Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με το πλάγιες τι εννοούμε ακριβώς;

Αν δείς τα μπόγια είναι κομμένα οριζόντια. Τα πλαινά κάθετα ξύλα εννοώ.
Αυτά, κανονικά, θα έπρεπε να κοπεί φάλτσο, λοξά δηλαδή ή βερέμικα όπως το λέμε εδώ.

Καλημέρα!
Θα ήθελα τα φώτα σας. Τι βερνίκι (διάφανο) και με ποιο τρόπο προτείνετε να περάσω την ξύλινη επιφάνεια ενός μπαρ για να είναι λείο και ανθεκτικό?

Με βερνίκι νερού 2 συστατικών...2 χερια.... αφού βάλεις πρωτα και το ανάλογο ασταρι/συντηρητικό...
Εγώ θα το απλωνα/πέρναγα με κυλίνδρακι microstar...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με βερνίκι νερού 2 συστατικών...2 χερια.... αφού βάλεις πρωτα και το ανάλογω ασταρι/συντηρητικό...
Εγώ θα το απλωνα/πέρναγα με κυλίνδρακι microstar...

Μπορείς να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο? Έχω δει 1000 υλικά και έχω χάσει τη μπάλα

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παρόμοια ερώτηση έχω κι εγώ, με βερνίκια δηλαδή: θέλω να 'φρεσκάρω' το βερνίκι στα ντουλάπια μου (της κουζίνας). (λουστράρισμα δεν το λένε αυτό;)
Υπάρχει τρόπος να το κάνω μόνος χωρίς να χρειαστεί να τα πάω σε επιπλοποιό;
Σκέφτομαι τα εξής:
1. τρίψιμο με 600άρι γυαλόχαρτο, να ψιλοαγριέψει η επιφάνεια για να πιάσει το καινούριο βερνίκι
2. πέρασμα 2 στρώματα βερνίκι. Με το ρολό microstar. (τόσο καλό είναι αυτό;)

Χρειάζομαι κάτι άλλο;

Μάστορες τα φώτα σας....

Θέλουμε να κάνουμε σε ενα γήπεδο ερασιτεχνικής ομάδας δύο πάγκους για τους παίκτες.

Το ψάξαμε και η ευκολότερη λύση είναι να γίνει με ytong. Δεν θέλουμε κάτι τρελό ούτε μας νοιάζει να κρατήσει για 10 χρόνια. Κάποια παιδιά έχουν μια μικρή εμπειρία αλλά είπα να ρωτήσω και την γνώμη σας.

Θα καταφέρουμε να κάνουμε μια κατασκευή ,ένα Π στην ουσια σκέπη θα βάλουμε ένα κόντρα πλακέ η κάτι τέτοιο, μόνο με ytong και κόλλα η υπάρχουν και άλλες απαιτήσεις?

Τέλος τι πάχος θα πρέπει να έχει το ytong?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχει θα είναι ο αέρας πιστεύω.
Λογικά θα έχει 2 μέτρα ύψος τουλάχιστον, οπότε ένα σενάζι είναι απαραίτητο αν όχι δύο.
Τώρα ανάλογα τα "πόδια" του Π μήν το σπρώξει κανείς (απίθανο αλλά ρισκάρεις?) και πέσει προς τα πίσω. Οπότε μπορεί να θέλει και λίγη βάση.

Επίσης το ytong θέλει υγρομόνωση γιατί θρυμματίζει. Απο ότι μου έχουν πεί δεν μπαίνει στο εξωτερικό σε εξωτερικούς τοίχους. Είναι άλλη μία απο τις πατέντες της Ελλάδας.
Για 10 χρόνια βέβαια δε ξέρω αν προλάβει να διαλύσει.

Κατάλαβα...για 2-3 χρόνια μας ενδιαφέρει αρχικά γτ αυτή τη στιγμή σε αυτά που υπάρχουν δεν μπορεί να κάτσει άνθρωπος.

Τώρα για την βάση και το σεναζι δεν έχω ιδέα,θα ψάξω να δω τι είναι.

Μετά να το περάσουμε ένα στεγανωτικο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

Εγώ πάντως δεν έβαζα ytong...Έχει μεγάλο κόστος και όντως θέλει επικαλύψη με επαλοιφωμενα που κοστίζουν γιατί μέσα σε 2 χρόνια θα αρχίζουν να θρυματιζονται...
Οι παγκοι δεν ξέρω τι μήκος θα έχουν αλλά εαν πούμε ότι θα είναι 2,5 μετρα (περίπου 6 με 7 καθισματα) θα θέλει μια παλέτα για το καθένα για χτυσιμο...
Μια παλέτα έχει 130-150 ευρώ χωρίς τις κολλες...
Εάν βάλουμε και τα κόστη της υγρομονωση τότε ανεβαίνει ακόμη περισσότερο το κόστος...

Εγώ θα έκανα μια σίδεροκατασκευή από 40mm x 50mm στρατζαριστο για καθε παγκο και θα βίδωμα μοριοσανιδα παντου και θα έβαζα μετα μονωτικό κάθετων επιφανειών ως βαψιμο για μονωση...
Κάθε 2-3 Χρόνια θα θέλει μια απλη συντήρηση με ένα 3l χρώμα και για τα δύο. .
Βάση συγουρα θα θέλει κάποιο συναζι από μπετό 10 πόντους και όταν στεγνώσει να βιδωθει η σίδερο κατασκευή...εκτος και εαν φυτευτουν διαφορες αντίριδες από σίδερο ώστε να ηλεκτροκολληθουν πάνω σε αυτά η υπόλοιπη κατασκευή...
Βέβαια τα παραπάνω προϋποθέτουν κάποιος να γνωρίζει από ηλεκτροκολληση...Αλλά είναι πολύ πιο γρήγορη και λιγοτερο δαπανηρή..

