Μάστορες τα φώτα σας!!

Πας στα nάυλον βύσματα της Fischer https://www.fischer.gr/el-gr/products/γενικά-στηρίγματα/νάιλον-βύσματα
Επιλέγεις το βύσμα που έχεις, π.χ. 'Νάιλον βύσμα S'.
Και σου βγάζει μία λίστα όπου επιλέγεις το ούπατ που εχεις και σου δείχνει τη διάμετρο τρυπανιού, μήκος ούπατ, ελάχιστο βάθος τρύπας.

Δες κι αυτό από τη Skil:
werken_met_pluggen_deel_2-2600_600.png

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οποτε ασχοληθηκα με στερεωσεις σε τοιχους
παντα στα κουτουρου τις εκανα, το ομολογω.
Τωρα θελω να στερεωσω εναν ιστο κεραιας (2,5 μετρα) στο τοιχο που εχει
γυρω-γυρω η ταρατσα. Υπαρχει κανενας οδηγος για συνδιασμο
στριφωνιων και ουπατ, οσον αφορα το μηκος και την διαμετρο?
(εκτος του οδηγου της skill)
Ειδικα στο μηκος παντα προβληματιζομαι ιδιαιτερα.

Θα κανεις τρυπημα με 8αρη τρυπανι μπετου στους 8-9 ποντους και θα παρεις ουπα 8Χ65 και στριφωνι 6Χ80...και θα εισαι οκ...

https://www.fischer.gr/el-gr/produc...λον-βύσματα/duopower/538246-duopower-8-x-65-s
https://esmarket.gr/catalog/product/view/id/94176/s/strifoni-6x80-galbanize-din571-25tmch/

Υ.γ...,.λεγοντας την γνωμη μου ελπιζω να μην ξανακανουμε την συζυτηση γιατι το 8αρη ουπα κανονικα και βαση καταλογων(βλεπε skilλ ) περνει απο 4.5-6 η το 6αρη ουπα απο 3-4,5...το ειχαμε λυση και αποδειξη οτι ολα γινονται..

Τα φώτα σας παρακαλώ
Θέλω να κάνω μια τρύπα (όχι διαμπερή) διαμέτρου 55-60χλστ και βάθους 7-10χλστ σε ξύλο πάχους 18χλστ
Τρυπάνι φτερου θα ήταν το ιδανικό αλλά δεν διαθέτω τέτοιο μέγεθος διαμέτρου και δεν βρήκα πέρα από κάποια ρυθμιζόμενα τα οποία δεν ξέρω αν δουλεύουν
Ούτε forstner βρήκα τέτοιας δίάμέτρόύ
Με το ρουτερ φοβάμαι ότι δεν θα βγει ακριβώς στρογγυλή η τρύπα
Έχετε κάποια ιδέα-λύση;;

Κωστή δεν θέλω ξέτρύπήμά, θέλω η τρύπα να έχει το μισό βάθος σε σχέση με το πάχος του ξύλου

Μιχάλη από banggood.com θα κάνει τουλάχιστον 15-20 ημέρες να έρθει από κινα, δυστυχώς δεν το έχουν στην Ευρώπη.
Σε ευχαριστώ πολύ για τήν προσφορά σου!
Θα κάνω κάποιες δοκιμές με το ρουτερ και αν δεν τα καταφέρω θα καταχράστηκε την φιλοξενία σου :ernaehrung004:

Ναι εχεις δικιο Γιωργο...τωρα ειδα την αλληλουχια των ποστ..
Σε καθε περιπτωση μπορεις και με ποτηροτρυπανο δομικων υλικων να το κανεις με προσοχη....αν και με το Foster ειναι καλυτερο το τρυπημα...

Ευχαριστώ Κυριάκο!
Αν το βρεις μου λες και περνάω από το εργαστήριο για να την κάνουμε επιτόπου :ernaehrung004:

Εγκυκλοπαιδικά και μόνο να σημειώσω πως συνήθως τα ποτηροτρύπανα έχουν σπείρωμα που εξέχει αρκετά, που σημαίνει οτι θα φάνε το ξύλο μέχρι το μισό του πάχος αλλά παράληλα θα έχουν φτιάξει διαμπερή τρύπα η οποία θα είναι εμφανής και στην «πίσω» μεριά.
Οπότε αν δεν θέλεις να συμβεί αυτό πήγαινε σε τρυπάνι μεντεσέδων ή τρυπάνι φτερού, που δημιουργούν μικρότερου μήκους τρύπα. Ειδικά τα δεύτερα είναι φθηνά και τα βρίσκεις παντού.
Καλό είναι να έχεις κάποια από αυτά τα εργαλεία σε διάφορες διαστάσεις καθώς χρησιμοποιούνται συχνά και σου λύνουν τα χέρια.

