Μάστορες τα φώτα σας!!

Τόσο ψιλό είναι; Στις φωτο δίνει άλλη εντύπωση. Dyneema λοιπόν.. Για μουλινέ ψαροντούφεκου το έχει κάποιος.
Δεν είναι ψιλό και είναι μέτριας σκληρότητας. Το διπλώνεις και παίρνει λίγο σχήμα.
Δεν κάνει για μουλινε, γιατί έκανα ψαροντουφεκο πολύ παλιά και το γνωρίζω.
Το μουλινε είναι από σχοινί κεβλαρ. .

Καλησπέρα.
Σκέφτομαι να φτιάξω καινούργια συρτάρια ρούχων για τις ντουλάπες του σπιτιού, και προσανατολίζομαι
1)για οδηγούς μπίλιας(ρουλεμάν)
2) ξύλο poplar 2εκ πάχος και
3)κόντρα πλακέ 6άρι poplar (ή 6άρι σημίδα αν δεν βρω)
Τα παλιά συρτάρια είναι 86Χ50Χ15εκ από μοριοσανίδα 2εκ και με οδηγούς όπως αυτούς του παρακάτω λινκ (ο μεταλικός οδηγός είναι ταυτόχρονα και η πλαϊνή πλευρά του συρταριού). Λόγω μεγάλου μεγέθους είναι πολύ βαριά και κάθε λίγο χαλάνε οι οδηγοί, επίσης ξεχαρβαλώνουν και οι προσόψεις (οι βίδες τρώνε το υλικό της μοριοσανίδας και μένει μια τρύπα).
Το πλάνο είναι να κάνω ένα κουτί και μετά να βιδώσω πάνω τις παλιές προσόψεις.
http://www.epipedostore.gr/DrawerGuidesMetabox

Έχω υπολογίσει ότι θα βγει γύρω στα 20-25 το συρτάρι. Πιστεύετε ότι είναι καλή η επιλογή του ξύλου και το συνολικό κόστος;
ΥΓ: ρώτησα και τιμές για σιμήδα (το ξύλο όχι το κ/π) αλλά η τιμή θα βγει στα 30-35 ανά συρτάρι.

Φιλε, εαν καταλαβα καλα θα βαλεις πατο σε σχεδον μισο τετραγωνικο 6αρι ΚΠ?
Εαν ναι, μετα απο καιρο θα κανει κοιλια, μη φανταστεις μεγαλη, αλλα θα κανει.

Γιατι δεν θες να βαλεις μελαμινη?
Εαν βαλεις καλης ποιοτητας πλαινα 18αρα και πατο 8αρα, θα ειναι πολυ ανθεκτικα και δεν θα βαψεις τιποτα και ποιο οικονομικα

Θα συμφωνησω με το Θαναση...
Δινεις ακριβως τα μετρα που θες και τα συναρμολογεις εσυ...
Εαν καταλαβα καλα ειναι 50 το βαθος και 86 το πλατος...
Ειναι πολυ πλατυ παντως για 6mm πατο...
Εγω θα εβαζα 16mm γιατι και ο 8αρης θα την.κανει την κοιλια του εκτος και εαν βρεις σε σιμηδα που θα αντεξει..
Οι οδηγοι μπιλιας ειναι πολυ καλη σκεψη αρκει να ειναι βαρεως τυπου λογω μεγαλου πλατους...

Δωσε και καμια φωτο μπας και υπαρχει καποια εναλλακτικη..

σε αυτη τη διασταση 8αρης πατος (δοκιμασμενο) δεν κανει κοιλια

να βαλει 16αρι πατο? δεν υπαρχει κανενας λογος

Άρα λέτε καλύτερα μελαμίνη ε;
Διευκρινίζω (για να είμαστε σίγουροι):
-τα συρτάρια είναι για ρούχα - όχι εργαλεία/άλλα βαριά αντικείμενα
-ο πάτος είναι όντως μεγάλος. Τα παλιά συρτάρια έχουν για πάτο μελαμίνη 18-20mm.

Σκεφτόμουνα για ξύλινο συρτάρι επειδή με μελαμίνες δεν έχω δουλέψει και πολύ, με φοβίζουν και οι ταινίες για τα σόκορα (θα μου βγουν εντάξει;θα κρατήσουν με τον καιρό; )
Νομίζω πάντως ότι το 6άρι κ/π σημίδα είναι πιο γερό από 8άρα μελαμίνη. Οπότε αν υπάρχει θέμα, να πάω σε μελαμίνη 18-20mm και για τον πάτο και για τα πλαϊνά.

Κωστή, βαρέως τύπου οδηγοί και θα προτιμούσα σε ότι καταλήξω να το φτιάξω μόνος μου, όχι δηλαδή έτοιμα κομμένα κομμάτια. Έτσι για την εμπειρία δηλαδή.

Αν πάντως έχει κανείς στο σπίτι ξύλινα συρτάρια θα εκτιμούσα ένα feed back. Τα μόνα που βλέπω παντού είναι από μελαμίνη.

σε αυτη τη διασταση 8αρης πατος (δοκιμασμενο) δεν κανει κοιλια
Θανάση γράφαμε ταυτόχρονα...

Δημητρη εαν ηταν με πατο 18mm κατι θα ηξερε αυτος που τα εφτιαξε....τωρα εαν θες να βαλεις 8mm βαλε..εγω λεω 16mm...οι 86 ποντοι πλατος δεν ειναι παντως να τους περιφρονεις....

