Μάστορες τα φώτα σας!!

Η ερώτηση είναι μπορώ να βάψω κατευθείαν χωρίς έξτρα διαδικασία πάνω στο πλαστικό με το υδρόχρωμα που θα βάψω το ταβάνι για μεγαλύτερη ευκολία.
Αν δεν γίνεται, θα το βάψω πάλι πλαστικό στην απόχρωση που έχει. Υγρασία έχει ο χώρος αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα με μούχλες κλπ
Το υδροχρωμα ειναι πιο δυσκολο στο περασμα απο το πλαστικο...εχεις δοκιμασει ποτε....;
Μπορεις να βαψεις κατευθιαν αλλα ποιος ο λογος...;επειδη ειναι φτηνοτερο...:
Aλλοι παρακαλανε να το γυρισουν σε πλαστικο παντως....

@ikulias τελικά δεν έβαλα τσιμεντοσανίδα ούτε γυψοσανίδα. Το έκανα με μπετό χαμηλά και τσιμεντολάσπη πιο ψηλά.
Σε αυτά που έχουν μείνει θα το χτίσω με τούβλα, απλά, παλιά, δοκιμασμένα πράματα... 😊
ωραιος

Το υδροχρωμα ειναι πιο δυσκολο στο περασμα απο το πλαστικο...εχεις δοκιμασει ποτε....;
Μπορεις να βαψεις κατευθιαν αλλα ποιος ο λογος...;επειδη ειναι φτηνοτερο...:
Aλλοι παρακαλανε να το γυρισουν σε πλαστικο παντως....
Θα βάψω όλο το σπίτι με πλαστικό τους τοίχους και μάλιστα από τα πιο ακριβά και τα ταβάνια με υδρόχρωμα. Αυτό που γράφω για το μπάνιο είναι γιατί σκέφτηκα ότι είναι βολικό και όχι για οικονομία

Στην αντίθετη περίπτωση να βάψω το ταβάνι πλαστικό πάνω από το υδρόχρωμα τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;

Το εαν θα επιλέξεις ακριβά η όχι χρώματα είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με το συγκεκριμενο κομμάτι που συζητάμε...Αλλά κάνεις και χρησιμοποιείς Α ποιότητας γιατί αντέχουν περισσότερο..
Εάν όλα σου τα ταβάνια είναι υδροχρωμα να τα ξαναπεράσεις υδροχρωμα...Εάν είναι πλαστικό το ίδιο...
Για "γυρισει" σε πλαστικό το υδροχρωμα θα πρέπει να περαστούν πρώτα τα ταβανια σσταρι νερού και επειτα πλαστικό είδαλως θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα εαν τα περασεις κατευθείαν...
Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θέλουν αμπαλαρισμα τα πάντα γιατί το ασταρι πιτσιλαει αρκετά...

• Like
Reactions: apotin
Τελικά θα κάνω στο μπάνιο υδρόχρωμα το ταβάνι και άσπρο Vitex kitchen & bath τους τοίχους.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας !

Συνονόματε, το χρησιμοποίησα κι εγώ το Kitchen&Bath το καλοκαίρι και προς το παρόν δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Θα σου πρότεινα όμως να κάνεις και το ταβάνι μιας και εκεί μαζεύεται μεγάλο μέρος των υδρατμών.
Θεωρητικά το υδρόχρωμα είναι για να μην λερώνεται εύκολα η επιφάνεια, όχι για προστασία έναντι της υγρασίας όπως το K&B.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Το υδροχρωμα έχει τέτοια προσμικτα μέσα ώστε να αντέχει την υγρασία και να είναι φουλ διαπνεομενο υλικό....Για αυτό φτιάχτηκε...
Την δεκαετία το 70' όπου και πρωτοβγηκε χρησιμοποιοταν κυριως για χαμηλοταβανα μπάνια, κλειστούς χωρους και για ταβάνια...ειδικα στα παλια σπιτια στο κέντρο της Αθήνας ήταν τάμαμ..

Έμεινε στην διάρκεια των χρόνων εξαιτίας των παραπανω και εδώ και 15-20 χρόνια ως οικονομικοτερου του πλαστικού... τεινει όμως να εκμηδενίσει αυτή η διαφορα...
Μιλάμε για 30 ευρώ το 10 λίτρο το υδροχρωμα με 35-38 το πλαστικό...πάντα για άσπρο...

Αποστόλη λερωνεται πολύ εύκολα καθώς έχει πόρους το υλικό αλλά " σκεπάζει"πολύ καλά οταν το ξαναβαψεις πάλι από πάνω...

