Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κώστα έχει γίνει αποκόλληση του γυψινου...
Καταρχη βλεπω 2 μπορντουρες γυψινα...πως ειναι κολλημενα μεταξυ τους..;η εχει απομεσα εξτρα γυψοσανιδα και ειχαν επικολληθει απο πανω της και τα 2...;Από πάνω απο το ταβανι τι είναι...;.Η κουρτινα ειναι διπλη του σιδηροδρομου..;
Ρωτάω όλα αυτά γιατί έχω δει διαφορά κουλά και οι παραπάνω παρατηρήσεις ήταν αιτία της αποκολλησης...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι το ταβάνι να περνει νερό από κάπου και να μην το έχεις καταλάβει. Τα αλλά λύνονται...
Παντως εισαι καλό σημείο για επιδιόρθωση..Αλλά μην τα αφησεις άλλο.. Αρχικα μπορεις να ξυσεις /χαράξεις πολύ απαλά με φαλτσετα τα σαθρα και να περάσεις 2 στρώσεις σιλικόνη βαφωμενη...και βλεπεις τι θα κανεις μετά...

λοιπον....εριξα μια αμτια απο πισω, και εχουμε εγκαρσια δοκαρακια που ειναι προσαρμοσμενα σην ενωση ταβανιου-τοιχου. Επανω στα δοκαρακια στηριζεται σανιδα και προφανως πανω της ειναι κολλημενα τα 2 γυψινα. (υποθετω πως δεν επεσαν γιατι κρατιουνται σε αυτο)
Στα δοκαρια επισης στηριζεται καιο σιδηροδρομος για τις κουρινες (διπλος dimico).

Απο υγρασια, σε περιπτωση διαρροης δεν φαινεται τιποτα. Αλλα δεν αποκλειω να ειναι θεμα υγρασιας τυο δωματιου γενιακ, καθως δεν αεριζεται σωστα

Αγγελε γραψε λαθος.

Ειναι μικρο το δοχειο φιλε και εχεις μεγαλο βολταζ.

Συγχωρεισαι, λογω...νεου μελους 😁

Ναι, θα δοκιμασω με μεγαλυτερο δοχειο ή/και λιγοτερη σοδα.
Στον Chris που ρωτησε παραπανω, το πολυμετρο μετραει 15v στα συρματακια, σε λειτουργια.

το εκανες πολυ αγωγιμο το διαλυμα, ειχα γραψει "3 λιτρα νερο μια κουταλια της σουπας σοδα"... αλλα δεν διαβαζεις!!!! Εσυ, σε αναλογια, εριξες στα 3 λιτρα 6 κουταλιες της σουπας
βεβαια ετσι οπως το εκανες, επισπευσες την ολη διαδικασια αλλα οχι με ασφαλεια
ποια μαρκα σοδας εβαλες?

το εκανες πολυ αγωγιμο το διαλυμα, ειχα γραψει "3 λιτρα νερο μια κουταλια της σουπας σοδα"... αλλα δεν διαβαζεις!!!! Εσυ, σε αναλογια, εριξες στα 3 λιτρα 6 κουταλιες της σουπας
βεβαια ετσι οπως το εκανες, επισπευσες την ολη διαδικασια αλλα οχι με ασφαλεια
ποια μαρκα σοδας εβαλες?

Δεν ειναι σωφρον, να μην ακους τι λεει ο Σωφρον :)
Εριξα περιπου 2 κουταλιες ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ( ποια ειναι η αναλογια γλυκου-σουπας αραγε; ), σε περιπου 700-800ml. Δεν πρεπει να ειναι τοσο πολυ οσο λες, αλλα οπωσδηποτε ειναι παραπανω απο οσο ειχες πει. :)
Την κλασικη μαγειρικη στο ασπρο πλαστικο κουτακι με μωβ λεπτομερειες. Ηλιος, νομιζω.
Πηρα και σοδα πλυσιματος, αλλα παλι καλα δεν την χρησιμοποιησα, γιατι θα λεγαμε οτι φταιει αυτο.

5ml του γλυκου, 20 της σουπας.

Δεν φταιει αυτο για εμενα, φταιει η κοντινη αποσταση των υλικων αρα και τψων πολων που εκανε το τροφοδοτικο να δινει τα μεγιστα Α που μπορει να δωσει.

Παρε ενα πλαστικο δοχειο απο πλαστικο χρωμα η αυτα που εχουν τα μαγαζια για μερεντα, σαλτσες κλπ.

Συγχωρεισαι, λογω...νεου μελους 😁

Στον Chris που ρωτησε παραπανω, το πολυμετρο μετραει 15v στα συρματακια, σε λειτουργια.

