Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα πουν οι ειδικοι, αλλα προσωπικα, αν μιλαμε για ανακατεμενα τα 1-4, δεν υπηρχε περιπτωση να κατσω να βαφω ξεχωριστα καθε σημειο, με 4-5 διαφορετικα πινελα και δοχεια κτλ, και να προσεχω μην βγω λιγο εξω.
Ολο ασταρι 1-2 χερια και μετα χρωμα. Στις σκουριες, αν ειναι πολλες, ειτε πιο καλο τριψιμο να φυγουν, ειτε σταθεροποιητη. Ειπαμε, να γινει καλη δουλεια, αλλα και σε εναν λογικο χρονο :)

Αν και μια φωτο θα ηταν περισσοτερο διαφωτιστικη διαβάζοντας τα παραπάνω η άποψη μου είναι η εξης:.
Σταθεροποιητης σκουριάς σε όλα τα σκουριασμένα,αντισκουριακο ασταρι όλο το κάγκελο εαν υπερτερει το μινιο σε σχεση με το βαμμενο και 1-2 χερια ντούκο(2 ειναι το σωστό από πλευράς πάχους φιλμ για αντοχή στο χρονο)
Εντελώς safe λύση...

Ερώτηση...
Τι χρώμα είναι τώρα;..θα αλλαξεις αποχρωση..;
Και τέλος τι υλικά εν τέλη θα χρησιμοποιησεις..;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα πουν οι ειδικοι, αλλα προσωπικα, αν μιλαμε για ανακατεμενα τα 1-4, δεν υπηρχε περιπτωση να κατσω να βαφω ξεχωριστα καθε σημειο, με 4-5 διαφορετικα πινελα και δοχεια κτλ, και να προσεχω μην βγω λιγο εξω.
Ολο ασταρι 1-2 χερια και μετα χρωμα. Στις σκουριες, αν ειναι πολλες, ειτε πιο καλο τριψιμο να φυγουν, ειτε σταθεροποιητη. Ειπαμε, να γινει καλη δουλεια, αλλα και σε εναν λογικο χρονο :)

Δεν είναι ανακατεμένα - πάνε ανάλογα με την μεριά της μάντρας. Τα πρώτα 5 μέτρα έτσι μετά 10 μέτρα αλλιώς κλπ

Αν και μια φωτο θα ηταν περισσοτερο διαφωτιστικη διαβάζοντας τα παραπάνω η άποψη μου είναι η εξης:.
Σταθεροποιητης σκουριάς σε όλα τα σκουριασμένα,αντισκουριακο ασταρι όλο το κάγκελο εαν υπερτερει το μινιο σε σχεση με το βαμμενο και 1-2 χερια ντούκο(2 ειναι το σωστό από πλευράς πάχους φιλμ για αντοχή στο χρονο)
Εντελώς safe λύση...

Ερώτηση...
Τι χρώμα είναι τώρα;..θα αλλαξεις αποχρωση..;
Και τέλος τι υλικά εν τέλη θα χρησιμοποιησεις..;

Κώστα, λες δηλαδή να βάλω αστάρι και εκεί που η παλιά μπογιά δεν έχει πειραχτεί (στο 4 δηλαδή);

Χρώμα τωρινό σκούρο πράσινο και θα βαφτεί πάλι σκούρο πράσινο.
Υλικά:
- Σταθεροποιητής,
-Αντισκωριακό αστάρι αυτό τα μισά κάγκελα (σε γκρι), και αυτό τα άλλα μισά (πάλι γκρι). Το πρώτο δεν με βόλεψε που στεγνώνει γρήγορα οπότε τέλειωσα ένα μέρος της μάντρας και μετά συνέχισα με το δεύτερο...
-2 χέρια ντουκόχρωμα heavy metal silicon - κυπαρισσί γυαλιστερό

Ναι άμα υπερέχουν όπως ειπα από τα βαμμένα δεν αξίζει να τα ξεχωρίζεις αρκεί να είναι τριμμένο για να πιάσει το αντισκουριακο...άσε δε που θα σκεπάζει καλύτερα το ντουκο αφού το αντισκουριακο δημιουργεί καλύτερους πόρους πρόσφυσης...