Καταλαβαινω οτι η χαρα της ολη κατασκευης εξ αρχης ειναι αυτο που θες να βιωσεις αλλα απο εκει που θα τα παραγγηλεις μπορουν να κανουν και το κολλημα τους στα σοκορα....αν και μονο σου μπορεις να τα κανεις...

O λογως παντως να προβεις σε ξυλινα συρταρια ποιος ειναι απο την στιγμη που δεν θα φενονται ( ; )....οτι ειναι πιο σκληρο το ξυλο...;.. θα ειναι και πιο βαρυ το συρταρι....

Δημητρη, εχω πολλα συρταρια ακριβως σε αυτη τη διασταση, μαλλιστα 2 απο αυτα ειναι τιγκα στο dvd (= μεγαλο βαρος) και η κατασκευη ειναι οπως την περιεγραψα με 18αρα μελαμινη και πατο 8αρα. Ειναι υπερβολη με πατο 18αρα μελαμινη, αλωστε οπως εγραψες πριν, θες και ποιο ελαφρια κατασκευη.

Στην κουζινα που εχω συρταρια (αρκετα μικροτερα) με μεταλικα πλαινα (ιδια με τα δικα σου), ο πατος ειναι 16αρα μελαμινη γιατι ολη η κατασκευη του συσρταριου δενει με τον πατο.

Κωστη, αρα λοιπον o μαστορας εβαλε χοντρο πατο γιατι διαφορετικα το συρταρι και αδειο να ηταν, σε αυτη τη διασταση, δεν θα ανοιγοκλεινε!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έτσι είναι, με τα μεταλικά πλαϊνά θέλει αναγκαστικά χοντρό πάτο για να δέσει το συρτάρι.

O λογως παντως να προβεις σε ξυλινα συρταρια ποιος ειναι απο την στιγμη που δεν θα φενονται

Σ' αυτό έχεις δίκιο και ίσως είναι και ο λόγος που δεν έχω δει πουθενά ξύλινα συρτάρια σε ντουλάπες (σε σύγχρονο σπίτι).

Κύριοι ευχαριστώ. Θα πάρω κάνα φύλο μελαμίνη να το προσπαθήσω - υπάρχει και υλικό από τα παλιά συρτάρια. Και επειδή υπάρχει ανάγκη και στο εργαστήρι για 2 συρτάρια θα ξεκινήσω από 'κει πριν πειράξω τα του σπτιιού.

Και μια φωτο από την τωρινή κατάσταση: τα ροδάκια από τους οδηγούς στραβώνουν/σπάνε από το βάρος και οι προσόψεις από το τράβηγμα σου μένουν στο χέρι (πιάνουν πάνω στα μεταλικά πλαϊνά με 2 βιδάκια σε κάθε πλευρά).
20210312_183316[1].jpg

Ετσι ειναι οντως με τα μεταλλικα πλαινα..

Αμα παρεις ενα ολοκληρο φυλλο μελαμινη θα σου φτασει για ολα....ειναι αμαρτια να παρεις εξτρα για μονο 2 πατους 8mm....εκτος και εαν εχεις ρεταλια...
Σωστα σκεφτεσαι να ξεκινησεις απο τα συρταρια του εργαστηριου....

Εχω δει τετοια μεταλλικα πλαινα...ειναι ευαισθητα και λιγο της πλακας...

Παρε τετοιους οδηγους να βρεις την υγεια σου..
https://gruppoxrysos.gr/casa/wp-content/uploads/2019/10/οδηγοσ-συρταριου-β.τ..jpg

Για τέτοιους οδηγούς προσανατολίζομαι Κωστή. Τα συρτάρια του σπιτιού είναι 12, αλλά ευτυχώς υπάρχουν οι πάτοι και οι πίσω πλευρές από τα παλιά συρτάρια.

Κάποιος που να έχει ασχοληθεί και να γνωρίζει ας κάνει κάποια στιγμή έναν ωραίο εικονογραφημένο οδηγό πως σημαδεύονται και τοποθετούνται σωστά και λειτουργικά οι διάφοροι οδηγοί του εμπορίου στα συρτάρια. Αποστάσεις πλαϊνών από συρτάρια και όλες τις λεπτομέρειες.
Θα βοηθούμε πολλοί ...

Πριν αγορασεις ενα ολοκηρο φυλλο μελεμινη, τσεκαρε σε ρεταλια πως τα κοβει το παγκοπριονο σου.
Υποψη, οι κουζιναδες εχουν συγκεκριμενο δισκο που τα κοβει σαν να τα εχεις χαραξει.

Καλυτερα να βρεις καποιον να στα κοψει (18αρα και 8αρα) και εσυ να βαλεις τις ταινιες ομορφα και ωραια.

Καλυτερα να βρεις καποιον να στα κοψει (18αρα και 8αρα) και εσυ να βαλεις τις ταινιες ομορφα και ωραια.

Εμ..αυτο ειπα απο την αρχη...αλλα ας μην του στερησουμε την χαρα της εξ αρχης σχεδιασης και κοπης..

Νικολα οταν εφτιαχνα τα συρταρια της ντουλαπας για τα εργαλεια απο οσο εψαξα συγκεκριμενη περπατημενη δεν υπαρχει...αλλος ετσι αλλος αλλιως...
Μακαρι βεβαια να βρεθει καποιος να μας πει εστω και 2-3 τροπους με συγκεκριμενους οδηγους...