Μάστορες τα φώτα σας!!

Επανέρχομαι περί κόκκινης λάκας σε ήδη λακαρισμένη επιφάνεια ανακεφαλαιώνοντας
Στοκάρω με αυτό.
https://www.skroutz.gr/s/21337857/Έτοιμος-Ακρυλικός-Στόκος-Νερού-Λευκός-Kraft-Spachtel-0-4Kg.html

Τριβω με 450 την ήδη λακαρισμένη επιφάνεια για να πιάσει καλύτερα το αστάρι.

Ασταρώνω με αυτό

https://www.skroutz.gr/s/22835461/Morris-Αστάρι-Ακρυλικό-Primer-Κόκκινο-400ml.html

Ξανα τρίβω την άλλη μέρα με 400 και μετά 450 και γιατί όχι 500

Περνάω αυτό

https://www.skroutz.gr/s/22815160/Motip-Dupli-Σπρέι-Βαφής-Ακρυλικό-Deco-Flame-Red-400ml.html

Και τέλος περνάω και αυτό των 2 συστατικών

https://www.skroutz.gr/s/11829917/C...at-Premium-200ml.html?o=2K+Klarlack+Chamäleon

Ας μην το πούμε λάκα αφού ο όρος αναφέρεται σε συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά νομίζω θα γίνει μια χαρά. Τα λέω καλά;;;

Πάντως ρε παιδιά αυτό το σκάψιμο που κάνουν οι ηλεκτρολόγοι σε μια καινούργια κατασκευή για να περάσουν κανάλια κλπ πρέπει να κάνει μεγάλη ζημιά στους τοίχους.
Άσχετα με το οτι μετά βάζουν λάσπη, πλέγματα κλπ και μόνο που το βλέπω μου γυρίζει το μάτι

Αυτός ήταν και ενας βασικός λόγος που ενα ημιτελές σπίτι στα τουβλα το τελειώσαμε με γυψοσανίδα.
Χωρίς σκάψίματα, φασαρία, σκόνες, μπάζα, κανάλια, χωμένα κουτάκια.
Μεγάλη υπόθεση

Το ζημιά είναι σχετικό!
Ο τοίχος είναι απλά χώρισμα με κάποιες ιδιότητες (πχ. θερμοχωρητικότητα που μία γυψοσανίδα έχει ελαχιστότατη).
Τα σκαψίματα δεν επηρεάζουν τη στατικότητα του κτιρίου.

Εγώ για παράδειγμα δεν αντέχω τις γυψοσανίδες.
Δε μου αρέσει το περιβάλλον με την ελάχιστη θερμοχωρητικότητα του κτιρίου γιατί έχει μεγάλες μεταβολές στη θερμότητα και έχω την εντύπωση και στην υγρασία.

Το τελείως αντίθετο ενός πέτρινου σπιτιού. Τα δύο άκρα δηλαδή.

Απο την άλλη είναι πολύ βολική, γρήγορη και οικονομική.
Και αν σου τη βαρέσει αλλάζεις όλο το σπίτι στο τσακ μπαμ βέβαια.
Το κάθε υλικό έχει τα καλά του και τα κακά του.

http://ikee.lib.auth.gr/record/295294/files/GRI-2017-20693.pdf

@Θωδωρη η γυψοσανιδα απο μονη της σαν υλικο δεν εχει μεγαλες θερμαντικες ιδιοτητες αλλα οταν γινονται χωρισματα η κλεισιμο εξωτερικων με τσιμεντοσανιδα εσωτερικα μπαινει συνηθως μονωση ειτε πετροβαμβακας ειτε ακριβα υλικα συνδιαστικης αποδοσης οπως το aritherm....οποτε ειναι μια η αλλη σαν θερμαντικη αποδοση τοιχιου..
Τα σιδερα απο το συναζι δεν μπορουν να λειτουργησουν αντισεισμικα εαν δεν ειναι δεμενα με καθετα σιδερα και πρακτικα δεν μπορει να γινει...ειναι καθαρα επιφανειακη η λυση χαντρωματος και ψυχολογικη..
Θα συμφωνησω με τον Πανο οτι ενδεχομενος να προκληθει ζημια προσπαθωντας να τα βαλεις στην κολωνα...

