Μάστορες τα φώτα σας!!

Θέλω να βάλω μερικά σχοινιά μπας και καταφέρω να κρατήσω τα κλαδιά της μουριάς ψηλά.

Απο τα γενικής χρήσης νάϋλον που βλέπω και έχουν οι μάντρες, ένα 5χιλιοστών είναι αρκετό ή υπερβολή?

Άνοιγμα 10 μέτρων και βάρος που θα σηκώσει ούτε 2 κιλά.

Πάντα νομίζω αγόραζα πολύ πιο παχιά απο ότι χρειαζόμουν γιατί δεν είχα αντιληφθεί τη δύναμη τους.

Υπάρχει κάποιο ειδικό κλειδί η κάποια πατέντα με άλλα κλειδιά για να σφίξω μια βρύση κάτω απ τον νεροχύτη? Προσπαθουσα πριν λίγο αλλά δεν χωράει τίποτα.

Για δες μηπως κανουν αυτα, δεν ξερω τι ακριβως πας να ξεβιδωσεις

https://esmarket.gr/catalog/product...XgNQX4ceAvzJR6jaVJGVl9-bmWwJt7hsaAgPaEALw_wcB

η αυτα τα σωληνωτα κλειδια που μπαινουν το ενα μεσα στο αλλο
https://www.ergaleiogatos.gr/shop/klidia-solinota-me-mpara-sisfixis-am-tech-k1150-set-6-temachion/

https://power4u.gr/ergaleia/ergaleia-cheiros/ergaleiagenikischrisissisfixi/9-17mm-261470-virax.html

Μαστόρια θέλω τα φώτα σας και την βοήθειά σας...
πήρα αυτό το "πράμα" από Κίνα να βάλω μέσα κάτι κεφαλές με το headshell τους, για να τις έχω μαζεμένες και να μην ψάχνω πέρα δώθε...
όμως η μαύρη βάση είναι απαράδεκτη σαν κατασκευή και οι τρύπες που φαίνονται είναι μικρές και το κολάρο του headshell δεν χωράει!
χώρια ότι είναι 8 τον αριθμό ενώ στην φωτό στο ebay δείχνει να έχει 10. (5 η κάθε πλευρά δλδ).
μπορεί κάποιος από σας να μου φτιάξει ξύλινη βάση και αν είναι εύκολο να έχει 10 τρυπούλες;;
η κάθε τρύπα έχει και εγκοπή για να περνάει η ασφάλεια του headshell. 2 ακριανές θα ήθελα να έχουν 2 εγκοπές, η μία απέναντι από την άλλη, γιατί έχω και κάτι headshell της audiocraft που είναι "perfect lock" με διπλή ασφάλεια.
σαφώς και δεν το θέλω τσάμπα!!
000_1346[1].jpg000_1348[1].jpg000_1345[1].jpg

αυτό είναι το πράγμα και στο λίνκ φαίνεται πως μπαίνουν οι κεφαλές με τα hs μέσα..
https://www.ebay.com/itm/Universal-...669556?hash=item28992ebf74:g:Rn0AAOSwEaxcZMuk

Last edited by a moderator:
Mε τι τρόπο να βάλω μια σιδερένια κάσα αυλοπορτας στο τοίχο? Να κολλήσω αυτάκια και να βάλω ουπα η υπάρχει άλλος τρόπος?

ανοιγεις λοξες τρυπες σε σημεια του τοιχου και χωνεις μεσα κομματια 8αρας ή 10αρας μπετοβεργας, τα οποια μετα τα κολλας πανω στη κασα.
Επιπλεον, καλου κακου, βαλε και 2 αυτακια με ουπατ σε καθε πλευρα.

Κυριοι τα φώτα σας.
Φρεατιο αποβλητων σε φωταγωγο πολυκατοικίας, εχει εσωτερικά κακη κατασκευή, και πιθανολογω οτι απο εκεί φευγουν νερα, και καταληγουν ακριβως απο κατω, εξω απο τον τσιμεντένιο τοίχο του υπογειου, με αποτέλεσμα, να δακρύζει περιπου ενα μετρο πιο κατω, και τα νερα να μαζευονται στο πατωμα του υπογείου.
Πως το χειρίζομαι? Τι πιστεύετε οτι πρέπει να γίνει?
4092f190f02d7f5bea7df02284a32575.jpg
9b3d9a5ab8709c3fa611333760ab2af7.jpg
75dd2719f8dcf607b6f7c49851dcb043.jpg
84b84ead2e12445845480594a642f0c6.jpg

Εχει τρυπες σε καποια σημεία , και είναι μισο'σοβατισμενο, αν μπορω να το πω έτσι
Επισεις οι σωληνες ειναι παλιές πηληνες, και η πανω (στις 2 πρώτες φώτο) (αριστερη στις 2 επομενες φωτο) περναει διαμπερης κατω απο το σπίτι. Δεν θελω να διακυνδινευσω σπάσιμο!!