Έλεγα να μετρήσεις ένταση και όχι την τάση για να δεις ακόμη καλύτερα πως συμπεριφέρεται.
Αν συνδέσεις το πολύμετρο έτσι, και έχεις ένα μεγαλύτερο δοχείο, μετά κουνάς πιο κοντά ή πιο μακριά το σύρμα και βλέπεις πόσα αμπέρ τραβάει και σε ποια απόσταση.
Όταν βρεις την απόσταση που είναι καλή από άποψη ζήτησης αμπερ/τάσης/ και ταχύτητας ηλεκτρόλυσης το αφήνεις εκεί.

Κυρ: Αν καταλαβα καλα τι εννοεις, δεν βλεπω οτι θα ειναι και πολυ πιο μακρια τα καλωδια στα δοχεια που λες. Σε αυτο που χρησιμοποιησα τα συρματα ειχαν αποσταση περιπου 5 ποντους στα χειλη του δοχειου και κοντα στους 10 ποντους τα συρματα και τα μεταλλα μεσα στο δοχειο. Ελεγα για κατι πιο μεγαλο, να διπλασιαστει η αποσταση.

Chris, ευχαριστω. Πως και που πρεπει να μετρησω την ενταση; Και τι νουμερα θα ειναι ok;

Το βάζεις σε σειρά στο κύκλωμα και στις ανάλογες θέσεις τους ακροδέκτες και την ρύθμιση.
Κάτι σαν αυτό ή ψάξε πως γίνεται μην μου λες πως στο έκαψα! αχαχαχαχαχ
https://www.youtube.com/watch?v=5xyJIAcur0U

Τα αμπερ για να μην το ζορίζεις καθόλου αν πχ το τροφοδοτικό λέει 6Α στα 15V, δοκίμασε πως δουλεύει στα 4 άντε 5 αμπερ.
Έχω κάψει κάνα δύο, αφού μπορούν να δουλέψουν κάποια για αρκετή ώρα σε ακόμη και παραπάνω αμπέρ από όσα γράφουν. Μου άρεσε που γκάζωναν (μέχρι να τα παίξουν...:flipout:)

Όμως, αφού δουλεύει συνέχεια και σε σχετικά υψηλό φορτίο, μην περιμένεις και να είναι κρύο όπως αν το έχεις πχ στο λαπτοπ συνέχεια και φορτίζει λίγο λίγο.
Θέλουμε φώτο!

λοιπον....εριξα μια αμτια απο πισω, και εχουμε εγκαρσια δοκαρακια που ειναι προσαρμοσμενα σην ενωση ταβανιου-τοιχου. Επανω στα δοκαρακια στηριζεται σανιδα και προφανως πανω της ειναι κολλημενα τα 2 γυψινα. (υποθετω πως δεν επεσαν γιατι κρατιουνται σε αυτο)
Στα δοκαρια επισης στηριζεται καιο σιδηροδρομος για τις κουρινες (διπλος dimico).

Απο υγρασια, σε περιπτωση διαρροης δεν φαινεται τιποτα. Αλλα δεν αποκλειω να ειναι θεμα υγρασιας τυο δωματιου γενιακ, καθως δεν αεριζεται σωστα

H καθίζηση πάντως είναι από δύο λόγους
Η υγρασία η λάθος τοποθέτηση.
Εάν πάρουμε το ενδεχόμενο να έχει σανίδα από πισω πιστευω με καρφακία εσωτερικα τα έχουν κολλήσεί και άρχισαν να ξεκολλανε...Η από διαστολες συστολες(ξύλο με γλύψιμο τα έχει αυτα) η από κάνα σεισμό που έγινε αρχική αιτία αποκόλλησης..
Αφού ειδες και δεν εντοπισες ότι δεν είναι διαρροης τοτε μπορεις να το κανεις με τον τροπο που σου ειπα.

Μαλλον εγω ειχα στο μυαλο μου τα μικρα των 375ml, κι εσυ τα μεγαλα 3λιτρα-5λιτρα. Τεσπα.
Για τη μετρηση, προβλεπω εκρηξη 😛 😁

Ανελαβα να επαναφερω μια καραμουζα :)

Μηπως γνωριζει κανεις το μεταλλο που φτιαχνονται αυτα τα συγκεκριμενα οργανα?
49960992223_acb638034d_b.jpg

Εδω ενα κοντινο πλανο
49961776952_b9c0ef63ef_c.jpg

Αν εχει εμπειρια κανεις απο καθαρισμο αυτου του ειδους, ας πει δυο κουβεντες για τα υλικα και τροπους καθαρισμου.

