Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν ξερω βεβαια που και πως το χρησιμοποιεις το ματσακονι. Αλλα ενα, φτηνο, που εχω παρει απο leroy, εχει ριξει τρελη σφυρια (ενιοτε ξεχνιεμαι και κανω τρυπες στις κολλησεις) και αντεχει καλα ακομη.

• Like
Reactions: skysound
Η Facom βγαζει βαρβατα σφυρια απο αποψη ποιοτητος χαλυβα (hardened steel) τα οποια ειναι μια απολαυση και να τα βλεπεις και να τα δουλευεις!
Την απολαυση ομως την πληρωνουμε.. :)

marteau-piquer-soudures-340g-213h30-facom.jpg

Last edited:
  • Love
Ετσι οπως ειναι η πλατια ακρη του Facom (οριζοντια) δεν βολευει, θα επρεπε να ηταν καθετα.

Μπορεις να φτιαξεις ματσακονι, οπως εχω φτιαξει εγω, απο τρυπανι sds ... πολυ ανθεκτικο.

• Like
Ειναι για λυπηση ομως, πολυ ασχημο εμφανισιακα, σαν ισχνο και πεινασμενο απολειφαδι εργαλειου.

Μην αγοραζεις τετοια πραματα, σου ριχνουν την μαστορικη ψυχολογια.

μαστορες, θα μου δωσετε αναλογιες τσιμεντου-αμμου για μικρο επισκευες στο σπιτι?

1. διορθωση γωνιας τοιχου, πολυ μεγαλης για στοκαρισμα
2. διορθωση τρυπας τοιχου, πολυ μεγαλης για στοκαρισμα
3. γεμισμα μεγαλης τρυπας με τουβλο/κομματια (πχ που ανοιξε ο υδραυλικος για να εχει προσβαση)

Υπαρχουν πολυ τροποι να κλεισεις μερεμετια αλλα εφοσον αποφασισες αυτον η αναλογια εχει ως εξης:
Σε 5 μερη αμμου 1 τσιμεντο συν ασβεστη γιατι δεν θα κολλαει στο τοιχο...πρωτα καλη διαβροχη και επειτα γεμισμα....

Ετοιμα κονιαματα για επισκευες σε τοιχοποιια φιλε μου!

Μεγαλη ανακαλυψη και παμφθηνη που την πηρα πρεφα πριν κανα διχρονο!
Μεχρι τοτε στοκαρα ασβεστες (ενα δραμα), αμμους, γαρμπιλοχαλικο και τσιμεντα...

Τωρα, αναλογα την επισκευη αγοραζω και το αντιστοιχο κονιαμα και πλεον στοκαρω μονο νερακι 😬

Eτσι ακριβως Μιχαλη..

Στην περιπτωση του φιλου γεμισμα με Unicret..

..και ετοιμος σοβα τελικης στρωσης Marmocret...

Καλα σιγουρα υπαρχουν και μικρες ποσοτητες αλλα απο αυτα που ανφερει ο φιλος μαλλον θελει μεγαλα σακια...αλλα θα μας πει....

οχι ρε παιδια....και 1 κιλο περισσευει
αρα θα παω για ενα 5κιλο, αλλα δεν "ληγει" σαν την κολλα πλακιδιων ετσι?

Υπαρχουν πολυ τροποι να κλεισεις μερεμετια αλλα εφοσον αποφασισες αυτον η αναλογια εχει ως εξης:
Σε 5 μερη αμμου 1 τσιμεντο συν ασβεστη γιατι δεν θα κολλαει στο τοιχο...πρωτα καλη διαβροχη και επειτα γεμισμα....

χωρις ασβεστη γινεται? το 5-1 ειναι στανταρ? μπορουμε να κανουμε καποια αλλη αναλογια πχ για μερος που τρωει νερα, οπως ενα καναλι ομβριων?
γενικα ρωταω, γιατι δεν ειχα καλη τυχη με το γκουγλ στο θεμα

Ωραια...τωρα μας το ξεκαθαρισες...!!!
Μπορεις να βαλεις και γυψο αρχικα σε αυτα και να το στρωσεις με στοκο σπατουλαρισματος.....
Τσιμεντο και αμμος δεν ενδυκνιεται για τετοια μερεμετια.....!!!!

