Μάστορες τα φώτα σας!!

οχι ρε παιδια....και 1 κιλο περισσευει

Άγγελε το ravinex είναι δεδομένο...!!!!
Ολα τα υπολοιπα που αναφερεις μπορει να χρειαζονται μπορει οχι...ισως ειναι λιγο υπερβολικα...
Αλλά χωρίς φωτο κάνουμε απλά υποθέσεις για κάτι που μπορεί εν τέλη να είναι απλό...

Η πολύ σκληρή λάσπη δεν είναι καθόλου καλό για το τοιχίο...γίνεται ένα συμπαγές κομμάτι που όμως δεν δένει ποτε με το υπόλοιπο με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σκάει...
παραδειγμα και εισαγωγη στην επομενη ερωτηση

το εξτρα ποδαρικο ητανε χαλαρο, οποτε εσκαψα και γεμισα με τσιμεντο-αμμο αλλα το χαρμανι δεν μου αρεσε. ή ειχε πολυ χονδρη πετρα ή το τσιμεντο ητανε λιγο.
(σε αλλο σημειο που λειεπει μια γωνια απο το μαρμαρο παλιοτερα εβαλα ενα μιγμα 2-1 και ειναι οντως πετρα)

τωρα για το ιδιο το πιδαρικο.
δεν ξερω τι σκεφτοτανε ο μαστορας, αλλα οτι πιανει ειναι στο κοψιμο του τοιχειου. ΔΕΝ πακτωνεται κατω..
Πως το σταθεροποιω καλυτερα?
Να μπει ουπατ/στριφωνι δεν γινεται, σκετο στριφωνι θα πιασει στο τουβλο απο κποσω? Η καμμια μεγαλη αυτοδιατρητη βιδα?
Η δυσκολη λυση που σκεφτηκα ειναι σκαψιμο, γεμισμα και βιδα μεσα στο νωπο σαν αγκυριο

Attachments

• web-191139.jpg
    web-191139.jpg
    327.5 KB · Views: 27
Ισως εχει νοημα να βαλεις ενα λαμακι τυπου Ω.
Η να φτιαξεις εσυ ενα που να αγκαλιαζει το δοκαρακι και να βιδωνει με ουπατ στο τοιχειο δεξια αριστερα.
inox.m8127.a.webp

• Like
Reactions: kospap
Στο μπάνιο που ανακαινίζω θέλω να προσθέσω έναν τοίχο και σκέφτομαι, αντί για τούβλα, να βάλω πορομπετόν γιατί είναι πιο εύκολο και πιο ελαφρύ.
Απ΄ όσο έχω διαβάσει έχει πρόβλημα με την υγρασία.
Ποια η άποψή σας; Να προστιμήσω τούβλο για περισσότερη σιγουριά;

εχω φτιαξει με πορομπετο 5 μετρα ζαρντινιερα, αλλα με εσωτερικη επαλειφομενη μονωση
μεχρι στιγμης, 10 χρονια, δεν εχω κανενα προβλημα

• Like
Reactions: KOSSTV and aetosa
Στο μπάνιο που ανακαινίζω θέλω να προσθέσω έναν τοίχο και σκέφτομαι, αντί για τούβλα, να βάλω πορομπετόν γιατί είναι πιο εύκολο και πιο ελαφρύ.
Απ΄ όσο έχω διαβάσει έχει πρόβλημα με την υγρασία.
Ποια η άποψή σας; Να προστιμήσω τούβλο για περισσότερη σιγουριά;

To 2013 φτιαξαμε στα πεθερικα μου ενα εξτρα μπανιο και εγιναν με alfablock τα τοιχια....
Το περασα ολα 3 χερια επαλοιφομενο στεγανοτικο σε μορφη σκονης αρνητικης και θετικης πιεσης για αποφυγω την υγρασια και απο τις 2 πλευρες...
Το υλικο ηταν της Sika 101H (που ακομη και συημερα σε διαφορες δουλειες χρησιμοποιω) και τα πλακακια κολληθηκαν με υδροφυλλη κολλα(Isomat Ak 26,durostick gold) ως εξτρα μετρo κατα της υγρασια και δεν υπαρχει κανενα προβλημα εως τωρα....
Τα παραπανω κοστιζουν αλλα ειναι μονιμα πραγματα...

To 2013 φτιαξαμε στα πεθερικα μου ενα εξτρα μπανιο και εγιναν με alfablock τα τοιχια....
Το περασα ολα 3 χερια επαλοιφομενο στεγανοτικο σε μορφη σκονης αρνητικης και θετικης πιεσης για αποφυγω την υγρασια και απο τις 2 πλευρες...
Το υλικο ηταν της Sika 101H (που ακομη και συημερα σε διαφορες δουλειες χρησιμοποιω) και τα πλακακια κολληθηκαν με υδροφυλλη κολλα(Isomat Ak 26,durostick gold) ως εξτρα μετρo κατα της υγρασια και δεν υπαρχει κανενα προβλημα εως τωρα....
Τα παραπανω κοστιζουν αλλα ειναι μονιμα πραγματα...
Αν βαλουμε το κοστος των alfa/ytong σε σχεση με τα τουβλα, το κοστος των στεγανοποητικων επαλοιφωμενων και το συγκρινουμε με το χτυσιμο τουβλου ποιο βγαινει φθηνοτερο? πλας οτι το alfa/ytong εχει την οποια πιθανοτητα αν κατι παει στραβα μετα απο χρονια-πολλα ισως- να ρουφηξει υγρασια?