Ευχαριστω!!

Δεν μας είπες αν δοκίμασες κάτι και τι αποτέλεσμα είχες ?
Αν σε πρόλαβα δοκίμασε (μην γελάτε ρε δεν είναι αστείο!!!) κέτσαπ.... Το αφήνεις λίγο και το τρίβεις με ένα πανάκι
Αν δεν έχει κάποιο λούστρο από πάνω, λογικά θα κάνει δουλειά που δεν φαντάζεστε !!!

Ειμαι ακομα στις δοκιμες Νικο καθως δεν εχω βρει γιατροσοφι για το σαρακι της τρομπετας, η οποια παρεμπιπτοντως να πω οτι ειναι παρα πολυ τσιπικη, το κραμα μεταλλου ειναι της πλακας.

Eχω δοκιμασει 2 ειδικες αλοιφες για μπρουτζινα και δεν εκαναν απολυτως τιποτα. Iσως γιατι το μεταλλο δεν ειναι μπρουτζος η κατι παραπλησιο. Οποτε το αφησα στην ακρη προς το παρον για κανενα πειραμα στο μελλον...

Θα δοκιμασω ομως και ενα κετσαπ που μου περισσεψε χτες απο τα McDonalds, σε ευχαριστω! :)

Ναι, μια χαρα τα ειπε ο Κωστας!
Απο εκεινη την αναρτηση καταλαβα οτι εχουμε να κανουμε με καποιο κραμα της πλακας που προφανως θελει διαφορετικη αντιμετωπιση απο οτι η οξειδωση στον χαλκο,μπρουτζο, ορειχαλκο και λοιπα παρομοια κραματα.

H καθίζηση πάντως είναι από δύο λόγους
Η υγρασία η λάθος τοποθέτηση.
Εάν πάρουμε το ενδεχόμενο να έχει σανίδα από πισω πιστευω με καρφακία εσωτερικα τα έχουν κολλήσεί και άρχισαν να ξεκολλανε...Η από διαστολες συστολες(ξύλο με γλύψιμο τα έχει αυτα) η από κάνα σεισμό που έγινε αρχική αιτία αποκόλλησης..
Αφού ειδες και δεν εντοπισες ότι δεν είναι διαρροης τοτε μπορεις να το κανεις με τον τροπο που σου ειπα.

λοιπον ηρθε μαστορας, ανεβηκε στη σκαλα (εγω δεν, για αυτο και δεν θα το πιασω) και βρηκε τα γυψινα καλα κολλημενα πανω στην σανιδα.
το θεμα ειναι οτι μαλλον φταιει ο σιδηροδορμος/κουρτινα που βαζει εξτρα βαρος πανω στις βασεις των γυψινων, οποτε εχουμε αποκολληση απο τα αλλα σημεια. μου ειπε οτι θα βαλει ακρυλικη ματιχα/στοκο στα ραγισματα

Ειμαι ακομα στις δοκιμες Νικο καθως δεν εχω βρει γιατροσοφι για το σαρακι της τρομπετας, η οποια παρεμπιπτοντως να πω οτι ειναι παρα πολυ τσιπικη, το κραμα μεταλλου ειναι της πλακας.

Eχω δοκιμασει 2 ειδικες αλοιφες για μπρουτζινα και δεν εκαναν απολυτως τιποτα. Iσως γιατι το μεταλλο δεν ειναι μπρουτζος η κατι παραπλησιο. Οποτε το αφησα στην ακρη προς το παρον για κανενα πειραμα στο μελλον...

Θα δοκιμασω ομως και ενα κετσαπ που μου περισσεψε χτες απο τα McDonalds, σε ευχαριστω! :)

Αφου δοκιμαζεις διαφοφα, δοκιμασε και οδοντοκρεμα, αλλα και σοδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

λοιπον ηρθε μαστορας, ανεβηκε στη σκαλα (εγω δεν, για αυτο και δεν θα το πιασω) και βρηκε τα γυψινα καλα κολλημενα πανω στην σανιδα.
το θεμα ειναι οτι μαλλον φταιει ο σιδηροδορμος/κουρτινα που βαζει εξτρα βαρος πανω στις βασεις των γυψινων, οποτε εχουμε αποκολληση απο τα αλλα σημεια. μου ειπε οτι θα βαλει ακρυλικη ματιχα/στοκο στα ραγισματα
Για αυτο ειπα εαν ειναι διπλος ο σιδηροδρομος....
Σωστος ο μαστορας...αλλα οχι στοκο..ακρυλικη μαστιχα βαφωμενη....