@Γιωργο πραγματι τα σκαψιματα που δημιουργουνται απο ηλεκτρολογο και υδραυλικο ειναι πολλα...με γυψοσανιδα αποφευγεις παρα πολλα συν οτι τελειωνεις πιο γρηγορα...και οικονομικα αμα τα βαλεις κατω ειναι μι η αλλη...

@Panman καλα το σκεφτεσαι προχωρα...

Επανέρχομαι περί κόκκινης λάκας σε ήδη λακαρισμένη επιφάνεια ανακεφαλαιώνοντας
Στοκάρω με αυτό.
https://www.skroutz.gr/s/21337857/Έτοιμος-Ακρυλικός-Στόκος-Νερού-Λευκός-Kraft-Spachtel-0-4Kg.html

Τριβω με 450 την ήδη λακαρισμένη επιφάνεια για να πιάσει καλύτερα το αστάρι.

Ασταρώνω με αυτό

https://www.skroutz.gr/s/22835461/Morris-Αστάρι-Ακρυλικό-Primer-Κόκκινο-400ml.html

Ξανα τρίβω την άλλη μέρα με 400 και μετά 450 και γιατί όχι 500

Περνάω αυτό

https://www.skroutz.gr/s/22815160/Motip-Dupli-Σπρέι-Βαφής-Ακρυλικό-Deco-Flame-Red-400ml.html

Και τέλος περνάω και αυτό των 2 συστατικών

https://www.skroutz.gr/s/11829917/C...at-Premium-200ml.html?o=2K+Klarlack+Chamäleon

Ας μην το πούμε λάκα αφού ο όρος αναφέρεται σε συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά νομίζω θα γίνει μια χαρά. Τα λέω καλά;;;

Υπερβολη θα ελεγα το τελευταιο, αλλα αν δεν εχεις θεμα με το κόστος, ριχτο. Αυτη η σειρα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις με σπρει και βαζοντας και το τελευταιο θα εχεις και την μεγιστη προστασια.
Στα σπρει δεν σε ενδιαφερει το παχος εναποθεσης ανα στρωση. Ριχνε προσεκτικα και λεπτες στρωσεις αφηνοντας 20-60 δευτερα απο την μια στρωση στην αλλη για να μην εχεις κινδυνο να σου τρεξει.
Για τι μεγεθος επιφάνεια? επιπεδη?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

@Θωδωρη η γυψοσανιδα απο μονη της σαν υλικο δεν εχει μεγαλες θερμαντικες ιδιοτητες αλλα οταν γινονται χωρισματα η κλεισιμο εξωτερικων με τσιμεντοσανιδα εσωτερικα μπαινει συνηθως μονωση ειτε πετροβαμβακας ειτε ακριβα υλικα συνδιαστικης αποδοσης οπως το aritherm....οποτε ειναι μια η αλλη σαν θερμαντικη αποδοση τοιχιου..
Τα σιδερα απο το συναζι δεν μπορουν να λειτουργησουν αντισεισμικα εαν δεν ειναι δεμενα με καθετα σιδερα και πρακτικα δεν μπορει να γινει...ειναι καθαρα επιφανειακη η λυση χαντρωματος και ψυχολογικη..
Θα συμφωνησω με τον Πανο οτι ενδεχομενος να προκληθει ζημια προσπαθωντας να τα βαλεις στην κολωνα...

Τα δύο σίδερα που θα μπούν λίγα εκατοστά στην κολόνα ούτε κολλητά ούτε να τερματίζουν απλά κρατάνε ελάχιστα παραπάνω τον τοίχο απο το να φύγει όλος και να πλακώσει κάποιον. Ειδικά για μονό εσωτερικό τοίχο που σε δυνατό σεισμό ο τοίχος μπορεί να κόψει οριζόντια στα σενάζια τα σίδερα κάτι μπορεί να κρατήσουν παραπάνω.
Του δίνουν ένα περιθώριο παραπάνω να κινηθεί και να εκτονωθεί η ενέργεια.

Για τη γυψοσανίδα δε μίλησα για τη θερμομονωτική της ιδιότητα που σαν λεπτή που είναι αφήνει πολύ περισσότερο χώρο για κάποιο μονωτικό υλικό άρα σαν σύνολο θα υπερέχει, αλλά για τη θερμοχωρητικότητα της που είναι μηδαμινή σε σύγκρισή ακόμα και με μόνο τοίχο με τούβλο.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανοίγεις aircondition/καλοριφέρ, να πιάνει θερμοκρασία γρήγορα ο χώρος αλλά μόλις κλείσουν εάν δε μιλάμε για σπίτι ενεργειακής κατηγορίας >Β να αλλάζει η θερμοκρασία γρήγορα ξανά.

