Μάστορες τα φώτα σας!!

Τώρα κατάλαβα ότι μιλάς για σταθερό διαχωριστικό!
Εγώ είχα στο μυαλό μου πόρτα που ανοιγο-κλείνει!

Ωραίο αυτό που λές. Και πολύ πιο σταθερό έτσι.

Αν και έχει περισσότερα σημεία για κάποια αστοχία (δεν υπάρχει συνέχεια στο όποιο καπάκι πχ. μάρμαρο, πλακάκι) είναι πολύ πιο όμορφο.

λοιπον για 8 μηνες εμενα σε σπιτι που ειχε ετσι στερεωμενο τα τζαμι..το θεμα ητανε οτι επανω πιανοτανε μονο με μια ραγα-τραβερσα που περνουσε πανω απο το ανοιγμα και επιανε στον τοιχο..αποτελεσμα το τζαμι να εχει μια "ελαστικοτητα" παροτι κατω ητανε πακτωμενο.
θα ελεγα μετα την στερεωση κατω, να ψαξεις για μαι πιο ισχυρη λυση και για πανω

να σημειωσω οτι το "πακτωμα" στην περιπτωση μου ητανε μια ειδικη ανοξειδωτη ραγα πανω στο πλακακι, αλλα δεν ξερω αυτη πως ητανε στερεωμενη

Πέρασα μια βόλτα απο τον Τρακαδά να πάρω ενα χρώμα και έκανα μια ερώτηση για την στεγανοποίηση της ντουζιέρας.
Μου είπαν οτι η κόλλα ΑΚ20 είναι πολύ καλή αλλά αφου θα φτιαχτεί τώρα καλό θα ήταν να γίνει στεγανοποίηση για να αποκλειστεί κάποια πιθανήυγρασία στο μέλλον.
Σαν την πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση μου πρότειναν στην ανάμειξη της κόλλας να προστεθεί μαζί με το νερό Revinex το οποίο θα προσδόση στεγανότητα.

Το γνωρίζετε αυτό το προϊόν, το έχετε χρησιμοποιήσει;

Η ΑΚ 20 είναι υδροφυλλη για αυτό σου την πρότειναν...το ravinex είναι προϊόν πάνω από 30 χρόνια και δύσκολα βρίσκεις αντικαταστάτη του..
Την ανάμειξη αυτή την κάνω από 15 χρόνια και είναι πλήρως αποτέλεσματικη...μιλάω για εντελώς επαγγελματικα χρήση..

Όσο αφορά αναλογία για την στεγανοποίηση σε 5l νερό 100 με 150ml ravinex...

Αλλά πριν πάρεις τα παραπάνω πες μας τι είδους πρόβλημα έχεις ακριβώς...
Γιατί εαν είναι ριγματωση υπάρχουν ειδικές στεγανοτηκα κολλες/σιλικονες που ενδείκνυνται περισσότερο...

Κώστα, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, τουλάχιστον για την ώρα.
Ουτε ριγμάτωση ούτε τίποτα.

Φτιάχνουμε ενα διαμέρισμα και θα κάνουμε την ντουζιέρα χριστή με τα πλακάκια και χώρισμα απο γυαλί.
Τώρα που θα το φτιάξουμε σκέφτηκα οτι δεν θα είναι κόπος ή κόσοτος να γίνει σωστή δουλειά. Απο την στιγμή που δεν θα μπει βάση ντουζιέρας μάλλον θα πρέπει να γίνει μια ειδική εργασία (κάποιο σταγανωτικό, κάποιον πρόσθετω, κάποια ειδική κόλλα στα πλακάκια) ώστε να μην περάσει υγρασία απο τα πλακάκια της ντουζίερας στο απο κάτω σπίτι.

Θέλω να κάνω κάτι προληπτικά για να μην έχουμε πρόβλημα στο μέλλον.
Αυτό είναι όλο.

Μηχανοβια αδέλφια, τα φωτα σας!!

Πως θεραπευουμε ικανοποιητικα μικρα σκισιματα σε πλαστικες σελες μηχανων?
Μονο επιδιορθωση θελω να κανω και ρωταω εαν καποιος εχει κανει κατι διαφορετικο απο duct tape.

Εδω ενα προσφατο σκισιμο στο σκουτερακι, μαλλον απο την πολυκαιρια καθως εχει κλεισει καιρο την δεκαετια.
50241028267_8f733f43f3_c.jpg

Και εδω η σελλα στο αλλο μηχανακι που εκλεισε με duct tape (της 3Μ απο το Lidl).
50241028117_f17c986664_c.jpg

To μπαλωμα παραπανω φαινεται ικανοποιητικο και εχει κρατησει καλα για ενα περιπου χρονο, αλλα οταν πιανεις την ταινια καταλαβαινεις οτι εχει μαλακωσει/λιωσει.
H ταινια ειναι της 3Μ (απο το Lidl), αλλα σαν ποιοτητα μου φαινεται πολυ μετρια σε σχεση με καποιες αλλες (ιδιως παλαιοτερες) παραμοιες ταινιες.

