Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχοντας ασχοληθει με αρκετες παλετες (τζαμπα πρωτη υλη) θα ελεγα οτι θα 2 απαραιτητα εργαλεια που θα πρεπει να εχει καποιος ειναι ενας ξεχονδριστηρας και ενα παγκοπριονο με το αναλογο jig για να τα γωνιασει

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι να σου πω, ρε συ Αποστολη.
Αυτες οι προκες, εμενα μου φανηκε, οτι δεν βγαινουν με τιποτε, οσες παλετες και να εχεις αποσυναρμολογησει στο παρελθον.
Αλλα μπορει να κανω λαθος...

Εγώ πιστεύω πως αν δεν σε ενδιαφέρει η τελειότητα στην κατασκευή τα παλλετόξυλα αξίζουν.
Έχουν χτυπητές ατέλειες - πολλές τρύπες από πρόκες, ρόζους, φαγωμένες γωνίες, είναι στραβοκομμένα ή πετσικαρισμένα.
Για να φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να μπουν σε κατασκευή που να μην ντρέπεσαι να την δείχνεις θέλουν πολλή δουλειά. Μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθείς.
Από την άλλη είναι καθαρό ξύλο, ανθεκτικό, συνήθως σε ικανοποιητικό πάχος, άχρωμα - οπότε τα βάφεις κατ' ευθείαν στο χρώμα που θες και τις περισσότερες φορές τσάμπα.
Οπότε για κατασκευές του στύλ ζαρτινιέρα - πάγκος εργασίας - εργαλειοθήκη - φράχτης κ.λ.π. είναι πολύ καλή επιλογή.

Ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και πράτει αναλόγως.
Η αλήθεια πάντως είναι οτι μετά από 2-3 παλέτες που θα λύσει κάποιος η διαδικασία γίνεται παιχνιδάκι.

Αποστολη, θα συμφωνησω μαζι σου και θα προσθεσω οτι, λογω του βαθμου δυσκολιας, εκπαιδευεσαι καλυτερα στις ξυλοκατασκευες.

Τι να σου πω, ρε συ Αποστολη.
Αυτες οι προκες, εμενα μου φανηκε, οτι δεν βγαινουν με τιποτε, οσες παλετες και να εχεις αποσυναρμολογησει στο παρελθον.
Αλλα μπορει να κανω λαθος...

Αγγελε, εχω βγαλει αρκετες εκατονταδες τετοιες προκες, δεν ειναι κατι τρελο, απλα θελει δουλιτσα στην αρχη, για να καταλαβεις πως θα τις ξεμονταρεις ευκολα, γρηγορα και ωραια!

Αυτό που ανεφέρει ο Σώφρων είναι σωστό. Σχολείο τα παλετόξυλα.

mastoxalastis, μάλλον έπεσες στην περίπτωση.
Οπως και να 'χει, πάντως τώρα ξέρουμε ποιός τις έφτιαχνε και ευθύνεται για την ταλαιπωρία σου 😀

Αγγελε, εχω βγαλει αρκετες εκατονταδες τετοιες προκες, δεν ειναι κατι τρελο, απλα θελει δουλιτσα στην αρχη, για να καταλαβεις πως θα τις ξεμονταρεις ευκολα, γρηγορα και ωραια!

Για πες κανα κολπο... 😁

Πειτε ότι θέλετε εσείς οι δυο έχει παλέτες και παλέτες.

Άγγελε εσυ έπεσες στην περιπτωση.

Δωρεάν ξυλο και σε κάποιες περιπτώσεις καδρονακια.

Υπάρχουν επίσης καποια μαγαζια που εισάγουν ανταλλακτικά και εκει βγάζουν εμπορευματοκιβωτια ολόκληρα!!!!

Άλλη περίπτωση που πέτυχα απο εταιρεια. Στρωμάτων πάλευε 2χ2 μετρα καδρονακια 5χ7 εκ!!!

Ένα τεράστιο βοήθημα για τις παλέτες που δουλεύει στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αυτό.

https://www.ebay.co.uk/itm/333103057724

Σήμερα έβαλα 2 ολοκαίνουρια φίλτρα της 3Μ τα Α1 στη μάσκα μισού προσώπου που έχω.

Έκανα κάποιους καθαρισμούς σε μικρο, κλειστό χώρο με μπλε φωτιστικό οινόπνευμα. Σε κάποια φάση μου ήρθε η μυρωδιά του οινοπνευματος, λογικό καθώς χωρίς τη μάσκα δε μπορούσες να σταθείς.