Γιατι δεν βάζεις ανθυγρη γυψοσανιδα, είναι πιο εύκολο και δεν χρειάζεσαι ούτε ειδικά χαρνανια ούτε παθαίνει οτιδήποτε
Θα σου βγει και φθηνότερα

Το τούβλο βγαίνει φτηνότερο Νεκτάριε σε κάθε περίπτωση...Όμως δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο συνολικά..
Για το alfablock δεν ακούσει πουθενά για πρόβλημα τα υγρασίας εαν τηρηθούν τα καθέκαστα..
Υγρασία ακόμη και το τούβλο μπορεί να τραβήξει εαν υπαρχει διαρροή...
Επισεις το alfablock είναι 100 φορές πιο αντισεισμικο υλικό...

Γιώργο ανθυγρη γυψοσανιδα για χωρισμα που να τρωει νερα δεν κάνει...έχει θέματα...
Μόνο σε ταβάνι η πλαϊνά που είναι ψιλά...
Μόνο μαγνησιακη τσιμεντοσανιδα που αντέχει και πιάσει...Στο λέω γιατί το έχω κάνει...

Last edited:
  • Like
Reactions: aetosa
Αν είναι σε σημείο που θα τρώει νερά μάλλον θα είναι στη ντουζιέρα/μπανιέρα ή στο νηπτηρα, δεν θα μπει πλακάκι από πάνω;
Ίσως να μην έχω καταλάβει το σκεπτικό του φίλου

Η ανθυγρη δεν ειναι για βαρος Γιωργο...η μαγνησιακη ναι...

Να πως ειναι η μαγνησιακη.....
20181031_145758.jpg

Κωστή πολύ πρόσφατα τοποθετησαμε γυψοσανιδες και βάση του κατασκευαστή η ανθυγρή ενδείκνυται για μπάνιο και κουζίνα και μπορούν να τοποθετηθούν πλακάκια πάνω από αυτήν, τουλάχιστον για την knauff.
Αυτό δηλώνει και η ίδια η knauff.
Ενδεχομένως η μαγνησιακή να αντέχει ακόμη περισσότερο βάρος, δεν το γνωρίζω.

• Like
Reactions: KOSSTV
Δεν ξέρω Γιώργο...
Εάν πιάσεις στα χέρια σου ένα κομμάτι από την μια και ένα από την άλλη θα καταλάβεις...Είναι 2 φορές τουλαχιστον βαρύτερη...
Έχει άλλη εσωτερική σύνθεση που παραπέμπει σαν μπετό σε σχέση με την ανθυγρη που είναι και αυτή εσωτερικά κατασκευασμένη με βάση το γύψο....

Κωστή όπως έγραψα και παραπάνω δεν γνωρίζω καθόλου την μαγνησιακη ούτε τις ιδιότητες της.
Το οτι είναι πιο βαριά προσωπικά δεν μου λέει κάτι ως προς την αντοχή της αλλά εμπιστεύομαι την γνώση σου για το οτι έχει μεγάλες αντοχές.

Γνωρίζω όμως πολύ καλά για την ανθυγρή γυψοσανίδα της knauff οτι κάνει για μπάνιο και κουζίνα και αντέχει το βάρος απο πλακάκια!

Επιπλέον της κλασικής ανθυγρής υπάρχει και η πιο εξειδικευμένη Knauf [GUARD]EX η οποία έχει επιπλέον αντοχή σε υγρασία, μούχλα κλπ και χρησιμοποιείται και σαν ως υπόβαθρο συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης και σίγουρα αντέχει το βάρος για πλακάκια και αυτή εδώ και επιπλέον πληροφορίες

Άνθυγρες γυψοσανίδες Knauf
Γυψοσανίδες με πρόσμικτα, τα οποία επιβραδύνουν το ρυθμό απορρόφησης του νερού. Είναι κατάλληλες για χρήση σε μετρίως υγρούς χώρους.

Συστήματα:
■ Επενδύσεις οροφών και οροφές γυψοσανίδας Knauf
■ Επενδύσεις στεγών Knauf σε δώματα
■ Τοιχοποιίες ξηράς δόμησης Knauf
■ Επενδύσεις τοιχοποιίας Knauf
■ Ξηρό επίχρισμα Knauf

Μέτρια υγροί χώροι θεωρούνται οι χώροι στους οποίους ο ημερήσιος μέσος όρος της σχετικής υγρασίας του αέρα είναι κάτω από 70% ( π.χ. μπάνια σε κατοικίες )

Άρα, σύμφωνα με την Knauf, κάνουν για μπάνια.

