Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλη αρχη Αντωνη και καλο κουραγιο γιατι ειναι πολλα...
Πολυ καλα εκανες και χρησιμοποιησες οτι μεσα εχεις παντα ολα χρειαζονται....το να γινει απο μπλε γκρι εχει δουλεια οποτε υπομονη...
Στα εργασιας.... το τριψιμο,εαν κρινω απο την δευτερη φωτο,φενεται να ειναι ακρως ικανοποιητικο αφου βρηκες/φανηκε σε καποια σημεια αλλη στρωση....με λιγα λογια ειναι καλο ως υπερβολικο....
Εγω για τα "εργαλεια" του πατζουριου χρησιμοποιω αυτα τα σφουγγαρακια για τριψιμο....ειναι πολυ βολικα και πιανουν στα δυσκολα σημεια με κυλωτητες και συναφη...
https://www.diystore.gr/el_GR/σφουγγαρακι-λειανσης-πολυμορφικο-ψιλο-smirdex.html

Τα παντζούρια είναι δύσκολη περίπτωση. Το καλύτερο είναι αυτό που κάνει ο apotin. Κάθε λίγο συντήρηση. Που χρόνος όμως...
Και η αλήθεια είναι οτι τα βερνίκια νερού τελευταία δίνουν μεγαλύτερο χρόνο προστασίας. Θεωρώ όμως πως αν είναι να γίνει μεταστροφή από διαλύτου σε νερού, ή το αντίστροφο, το παλιό υλικό πρέπει να φύγει. Και προσωπικά στην εξωτερική πλευρά δεν το παρακάνω μετα χέρια που περνάω. Είναι σίγουρο πως αν τα περάσεις με πολύ υλικο, με τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν στα 3-4 χρόνια θα αρχίσουν τα σκασίματα και τα ξεφλουδίσματα.Ειδικά αν τα "τρώει" ο ήλιος.

Αποστολη εαν το βερνικι νευτιου η διαλυτου ειναι κρουστας και αφηνει μια σατινε η γυαλιστερη εμφανιση φυσικα και πρεπει να απομακρυνθει για να γυρισει σε νερου...πρπει να βρεις ορφανο ξυλο...!!!!....
Εκει μιλαμε για πολυ δουλεια που προσωπικα και εγω δεν ξερω εαν αξιζει να το κανεις....
Το παντζουρι επειδη ειναι απο συναρμολογημενη ξυλεια και οχι ενιαιο εχει ανοχες και δημιουργει σκευωματα η πετσικαρισμα με το καιρο οποτε οσο πιο τακτικη συντηρηση γινεται τοσο το καλυτερο....
Απλως τα βερνικια νευτιου η διαλυτικου θελουν πολυ περισσοτερη συντηρηση απο του νερου....βλεπεις τα χημικα προιοντα δεν αντεχουν στην φυση για διαστημα....για αυτο και τελευταιος εχουν κερδισει πολυ μεγαλο εδαφος τα νερου....

Ζόρια παιδιά, πολλή κούραση, βάλε και τα κασωματα έχει αρκετή δουλειά.. Και είναι και σύνολο 12 τέτοια φύλλα όπως έβαλα στη φώτο.. Και αρκετά θέλουν και στοκαρισματα..
Μόλις τριφτουν όλα και καθαρίσουν, θα περαστεί ένα χέρι με πιστόλι βελατουρα νερού (γιατί έχω 2λιτρα ήδη), και έπειτα ριπολινη νερού λογικά 2 χέρια..

Κώστα, όπως και να έχει μιλάμε για αρκετή δουλειά. Για να βρείς γυμνό ξύλο βέβαια ακόμα περισσότερο.

Αντώνη, πιστεύω πως με το πιστόλι θα έχεις μεγάλη φύρα βελατούρας.

Να πω εδώ πως ένας παλιός μάστορας μου είχε προτείνει ως καλό τρόπο για να ξύσεις τα παντζούρια να το κάνεις με... γυαλί.
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου ακούγεται λογικό. Θέλει προσοχή βέβαια, η έκφραση κόβει σαν γυαλί δεν έχει βγει τυχαία.