πχ. στο δικό μου το καλοκαίρι το δροσίζω το βράδυ ανοίγοντας παράθυρα και την επόμενη μέρα το μεσημέρι με >35 βαθμούς έξω μέσα έχει <28

τυχαίο λινκ που έχουν ενδιαφέρον και τα σχόλια
http://brixfax.com/bld/?p=3652

• Savvas on 06/04/2011 at 9:06 pm
  • #
  • Υπήρξε περιστατικό στο οποίο κατα την διάρκεια σκαψίματος από τον υδραυλικό για τοποθέτηση σωληνώσεων ο, ασοφάτιστος, τοίχος έπεσε πάνω του. Μετά παό αυτό, τα υπόλοιπα σενάζια… στηρίχτηκαν στις κολώνες.
    (προσωπική άποψη και επιλογή). Ευχαριστώ

• ΝΙΚΟΣ on 15/03/2011 at 8:19 pm
    • #

Έχω τη γνώμη ότι τα σίδερα των σενάζ αρκεί να εισέρχονται 1-1.5 εκ. μέσα στη κολόνα, δηλ το μισό της επικάλυψης και φυσικά να μη έχουν καμιά επαφή με τα σίδερα της κολόνας. Η σύνδεση αυτή είναι αρκετή για να αποφεχθεί η ενιαία κατάρρευση του τοίχου και συγχρόνως δεν επιβαρύνει σοβαρά την κολόνα.Όσον αφορά τη δράση του σενάζ ως πολιορκητικού κριού, νομίζω ότι δεν υφίσταται αφού η κολόνα δέχεται πίεση σε όλο το μήκος της (ύψος της), λόγω άμμεσης επαφής μέ τη τοιχοποιία.

Και εγώ τα σίδερα του σεναζ τα χάντρωσα στην κολόνα, αλλά έχω ακούσει τον Καρύδη να λέει ότι όντως δρά σαν πολιορκητικός κριός ...και δεν πρέπει ούτε να ακουμπάνε.
Και μιλάμε για πολυτεχνείο εδώ,οχι για τον μάστορα Μήτσο...

Οι απόψεις διίστανται και στους ειδικούς.
Λογικά είναι τί θα σου τύχει στο σεισμό.

Προ ημερών,είχα παρακολουθήσει το webinar της ημερίδας που είχε διοργανώσει το ΤΕΕ για τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς. Ενα από τα συμπεράσματα ήταν οτι,η κανονιστικά μη υπολογιζόμενη συμμετοχή των τοιχοπληρώσεων στο Rd ήταν αυτό που έσωσε την κατάσταση,μιας κι έγινε υπέρβαση του σεισμού σχεδιασμού,με πολλές κατασκευές να δέχονται μεγαλύτερες σειμικές επιταχύνσεις από τις σχεδιαζόμενες,του υπολογιστικού προσομοιώματος.

Από την άλλη, ακούστηκε οτι είναι καλό να βλητρώνουμε τους ισχνούς διαζωματικούς οπλισμούς (και ας μεταβιβάζουν δυνάμεις στα υποστυλώματα,σε αντίθεση με το μοντέλο),αποδεχόμενοι στωικά τον κίνδυνο κοντού υποστυλώματος,αλλά και πως το "κλασσικό" σενάζ με τον αρμό της συνηθισμένης πρακτικής,σε μεγάλες σεισμικές επιταχύνσεις δύναται να λειτουργήσει ως έμβολο για το υποστύλωμα. Στο πρώτο είμαι αντίθετος για λόγους αύξησης των αβεβαιοτήτων σε σχέση με το προσομείωμα,το δεύτερο είναι κάτι που δεν το σκέφτηκα ποτέ,αν και πιστεύω οτι έστω κανονιστικά,οι ελάχιστες διαστάσεις των υποστυλωμάτων σε συνδιασμό με τους ελάχιστους οπλισμούς περιορίζουν το πρόβλημα (πλέον με προβληματίζει όμως). Σε κάθε περίπτωση τα σενάζ δημιουργούν πρόβλημα,ενώ για λόγους αυξημένης αντισεισμικότητας (καβάντζα),θερμομόνωσης,ηχομόνωσης,ασφάλειας,κτλ δεν μου αρέσει η τσιμεντοσανίδα και ας είναι πιο πιστή στο μοντέλο.
https://www.michanikos.gr/forums/to...ιίες-πλήρωσης-και-στατική-συμπεριφορά/page/6/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα δύο σίδερα που θα μπούν λίγα εκατοστά στην κολόνα ούτε κολλητά ούτε να τερματίζουν απλά κρατάνε ελάχιστα παραπάνω τον τοίχο απο το να φύγει όλος και να πλακώσει κάποιον. Ειδικά για μονό εσωτερικό τοίχο που σε δυνατό σεισμό ο τοίχος μπορεί να κόψει οριζόντια στα σενάζια τα σίδερα κάτι μπορεί να κρατήσουν παραπάνω.
Του δίνουν ένα περιθώριο παραπάνω να κινηθεί και να εκτονωθεί η ενέργεια.