Η ερώτηση είναι η εξής, τα ολοκαίνουρια φίλτρα, δηλητηριάστηκαν; Πρέπει να αλλαχτουν;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παντως, εγω ειχα εντυπωσιαστει απο τη μασκα αυτη (νομιζω, μιλαμε για την ιδια).
Αν δοκιμασω να κανω ηλεκτροκολληση στην αποθηκη (3χ3 πες) βρωμαει ο τοπος, με την χαρακτηριστικη μυρωδια της κολλησης και δεν στεκεσαι.
Ε, με τη μασκα εκαψα 4-5 ηλεκτροδια, εγινε ομιχλωδης η αποθηκη απο τους καπνους και δεν πηρα, κυριολεκτικα, μυρωδια (και εχω, γενικα, καλη μυτη). Αλλο, βεβαια, μετα, που ηθελε 3 μερες εξαερισμο.
Μηπως κατι δεν εφαρμοσε καλα στη μασκα;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν δοκιμασω να κανω ηλεκτροκολληση στην αποθηκη (3χ3 πες) βρωμαει ο τοπος, με την χαρακτηριστικη μυρωδια της κολλησης και δεν στεκεσαι.
Ε, με τη μασκα εκαψα 4-5 ηλεκτροδια, εγινε ομιχλωδης η αποθηκη απο τους καπνους και δεν πηρα, κυριολεκτικα, μυρωδια (και εχω, γενικα, καλη μυτη). Αλλο, βεβαια, μετα, που ηθελε 3 μερες εξαερισμο.
Πιθανόν να μην εφάρμοσε κάτι καλά, δε μπορώ να είμαι σίγουρος. Ίσως επειδή ηταν στενός ο χώρος να έκανα κάποια κίνηση και να μπήκαν ατμοι από τα πλάγια. Για να καταλάβεις, το υπόγειο φρεάτιο που δούλευα ήταν 1.5m x 2m με ύψος 2.20m. Μιλάμε για μεγάλη συγκέντρωση ατμών.

Έχεις τα Α1; Εγώ αγόρασα και ένα ζευγάρι από τα ABEK1 για δουλειές με φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, κτλ. Ίσως να έπρεπε να κουμπώσω αυτά.

Δεν παιρνω ορκο ποια ειναι τα φιλτρα. Θα κοιταξω αν θες.
Ειναι στο κλασικο κουτακι-φερετρο ( κακο αυτο 😛 ), με προφιλτρα πριν.

Λένε στο πλάι, εξωτερικά φαίνονται ίδια.

Πάντως τώρα έκανα ένα τεστ με διαλυτικό πινελου και δεν περνάει καμια μυρωδιά, φαντάζομαι λοιπόν ότι δε θα έχει πάθει κάτι το φίλτρο.

Αλήθεια τώρα ; εμένα πάλι μου αρέσει πολύ η μυρωδιά του λιωμένου μετάλλου. και μάλιστα από νεαρής ηλικίας !! περίεργα πράγματα...

Σήμερα έβαλα 2 ολοκαίνουρια φίλτρα της 3Μ τα Α1 στη μάσκα μισού προσώπου που έχω.

Έκανα κάποιους καθαρισμούς σε μικρο, κλειστό χώρο με μπλε φωτιστικό οινόπνευμα. Σε κάποια φάση μου ήρθε η μυρωδιά του οινοπνευματος, λογικό καθώς χωρίς τη μάσκα δε μπορούσες να σταθείς.

Η ερώτηση είναι η εξής, τα ολοκαίνουρια φίλτρα, δηλητηριάστηκαν; Πρέπει να αλλαχτουν;

Στην 3Μ στην Βουλιαγμένης που είχα ρωτήσει μου είχε πει ότι είναι για πάνω από 50 ώρες η χρήση αυτών φίλτρων..
Έχω σαν αυτά που ανέφερες...
Τα χρησιμοποιώ για να περνάω τα βερνίκια πατωματων και λαδομπογια σε κλειστούς χώρους...
Ενδεχόμενος είχες να κάνεις με την εφαρμογή εαν κρίνω απο το τελευταίο σου ποστ.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αλήθεια τώρα ; εμένα πάλι μου αρέσει πολύ η μυρωδιά του λιωμένου μετάλλου. και μάλιστα από νεαρής ηλικίας !! περίεργα πράγματα...

Το αυτό. Άσε που αν η δουλειά σου είναι τέτοια μετά από ένα σημείο δεν το μυρίζεις...

Κοιταξε ( συν-αρρωστε 😛 ), κι εμενα μου αρεσει, οπως μου αρεσει και της βενζινης, των διαλυτικων κτλ κτλ. Αλλα, κανονικα, δεν (θα επρεπε να) στεκεσαι. Ειναι καρκινος in a box αυτα. Ασε που, η κυρια μυρωδια δεν ειναι το λιωμενο μεταλο, αλλα το flux. Απο κατω ξεχωριζει λιιγο το μεταλλο και μυριζει και μετα λιγο στο σημειο εκεινο. Ο καπνος, ομως, ειναι κυριως τα αλλα.

Πλακα κανεις;
Μικρος ελεγα ψεμματα στη μανα μου οτι ποναει το ποδι μου οταν περναγαμε εξω απο καθαριστηριο, για να κατσουμε λιγο παραπανω.
Enough said 😛 😁