Υπάρχουν κάποιοι ακόμη και σήμερα που τα θέλουν έτσι...Εγώ στις 4 από τις 5 περιπτωσεις τα "γυρίζω" σε πλαστικό...

Κωστη, μια που ανεφερες τις τιμες για πλαστικα χρωματα, μια ερωτηση:
Θελω να βαψω εσωτερικο τοιχο, οπου δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα η ποιοτητα κτλ., αλλα σε καποια "σπασμενη" αποχρωση ανοιχτου κρεμ.
Αν παω να φτιαξω πλαστικο χρωμα σε συγκεκριμενη αποχρωση, βγαινει ακριβουτσικα.
Τα ασπρα, οπως ειπες, ειναι αρκετα πιο φτηνα, ειδικα σε κατι προσφορες που βγαζουν κατα καιρους π.χ. τα leroy.
Μπορω να παρω μπολικο ασπρο, να το σπασω με λιγο "βασικο" χρωμα ματ, οπως π.χ. αυτο, μεχρι να φτασω στο περιπου την αποχρωση που θελω, και να βαψω με αυτο;

Nαι μπορεις να παρεις "σπαστικα" σε διαφορες βασικες αποχρωσεις και να το φερεις εκει που θες...το προβλημα ειναι οτι εαν κανεις λαθος δεν εχει επιστροφη...η ειναι πολυ δυσκολο να το ξαναφερεις...

Εαν η αποχρωση ειναι ανοικτη συνηθως τα τοπικα χρωματοπωλεια χρεωνουν 2-3 ευρω παραπανω,,,εαν ειναι πιο σκουρα επιλεγεται αλλο δοχειο αλλης βασης W,D,TR αναλογως την εταιρια και φυσικα εκει παει πολυ παραπανω.....

Εγω παντως παιρνω κωδικο...εαν εχεις ποσοτητα να περασεις και σου λειψει λιγο πας και ξαναπαιρνεις ενω ειναι δυσκολο να το ξαναπετυχεις και ειναι και χασιμο χρονου...στο λεω με απολυτη βεβαιοτητα....

Καταλαβα.
Αλλα, νομιζω, οτι η διαφορα ασπρου με συγκεκριμενης αποχρωσης, ειναι πολυ μεγαλυτερη απο 2-3€ (στα ποσα κιλα, εννοεις; ).
Ειδικα αν το ασπρο ειναι καποιο φτηνο ή/και προσφορα.
Επισης, ισχυει οτι βγαζεις περιπου 10τ.μ. ανα κιλο χρωματος, για καθε χερι;
Και, πολυ στο περιπου, μπορεις να υπολογισεις τα τετραγωνικα του πατωματος Χ3 για τους τοιχους (κατα μεσο ορο) ;

Edit: Οσον αφορα στην αποχρωση, καταλαβαινω αυτο που λες, αλλα αυτο που εχω στο μυαλο μου ΔΕΝ ειναι να προσπαθησω να πετυχω μια συγκεκριμενη αποχρωση, αλλα να το κανω περιπου ετσι:
Σε π.χ. 10 κιλα ασπρου, να ριξω λιγο, π.χ. 100ml απο ενα σκουρο (π.χ. ωχρα) και "ο,τι βγει", εως να ειναι οσο σκουρο μου κανει. Μετα θα εχω την αναλογια, π.χ. 100/10.000 και αν χρειαστει, χρησιμοποιω ακριβως την ιδια.
Αντε, στο τσακιρ κεφι, να βαλω 2 χρωματα, αρα π.χ. 50ml ωχρα και 50ml γκρι σε 10 κιλα ασπρο.
Το σκεφτομαι λαθος;

Τα 2-3 ευρώ διαφορά ειναι σε 3 λίτρο...σε 10 λίτρο να είναι 5-6...

Τα 10 τετραγωνικά είναι ένα λογικό νούμερο αλλά υποθετικό γιατί ανάλογα την υφή,αγριάδα και απορροφητικότητα του τοίχου μπορεί να αλλάξει.. Ένας μέσος όρος είναι τα 8-13 τ.μ. ανά κιλό.

Σε ένα δωμάτιο 12τ.μ. πατώματος έχεις 30-36 τ.μ....

Για να σου βγει ακριβώς η ποσότητα που θα βάλεις η λύση είναι με σύριγγα.
Βαζεις όπως λες 50 η 100 ml από κάποιο βασικό χρώμα και ξέρεις σε πιθανή νέα αναλογία...σωστά πανω κατω σκέφτεσαι...
Κάπως έτσι το πάω όταν δεν έχω κωδικό αλλά αυτό πλέον σπανίζει στο να το κάνω...!!!