Ειναι πικρα γενικως τα παντζουρια...παλιοτερα τα ειχα φαει στην μαπα σε δουλειες για αρκετα χρονια...πανε ομως αυτα...και ευτυχως..
Στα νησια ο καλυτερος τροπος για να απογυμνωσουν παντζουρια ηταν να τα αφηνουν σε δεξαμενες με ποτασα και εποιτα απο μια εβδομδα τα εβγαζαν απο μεσα πεντακαθαρα....
Το ξερω γιατι θειος μου την εκανε χρονια αυτην την δουλεια στην Τηνο...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κώστα, όπως και να έχει μιλάμε για αρκετή δουλειά. Για να βρείς γυμνό ξύλο βέβαια ακόμα περισσότερο.

Αντώνη, πιστεύω πως με το πιστόλι θα έχεις μεγάλη φύρα βελατούρας.

Να πω εδώ πως ένας παλιός μάστορας μου είχε προτείνει ως καλό τρόπο για να ξύσεις τα παντζούρια να το κάνεις με... γυαλί.
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου ακούγεται λογικό. Θέλει προσοχή βέβαια, η έκφραση κόβει σαν γυαλί δεν έχει βγει τυχαία.
Το εχω υποψιν μου.. αλλα αν ειναι να κερδισω χρονο δεν με νοιαζει ειλικρινα..
Θα δοκιμασω και βλεπουμε.. θα τα στοιχισω ομορφα, ορθια και θα ψεκασω..

Καλημέρα και καλή χρονιά.Εχει κανείς το παγκοπριονο metabo ts254;και αν ξέρει κάποιος ας πει τι γνώμη για αυτό τ εργαλείο είμαι σε αναζήτηση αγοράς.ευχαριστώ
8e496d90c7ee24d545ff9be4381bd40c.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξέρω σε τι τιμή το βρίσκεις, αλλά στο Σκρουτζ (όπου είναι μη διαθέσιμο) το βγάζει σε τιμή κοντά στα Dewalt - μάρκα με πολύ καλές κριτικές στα φορητά παγκοπρίονα.

Δυστυχως αυτα ειναι τα ασχημα σε τετοιες περιπτωσεις παρα το βαψιμο...
Λυνεται βεβαια με προσθηκη νεου κομματιου ξυλου αλλα απο σκληρη ξυλεια...οχι σουηδικο γιατι εκει θα τρωει καταπονηση το ξυλο...

Σε πολυ ασχημη κατασταση η κασα....την εχει φαει η υγρασια....θα στοκαριζα με σιδεροστοκο σε τετοια σημεια στις πρωτες στρωσεις για να το κρατησει συμπαγη...

Μια συμβουλή από παλιό Σκυριανό (τρομερό!) ξυλουργό.
Το σαπισμα στα παράθυρα ξεκινάει απ´ τις βίδες που σκουριάζουν εσωτερικά.
Ποτέ σιδερένιες βίδες στα παράθυρα, βάλτε μπρούτζινες.

Mπαμπη πρωτη φορα το ακουω αλλα ακουγεται πολυ σωστο/λογικο...στα υποψιν...

Αντωνη δεν γεμιζει σωστα αλλιως...αλλα ουτε θα μπορει να συγκρατηται σωστα...αλλη λυση ειναι να μεταφερεις πιο πανω τον μεντεσε σε κασα/φυλλο...και αυτο το εχω κανει....αρκει να υπαρχει σταθερο ξυλο συμπαγη...
Θελει πολυ μαστορια για αλλη πατεντα...

Η μεταφορά του μεντεσέ είναι η πιό ενδεδειγμένη λύση αν θέλουμε να αποφύγουμε πατέντες, έξοδα, κ.λ.π.
Αλλά έτσι όπως φαίνεται να είναι η κάσα δεν ξέρω για πόσο καιρό θα αντέξει...

Ναι σκέφτηκα κι μεταφορά του μεντεσε.. Σχετικά εύκολο θα είναι με ένα σκαρπελο να κάνω την εσοχή..

Σκέφτηκα να γεμίσω με στοκο και κατευθείαν πριν στεγνώσει να "βιδωσω" και να περιμένω να στεγνώσει να δω..

Ναι σκέφτηκα κι μεταφορά του μεντεσε.. Σχετικά εύκολο θα είναι με ένα σκαρπελο να κάνω την εσοχή..

Σκέφτηκα να γεμίσω με στοκο και κατευθείαν πριν στεγνώσει να "βιδωσω" και να περιμένω να στεγνώσει να δω..

Κόψιμο και αντικατάσταση του κομματιου με άλλο Αντώνη.