Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν τις ξέραμε σφεντόνες εμείς.
Μόνο κάτι φλωράκια που ερχόταν στο χωριό απ´την Αθήνα την έλεγαν σφεντόνα.
Εμείς λαστιχιέρα τη λέγαμε. :p ;)

• Like
Reactions: mastroxalastis
"Λαστιχο" την ελεγε ο πατερας μου.
Και ειχαμε φτιαξει κατι...φονικα οπλα. Με διπλα λαστιχα κτλ 😁

• Like
Reactions: panoss1
Ξέρει κανείς αν μπορούμε σε μάντρες ανακύκλωσης να αγοράσουμε υλικά που θα βρούμε εκεί πχ κοίλοδοκούς αλλά μέταλλα, κάνα αμονι η ότιδηποτε αλλο?

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεις ότι μπορείς να φανταστείς σε σκραπ και τέτοια.. Έχω σκοπό μόλις βρω λίγο χρόνο να ψαχτω κι εγώ..

Κάνε μου μια χάρη... Πάρε WD40 καί καθάρισε το μέρος που λες οτι είναι θολό και δες αν θα καθαρίσει (προσωρινά βέβαια).

Στην εκανα τη χαρη, τι να σε κανω; :)

Ναι, βελτιωνεται η θολουρα, προσωρινα, με το wd40. Τι σημαινει αυτο;

Παντως, και στο διπλανο, και εκει που δεν εχω τριψει, βελτιωνεται η ορατοτητα με το 40αρι, αν αυτο λεει κατι. Εκει, βεβαια, παραμενει η κιτρινιλα που στο τριμμενο εχει φυγει.

Στην εκανα τη χαρη, τι να σε κανω; :)

Ναι, βελτιωνεται η θολουρα, προσωρινα, με το wd40. Τι σημαινει αυτο;

Παντως, και στο διπλανο, και εκει που δεν εχω τριψει, βελτιωνεται η ορατοτητα με το 40αρι, αν αυτο λεει κατι. Εκει, βεβαια, παραμενει η κιτρινιλα που στο τριμμενο εχει φυγει.
Δεν ξέρω αν διάβασες την απάντηση μου πριν αλλά το βλέπω να στρώνει μόνο κε βερνίκι το δικό σου.

Την ειδα, νομιζα οτι ειχα απαντησει, αλλα το ξεχασα:
Το σκεφτηκα το βερνικι, αλλα το φοβαμαι. Μην δεν στρωσει καλα και κανει σταγονες, μην ξεφλουδιζει, μην κιτρινισει αμεσως κτλ.
Να δουμε τι ειχε στο μυαλο του ο Μπαμπης με το wd40 και βλεπουμε.

Καλημέρα μάστορες.

Έχω ατό το τριβείο της Black&Decker: https://www.pavlatos-tools.gr/palmiko-tribeio-black-decker-ka400l-p-2892-html
Εδώ και δύο - τρείς ημέρες μου κάνει κάτι περίεργο. Εκεί που δουλεύει μια χαρά αρχίζουν οι στροφές και πέφτουν σε σημείο που νομίζεις οτι θα σβήσει!!!!! και μετά πάλι παίρνει τα πάνω του.
Μπορεί να το ξανακάνει μετά από ώρες, μπορεί να το κάνει μετά από λίγο, με καινούργιο γυαλόχαρτο ή με χρησιμοποιημένο, είτε το πιέζω στο ξύλο - είτε όχι.
Γενικώς δεν έχω βρεί άκρη αν το κάνει σε συγκεκριμένες συνθήκες ή όποτε τύχει.

Ποιά είναι η γνώμη σας, να αρχίσω να ψάχνω για εγγυήσεις, τηλέφωνα αντιπροσωπείας, κ.λ.π. ή απλώς έτυχε;

εγω θα δοκιμαζα να το φυσηξω καλα.
ή δυνατον να το ελυνα λιγο για να το φυσηξω καλυτερα ΑΝ εχει ληξει η εγγυηση. αν οχι, το στελνεις για σερβις.
αυτο που περιγραφεις συνηθως ερχεται απο τον ρυθμιστη στροφων στις σπειρες του οποιου επικαθονται σκονες και τις βραχυκυκλωνουν.
αλλά απο οτι ειδα το δικο σου δεν εχει ρυθμιζομενες στροφες μαλλον. εχει?
οπότε πιθανα να εχει ξεκολησει καποια κολληση καλωδιου εσωτερικα και μερικες φορες να χανει την επαφη του ή να βραχυκυκλωνει με κατι αλλο.

Κάνε ένα κόπο όπως λέει ο Νικόλας άνοιξε το καθάρισε το καλά και ρίξε σπρέι επαφών σε όλες τις ηλεκτρικές του επαφές.
Ηλεκτρικό είναι το θέμα σου κάτι ίσως λόγω μάνας χάνει επαφή στιγμιαία.

Επίσης ίσως τα καρβουνακια σου πνεουν τα λοίσθια.

Νικόλα, όπως το λες. Είναι σταθερή η ταχύτητα, δεν ρυθμίζεται.
Κυριάκο, λίγο νωρίς δεν είναι για καρβουνάκια; Το έχω δεν το έχω 2 χρόνια και δεν δουλεύει και κάθε μέρα. Τίποτα δεν αποκλείεται βέβαια.
Εντάξει, αν δεν είναι στην εγγύηση θα το ανοίξω να κάνω αυτά που λέτε.
Χίλια ευχαριστώ.

• Like
Reactions: nickolas