Μάστορες τα φώτα σας!!

Για εναν ξεκολλημενο ουρανο ρωτησε ο Αγγελος και εμεις το εχουνε πάει αλλού...!!!
Ας αφησουμε τα υπολοιπα και οσοι γνωρίζουν ας δώσουν απάντηση περί κολλήματος της ταπετσαριας που είναι το κύριο ζητούμενο...

Εχω μια σκακιερα με καπλαμα (?) , αυτου του τυπου

https://www.skroutz.gr/s/20980662/Σκακιέρα-Έβενος-445710-48x48cm.html

Αν την περασω λουστρο γυαλιστερο (με πινελο, δεν παιζουν αλλα πιο ''επαγγελματικα'' εργαλεια ) , για να ομορφηνει λιγο και να προστατευτει απο πιτσιλιες υγρων κλπ , θα πετυχει το εγχειρημα ?

Η δεν θα απορροφηθει το λουστρο , εν ολιγοις θα βγει χαλια ?

Last edited by a moderator:
Re: Ξέρει κανείς από λουστραρισμα ?

Εδώ είσαι!Βγαίνει σε ματ και γυαλιστερό. Με τρία χέρια θα γίνει αστέρι η σκακιέρα. Μετά από το πρώτο χέρι, ελαφρύ αποχάρτισμα με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο (πχ ζήτα ψιλό σφουγγαράκι-γυαλόχαρτο), στέγνωμα κανένα τρίωρο, επαναλαμβάνεις, και τελικά εφαρμόζεις το τελευταίο στρώμα. Να προσέξεις το περιβάλλον να είναι καθαρό, χωρίς αιωρούμενα σωματίδια. Α, και μετά από κάθε γυαλοχάρτισμα, καλό σκούπισμα.

Attachments

• unnamed (4).jpg
    unnamed (4).jpg
    38.9 KB · Views: 183
παιδια, μας εβγαλε υγρασια στον τοιχο και τωρα που στεγνωσε πρεπει να τον ξαναβαζω...
εχω κρατησει (πλαστικο) χρωμα αλλα εχει διαχωριστει, με το πηγμα σαν μελι πια.
ΠΡΕΠΕΙ να το ξανα-ανασυστησω, για να μην εχουμε εμγαλυτρες δουλειες με νεο βαψιμο κτλ κτλ.
Διαλυσα το πηγμα με καθαρο οινοπνευμα και δοκιμασα ετσι.

υπαρχει καμμια αλλη πιο δοκιμασμενη μεθοδος?

Καλημέρα. Έχω την ηλεκτρική μηχανή γκαζόν του Λιντλ και σήμερα προσπάθησα να αλλάξω την λεπίδα(μαχαίρι) που την κρατάει μια βίδα με εξάγωνη κεφαλή για 13μμ κλειδί (υποθέτω Μ6).
Δοκίμασα τα πάντα αλλά δεν ξεσφύγγει με τίποτα.
-έβαλα μπόλικο WD40
-κοπάνισα με ένα σφυρί πάνω/αριστερά/δεξιά την βίδα
-την ζέστανα με θερμοπίστολο
-έβαλα γερμανικό κλειδί και έριξα μπόλικες κοφτές σφυριές στο κλειδί προς την φορά ξεβιδώματος.
Τελικά ξέμεινα από ιδέες και τα παράτησα πριν γίνει ζημιά. Υπάρχει κανένα άλλο γιατροσόφι ή να την πάω στο σέρβις να ξεμπερδεύω;
Δεν έχω παλμικό μόνο γερμανικά κλειδιά και καρυδάκια-μανέλες. Επίσης, η λεπίδα δεν έχει μηχανισμό για να ακινητοποιείται (όπως τα δισκοπρίονα). Υποτίθεται κρατάς κόντρα με το χέρι αλλά επειδή δεν γινόταν δουλειά την ακινητοποίησα με πατέντα να κοντράρει σε ένα ξύλο - τελικά ούτε έτσι κατάφερα να την ξεβιδώσω.

Μπάμπη, ξέχασα να γράψω ότι στο μάνουαλ γράφει ότι η βίδα ξεβιδώνει αριστερόστροφα. Επίσης η ανταλλακτική λεπίδα που θέλω να βάλω έρχεται με μαζί με βίδα που είναι κανονική (όχι ανάποδη).
Παρόλαυτα, για την απίθανη περίπτωση που τα γράφουν λάθος στο μανουαλ+έχουν λάθος βίδα στο ανταλλακτικό, δοκίμασα και ανάποδα αλλά πάλι τζίφος...

Μόλις το δοκίμασα με αναπτήρα. Τώρα χαλάνε οι γωνίες του εξαγώνου αλλά πάλι δεν ξεβιδώνει... Τι σφίξιμο έχουν κάνει τελοσπάντων οι άνθρωποι...