Αλλα από το ότι να ναι μέχρι μια συγκεκριμένη απόχρωση έχει μεγάλη διαφορά..

• Like
Σε τοιχο που εχει ξεχειλωσει η τρυπα του ουπατ, εκτος απο μεγαλυτερο ουπατ, τι ειναι καλυτερο να βαλω; Τσιμεντο απλο, καποιο ενισχυμενο τσιμεντοειδες (durocret κτλ), κολλα πλακιδιων, αρμοστοκο ή κατι αλλο;
Θα προτιμουσα να την κλεισω τελειως την ξεχειλωμενη τρυπα και μετα να ξανατρυπησω για το σωστο μεγεθος ουπατ, παρα να γεμισω υλικο και να βαλω μεσα το ουπατ οσο ειναι ακομα υγρο.

Κολλα πλακιδιων καλη ειναι.
Εγω ειχα γεμισει ξεχειλωμενη τρυπα με μονταζοκολλα και σφηνωσα μεσα το ουπατ. Την επομενη μερα βιδωσα κανονικα και στερεωσα κουρτινοξυλο.

• Like
Κλειστην τελειως καλύτερα ..
Μπορείς να βάλεις γύψο,ακρυλικο στόκο και αν είναι πιο βαθύ πρώτα κολλα πλακιδιων...

• Like
Νομίζω ότι μια τρύπα δύσκολα θα γεμίσει πλήρως από κάποιο παχύρευστο προϊόν π.χ. στόκο, γύψο, τσιμέντο κλπ ώστε να ξανατρυπηθεί και να προσφέρει ικανή στήριξη.
Γνώμη μου είναι να γεμίσεις την τρύπα με όποιο προϊόν επιλέξεις και όσο είναι ακόμη ρευστό να βάλεις το ούπα που θέλεις μέσα ώστε να πιέσει το ρευστό υλικό, να σφηνώσει και να δέσουν όλα μαζί.
Μετά από 1-2 μέρες βάζεις την βίδα και είναι σαν να έχεις τρυπήσει για πρώτη φορά.

• Like
Reactions: Σωφρον
Εχεις ενα δικιο. Αλλα ειναι λιγο "τελεσιδικο" αυτο, μετα δεν βγαινει το ουπατ. Γιαυτο θα προτιμουσα να κλεισω και να ξανατρυπησω, αν γινεται.

Αφού ούτως ή άλλως εάν ένα ούπα μπει σωστά μετά δεν βγάνει.
Εσύ θα κρίνεις και θα αποφασίσεις Αφού έχεις πλήρη εικόνα

• Like
Σε τοιχο που εχει ξεχειλωσει η τρυπα του ουπατ, εκτος απο μεγαλυτερο ουπατ, τι ειναι καλυτερο να βαλω; Τσιμεντο απλο, καποιο ενισχυμενο τσιμεντοειδες (durocret κτλ), κολλα πλακιδιων, αρμοστοκο ή κατι αλλο;
Θα προτιμουσα να την κλεισω τελειως την ξεχειλωμενη τρυπα και μετα να ξανατρυπησω για το σωστο μεγεθος ουπατ, παρα να γεμισω υλικο και να βαλω μεσα το ουπατ οσο ειναι ακομα υγρο.
Κολλα πλακιδιων καλη ειναι.
Εγω ειχα γεμισει ξεχειλωμενη τρυπα με μονταζοκολλα και σφηνωσα μεσα το ουπατ. Την επομενη μερα βιδωσα κανονικα και στερεωσα κουρτινοξυλο.
Ότι λέει ο Μιχάλης. Αν την κλείσεις και πας να την ανοίξεις μετά με τρυπάνι θα ξεχειλώσει εύκολα πάλι. Κόλλα πλακιδίων και να στεγνώσει με το ούπατ μέσα, το τελευταίο χιλιοστό μπορείς να το σπατουλάρεις σκεπάζοντας το ούπατ για να δέσει καλά χωρίς αέρα.

Eλα να σου δωσω δωρεαν μονταζοκολλα Powerfix, μια χαρα ειναι.
Αν θελεις Bison η Pattex, θα φερεις πακοτινια η/και δυο σερενατες. Ειναι Κυριακη και ειναι ολα κλειστα για αυτο τιμολογω αναλογα.

Τι ειχες βιδωσει στο ουπατ που θες να το κλεισεις και να ανοιξεις νεα τρυπα αντι να το στερεωσεις στην ιδια θεση?

• Like
Reactions: nickolas