Μια αλλη λυση ειναι η εξης:Ναι , για το τρυπάνι το ξερω. Με 8αρι καλά ειναι να ξεκινήσω;
Αυτο με την χαρτοταινια δεν το είχα σκεφτει. Εχεις δικιο, μιας και δε θα μπορω να κάνω διορθώσεις αν κολλήσει στον τοιχο. Ηδη την κολλησα πανω στο χαρτονι απο τη συσκευασια και εκοψα περιμετρικα με ενα κοπιδι. Ευχαριστώ για τη συμβουλη!
Το σωστο θα ήταν να υπήρχε ήδη πρόβλεψη σιδερενιας βάσης για τον ηλιακό τοποθετημενη πριν την μονωση αλλά ως οψετε...Θα βαλει τις επομενες ημερες ο πατερας μου ηλιακο.
Μου λεει οτι πανω απο το μπετο της ταρατσας εχει περιπου 30(!) ποντους μονωση. Ισως υπερβαλει, αν και λεει το θυμαται.
Ειχαν βαλει, λεει, μπολικη ελαφροπετρα (ή κατι παρομοιο), μετα απο πανω πλακες πεζοδρομιου, ενω αργοτερα εκαναν οι ενοικοι υγρομονωση, με διαφορα υλικα.
Λιγο περιεργο ολο αυτο, αλλα ας πουμε οτι ισχυει.
Υπαρχουν βιδες τοσο μακριες (π.χ. 35-40cm) ή πώς αλλιως μπορει να στερεωθει το ικριωμα του θερμοσιφωνα;
Στις πλακες, που ειναι σχετικα ψηλα, ισως γινεται, αλλα μην τις σηκωσει ολοκληρες με κανα ξεροβορι.
Προφανως ειναι ερωτηση για τους μαστορες που θα τον εγκαταστησουν αυτο, αλλα φοβαμαι μην κανουνε προχειροδουλεια (το "στερεωσουν" στην μονωση) και μετα απο καποια χρονια φυγει και τρεχουμε.
Να προσθέσω εδώ ότι το σημαδεμα να γίνεται με σταυρό ώστε ανά πάσα στιγμή να ξέρεις ότι τρυπας κέντρο!!Εγώ θα ξεκίναγα με 4αρι (αν έχεις) μετά 8 και μετά 16 αν ήθελα οι τρύπες να μην φύγουν καθόλου. Όλη η προσοχή είναι να είναι σωστά κεντραρισμένο το πρώτο τρυπάνι. Ίσως πριν το μικρό τρυπάνι να έκανα και μια πονταρισιά στον τοίχο ακριβώς στο κέντρο με πόντα ή σουβλί ή πρόκα.
Κωστη, sorry, αλλα παλι δεν καταλαβα. Που λες να πιασει η βιδα/ουπατ; Στην πλακα πεζοδρομιου; Στον περλιτη;Η μόνωση οποία και εαν είναι αυτή είναι από κάτω στον αρχικό πατο...απο πανω είναι το γέμισμα με περλιτη/αφρομπετο που είναι 12-15+ πόντους...και εαν θέλει μετά κάποιος βάζει πλακάκι η πλάκες πεζοδρόμιο...αρα στις περισσοτερες υπάρχει βάθος..
Οπότε μια βιδα η μάλλον καλύτερα στριφωνι σε αυτές τις περιπτώσεις με 8-10 πόντους το πολυ είναι μια χαρά...
Οπότε βίδα τόσο μεγάλη δεν χρειάζεται....Δεν έχω δει ποτέ κάποιος να βάζεις τόσο μεγάλη...
Όλα τα παραπάνω υπό φυσιολογικές συνθήκες..
Κωστή τώρα το είδα αυτό, δε μου λες αλφάδι ή λέιζερ δε βάλατε;Kαλησπέρα. Ευχαριστώ ολους για τη βοήθεια. Τα έβαλα σήμερα με τη βοήθεια ενός γνωστού μου, ο όποιος ειναι του επαγγέλματος, αλλα δυστυχώς δεν ειμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα μιας και δεν μπηκαν εντελώς ευθεία. Ειμαι και λίγο ψυχαναγκαστικος με αυτο το θέμα και το ματι πηγαίνει συνεχως εκει τωρα.
Υπαρχει μια μικρή κλιση και στα δυο. Το κακό είναι οτι δεν βλέπω τρόπο να διορθώνεται τη κατάσταση . Ειναι πολυ δυσκολο να βγουν από τις βίδες τους , αφου χρειαστηκε χτύπημα με σφυρί για να μπουν .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.