Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάλιστα ευχαριστώ ρε μάστορια! Σκέφτομαι και κάτι άλλο, να κολλήσω μπετοβεργα σαν διπλό ταυ να σκάψω και να το κουμπώσω στις 2 πλευρές σαν συνδετήρες και από πάνω κόλλα.

Καλό ακούγεται Βασίλη , μπορείς επίσης να βάλεις κομμάτια μπετοβεργες 6αρες ή 8αρες σαν καβίλιες ή ότι άλλο θα αποτρέψει το να πλακώσει κανέναν άνθρωπο...

Παίδες, μια ολίγον 'παιδική' ερώτηση:
βίδα (στριφώνι) διαμέτρου 6mm (με τις σπείρες)

strifoni_6x50.jpg

Τι διαμέτρου ούπατ χρειάζεται; (θα μπει σε τοίχο από τούβλα)
Σύμφωνα με αυτό, S10 (διαμέτρου 10 χιλιοστών πρέπει να σημαίνει).
Σωστό;

8αρι ουπατ θελεις (σφηνωτο) με 8αρι τρυπανι η τρυπα

με 10αρι ουπατ θα ειναι χαλαρο

παιζει και μικρο ρολο η μαρκα του ουπατ

Γενικα, τα ουπατ δεχονται 2-3 νουμερα βιδες. Ειδικα τα κοκκινα της fischer γραφουν πανω 3 νουμερα. Αλλα γραφουν 2 (και αλλα καθολου).
Τα νουμερα αυτα ειναι συνηθως 2-4 παρακατω απο το νουμερο του ουπατ, ή και λιγοτερο στα μικρα μεγεθη. Π.χ., αν θυμαμαι καλα, τα κοκκινα 8αρια γραφουν για βιδες 4, 5 και 6.
Ε, οπως λεει κι ο Θανασης, οι 4αρες θα ειναι σχετικα χαλαρες, οι 6αρες θα μπουν με δυσκολια κ.ο.κ.
Στο δραπανο βαζεις τρυπανι οσο το ουπατ. Σηκωνει και 1 κατω, αλλα δυσκολευεται πολυ να μπει, σηκωνει και ενα πανω, αλλα θα χαθει μεσα και εξαρταται απο τη βιδα, αν ειναι μεγαλη, να πιασει τελικα.

Από το link που έβαλες παραπάνω στα τεχνικά δεδομένα του s8 αναγράφεται ξεκάθαρα ότι στο s8 ουπατ ταιριάζει η 6αρα βίδα .
Στην ιστοσελίδα που παρέθεσες εχει αναλυτικές οδηγίες που βοηθάνε.
Κατά τα άλλα όπως τα είπαν και οι παραπάνω

8αρι ουπατ θελεις (σφηνωτο) με 8αρι τρυπανι η τρυπα

με 10αρι ουπατ θα ειναι χαλαρο

παιζει και μικρο ρολο η μαρκα του ουπατ
Θαναση σε 6mm διαμετρο βιδας το 8αρη ουπατ θα παιζει...
Εγω ξερω οτι διαμετρο ειναι η βιδα τετοιο ουπατ θα βαλεις...
Η λογικη λεει οτι η βιδα πρεπει να εκτονωνει περιμετρικα στα πλαινα.το ουπατ για να σφηνωσει...

Λογικά....το 6αρι στριφώνι έχει διάμετρο 6mm. Το 6αρι ούπατ έχει εξωτερική διάμετρο 6mm.... Πώς θα ταιριάξουν αυτά τα δύο ?? Θα διαλύσει το ούπατ αν καταφέρει να μπει η βίδα στην τρύπα του ούπατ και θα πιάσουν οι βόλτες στον τοίχο αφού η τρύπα θα είναι με τρυπάνι 6mm.

