Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σήμερα παρατήρησα σε ένα ράφι στην πυλωτή, το παρακάτω υλικό.. Είναι μια μεγάλη καλούμπα με περίεργο κορδόνι, σαν φυτιλι μοιάζει. Ρωτάω τους γιους μου εάν το έφεραν αυτοί και δεν το γνωρίζει κανείς.
Όπως το βλέπετε, ξέρετε τι είναι; ο κουμπάρος μου που το είδε, μου είπε ότι είναι κορδόνι πλαστικοποιημένο.

μεσα τι εχει? αλλα νηματα, (συνηθως ασπρα),
ηι διαμετρος ειναι 4 ή 6 χιλιοστα?
 
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παίδες ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Θα προχωρήσω με την πιο εύκολη (για μένα) κατασκευή. Κόντρα πλακέ με 2-3 εσωτερικά διαφράγματα για ενίσχυση. Θ'ανεβάσω κάποια στιγμή το σχέδιο με λεπτομέρειες (διαστάσεις κλπ) για να δείτε μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι.

Υ.Γ. Προσωπικα, δεν θα ειχα προβλημα να μου φερεις δυο ξυλα να σου κοψω, αν και δεν ειμαι ο πλεον εξοπλισμενος. Ισως και καποιος αλλος να σε εξυπηρετησει αν το ζητησεις, αναλογα και με την περιοχη σου 

Πολύ ευγενικό εκ μέρους σου αλλά νομίζω ότι αναγκαστικά θα περιμένω ν'ανοίξουν τα μαγαζιά εκτός αν πετύχω ή πληροφορηθώ για κάποιο μαγαζί που εξυπηρετεί.
 
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σήμερα παρατήρησα σε ένα ράφι στην πυλωτή, το παρακάτω υλικό.. Είναι μια μεγάλη καλούμπα με περίεργο κορδόνι, σαν φυτιλι μοιάζει. Ρωτάω τους γιους μου εάν το έφεραν αυτοί και δεν το γνωρίζει κανείς.
Όπως το βλέπετε, ξέρετε τι είναι; ο κουμπάρος μου που το είδε, μου είπε ότι είναι κορδόνι πλαστικοποιημένο.
.
IMG-20210310-183935-copy-768x1663.jpg

Σαν paracord μοιαζει.
Σχοινι ειναι Διαμαντη.
 
Θα το κάνω το απόγευμα....
Κυριάκο αν είναι φυτίλι, μιας και είμαι πολύ κοντά με τους γνωστούς άγνωστους, κατάλαβες έτσιιιιι....θα το μοσχοπουλήσω για "φλόγιστρα", χαχαχα
 
Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Υπάρχει περίπτωση να είναι κορδόνι αμιάντου για σόμπες/τζάκια?

Eαν υσχιει το πετας Διαμαντη.......!!!
..και αυτο γιατι ειναι καρκινογονο και θα μεινει αρκετο καιρο εκει γιατι δεν θα το τελειωσεις αμεσος....
 
Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Προς Θεου κοψε ένα μικρό κομμάτι πριν βάλεις φωτιά.
Αν είναι φυτιλι θα αρπάξει όλο και θα το χαλάσεις.

Αν είναι φυτίλι είναι για λάμπες κηροζίνης, δεν έχουν μπαρούτι αυτά μέσα, απλά εμποτισμού είναι, ή για παραφίνη ή για κηροζίνη.
Αν είναι μπαρούτης φαίνεται από μπροστά. Δεν νομίζω όμως, τα μπαρούτης είναι κλειστού τύπου, δεν είναι πλεχτά.
 
Συνάδελφοι, έχω μια μικρή ερώτηση:

Θα ανοίξω ένα κανάλι σε ένα κόντρα πλακέ για να βάλω ένα T-track

To κοπτικό μου είναι μεγάλο, 20mm (όσο και το κανάλι που θέλω να ανοίξω)

Αν έχω καταλάβει σωστά τις συμβουλές σας σε αντίστοιχα ερωτήματα, θα πρέπει να:

  • Ρυθμίσω το ρούτερ σε χαμηλότερες στροφές αφού το bit είναι χοντρό (σε μεσαίες στροφές; )
  • Να κάνω 2-3 περάσματα, χαμηλώνοντας κάθε τόσο το βάθος του κοπτικού μέχρι να φτάσω στα 10mm βάθος που χρειάζομαι για το κανάλι


Σωστά;

Θα μπορούσα να κάνω και ένα μόνο πέρασμα στο τελικό βάθος κινούμενος απλώς πιο αργά; :chinscratch:
Τι προτείνετε;
 
Eχω καποια βιβλια για ρουτερ που λενε οτι δεν πρεπει να πηγαινεις πιο βαθεια απο την διαμετρο του bit. Δηλαδη ενα straight bit διαμετρου 6μμ πρεπει να κανει δυο περασματα για να ανοιξει αυλακι βαθους 10μμ.

Στην περιπτωση σου το bit εχει 20μμ διαμετρο κεφαλης και 20μμ υψος ετσι? Κανονικα δεν πρεπει να υπαρχει θεμα να ανοιξει αυλακι βαθους 10μμ. Αν πας αργα, μπορει να καψεις το ξυλο.

Προσωπικα παντα ανοιγω αυλακι με πολλα περασματα, θα ελεγα αχρειαστα πολλα, για να μην ζοριζω ουτε το bit ουτε και το ρουτερ. Θα σου προτεινα να κανεις το ιδιο.
 
Τέλεια. Σας ευχαριστώ.

ναι, 20x20 είναι το bit.
Θα κάνω μερικά σταδιακά περάσματα λοιπόν, αυξάνοντας το βάθος.
 
Σήμερα έκοψα ένα κομμάτι και το έβαλα στον αναπτήρα και άρχισε να καίγεται αργά και μύριζε πλαστικό.
Ένας φίλος που το είδε, μου είπε ότι αυτό είναι καλό για να φτιάχνεις κομπολογια.το χρησιμοποιούν οι ψαράδες στο ψάρεμα. Και να του δώσω λίγο για να φτιάχνει κομπολογια