Από υλικά σωστό σε βρίσκω...δεν πειραζει και η αλλαγη αντισκουριακων...( το δευτερο παντ προτειμω παντως)..
Ίσως έβαζα άλλον σταθεροποίητη εγώ αλλά αυτό δεν αλλάζει την ηδη σωστή διαδικασία που έχεις κάνει...
Καλή συνέχεια...

Κωστή ευχαριστώ και πάλι.
Σταθεροποιητή δεν βρήκα άλλον εκεί που συνήθως ψωνίζω. Το πουλάνε και πανάκριβα στα 7 /250ml σε σύγκριση πχ με mercola.
Το anti rust primer (vitex) αν έχει ανοίξει κάποιος φίλος παρόμοιες δουλειές να μην το προτιμήσει. Στεγνώνει γρήγορα οπότε δουλεύεται πιο δύσκολα. Ίσως βέβαια φταίει και η πολλή ζέστη που κάνει αυτές τις μέρες.
Το ντουκόχρωμα το είχες προτείνει παλιότερα και το πήρα να το δοκιμάσω.

Η ζέστη είναι πολύ κακος παράγοντας για κάγκελα αυτή την στιγμή...

Για το metal silicon επειδή συγουρα θα σου στεγνώνει γρήγορα να βαζεις λίγο-λίγο για δούλεμα και εαν αραιωθει λίγο παραπάνω δεν πειραζει...θα σου πρότεινα να κάνεις κάγκελα όπου δεν τα βαράει ο ήλιος εκείνη της χρονική στιγμή...με λίγα λόγια δες ποιες ώρες τα βαράει και υπολόγισε..

Πάλι εγώ...
Έχει φύγει ο σοβάς σε περίεργο σημείο - είχε καρφιά που τραβώντας τα να βγουν παίρνανε και την γωνία. Το κομμάτι που λείπει έχει βάθος 3εκ και μήκος 5-6εκ. Έχω ελπίδα με ακρυλικό στόκο και πλέγμα? 'Η καμιά τάβλα από κάτω για να κρατήσει το υλικό και σοβά? Το σημείο είναι στο εξωτερικό του σπιτιού αλλά σκεπασμένο κάτω από βεράντα.

20200526_175653.jpg

Δημήτρη, είχα δεί κάποιον (νομίζω στο φόρουμ) που έβαλε γωνιόκρανο και ξεμπέρδεψε μια και καλή, αλλα θα χρειαστεί ίσως περισσότερη δουλειά από ένα απλό στοκάρισμα. Εγώ σίγουρα για αρχή θα έβαζα αφρόστοκο που στέκεται εύκολα και θα έβλεπα..Πχ, ο συγκεκριμένος στόκος είναι για ρωγμές έως 5cm.

Ευχαριστώ φίλε. Θα κάνω μια δοκιμή και βλέπουμε. Για γωνιόκρανο δεν αξίζει - είναι σε σημείο πισω από το κάγκελο που δεν έχει καθόλου καταπονήσεις.

Την πατεντα με τον γωνιοκρανο την ειχα κανει εγω.....
Συγουρα δεν αξιζει να γινει για τοσο μικρο κομματι....

Ο αφροστοκος θελει πολλα γεμισματα συν οτι θα γινει λειο στο τελος σε σχεση με το υπολοιπο που ειναι αγριο......
Προσωπικα εγω θα εβαζα κολλα πλακιδιων 1-2 στρωσεις μεχρι να γεμισει καλα...τριψιμο ασταρωμα και βαψιμο μετα....

Κωστή, θα κάτσει η κόλλα πλακιδίων μέχρι να στεγνώσει ή θα πέφτει; Είναι αρκετά πηχτό σαν υλικό;

θα ασταρωσεις (πχ με vivedure, revinex) και θα εφαρμοσεις ισως και δυο στρωσεις κολλα πλακιδιων, μετα τριβεις, ασταρωνεις, βαφεις

εσυ θα φτιαξεις την ρευστοτητα της κολλας

Οτι ειπε ο προλλαλησας....εαν δεν εχεις vivedur η ravinex και η διαβροχη με λιγο νερο για προσφυση φτανει....