Δηλαδη τρυπας με 8αρη,βαζεις 8αρη ουπατ με 6αραβιδα.. ;
Δεν το εχω κανει ποτε...
Το ουπατ ειναι για να ανοιγει οχι να μενει σταθερο... ωστε να πιανει στα πλαινα του δομικου υλικου και να γινεται ενα και αυτο..
Ετσι..

https://www.skil.gr/media//contentmanager/items/stepbystep/p/l/pluggen-2440_628.png

Στις κατασκευες γυψοσανιδας στους στρωτηρες και τα περιμετρικα,αλλα και σε ολες τις κατασκευες, παντοτε βαζω π.χ. 8αρα βιδα με 8αρη ουπατ και γινεται εαν και αυτο στον τοιχο...πως ειναι δυνατον να μην μπαινει...απο που συνεπαγεται αυτο...;

Χρονια κανω αυτην την τακτικη και θεμα δεν ειχα...και να πω οτι εχω βαλει μια και 2...τι να πω...

Ειναι λογικο η βιδα που θα μπει στο ουπατ να ειναι καποια χιλιοστα λεπτοτερη. Η fischer πχ για τα duopower 10mm προτείνει 6-8mm βιδα

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα ούπατ μου είναι του κιλού οπότε μπορεί να φταίει και αυτό.
Δεν βασίζομαι στα αυτάκια τους αλλά σε όλο το σώμα που διογκώνεται και σφηνώνει.

Μπορεί τα πιο καλά ούπατ να δουλεύουν διαφορετικά.

Τα δικά μου είναι για ένα σφίξιμο.
Αν τύχει να ξεβιδώσω μετά απο καλό σφίξιμο νομίζω είναι για πέταμα και βάζω άλλο.

Σύμφωνα με τον κατάλογο της Fischer που έβαλα πιο πάνω, η εξάρα βίδα πάει με S8 ή S10 ούπατ.
Οπότε ανάλογα την περίπτωση ο χρήστης διαλέγει κάθε φορά το κατάλληλο, ένα από τα δύο.
Αυτό κατάλαβα εγώ.
Θα βάλω S8.
Σας ευχαριστώ να 'στε καλά.

Παιδια, εγω απο την αλλη, πρωτη φορα ακουω ιδιο Νο βιδα με το Νο του ουπατ.
Φανταζομαι οτι μπαινει, εστω και δυσκολα, το διαλυει στην ουσια, το κανει 2 κομματια και σφιγγουν περιμετρικα, αλλα δεν το εχω κανει μαλλον ποτε.
Εστω 1-2 Νο μικροτερα βαζω παντα.

Λογικά....το 6αρι στριφώνι έχει διάμετρο 6mm. Το 6αρι ούπατ έχει εξωτερική διάμετρο 6mm.... Πώς θα ταιριάξουν αυτά τα δύο ?? Θα διαλύσει το ούπατ αν καταφέρει να μπει η βίδα στην τρύπα του ούπατ και θα πιάσουν οι βόλτες στον τοίχο αφού η τρύπα θα είναι με τρυπάνι 6mm.

+1

Κάτι ακόμα σχετικό με τα ούπατ: είχα πάει στο Leroy Merlin κι έψαχνα για γωνιές συν ούπατ & βίδες.
Έρχεται ένας υπάλληλος πρόθυμος να με βοηθήσει και μου δίνει αυτά.

Περιέχει 4 ούπατ Duopower S6 και 4 βίδες.
Οκ, ευχαριστώ λέω και πάω να φύγω...
Πριν φύγω όμως, λέω 'δεν κοιτάω και την τιμή;'...
Κόντεψα να πάθω καρδιακό! 3,49 !!! Για 4 ούπατ και 4 βίδες!!!

Τα 4 ούπατ κοστίζουν 60 λεπτά (15 το ένα):

Άρα οι 4 βίδες κάνουν...2,90 !!!! (72 λεπτά η μία! πάλι καλά, ούτε ένα ευρώ :a0210:)

Νομίζω πως κάποιοι μας δουλεύουν ΠΟΛΥ άσχημα.