Κάτω υπάρχει ήδη πλάκα,αλλά το τελευταίο είναι το πρόβλημα , ότι δεν έχουμε κάποιον να κάνει σιδηροκατασκευή.

Αλλά και τα σίδερα από ότι θυμάμαι δεν είναι και πολύ φθηνά.Αμα βάλεις και το κόστος της ξυλείας (που νοβοπάν ή MDF θα αντέξει λίγο καιρό) έρχεται μια η άλλη. Από ότι θυμάμαι στραντζαριστα 36 μέτρα 40*40*4 μας είχαν βγει στα 120 περίπου.

Σε δομικά που ρώτησα τα μπλοκ , 1,5 παλέτα, μαζί με την κόλλα βγαίνουν στα 170 .Βεβαια μου είπαν για 12,5 cm πάχος τα οποία δεν ξέρω αν είναι κατάλληλα.

Αμα δεν υπάρχει κάποιος για ηλεκτροκολληση άκυρη η σκέψη...!!!
Σε ξυλεια η μοριοσανιδα έχει 2/3 τιμής του mdf/ νοβοπαν..Αλλά είναι άλλη ιστορία αυτό....

Τώρα το πάχος 12,5mm του ytong είναι πρόβλημα άμα ειναι να σηκωθεί 2 μέτρα...και αυτό γιατί δεν βοηθάει ώστε να είναι στερεά και στιβαρή η κατασκευή και ασχετος παχους στο 1,20( 4 πλάκες ytong σε υψος) θέλει οπωσδήποτε συναζι από μπετό,δηλαδή καλουπωμα σίδερα και μπετό,πριν συνεχίσεις το χτυσιμο σε ότι ύψος θες...

Κάτι μπερδεύεις νομίζω...(συγνώμη κιόλας γιατί ,σε αντίθεση με μένα, είσαι πολύ έμπειρος μάστορας) ή κάτι δεν κατάλαβα σωστά εγώ. Η μοριοσανίδα είναι το νοβοπάν και η αντοχές της στην υγρασία είναι ανύπαρκτες , εκτός και αν βάλεις την πράσινη που έχει μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία αλλά και πάλι για έξω δεν είναι. Πρόσφατα έκανα μια κατασκευή για έξω με MDF και με δύο χέρια ασταρι-λαδομπογια η ελπίδα μου είναι να κρατήσει 2 χρόνια,που το MDF έχει μεγαλύτερες αντοχές από το νοβοπάν.

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι τα μόνα που μπορούν να αντέξουν έξω είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης ή OSB.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεταλλική κατασκευή η οποία είναι πολύ δύσκολη στο ντύσιμο της με ξυλεία,αλλά νομίζω ότι τελικά εκεί θα καταλήξουμε στο να ντύσουμε το ήδη υπάρχον.
b7db8c910976aa37f58e4eb773944f43.jpg

Έχεις δίκιο σε μπέρδεψα...
Το OSB λέω και εγώ εν τέλη...
https://www.praktiker.gr/m/p/osb-3-18mm-80558
..και από βλέπω οι τιμές είναι ίδιες περιπου με το MDF..

Αφού υπάρχει είδη σιδερενιος σκελετός,τριψιμο μινιαρισμα και ντύσιμο με ξυλεια..

Α ναι οκ τότε... και να σου πω την αλήθεια αγχώθηκα από τη μια να μην πω καμία βλακεία και από την άλλη να μην πω κάτι και σε προσβάλλω.

Πάντως όσο το βλέπω και το ξαναβλεπω νομίζω ότι στον ήδη υπάρχον σκελετό θα πάμε να πάρουμε κάποιες πλάκες κόντρα πλακέ θαλάσσης 15ρι και να τελειώνει η δουλειά.

Ήθελα να αποφύγω όλα αυτά τα κοψίματα,γτ αν δεις στην φωτογραφία είναι πολύ δύσκολο να κοπούν αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι θα το καταφέρω,ενώ σε οτιδήποτε άλλο θα πάμε στα τυφλά.

Α ναι οκ τότε... και να σου πω την αλήθεια αγχώθηκα από τη μια να μην πω καμία βλακεία και από την άλλη να μην πω κάτι και σε προσβάλλω.

Πάντως όσο το βλέπω και το ξαναβλεπω νομίζω ότι στον ήδη υπάρχον σκελετό θα πάμε να πάρουμε κάποιες πλάκες κόντρα πλακέ θαλάσσης 15ρι και να τελειώνει η δουλειά.

Ήθελα να αποφύγω όλα αυτά τα κοψίματα,γτ αν δεις στην φωτογραφία είναι πολύ δύσκολο να κοπούν αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι θα το καταφέρω,ενώ σε οτιδήποτε άλλο θα πάμε στα τυφλά.

Ούτε συζήτηση...Καλή συνεννόηση να υπάρχει και ουδέν παρεξήγηση...
Μην νομίζεις ότι τα γνωρίζω και εγω όλα...μαθαινουμε κάθε μέρα...

Επισεις βλέπω ότι στον σκελετό όλα τα πλαίσια έχουν πατουρα 1 πόντου ....Ίσως σε αυτές τις διαστάσεις ακριβώς να πέταγε το ξύλο...λέω τωρα εγω μια σκέψη...