Αν και εχει λογικη αυτο που λες και ενδεχομενος αποτελεσμα εντουτις δεν γινεται πιασιμο του σιδερου πουθενα..απλως χαντρωνεται σφηνοτα μεσα στο μπετο της κολωνας...
Οποτε εαν το παρουμε με βαση οτι θα κρατησει εστω και λιγο παραπανω το τοιχιο σε περιπτωση σεισμου θα το δεκτω...αλλα οτι δενεται το συναζι με την κολωνα οχι....

Για τη γυψοσανίδα δε μίλησα για τη θερμομονωτική της ιδιότητα που σαν λεπτή που είναι αφήνει πολύ περισσότερο χώρο για κάποιο μονωτικό υλικό άρα σαν σύνολο θα υπερέχει, αλλά για τη θερμοχωρητικότητα της που είναι μηδαμινή σε σύγκρισή ακόμα και με μόνο τοίχο με τούβλο.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανοίγεις aircondition/καλοριφέρ, να πιάνει θερμοκρασία γρήγορα ο χώρος αλλά μόλις κλείσουν εάν δε μιλάμε για σπίτι ενεργειακής κατηγορίας >Β να αλλάζει η θερμοκρασία γρήγορα ξανά.

Τωρα καταλαβα οτι μιλας για την θερμοχωτηκοτητας της γυψοσανιδας..σωστα τα λες....απο την αλλη εαν καποιος θελει να παρει πιστοποιητικο ενεργιακης κλασης δεν συζυταμε καθολου οτι μπορει να μπει μονη της η γυψοσανιδα...

Παιδιά μόνη της η γυψοσανίδα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί χωρίς μόνωση οπότε δεν ξέρω τι νόημα έχει.
Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων πάντα συνοδεύεται απο κάποια μόνωση.
Όπως και η κλασική τοιχοποιία εδώ και δεκαετίες έχει μόνωση!

Υπερβολη θα ελεγα το τελευταιο, αλλα αν δεν εχεις θεμα με το κόστος, ριχτο. Αυτη η σειρα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις με σπρει και βαζοντας και το τελευταιο θα εχεις και την μεγιστη προστασια.
Στα σπρει δεν σε ενδιαφερει το παχος εναποθεσης ανα στρωση. Ριχνε προσεκτικα και λεπτες στρωσεις αφηνοντας 20-60 δευτερα απο την μια στρωση στην αλλη για να μην εχεις κινδυνο να σου τρεξει.
Για τι μεγεθος επιφάνεια? επιπεδη?

+1 για το τελευταίο σπρέι.

Για ποιο λόγο εφόσον το αρχικό σου σπρέι είναι γυαλιστερό κόκκινο????

Αν θες την δικιά μου άποψη για το θέμα κάνε την προεργασια σου και στο τελικό στρώμα πηγαινε σε ένα χρωματοπωλειο αυτοκινήτων να σου κανει ενα χρώμα αυτοκινήτου με καταλυτη μονής.
Προσφέρει την καλυτερη επιφάνεια από όλα με κόστος 15 ευρώ.
Θα ρίξεις όσο ρίξεις και το υπόλοιπο μπορείς να το διατηρήσεις όχι για πολυ αλλά μπορείς στο ψυγείο!

