Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δημητρη, τωρα που ειδα καλυτερα τη φωτο των συρταριων, τα λαμακια εχουν κανει ολη τη ζημια, γεγαλο λαθος
Μπορεις, να τα βελτιωσεις. Θα βαλεις ενα κομματι μελαμινης (Α) καθετα στον πατο, εσωτερικα της προσοψης (που εχει ξεκολλησει), απο μεταλλικο οδηγο σε μεταλλικο οδηγο. Αυτο το κομματι (Α) θα το βιδωσεις στον πατο και στους οδηγους. Μετα βγαζεις τα λαμακια βαζεις διπλης οψεως και βιδωνεις εσωτερικα τα (2 πλεον) κομματια της προσοψης στην μελαμινη (Α). Ξετρυπας και την (Α) για να βαλεις τα πομολα.

Κάποιος που να έχει ασχοληθεί και να γνωρίζει ας κάνει κάποια στιγμή έναν ωραίο εικονογραφημένο οδηγό πως σημαδεύονται και τοποθετούνται σωστά και λειτουργικά οι διάφοροι οδηγοί του εμπορίου στα συρτάρια. Αποστάσεις πλαϊνών από συρτάρια και όλες τις λεπτομέρειες.
Θα βοηθούμε πολλοί ...

Νικο, δεν υπαρχει στανταρ οδηγος εγκαταστασης ... των οδηγων
ο καθε (καλος) οδηγος εχει και διαγραμμα εγκαταστασης. Εαν δεν εχει διαγραμμα τοτε θα πρεπει να πειραματιστεις.

Καλή ιδέα. Ίσως έτσι λυθεί και το θέμα με τους οδηγούς που παίζει να χαλάνε όχι μόνο από το βάρος αλλά και επειδή τα πλαϊνά λυγίζουν προς τα μέσα και τραβάνε τα ροδάκια. Και τα πλαϊνά λυγίζουν επειδή το συρταρι αντί για μια "δεμένη" κατασκευή είναι χάρβαλο.
Έχω κάνει δοκιμές να κόψω ρετάλια, είχα ποστάρει και λίγα πράγματα στο test drive. Το παγκοπρίονο με τον μαμά δίσκο, βγάζει πολύ καλή την μια πλευρά (την πάνω) και με λίγα ξέφτια την άλλη (δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την πατέντα του Κωστή με την ταινία). Στην προκειμένη περίπτωση, η κακή πλευρά θα κρύβεται τελείως από την πρόσοψη.

Ωραία ιδέα Νίκο!! Νομίζω ο Ηλίας Mr Kenzo και ο Αχιλλέας Metallicas μπορούν να μας δώσουν τα φώτα τους!!!

Προστασία απο υπέρταση (διακοπη ρευματος) / κεραυνο;

Ειναι αποτελεσματικο να κατεβάσει κανεις τον διακόπτη (με εγκαιρη προβλεψη), ή υπαρχει περιπτωση το ρευμα να περάσει απο το ουδέτερο, ή νσ κανει τοξο απο το κενο στο διακοπτη της φασης;

Ενα βαθμο προστασίας θα σου προσφερει αυτό που λες... Εξαρτάται και απο το σπιτι, και πολλους ακομα παράγοντες

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γνωρίζει κάποιος αν τα καλώδια του ΟΤΕ που τερματίζουν στα BOX έξω από τα σπίτια μας έχουν συνεστραμμένα ζεύγη ή όχι (πχ όπως τα UTP); Ρωτάω διότι από το BOX έως μέσα στο σαλόνι μου, έχει τοποθετηθεί PET καλώδιο το οποίο έχει χοντρή μόνωση και αλουμίνιο αλλά τα καλώδια του δεν είναι σε ζευγάρια.

Αμα πέσει ο κεραυνός σε σπίτι τότε ανατιναζονται τα περισσότερα κουτιά και καλώδια, οπότε...
Σε επαγωγικές υπερεντάσεις λογω κεραυνών,θα σε προστατεύσει ο κλειστός διακοπτης.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ακραίου δικτυου του ΟΤΕ είναι αναβαθμισμενο σε UTP.

Τι πρόβλημα έχεις?

Η συντριπτική πλειοψηφία του ακραίου δικτυου του ΟΤΕ είναι αναβαθμισμενο σε UTP.

Τι πρόβλημα έχεις?

Στην περιοχή μου έχω VDSL, ανέκαθεν συγχρόνιζα στα 36Mbps Down και 4.8Mbps Up. Ξαφνικά, το τελευταίο 10ήμερο έχω συνέχεια αποσυνδέσεις και η γραμμή πρέπει να κλειδώνει στα 20Down και 2 Up ώστε να σταθεροποιείται.

Έρχεται ο τεχνικός του ΟΤΕ, μετράει με το ειδικό μηχάνημα στο BOX πιάνει 29, μετράει μέσα στο σπίτι πιάνει 22. Συμπέρασμα, πρόβλημα εσωτερικής καλωδίωσης! Αλλάξαμε πριζάκια κτλ και καμία αλλαγή. Το καλώδιο εννοείται δεν έχει κανένα απολύτως θέμα, ούτε χτυπημένο είναι ούτε τίποτα. Θα πω και στο τεχνικό να μου αλλάξει ζευγάρι καλωδίων που πάει στο ρούτερ. Πως γίνεται ξαφνικά ενώ εδώ και 1 χρόνο συγχρόνιζα ψηλά τώρα να φταίει ξαφνικά η καλωδίωση; Επειδή η απόσταση είναι περίπου 60 μέτρα ρωτώ αν πρέπει να αλλάξω το καλώδιο από το ΒΟΧ στο σαλόνι μου με κάποιο UTP Cat6, αλλά και πάλι εδώ και 1 χρόνο δεν είχα θέμα...

Αν δεν μπήκαν νερά ή δεν πειραξε συγκατοικος το εσωτερικό δίκτυο, τότε το πρόβλημα είναι στον παροχο και πιθανο στην έλλειψη πορτών στο mini dslam του καφαο.
Αυτό λύνεται με συνεχή γκρίνια από μέρους σου 1😄

Χαζη ισως ερωτηση αλλα θα την κανω.. Με τον συγκεκριμένο φορτιστη μπορω να φορτισω οποιασδήποτε μαρκας μπαταριες ή πρεπει να παω αποκλειστικά σε gp?
a38aaff56b6b582a78089729bf0259b0.jpg

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μου αρέσουν πολύ όλα αυτά που κάνει το μικρό κινέζικο ρούτερ περιθωρίων (αντιγραφή του Makita), αλλά έχω συνεχώς το ίδιο πρόβλημα:
Αν καθυστερήσω λίγο να περάσω από κάποιο σημείο, αμέσως το ξύλο καίγεται και μαυρίζει.
Και δεν είναι πολύ εύκολο να φύγει αυτή η μαυρίλα με το γυαλόχαρτο γιατί πολλές φορές είναι αρκετά βαθιά :confused:

Υπάρχει λύση; Φταίνε οι υψηλές στροφές;
Αν ναι, ίσως να έψαχνα ένα με ρυθμιζόμενες.

Μάστορες καλημέρα, το παρακάτω που έχω κυκλωσει είναι τυπογραφικό λάθος; Η 1 ίντσα απ όσο ξέρω είναι Φ32, εννοεί κάτι αλλο;20210327_131249.jpg