Καλησπερα σας,

Έχω ένα ενεργειακο τζακι Starfire περίπου 7 χρόνια. Σημερα, που παρουσίασε πρόβλημα.

Η κανονική λειτουργία είναι η εξης: όταν η γυάλινη πόρτα ανοίγει (συρετε) προς τα πάνω, παρασέρνει μαζί της (ανοίγει) και το κλαπετο της καμινάδας ώστε να μη καπνίζει το τζακι όταν προσθέτεις ξύλα. Αντίστοιχα, όταν κλείνεις την πόρτα το κλαπετο σχεδόν κλείνει για να μη φεύγει η θερμότητα στην καμινάδα.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι από σήμερα η πορτα δεν κλείνει εντελώς, σαν κάτι να την τραβάει προς τα πάνω, υποθέτω ότι είναι ο μηχανισμός που ελέγχει το κλαπετο. Οταν ρυθμίζω μέσω ενός αλεν κλειδιού το κλαπετο να είναι φουλ ανοικτό η πορτα κλείνει σωστά.

Το θέμα είναι τώρα όλοι αυτοί οι μηχανισμοί, έχουν πρόσβαση με κάποιον τρόπο εσωτερικά της εστίας ή πρέπει να βγάλω την επένδυση γυψοσανιδας;

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω τέτοιο "κλιπ" για καλώδια αλλά μικρότερο μέγεθος, διάμετρο περίπου 4-6χλστ;
Έχει κάποια ονομασία αυτό το πράγμα;

http://

Ενδιαφερον....
Στηριζεται πουθενα η απλως συγκρατει καλωδια....;...γιατι δεν βλεπω περα από συγκρατηση....

Ευχαριστώ Χρήστο

Κωστή περνάει το καλώδιο από την θηλιά και το πιάνεις με βίδα από τις δύο οπές, ουσιαστικά ένά στήριγμα καλωδίων μέ βίδα ή καρφί είναι

Παιδιά, ένα αφυγραντήρας-καθαριστής αερα, θα επηρεάσει την λειτουργία ενός ενεργειακου τζακιού που θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο; Θα δημιουργήσει κάποιο κάπνισμα στο τζάκι λόγω ροής αέρα;

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

λογικα οχι αλλά δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται. καλυτερα να το δει καποιος που ξερει.
τι τζακι ειναι, τι μοτερ εχει πανω του, απο που τραβαει αερα, αν υπαρχει τρυπα στο χωρο για αυτην την δουλεια κλπ
αν για παραδειγμα ειναι απο τα φτηνα και δεν εχει μοτερ, ή/και δεν υπαρχει τρυπα στο χωρο, τοτε φυσικα και θα σου καπνισει.
ειναι και το τι αφυγραντηρα θα βαλεις στο χωρο, τι πορτοπαραθυρα εχεις κλπ

ενας ευκολος τροπος για να καταλαβεις, ειναι αν ο χωρος αυτος συνδεεται εστω και με πορτα η κουζινα με το χωρο του τζακιου (αν δεν ειναι ενιαιος), ειναι το να ανοιξεις την μεσοπορτα και να βαλεις τον αποροφητηρα της κουζινας να δουλευει στο φουλ για λιγο.
αν το τζακι σου δεν καπνισει τοτε μαλλον ειναι οκ

ετσι κι αλλιως οι αφυγραντηρες εχουν πολυ μικροτερη ροη αερα απο τον απορροφητηρα της κουζινας
σε ενα σπιτι που εμενα καποτε ειχαμε περιπου 65 τμ ενιαιο χωρο κουζινα χωλ σαλονι. υπηρχε και απλο και ενεργειακο τζακι (με δυο μοτερ) αλλά και τρυπα στο χωρο. ετσι ακομα και οταν μαγειρευε η γυναικα με απορροφητηρα στο φουλ δεν υπηρχε θεμα παρα του οτι τα πορτοπαραθυρα ηταν πολυ καλα κλεισμενα.

εχει ομως σημασια το αν υπαρχει τρυπα εξαερισμου στο χωρο και το που ειναι αυτη, ο σχεδιασμος του τζακιου και αλλα.