Για αυτην ακριβως την δουλεια χρειαζονται τα παλμικα. Στο ξεβιδωμα κολλημενων/σκουριασμενων βιδων και παξιμαδιων. Το βιδωμα το κανεις και αλλιως, το παλμικο ξεβιδωμα ομως δεν εχει εναλλακτικη.

Δανεισου ενα παλμικο απο καπου, ειναι κριμα να το πας στο service για αυτον τον λογο.

οτι εγραψαν τα παιδια απο πανω
πρωτα καμινετο (προσεξε μηπως στον αξονα ακουμπανε πλαστικα) και εαν δεν ξεβιδωσει βαζεις παλμικο σιγα σιγα

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπάμπη, ξέχασα να γράψω ότι στο μάνουαλ γράφει ότι η βίδα ξεβιδώνει αριστερόστροφα. Επίσης η ανταλλακτική λεπίδα που θέλω να βάλω έρχεται με μαζί με βίδα που είναι κανονική (όχι ανάποδη).
Παρόλαυτα, για την απίθανη περίπτωση που τα γράφουν λάθος στο μανουαλ+έχουν λάθος βίδα στο ανταλλακτικό, δοκίμασα και ανάποδα αλλά πάλι τζίφος...

Αφού σιγούρεψες τη φορά περιστροφής τότε προσπάθησε με καμινέτο...
Δεν ξέρω κάποια καλύτερη λύση.

Ευχαριστώ για την βοήθεια. Φλόγιστρο/καμινέτο δεν έχω, το έχω βάλει στο πρόγραμμα και μάλλον ήρθε η ώρα του. Έχω σημειώσει από παλιότερα ότι πολοί έχετε MAPP αλλά βλέπω τώρα ότι είναι μάρκα φιάλης και όχι συσκευής (??) . Επίσης σκύλα δεν έχω και είναι και αυτή στο πρόγραμμα.

Για πείτε καμιά καλή πρόταση για φλόγιστρο γενικών εργασιών και για σκύλα (Αθήνα). Κατά προτίμηση για βαριές δουλειές όχι φλογιστράκι τύπου dremel.

Το πάλεψα ξανά το απόγευμα με αναπτήρα και κάβουρα και τα παρατάω. Ο αναπτήρας δεν ζεσταίνει τίποτα πέρα από τον ίδιο τον αναπτήρα.
Θα αγοράσω τα εργαλεία και θα το παλέψω άλλη μια φορά για την τιμή των όπλων. Αν δεν βγει και έτσι το πάω houston.

Μιχάλη, με παλμικό δεν νομίζω να γίνει δουλειά γιατί δεν κλειδώνει η λεπίδα - πρέπει να την κρατάς ακίνητη με το χέρι. Οπότε η δύναμη του παλμικού απλά θα γυρνάει την λεπίδα. Επίσης, όλα τα υπόλοιπα μέρη κάτω από την μηχανή είναι πλαστικά οπότε δεν μπορείς και να μπλοκάρεις την λεπίδα στο πλαίσιο βάζοντας πχ καμιά σφήνα - θα σπάσουν τα πλαστικά.

παιδια, μας εβγαλε υγρασια στον τοιχο και τωρα που στεγνωσε πρεπει να τον ξαναβαζω...
εχω κρατησει (πλαστικο) χρωμα αλλα εχει διαχωριστει, με το πηγμα σαν μελι πια.
ΠΡΕΠΕΙ να το ξανα-ανασυστησω, για να μην εχουμε εμγαλυτρες δουλειες με νεο βαψιμο κτλ κτλ.
Διαλυσα το πηγμα με καθαρο οινοπνευμα και δοκιμασα ετσι.

υπαρχει καμμια αλλη πιο δοκιμασμενη μεθοδος?
Το μείγμα σαν μέλι είναι τα πιγμεντα του υλικού του χρώματος που ανασηκωνονται όταν μένει για διάστημα το χρώμα...καλο ανακάτεμα θέλει..Εκτός και το κάτω μέρος έχει γίνει σαν λασπη(3-4 χρονια συν)οπότε δεν συνέρχεται με τίποτα...
Το οινόπνευμα σε υλικό με βάση το νερό δεν ξέρω σε τι οφείλει,μάλλον καταστρέφει το μείγμα..

Δημήτρη για την βίδα ρίξε σοδα η κάτι σε καυστικό ώστε να σηκώσει τις βρωμες η λιπη που μπορεί να έχουν κολλήσει την βίδα..
Μετά προσπάθησε πρώτα δεξιόστροφα και μετά αριστερόστροφα...
Πολλές φορες έχω ξεβιδωσει έτσι...