ανοιγεις λοξες τρυπες σε σημεια του τοιχου και χωνεις μεσα κομματια 8αρας ή 10αρας μπετοβεργας, τα οποια μετα τα κολλας πανω στη κασα.
Επιπλεον, καλου κακου, βαλε και 2 αυτακια με ουπατ σε καθε πλευρα.
Ευχαριστώ Θανάση!!!!

γεια σου Bill
καλα τελειωματα

οι μπεροβεργες πρεπει να μπουν σφηνωτα / χτυπητες

Λοξά και αντίθετα, για κόντρα.

Κυριοι τα φώτα σας.
Φρεατιο αποβλητων σε φωταγωγο πολυκατοικίας, εχει εσωτερικά κακη κατασκευή, και πιθανολογω οτι απο εκεί φευγουν νερα, και καταληγουν ακριβως απο κατω, εξω απο τον τσιμεντένιο τοίχο του υπογειου, με αποτέλεσμα, να δακρύζει περιπου ενα μετρο πιο κατω, και τα νερα να μαζευονται στο πατωμα του υπογείου.
Πως το χειρίζομαι? Τι πιστεύετε οτι πρέπει να γίνει?
75dd2719f8dcf607b6f7c49851dcb043.jpg

Εχει τρυπες σε καποια σημεία , και είναι μισο'σοβατισμενο, αν μπορω να το πω έτσι
Επισεις οι σωληνες ειναι παλιές πηληνες, και η πανω (στις 2 πρώτες φώτο) (αριστερη στις 2 επομενες φωτο) περναει διαμπερης κατω απο το σπίτι. Δεν θελω να διακυνδινευσω σπάσιμο!!

Μόνο κάνα κόψιμο Ριζών (αν υπάρχουν) για πιθανό ξεβούλωμα. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός από αντικατάστασή,ίσως και με άλλη όδευση.

Last edited by a moderator:
Μόνο κάνα κόψιμο Ριζών (αν υπάρχουν) για πιθανό ξεβούλωμα. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός από αντικατάστασή,ίσως και με άλλη όδευση.
Δεν έχει ρίζες,ουτε βουλωμα...
θα δω μήπως πάρω έτοιμο σοβά και το πασαλειψω από μεσα... αν καταφέρω να στεγνώσει κάπως....

Δεν έχει ρίζες,ουτε βουλωμα...
θα δω μήπως πάρω έτοιμο σοβά και το πασαλειψω από μεσα... αν καταφέρω να στεγνώσει κάπως....

όχι σοβά νομίζω
τσιμεντοειδές μονωτικό 3-4 χέρια
θα κλείσει και τρύπες αφού θα είναι λεπτόρευστο

είχα ρωτήσει παλιότερα να μονώσω το πάτωμα μίας αποθήκης κήπου και είμαι 100% ευχαριστημένος
καλό στέγνωμα, "βάψιμο" με ρητίνη, φτιάχνεις μίγμα με ρητίνη πάλι μέσα και περνάς τα χέρια με κάποια καθυστέρηση μεταξύ τους

λεπτομέρειες δε θυμάμαι

δεν έχει σκάσει πουθενά και δεν καταλαβαίνει τίποτα ακόμα και με το σκαπτικό που βάζω μέσα και ακουμπάει η "στέκα" που είναι σιδερένια και έχει βάρος

με μία βούρτσα το περνάς εύκολα

απλά καλό καθάρισμα και καλό στέγνωμα στην αρχή
(για το στέγνωμα δεν είμαι σίγουρος γιατί θυμάμαι στο δικό μου το είχα βρέξει λίγο ακριβώς πρίν την εφαρμογή με τη ρητίνη αραιωμένη)

Συμφωνω με τον Θωδωρη..
Επειδή το σημείο δεν νομίζω να στεγνώσει ποτέ ζητά επαλειφομενο ταχείας πηξεως και προσφυσης σε νερο...
Νομίζω η Mapei εχει κάποιο..

Αι γεια σου...αυτο είναι...τα έχει όλα σαν υλικό αλλά όποιος θέλει μπορεί να βάλει έξτρα ρητίνη....

Σε αναμονή του νέου μέλους της οικογένειας πρέπει να διορθώσουμε μια συρταριέρα. Οι οδηγοί των συρταριων έχουν αλλαχτεί 2 φορές αλλά τώρα πλέον τα συρταρια πέφτουν (από τους οδηγούς όταν ανοίγουν) γιατί έχουν χαλάσει οι τρύπες που τους συγκρατουν και οι βιδες κούνιουντε. Θα μπορούσα να βάλω κάτι στις τρύπες για να ξανά βιδωσω στο ίδιο σημείο; ή τι άλλο θα μπορούσε να γίνει;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απλη και ευκολη λυση ειναι το καλαμακι απο το σουβλακι. Με λιγο κολλα το βαζεις στην τρυπα και βιδωνεις μετα ξανα.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk