Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δωσε πληροφορίες.

ΥΓ Μπα τώρα που τις έψαξα δεν είναι κάτι τέτοιο. Πιθανότερο να είναι συσκευασίας 3Μ εκτός αν.μιλαμε για κάτι άλλο πολύ εξειδικευμένο.

Εχε υπ' οψιν οτι αυτου του τυπου η ταινια συσκευασιας με ινες ειναι απο τις πιο δυνατες ταινιες που υπαρχουν απο αποψη και κολλας και αντοχης, και αν μιλαμε για της 3Μ απο τις καλυτερες του ειδους....
Το λεω με οτι αυτο συνεπαγεται οταν κολλησει σε επιφανεια κιθαρας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχε υπ' οψιν οτι αυτου του τυπου η ταινια συσκευασιας με ινες ειναι απο τις πιο δυνατες ταινιες που υπαρχουν απο αποψη και κολλας και αντοχης, και αν μιλαμε για της 3Μ απο τις καλυτερες του ειδους....
Το λεω με οτι αυτο συνεπαγεται οταν κολλησει σε επιφανεια κιθαρας.
Τελικά βρέθηκε η ταινία. https://guitarsandwoods.com/guitar-binding-tape-3m-filamented-reinforced-tape-19mm-width.html

Δεν αναπνέει τελικά πως με πληροφορησαν λάθος αλλά το ότι είναι διαφανή βοηθάει και βρέθηκε σε site που πουλάει υλικά και εργαλεία για όργανα οπότε φαντάζομαι κάνει για αυτό που θέλω.

Θα δοκιμαστει παντως και του φαρμακείου . Χρειάζεται να αποβάλει την υγρασία για πιο γρήγορο στέγνωμα.

Aν θες να περιμενεις λιγες μερες, θα μου ερθει η αντιστοιχη ενισχυμενη ταινια συσκευασιας της 3M που εχω παραγγειλλει, αλλα σε κλασμα της τιμης.
Την πηρα να την δοκιμασω, ειναι αυτη που σου εβαλα στο λινκ πιο πισω. Αν κανει καλη δουλεια θα μου γλυτωσει αρκετα χρηματα καθως κανω μεγαλη χρηση αυτου του τυπου ταινιας.

Τι άλλο θα ήταν;
Εμ..το ειπα απο την αρχη....
Απο την αλλη καλο ειναι που ψαχνομαστε καθως με την συζυτηση ηρθε η ταινια εμβολιασμου που ανεφερε ο Νικος και ειναι επισεις πολυ χρησιμη...

Παίδες καλησπέρα.
Έκανα μια τρύπα στον τοίχο για να βάλω ούπατ. Βγήκε όμως λίγο μεγαλύτερη και το ούπατ ψιλο - 'κολυμπάει'.
Οκ, μπορώ να βάλω μεγαλύτερης διαμέτρου ούπατ.
Αλλά, η 'επαγγελματική' λύση ποια θα ήτανε;

Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήτανε να βάλω κάποια ισχυρή κόλλα μέσα στην τρύπα και μετά να έβαζα το ούπατ.
Το καλύτερο για κάτι τέτοιο πρέπει να είναι η ρητίνη (με σκληρυντικό) που χρησιμοποιούνε για τα χημικά βύσματα.
Δεύτερο καλύτερο η Bison montagekit;
Ή κάτι άλλο;

Γιατί να βάλεις κόλλα, τι θα σου προσφέρει;
Απλό γύψο αν βάλεις μια χαρά θα γινει και ειναι και το πιο εύκολο

Το μεγαλυτερο ουπατ ειναι επαγγελματικη λυση οταν κοπει στην μεση και σφηνωθει αριστερα/δεξια η πανω/κατω με αυτο προς κυρια χρηση ωστε να ερθει να σφηξει...
Επεισης αλλη λυση για να καλυψει το κενο περιμετρικα,εαν αυτο ειναι πολυ λιγο,ειναι η μεγαλυτερης διαμετρου βιδα που θα διογκωσει το ουπα και θα ερθει να πιασει στα τοιχωματα..ειναι μια λυση που προσωπικα εφαρμοζω και εξ αρχης σε πολλες περιπτωσεις...
Κολλες,γυψος η οτιδηποτε αλλο σε μορφη σκονης η ρευστης μορφης δεν μπορουν να κανουν αυτην την δουλεια...απλως το σταθεροποιουν...και σε περιπτωση κουνηματος η εξτρα βαρους το ουπα θα φυγει απο την θεση του...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κι αν, ας πούμε, έχω κάνει μια τρύπα και ανακαλύπτω ότι είναι λάθος...
Και η σωστή είναι ένα εκατοστό πιο δίπλα...
Κι η καινούρια τρύπα που φτιάχνω ουσιαστικά συγχωνεύεται με την παλιά...και γίνεται μια μεγάάάλη τρύπα που κανένα ούπατ δεν καλύπτει...
(όόχι εγώωω...ένας φίλος μου την έχει κάνει αυτή την πατάτα...:flute::flute:)

Εκεί η montagekit (ή κάποια άλλη) δεν είναι η μόνη λύση;

Και η κολλα μονταρισματος ειναι μια χαρα**. Την εχω χρησιμοποιησει για σταθεροποιηση ουπατ -μεσα σε μεγαλυτερη τρυπα- που κραταει κουρτινοξυλο.
Βαζεις μεσα στην τρυπα μονταζοκολλα και μετα σφηνωνεις το ουπατ. Μαζευεις την μονταζοκολλα που ξεχειλιζει και περιμενεις μια μερα να στεγνωσει.

**Ομως....
Εξαρταται ποσο ζορι θα τραβαει το ουπατ. Καλη η κολλα αλλα νομιζω οτι εχει καποιο οριο, οπου απο κει και περα ισως να χρειαστει μια πιο γερη λυση που λεει ο Κωστας.

Kουρτινοξυλο ειναι το θεμα...;

Κανεις την τρυπα εκει που θελεις και γεμιζεις το κενο με σταθερο πραγμα...
Π.χ..θα σφηνωνα καποιο ξυλο,ισως ενα δευτερο ουπα διπλα-διπλα η κατι αλλο να το σφηνωσω.......και θα εβαζα την montagekit να τα σταθεροποιησω...αλλα σκετη να καλυψω ολο αυτο το κενο εγω προσωπικα δεν θα το εκανα...ειδικα εαν εχει ζορι το συγκεκριμενο σημειο...

Όχι κουρτινόξυλο, για την κουπαστή σκάλας που έβαλα.
Σε ένα σημείο έκανα μεγάλη τρύπα και προς το παρόν το έχω αφήσει έτσι.
Αλλά στο μέλλον θα το διορθώσω.

Αρα θελεις κατι να το σταθεροποιησει....μην παρει καποιος την κουπαστη στο χερι και κατεβαινει τις σκαλες μαζι της μετα...:smash:

Οπωσδηποτε, υπαρχει (θεωρητικα) και η λυση να γεμισεις την τρυπα με τσιμεντο ή καποιο τσιμεντοειδες (και ο εποξικος στοκος/σιδηροστοκος ειναι λυση, σκληραινει απιστευτα). Ουσιαστικα να ξεκινησεις απο την αρχη. Βεβαια, αν ειναι τουβλο και εισαι ατυχος, θα πρεπει να ριξεις μπολικο.
Και ολες οι αλλες λυσεις κανουν, αν και προσωπικα, για μεγαλο βαρος δεν θα εμπιστευομουν την μονταζοκολλα.
Εχε υποψη και το σεναριο να θελεις να βγαλεις το ουπατ καποια στιγμη.

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=χημικο+βυσμα

έχει φέρει και το Lidl και εκεί που το δοκίμασα έκανε πολύ καλή δουλειά.
Το χρησιμοποίησα για να στερεώσω μια βίδα με ουπα που με την χρήση είχε ξεχειλώσει στο διπλάσιο. Οσο και να προσπάθησα δεν μπόρεσα να την τραβήξω

Οποτε ασχοληθηκα με στερεωσεις σε τοιχους
παντα στα κουτουρου τις εκανα, το ομολογω.
Τωρα θελω να στερεωσω εναν ιστο κεραιας (2,5 μετρα) στο τοιχο που εχει
γυρω-γυρω η ταρατσα. Υπαρχει κανενας οδηγος για συνδιασμο
στριφωνιων και ουπατ, οσον αφορα το μηκος και την διαμετρο?
(εκτος του οδηγου της skill)
Ειδικα στο μηκος παντα προβληματιζομαι ιδιαιτερα.