Μάστορες τα φώτα σας!!

Το πιστολι με δοχείο πανω χρησιμοποιει μερικως την υποπιεση που δινει ο αερας οπως περναει απο το πιστόλι και σε μεγαλο βαθμο την βαρυτητα για να φτασει το χρωμα στο μπεκ. Θα δεις οτι σε πιστολια με δοχειο κατω συνδεουν και σωληνακι αερα που δημιουργει πίεση και στο δοχειο χρώματος αναλογα με την εφαρμογη. Το χρώμα ταβανιου και γενικα τοιχοποιιας εχει αρκετα στερεα κια γι'αυτο χρησιμοποιουνται κα μεγαλα μπεκ.
Με το πιστολι καθετα προς τα πανω κατα 99% δεν θα βγαζει τίποτα ακομα και αν η τρυπα παροχης ειναι καλυμμενημε χρωμα, κατι που και αυτο το θεωρω δυσκολο οταν πεσει η σταθμη και κινειται και το πιστολι περα δωθε. Αλλωστε τα ανω δοχεια εχουν και οπη για να τραβανε αερα απο πανω ή στεγανωνουν μερικως με την μικρη ταπα, που σημαινει οτι θα πρεπει να την κλεισεις αεροστεγως για να μην σταζει και αρα σχεδον αδυνατο να εχει ροη χρωματος προς το μπεκ σε αυτη την θεση.
Ευχαριστώ Γιάννη, βασικα και γω αυτό πιστεύω ότι δεν θα κάνω δουλειά αλλά ήθελα να ακούσω και κάποια άλλη άποψη για να μην το έχω απορία!

θα ηθελά την γνωμη σας, αν εχει νοημα καποια επεμβαση σε αυτο...

τα σανιδια εχουν φαει υγρασια παλαιοτερα, και απο την φωτο φαινετια οτι η πανω σερα ειναι πιο κατω απο την κατω.
Τα κενα ειναι 1 εκατοστο βαθια και προφανως σταματανε στο γλωσιδι που ενωνονται.
Με ενδιαφερει να σταματησω την εισοδο νερων κατα το σφουγγαρισμα.

Να γεμισω τα κενα με πριονιδι-κολλα, κολλα μονταρισματος, να ριξω σκετο βερνικι, η να μην ανοιξω δουλειες?

e7bff195f764902d6476c7164d7ba234.jpg

Παντως, στο πατρικο μου, σε μεγαλες ρωγμες αναμεσα στα ξυλα, στη μεγαλη διασταση ομως, το "κολλα+πριονιδι" κρατησε μονο 1 χρονο περιπου.
Ητανε πολυ καλο στην αρχη, αλλα γρηγορα εσπασε σε κομματια, τριφτηκε και τελικα εφυγε και ηταν ολοϊδιες οι ρωγμες μετα απο 1-2 χρονια.

Θα ανακατεψεις το πριονιδι απο το ιδιο το πατωμα με το παρακατω υλικο....|

Eισαι και ο πρωτος μαστορα μου!! (y)

Αυτο το υλικο ειναι το ιδανικο καθως ολο το ζουμι ειναι εδω..

.....It has a great cohesive ability, maintains its elasticity and does not shrink over time....

Το οτι διατηρει την ελαστικοτητα του και δεν συρρικνωνεται ειναι πρωταρχικης σημασιας για την πληρωση των ρωγμων καθως δεν ξεραινεται ουτε θρυμματιζεται απο τις εναλλαγες τις θερμοκρασιας και υγρασιας.

Δοκιμασμενο, Κωστη;
Αν σκεφτεται να το παρει καποιος, ψηνομαι για ομαδικη (δεν ειδα τι μεταφορικα εχει αυτος στο link).

Είναι δοκιμασμένο Άγγελε...κλείνει μέχρι 3-4 mm κενό....Αλλά θέλει πολύ ψιλό πριονίδι...και μείγμα σαν χυλό...
Το ρίχνεις κάτω και τραβάς με σπάτουλα...

• Like
Reactions: mastroxalastis
Πανω σε τουβλινο τοιχο εχω μια πριζα ρευματος και μια σηματος κεραιας διπλα διπλα και σε αποσταση 40 εκατ απο την γωνια με τον αλλο τοιχο - χωρισμα που ειναι απο γυψοσανιδα.
Θελω ναμεταφερω αυτες τις 2 πριζες πανω στην γυψοσανιδα. που σημαινει πως πρεπει να σκαψω μεχρι την γωνια και να προεκτεινω τα καλωδια.
Για την πριζα κεραιας μπορει και να μην χρειαστω προεκταση καλωδιου αν την σηκωσω μισο μετρο και το κερδος στο μηκος το παω προς την γωνια.

Bαζω και σχεδιο.

Νομιζω ευκολα θα κανω ενα αυλακι με καλεμι και σφυρι για να τραβηξω καλωδια σε αλλη μια πριζα στην γυψοσανιδα.
Το ερωτημα ειναι αν πηγαινοντας προς τα πανω το καλωδιο κεραιας θα μππρεσω να κανω καθετο αυλακι και να περασω σωληνα κατω απο την σωληνα ρευματος. Ειναι αποδεκτο αυτο απο θεμα ασφαλειας και παρεμβολων?

cables.jpg

Απογορευεται δια ροπαλου η οριζοντια μεταφορα καλωδιων ρευματος σε αυτο το υψος.
Η οριζοντια μεταφορα πραγματοποιειται μονο στο υψος των κουτιων διακλαδωσης.