Χωρίς άσβεστη το "χαρμανι" αυτο δεν γίνεται σωστα...

Γενικά δεν υπάρχει ούτε υπόθεση για μια δουλειά...εξαρτάται από πολλούς παράγοντες στο τι θα χρησιμοποιήσεις...
Οπότε πες ακριβώς τι θες να κάνεις και το συζητάμε..

Βέβαια προς δική σου και μόνο βοήθεια μια φωτο του επιμέρους προβλήματος,όπως και του άνωθεν,θα βοηθούσε...

Κι εγω πιστευω να μην μπλεξεις με χαρμανια.
Καποιο ετοιμο επισκευαστικο, απο τα πολλα που κυκλοφορουν (δες και τα durocret (plus)) και εισαι ετοιμος.
Μπορεις να βαλεις και πλεγματακι (ταινια), και βεβαια και ενισχυτικο στυλ revinex (με ανησυχει ο Κωστης που για 2η φορα δεν το αναφερει 😁 ). Επισης, πριν το βαλεις, ισως μπορεις να περασεις ασταρι (ισως και χαλαζιακο), για να πιασει πιο καλα. Και να μην περασεις, τα περισσοτερα απο αυτα θελουν βρεξιμο πριν. Θα λενε οι οδηγιες.
Στη γωνια ισως μπαινει και κομματι γωνιοκρανο, αναλογα ποσο μεγαλη ειναι η ζημια.
Αλλα, αυτα θα στα εξηγησει καλυτερα ο Κωστης και αλλοι ειδικοι.

• Like
Reactions: nickolas
Κι εγω πιστευω να μην μπλεξεις με χαρμανια.
Καποιο ετοιμο επισκευαστικο, απο τα πολλα που κυκλοφορουν (δες και τα durocret (plus)) και εισαι ετοιμος.
Μπορεις να βαλεις και πλεγματακι (ταινια), και βεβαια και ενισχυτικο στυλ revinex (με ανησυχει ο Κωστης που για 2η φορα δεν το αναφερει 😁 ). Επισης, πριν το βαλεις, ισως μπορεις να περασεις ασταρι (ισως και χαλαζιακο), για να πιασει πιο καλα. Και να μην περασεις, τα περισσοτερα απο αυτα θελουν βρεξιμο πριν. Θα λενε οι οδηγιες.
Στη γωνια ισως μπαινει και κομματι γωνιοκρανο, αναλογα ποσο μεγαλη ειναι η ζημια.
Αλλα, αυτα θα στα εξηγησει καλυτερα ο Κωστης και αλλοι ειδικοι.
Άγγελε το ravinex είναι δεδομένο...!!!!
Ολα τα υπολοιπα που αναφερεις μπορει να χρειαζονται μπορει οχι...ισως ειναι λιγο υπερβολικα...
Αλλά χωρίς φωτο κάνουμε απλά υποθέσεις για κάτι που μπορεί εν τέλη να είναι απλό...

Η πολύ σκληρή λάσπη δεν είναι καθόλου καλό για το τοιχίο...γίνεται ένα συμπαγές κομμάτι που όμως δεν δένει ποτε με το υπόλοιπο με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σκάει...

Καλημερα παιδια,

Θα ηθελα την βοηθεια σας κκαι την γνωση σας.
Θελω να φτιαξω εναν Smart mirror.
Εχω δει αρκετα βιντεο οπως αυτο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Εχω παλιο μονιτορ αλλα θα ηθελα εαν γνωριζει καποιος να μου πει που μπορω να βρω εδω Ελλαδα Dielectric mirror (Διηλεκτρικός καθρέφτης) H Two-Way Glass Mirror ΜΟΝΟ τον καθρεφτη;

Εαν μπορει και θελει να απαντησει καποιος θα ηταν τελειο

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Το βρήκα ενδιαφέρον και το έψαξα λίγο.
Καθρεπτίζον γυαλί δεν είναι αυτό που ψάχνεις?

Εναλλακτικά βάζεις μία πολύ καλή κάμερα στην κορνίζα :p