Μαστόρια καλημέρα. Νοίκιασε ένας ξάδελφος καινούργιο σπίτι και όταν μπήκε μέσα παρατήρησε ότι τα πλακάκια στο δάπεδο είναι χωρίς σμάλτο, τελείως ματ και κρατάνε βρωμιά. Η νύφη καθ' ότι έγκυος απελπiστικε να τα καθαρίσει. Υπάρχει κάποιο βερνίκι, κάτι, να τα περάσει ώστε να τα σφραγίσει και να καθαρίζονται - πλένονται εύκολα ; Έχει δουλέψει κάποιος κάτι τέτοιο η έστω έχει κάποια ιδέα ;

Μαστόρια καλησπέρα

Θέμα 1. εχω μια συρόμενη σίτα μπαλκονόπορτας την οποία η μικρή την εσπρωχνε κάθε λίγο και λιγάκι όσπου ξεκολλησε στο τέλος σε κάποια σημεία (δεν σκίστητε, απλά ξεκολλησε στο σημείο που εννώνεται με ενα λαστιχιένο αρμό ο οποίος ειναι κολλημένος στο αλλουμινιο).
Το 1ο ερώτημα είναι τι κάλα να βάλω. Ελεγα για θερμοκόλληση αλλά φοβάμαι μην καεί η σίτα.
Το 2ο ερώτημα είναι πως θα την κρατήσω τσιτωμένη για να την κολήσω; Σκεφτόμουν μηπως αγόραζα με νέα το μέτρο η οποία να μην είναι τσίμα τσίμα ώστε να μπορέσω να την κομμαντάρω πιο ευκολα και στο τέλος να έκοβα οτι περίσευε. απλά δεν ξέρω από που προηθευτονται σίτες με το μετρο.

Θέμα 2. Θέλω να φτιάξω για την μικρή ένα spinning table, κατι τετοιο δηλαδή
https://imgur.com/gallery/t6uGa
δεν έχω ιδέα από ρουλεμάν και ο τύπος δεν αναφέρει στοιχεία για το τι ρουλεμάν χρησιμοποίησε. Κάποια ιδέα ή ακόμα καλύτερα κάποια πρόταση από κάνα internτομάγαζο θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως.

Το λάστιχο μπαίνει στο λούκι και σφηνώνει τη σίτα.
Αν είχες πολλές αλλαγές να κάνεις θα σου έλεγα να πάρει ένα τέτοιο
https://www.e-metalshop.gr/image/ca...ain/81c9-rodaki-sitas-prasino-0-2-800x800.jpg

αλλιώς και με την πίσω λαβή ενός μαχαιριού κουζίνας μπορείς να το ξανασπρώξεις να μπεί μέσα

για να τεντώσει τράβα απαλά τη σίτα. όχι τσίτα γιατί το λάστιχο θα την τραβήξει και άλλο

Εγώ έχω 2 που θέλουν αλλαγή γιατί έχουν σκίσει....
Σε ερώτηση μου για καλύτερη συγκράτηση μου πρότειναν να βάλω θερμοσιλικονη ανάμεσα σε λάστιχο και καινούργιας σιτας εκεί που θηλυκωνει στην πατουρα ανά 20 πόντους...
Σωστό/λάθος δεν ξέρω...Έχει μια λογική όμως...

Προσφατα σταθεροποιησα σιτα σε παραθυρο με κολλα σιλικονης (με πιστολι θερμοκολλησης) χωρις κανενα προβλημα στην πολυεστερικη σιτα.

ψαχνω μαυρο χρωμα υψηλης θερμοκρασιας 600 βαθμους, για βαψιμο με πιστολι μεταλλικης ψησταριας καρβουνου.
μαλλον καταληγω στο Minos, καθως ειναι το μοναδικο μαυρο στους 600 βαθμους.

μηπως καποιος εχει να προτεινει κατι αλλο?

Κωστα (Kostas k), εαν η σιτα απλα βγηκε απο το λουκι που την συγκρατει το λαστιχενιο κορδονι, τοτε στο προβληματικο σημειο θα βγαλεις το κορδονι απο το λουκι, θα τεντωσεις τη σιτα και θα τοποθετησεις ξανα το κορδονι με το χερι.
Μολις σταθεροποιηθει καπως το κορδονι, τοτε με ενα 2ευρω θα πιεσεις προσεκτικα το κορδονι με τετοια φορα που θα τεντωσει τη σιτα μεχρι εκει που θελεις, και πλεον θα εχει μπει ολο το κορδονι στο λουκι.

Last edited: