο κόβεις τους 4.5 ποντους δια του 2 (2 Χ 25 αριστ/δεξια)στο εξωτερικό μέρος του καρδονιου παλι με 4 ποντους βαθος ( σχήμα Τ).
Έτσι θα κάτσει το ένα μέσα στο άλλο.. βάζοντας πριν όμως καβιλιες και κολλες...
Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στην πλευρά των 4 πόντων,εάν χρειάζεται βέβαια, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή καθώς δεν εχεις μεγάλα περιθώρια..

Το εάν θα βαλεις βιδες εσωτερικά οπως ειπε ο Μιχαλης παίζει πόσο μακροστρενα θα είναι τα πλαίσια ώστε να το συγκρατούν έξτρα.
Εάν ειναι μικρού μήκους δεν νομίζω να χρειαστεί..

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Aυτο που κανω εγω συνηθως σε μικροκατασκευες (και οχι μονο) ειναι να κολλησω πρωτα με κολλα τα δυο ξυλα και κατοπιν, οταν στεγνωσουν, να κανω τρυπες με το δραπανο και να περασω καβιλιες. Λιγο ανορθοδοξο αλλα δεν με εχει απογοητευσει ποτε.

Είναι μακράν......... η καλύτερη λύση. Το λέω και εγώ ως παθών σε πολλές κατασκευές τέτοιου τύπου. Αρκεί να μην βιάζεσαι.. και να το θέλεις εχθές..:afro:

Με την ευκαιρια, μια που λεμε για καβιλιες:
Καβιλιες 6,8,10αρες κτλ, πως τις βαζουν στο ξυλο; Με τρυπανι, αντιστοιχα, 7,9,11αρι κτλ, και χτυπημα ή καπως αλλιως;
Μιλαω γενικα, αλλα και στην περιπτωση του τροπου που αναφερει ο Μιχαλης.