Επειδη εχω καποια ρεταλια κατω απο καποιες δουλειες ας δουμε τις διαφορες...
Τα παρακατω ειναι απο ανθυγρες γυψοσανιδες Securock USG και Knauf [GUARD]EX και την τσιμεντοσανιδα της Magnesia..
Εαν δει κανεις απο μια πρωτη ματια σε μορφη επιφανιας τα 3 υλικα θα δει οτι οι 2 πρωτες μοιαζουν παρα πολυ αλλα με την μαγνησιακη να εχει αλλη συνθεση..

γυψοσανιδες.jpg

Επεισης στο πλαι φενεται η διαφορα κατασκευης και ο τροπος συνθεσης της εσωτερικης κατασκευης που ειναι εντελως διαφορετικος..

γυψοσανιδες 1.jpg

..εδω βλεπουμε οτι η τσιμεντοσανιδα εχει ενα πλεγμα εσωτερικα οπου δεν αφηνει το υλικο να αποσυνθεθει απο νερα η οτιδηποτε αλλο..
Οι αλλες 2 εχουν εσωτερικη συνθεση με"πλεκτη" ινα οπου δενει το εξωτερικο περιβλημα για την δημιουργια αντοχης και ελαφριας καταπονησης για μενα..
Επισεις αυτο βοηθαει στην αντοχη βαρους που φυσικα σχετιζεται με τον σκελετο που εχει δημιουργηθει για να τοποθετηθει η τσιμεντοσανιδα ωστε να αντεξει το βαρος...
Βεβαια στο θεμα κατασκευης και για τις αλλες υσχιει το ιδιο....

γυψοσανιδες2.jpg

Για να μην παρεξηγηθω και οι 3 κανουν για υγρασια και αντεχουν πιεσεις.... με την USG εχω κανει επενδυση σε μπανια και κατασκευες που δεχονται ανερχομενη υγρασια και νερο...δεν παθαινει τιποτα....
Εαν βαλετε και τις 3 σε νερο και τις βγαλετε στο ηλιο οταν στεγνωσουν θα εχουν την αρχικη φυσικη τους μορφη....ειναι πραγματικα φοβερο...!!!

Υπαρχουν επισεις ανθυγρες με πρασινο χρωμα που ομως ειναι ενα κλικ πιο κατω απο τις παραπανω......ειναι απο εντελως ειδικο επεξεργασμενο ανθυγρο χαρτονι συμπιεσμενο με το γυψο οπως οι απλες γυψοσανιδες......δεν ξερω εαν εννοεις αυτες Γιωργο αλλα αυτες δεν ξερω εαν και ποσο αντεχουν βαρος....

Παρακατω καποιες χρησιμες πληροφοριες γενικοτερα γαι τις ανθυγρες γυψοσανιδες που ομως αναλογα την φυση τοποθετησης αλλα και το υπαρχον προβληματικο η οχι τοιχιο εσωτερικα αλλαζει....

Η δουλεια μου φυσικα δεν εχει να κανει με γυψοσανιδες αλλα οταν εχει σχεση με δουλεια υγρασιας και αντοχης οφειλω να γνωριζω τι πρεπει να τοποθετησω.....
Τα παραπανω με διαθεση βοηθειας...

Last edited:
Κωστή δεν διαθέτω τις τεχνικές γνώσεις στο θέμα για να κρίνω και σίγουρα η εμπειρία σου είναι πολύτιμη.

Προσωπικά στο μπάνιο του σπιτιού μου μετά από πολύ μελέτη τοποθετήθηκε γυψοσανίδα Knauf [GUARD]EX και κατόπιν πλακάκια κλπ.
Θα ψάξω να βρω φωτογραφίες και θα ανεβάσω για να το δεις

Επίσης σε ολο το υπόλοιπο σπίτι τοποθετήθηκε ανθυγρή γυψοσανιδα knauff, εκτός από το σημείο του νεροχύτη κουζίνας που μπήκε κι εκεί προληπτικά Knauf [GUARD]EX.
Φαντάσου ότι στην ανθυγρή στηρίζονται μέχρι και τα ντουλάπια της κουζίνας χωρίς κανένα πρόβλημα.
Εμπιστεύτηκα την εταιρεία κατασκευής και τον μάστορα που έκανε την τοποθέτηση.
Ο ίδιος μάστορας έχει φτιάξει προ 15ετιας το σπίτι των πεθερικών μου και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Αμα δεν εχει γινει προβλημα παω πασο...
Η επιλογη του υλικου απο τον καθε μαστορα ειναι αυτην που επειτα απο χρονια εμπίστευεται...οποτε εαν περασαν 15 χρονια εφαρμογης ειναι ενα ασφαλες διαστημα...
Απλως ανεφερα επιγραμματικα τις διαφορες για να εχεις/εχουμε μια εικονα του τι γινεται ωστε να ξερουμε τι μας γινεται....

• Like
Reactions: anastasg