Για την ιστορια, το σημα της κεραιας δεν θα αντιμετωπισει προβλημα παρεμβολης. Ομως στο καλωδιο σηματος δεν μπορεις να βαλεις απλα μια προεκταση με ματιση. Θελει αλλους τροπους και αναλογως μπορει να χασεις απολαβη.

παιδια θα μου πειτε τις διαφορες του αρμοστοκου με τον κοινο, και ποιον χρησιμοποιουμε για να κανουεμ μιγμα 50-50 με κολλα πλακιδιων?

Θα τα πουνε οι γνωστες (εγω π.χ. για αυτη τη μιξη δεν εχω ακουσει ποτε), θυμαμαι ομως να λεμε οτι ο αρμοστοκος ειναι παρα πολυ σκληρος και δεν τριβεται ευκολα, σε σχεση με τον απλο στοκο, αλλα και με την κολλα πλακιδιων, που χρησιμοποιειται και για εξωτερικα στοκαρισματα.

Πανω σε τουβλινο τοιχο εχω μια πριζα ρευματος και μια σηματος κεραιας διπλα διπλα και σε αποσταση 40 εκατ απο την γωνια με τον αλλο τοιχο - χωρισμα που ειναι απο γυψοσανιδα.
Θελω ναμεταφερω αυτες τις 2 πριζες πανω στην γυψοσανιδα. που σημαινει πως πρεπει να σκαψω μεχρι την γωνια και να προεκτεινω τα καλωδια.
Για την πριζα κεραιας μπορει και να μην χρειαστω προεκταση καλωδιου αν την σηκωσω μισο μετρο και το κερδος στο μηκος το παω προς την γωνια.

Bαζω και σχεδιο.

Νομιζω ευκολα θα κανω ενα αυλακι με καλεμι και σφυρι για να τραβηξω καλωδια σε αλλη μια πριζα στην γυψοσανιδα.
Το ερωτημα ειναι αν πηγαινοντας προς τα πανω το καλωδιο κεραιας θα μππρεσω να κανω καθετο αυλακι και να περασω σωληνα κατω απο την σωληνα ρευματος. Ειναι αποδεκτο αυτο απο θεμα ασφαλειας και παρεμβολων?

View attachment 181373
απο το κουτί διακλάδωσης επάνω δεν μπορείς να κάνεις ενα αυλάκι και να πέσεις μεσα στη γυψοσανίδα για την πρίζα ? οπως αναφέρθηκε δεν ειναι σωστό και μιλάμε για 40 εκ+ την γυψοσανίδα Καλώδια κεραίας εχω ενώσει με καλάι (εννοείτε και θωράκιση ) χωρίς θέμα να το περάσω παρέα με το ρεύμα πάλι δεν το κάνω . για μένα το περνάς απο κάτω και με λούπα μεσα στη γυψωσανίδα πέφτει στη νεα θέση πχ οπως το εκανα με πράσινο (σωστό δεν το λες αλλα σίγουρα οχι να περάσει δίπλα απο ρεύμα ) και φυσικα η πρίζα θα ειναι δεξιά απο την κεραία

cables.jpg

παιδια θα μου πειτε τις διαφορες του αρμοστοκου με τον κοινο, και ποιον χρησιμοποιουμε για να κανουεμ μιγμα 50-50 με κολλα πλακιδιων?
Όταν έχει χρειαστεί χρησιμοποιώ της Novamix που έχει πολλαπλές αποχρώσεις και είναι ίσως από τους καλύτερους που υπάρχουν...Εάν θέλω να τον κάνω πιο σκληρό βάζω βελτιωτικη ρητινη( ravinex)...

Ο αρμοστοκος για πλακακια είναι ένα είδος και δεν υπάρχει άλλος ούτε αναμειγνύεται με κόλλα πλακιδιων...
Εάν υπάρχει μεγάλο κενό γίνεται πρώτα με κόλλα και εποιτα μπαίνει ο αρμοστοκος...

Γιατί θες να τα ανάμειξης...;
Ποιος είναι λόγoς...;

συνταγη παλιου...για ισχυρα στοκαρισματα
αλλα δνε θυμαμαι με ποιον το εκανε το χαρμανι...
κατι τετοιο δεν μου ειχες πει και εσυ?

Κολλα πλακιδιων με αρμοστοκο...;...δεν νομιζω να το εχω αναφερει....
Εγω προτεινω αυτο που σου ανεφερα....

Καλημέρα μάστορες.
Eίπα να κάνω καμμιά δουλειά στο σπίτι. Να βάψω ας πούμε το ταβάνι ενός δωματίου που κατά τόπους είναι στα κακά του χάλια, όχι ολόκληρο.
Το ταβάνι είναι στην εξής κατάσταση λόγω προβλήματος υγρασίας που ευτυχώς αποκαταστάθηκε (σπασμένο λούκι εξωτερικά του τοίχου):

TR0bB1W.png

Σκεφτόμουν να το ξύσω - στα σημεία που έχουν πρόβλημα, όχι όλο - με μια σπάτουλα μιας και με το τριβείο (όχι τοίχου, τα κοινά παλμικά τριβεία) βλέπω να πνίγομαι στη σκόνη και να μου τρώει τριπλάσιο χρόνο.
Μετά όμως πως «γεμίζω» την επιφάνεια σε αυτά τα σημεία; Με τον παλιό καλό στόκο ή με κάποιο άλλο υλικό;
Επίσης, να το περάσω πρώτα με αστάρι για να μην μου βγάλει «λεκέδες» υγρασίας ή να το βάψω όπως είναι;