Αν καποιος εχει εφαρμοσει κατι διαφορετικο με μεγαλυτερη επιτυχια, θα το εκτιμουσα να το αναφερει για να το κανω και εγω γιατι δεν με παιρνει να κανω δοκιμες στις σελες :)

Επειδή πιάνουν τα χέρια σου,

βγάλε το παλιό όμορφα χωρίς να σκιστεί πολύ και κόψε ένα καινούργιο κομμάτι να το φτιάξεις μόνος.
Είναι πολύ εύκολο εφόσον δεν χρειάζεται κοψίματα-ραφές.

Ευχαριστω συναδελφοι!

Αυτο το υλικο φαινεται ενδιαφερον, κατι παρομοιο εννοουσα εαν εχει δοκιμαστει απο καποιον σε πλαστικη σελα.

Θοδωρε δεν θα ηθελα να το φτιαξω εγω, γιατι ξερω οτι οσο και να προσπαθησω την τελεια εφαρμογη δεν υπαρχει περιπτωση να την πετυχω. Θα ηταν το ιδανικο εαν μπορω να το επισκευασω τοπικα, ευκολα και γρηγορα.
Αν ηταν καρεκλιτσα, ανετα, εχω αλλαξει το υφασμα πολλες φορες :)

Δυστυχώς δεν υπάρχει «καλό» μπάλωμα στις σέλες. Ο λόγος είναι πως όταν κάθεσαι τεντώνουν ενώ όταν σηκώνεσαι μαζεύουν το ύφασμα γύρω από αυτά. Οπότε δημιουργούνται εκ νέου σκισίματα.
Πάντως θα συμφωνούσα με τον teodor_ch. Έχω δεί ντύσιμο σέλας και δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Αρκεί να μην αφήσεις πολύ «ρετάλι» κάτω από τη σέλα ώστε να μπορείς να το τσιτώσεις, με ένα μικρό καρφωτικό το στερεώνεις και είσαι έτοιμος.
Πιστεύω πως αξίζει να το δοκιμάσεις. Βάλτο πάνω από το παλιό πρώτα να δεις πως κάθεται.
Τι είχες, τι έχασες...

Απο οτι φαινεται ειναι μονοδρομος η αλλαγη υφασματος, ελλειψει καλης και αποτελεσματικης εναλλακτικης μπαλωματος. Ουτε στο διαδικτυο βρηκα τιποτα αξιολογο.

Παντως αν καποιος εχει δοκιμασει ειτε εχει ακουσει κατι ικανοποιητικο εν ειδει μπαλωματος, ας πει καθως δεν θελω καθολου να μπλεξω με υφασματα και DIY αλλαγη.

Αν βγεί το παλιό και είναι μονοκόμματο τότε είναι παιχνιδάκι να κόψεις ένα καινούργιο και να το περάσεις.
Ούτε καν περισευούμενα δεν θα έχεις αφού θα είναι ακριβώς σωστά κομμένο.

Δεν παει να φερω ολοκληρο συνεργειο για να μου κλεισουν ενα μικρο σχισιμο 3-4 εκατοστων, ντροπη :))

Θα βρω πλαστικο υφασμα για σελα για να ντυσω σκληρο αφρολεξ καναπεδων που εχω περισσευμα.
Επειτα θα το τεντωσω για να προσομοιασω μια σελα, θα δημιουργησω μικρα σχισιματα και κατοπιν να αρχισω τα πειραματα με διαφορες κολλες και αλλα υλικα. Κατι καλο θα βγει!

Παντως αν το αφρολεξ απο κατω ειναι οκ και δε θελει γεμισματα, η αλλαγη ξεκιναει απο 20ευρω. Δεν ξερω δηλαδη κατα ποσο αξιξει το παιδεμα.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα σας κύριοι.
Μια ερώτηση.
Για μικρή ξύλινη κατασκευή σε μπάνιο, τι βερνίκι να το περάσω ώστε να μην έχει πρόβλημα με νερά, υδρατμούς κ.λ.π.;

Υπάρχουν μέρη που είναι από έλατο: https://www.leroymerlin.gr/gr/xulei...kadroni-m3m-x-p27mm-kai-pahous-27mm-61871495/
και κόντρα πλακέ (αγνώστων λοιπών στοιχείων).
Αν υπάρχει κάτι με χρώμα κοντινό σε σκούρα καρυδιά ή που να μπορεί να βαφθεί καλό θα ήταν, αλλά προέχει η αδιαβροχοποίηση.