Αν θες την δικιά μου άποψη για το θέμα κάνε την προεργασια σου και στο τελικό στρώμα πηγαινε σε ένα χρωματοπωλειο αυτοκινήτων να σου κανει ενα χρώμα αυτοκινήτου με καταλυτη μονής.
Θα ρίξεις όσο ρίξεις και το υπόλοιπο μπορείς να το διατηρήσεις όχι για πολυ αλλά μπορείς στο ψυγείο!

εγω γι' αυτο ρωταω τι ειναι το αντικειμενο. Αν εινα κατι που το πιανουν χερια ή πανω σε τραπεζι με κινδυνους υγρων και διαλυτων δικαιολογηται η τελικη στρωση. Αν ειναι κατι διακοσμητικο που δεν αγγιζεται και ειναι π.χ. ψηλα τοτε ειναι περιττο το τελικο 2Κ

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

@Panman καλα το σκεφτεσαι προχωρα...

εγω γι' αυτο ρωταω τι ειναι το αντικειμενο. Αν εινα κατι που το πιανουν χερια ή πανω σε τραπεζι με κινδυνους υγρων και διαλυτων δικαιολογηται η τελικη στρωση. Αν ειναι κατι διακοσμητικο που δεν αγγιζεται και ειναι π.χ. ψηλα τοτε ειναι περιττο το τελικο 2Κ

Δυστυχως υπαρχει και τεχνικη αιτια για να μην το περασει....

Ξανακοιταζοντας παλι τα υλικα καλυτερα εγω διαφωνω να μπει 2 συστατικων πανω απο σπρει με διαλυτη...υπαρχει κυνδινος να το "σηκωσει".....

Το ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω νέο thread και νομίζω θα το διαβάσουν περισσότεροι που γνωρίζουν.
Έχω την παρακάτω βάση https://www.crystalaudio.gr/index.p...t&path=803&product_id=5993&filter=274,275,276 που έχω πάνω μια TV 49" . ο κατασκευαστής δίνει μέγιστες ίντσες 55 και βάρος 30 kg.

Να ρισκάρω να βάλω πάνω της μια νέα TV 65' (Διαστάσεις 1449.4 x 830.3 x 59.9 mm) με βάρος 20,6 κιλά ή να πάρω νέα βάση? Επειδή υπάρχει ογκώδες έπιπλο κάτω από την TV είναι μεγάλη ταλαιπωρία να ανοίξω νέες τρύπες για νέα βάση και κοιτάζω μήπως το αποφύγω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας εκ των προτέρων

Το ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω νέο thread και νομίζω θα το διαβάσουν περισσότεροι που γνωρίζουν.
Έχω την παρακάτω βάση https://www.crystalaudio.gr/index.p...t&path=803&product_id=5993&filter=274,275,276 που έχω πάνω μια TV 49" . ο κατασκευαστής δίνει μέγιστες ίντσες 55 και βάρος 30 kg.

Να ρισκάρω να βάλω πάνω της μια νέα TV 65' (Διαστάσεις 1449.4 x 830.3 x 59.9 mm) με βάρος 20,6 κιλά ή να πάρω νέα βάση? Επειδή υπάρχει ογκώδες έπιπλο κάτω από την TV είναι μεγάλη ταλαιπωρία να ανοίξω νέες τρύπες για νέα βάση και κοιτάζω μήπως το αποφύγω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας εκ των προτέρων

Πέτα την.

Γιατι να την πεταξει....;
Πως ειναι στερεωμενη η βαση....;
Ουσιαστικα εχει προβλημα στερεωσης και οχι βαρους....
Eαν ειναι στερεωμενη με απλες βιδες θελουν οπωσδηποτε πεταμα αυτες και βαλσιμο στριφωνια....

Για το τελικο οκ θελω να δω φωτο πρωτα βεβαια....

Φυσικα το κοστος μιας καινουργιας ειναι μικρο,που απο οτι καταλαβαινω το κυριος προβλημα δεν ειναι αυτο,αλλα πριν προχωρησει να συγουρευτει 100% οτι δεν κανει....

Οκ ας μην την πετάξει. μπορεί να στηρίξει στο μέλλον κάτι μικρότερου όγκου και βάρους.

Εγώ Κώστα δεν θα στήριζα TV 65'' που λογικά θα κοστίζει πάνω από 1000 σε βάση που στηρίζεται σε δύο βίδες ή στριφώνια.